2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 舞蹈交流版 跳breaking唔識高??
返回列表 發新帖 回覆
樓主: sososo1993
go

跳breaking唔識高?? [複製鏈接]

- -我都成日轉風車....
真係乜高到......16炸~~我唔想冇得高...
依家先\175  我諗住180架

十週年勳章(賀詞)

下.....唔會高= =?

十週年勳章(賀詞)

唔知架,但我識一個人
佢好似18歲仲蟻過我成2個頭
我14歲

如話話壓力壓到d骨變形,咁其實都唔關breakin事~

事關breakin對腳成日都離地,要壓都壓曲左對手先啦,隻腳受少左壓,