2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝 御劍軒資料更新需要大家多多提供唷。(天‧失退出更新網 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 天.失
go

御劍軒資料更新需要大家多多提供唷。(天‧失退出更新網頁,至少我們還有 HyperDream)

錯誤物品名稱
任務--光之路
光之路 誓約之花
錯誤:誓約之花
正確:誓言之花
已有 1 人評分Good 收起 理由
??幻 + 1 感謝資料提供

總評分:  Good + 1   查看全部評分

用呢隻回個先 -,-"||

上面 3個攪掂 - -"||

回復 #81 fatommy 的帖子

這個錯誤是連任務內容的
錯誤物品名稱:誓約之花
正確物品名稱:誓言之花

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

http://cgsword.hk-web.org/Collection.htm
雞蛋

加入

梅布爾盆地西北的樹與水池周圍(173.134)
不miss純點

ps:要比較詳細,因雞蛋裡有寫著[奇利村東南的樹與岩石周圍(297.361)]
所以我跟他的風格才寫

http://cgsword.hk-web.org/Digores.htm
挖礦 狩獵 伐木 剪取

顏色表示:不miss純點低miss純點中miss純點高miss純點miss混點不miss混點
                原因:因為會miss唔清楚顯示.同埋高miss都係會miss的.

------------
http://cgsword.hk-web.org/Mission805.htm
http://cgsword.hk-web.org/MSindex8.htm

記憶接觸者 不是 記憶的接觸者

[根據台方伺服器翻譯]

狩獵
胡椒
奇利村東南的山間(369.351)(混合牛肉)<-哩個點會MISS,把E句由黑色轉深藍色
因為我試過

http://cgsword.hk-web.org/Mission810.htm
任務部分圖片X
http://cgsword.hk-web.org/Pet5.htm
唔知係唔係我問題.呢度都有小小圖片X

原帖由 Sliverfly 於 2007-12-22 07:54 PM 發表
http://cgsword.hk-web.org/Mission810.htm
任務部分圖片X
http://cgsword.hk-web.org/Pet5.htm
唔知係唔係我問題.呢度都有小小圖片X

請提供圖片 -,-"||

pet5.htm

由於「忍誘之神」正將寵物圖鑑大改版,暫時不作大型更新,亦不作任何會員指出的更新。謝謝你的提供,但由於我今早才知道他正在準備,而我下午就出去麻雀耍樂,晚上吃冬至飯,固無法作出通知。本人在此深感抱歉!

http://cgsword.hk-web.org/Skill1.htm
一擊必中
必需裝備弓力或回力標

回復 #89 fatommy 的帖子

http://cgsword.hk-web.org/Skill1.htm
你差小小

必需裝備弓、小刀、回力標;裝備劍、槍、斧、杖、空手時無法使用

http://cgsword.hk-web.org/Pet11_2.htm
向LV50以上的黃蜂使用黃蜂惡
向LV50以上的螳螂使用螳螂惡
向LV50以上的水龍蜥使用水龍惡

#84 都岩既 更清楚形容佢附近有d咩
#85 ;#86 miss 唔 miss 只供參考 - -" 你紅傷去d 不miss 都會 miss喇 (舉例) 我覺得係無義但可作參考 - -"
#89 唔該晒 3q!~
#90 佢俾我既資料已經足夠
#91 寵物圖鑑頁面 交左俾誘神 攪 - -" 咩都唔改住

更新下個 # 2 先 = =" 好耐都冇更過 - -"

原帖由 ╔滅風╣ 於 2007-11-25 05:42 PM 發表
要修改的:
家族到..
D人名N年唔UPDATE
最重要係...
我隻廚入左3~5個月都冇名\./
D圖又死鬼晒

#42 --”

家族我乜都唔知 =] 你冇睇 佢寫咩 咩 -0-"

註:由於更新費時,所以本名單更新時間為星期六,新加入族員請把職業階級告訴 =-傻健-=

所有催促將不作理會,多謝合作!

但係我都唔知邊個係 =-傻健-= ~"~"

仲有
盜賊個d野.251~300個度.有好多都無
同埋魔c鬼個d都無post出黎
--------------------
同埋職業個度.因果報應個d都無打出黎
前往東島任務空白頁
http://cgsword.hk-web.org/Mission620.htm
---------------
同埋搞搞d x圖啦.成日睇到x圖搞到無心機睇

回復 #92 天.失 的帖子

但係我係冇傷到的情況下miss喎
不過無義咁就是但
??幻 + 1 感謝提供參考性資料 (私人醒)

原帖由 fatommy 於 2007-12-24 01:03 PM 發表
但係我係冇傷到的情況下miss喎
不過無義咁就是但

我食左個定字 -.-" sorry -0-"

我收集多小小數據先 - -"

採集都係講運的 - -

俾多小小時間我去跟進 - -" 加陣 其實我都有份要改寵鑑的 - -"

原帖由 Sliverfly 於 2007-12-24 12:15 PM 發表
仲有
盜賊個d野.251~300個度.有好多都無
同埋魔c鬼個d都無post出黎
--------------------
同埋職業個度.因果報應個d都無打出黎
前往東島任務空白頁
http://cgsword.hk-web.org/Mission620. ...

= =" 唔記得晒 人地幾時post過 = =" 最好你提供 or 我遲下去某到岩岩更新過地方偷 =.="

--------------------------------------

我能力有限 -,-" 可收集數據亦好有限 唔係點會 出post 叫大家一齊俾料

--------------------------------------

前往東島任務空白頁 我得閒跟跟佢 = =" 但係我家陣真係跟緊寵鑑 - -"

死圖 我已經執緊 - -"||  但係你可知 執一版 已經用上 45分鍾 - -"

我仲要做好多 我自己要做既野 ! 我已經唔再係 18小時 係部電腦面前「哺蛋」~!  還望睇諒

-------------------------------------

20:00 新加既:

Sliverfly 我都知.. 你都為魔力咁多位 過去 , 現在 , 未來既玩家好,但係我加陣真係間唔中要離開部電腦。
將心比心丫, 你一日對得 平均8小時部電腦 , 但係要更新既野 就未更完 就有另一d野要再更。 仲要係你更新既時間 照顧/關心你心愛既人..

不過你唔明都算喇 =] 接得御劍軒黎做 就預左 =]

=...=" 新版寵物圖鑑出爐

.修改圖片庫 改為依編號排列
.修改一級寵能力範圍 (超極端寵物數值)[e.g.:-00000(000010)]
.修改頁面大小 令你更快收到基本資料
.修改登錄設定,使登錄者更快完成登錄,使其他數據一目了然,不用再花別的時間重新計一次。

多謝忍誘之神提供編碼;封之介提供圖樣 - -" 我攪數據整理+驗數 - -"

回復 #96 天.失 的帖子

其實我覺得武器防具死圖方面可以做得更快
你已經上傳哂D圖片
我相信好快已經完成,每一頁絕對唔需要30分鍾完成。

其他的死圖,這些得幾張圖

但盜野個度就比較麻煩.同埋好多寵物都未打出黎

另外.職業總覽個度全部職業都無新招.都比較麻煩

如果你有心整的話.相信兩個月內亦可完成.

同埋極端寵物其實唔一定要全掉0先會咁勁

其實呢.有時無啦啦捉隻寵會掉8~9,但某項能力會比較突出

另外你亦睇下

左手邊既選項.有一些係空白頁,任務方面得閒亦睇下吧

原帖由 Sliverfly 於 2007-12-26 11:25 AM 發表
其實我覺得武器防具死圖方面可以做得更快
你已經上傳哂D圖片
我相信好快已經完成,每一頁絕對唔需要30分鍾完成。

其他的死圖,這些得幾張圖

但盜野個度就比較麻煩.同埋好多寵物都未打出黎

另外.職業總覽個度全部職業都無新招.都比較麻煩

如果你有心整的話.相信兩個月內亦可完成.

同埋極端寵物其實唔一定要全掉0先會咁勁

其實呢.有時無啦啦捉隻寵會掉8~9,但某項能力會比較突出

另外你亦睇下

左手邊既選項.有一些係空白頁,任務方面得閒亦睇下吧

未 --” 圖我都未dl晒 --” 同埋圖我要改名的 --” C11b.gif = 11級b既衣服圖案 有分的 ;
可以留意下cgsword 個 Photobucket (唔知你睇唔睇到)

改圖我多數會Copy N Paste 再改番入面個 代碼 唔會好似某D網咁 8a 個碼係 13546 8b就係 16578 。
呢d可能你覺得分別唔大 但係當有一個問你 要成Set圖既時候 你就唔洗 左1件右1件咁慢慢搵。

"另外.職業總覽個度全部職業都無新招.都比較麻煩"
有d好冷門既技可能唔係個個新職都會學。 收集時間可能都比較耐。

"同埋極端寵物其實唔一定要全掉0先會咁勁 其實呢.有時無啦啦捉隻寵會掉8~9,但某項能力會比較突出"
咁果d就應該要用到掉檔器 我地只係提供一個範圍俾大家參考。 如果離開左個範圍既 亦代表個掉檔一路以黎都係錯 或者大宇進行過修改。

"左手邊既選項.有一些係空白頁,任務方面得閒亦睇下吧"
完美既更新係好需要時間。 有時你唔好以為御劍軒個網好整齊.. 其實望番d編碼..你會嚇一跳--”

寵物圖鑑果度呢~
惡改寵物II~
改造迷你蝙蝠既檔次係14 49 4 49 4
但網頁入面果度係14 49 41 49 4
可以既話改左佢會好d....qq
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-18 05:56 PM , Processed in 0.051141 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存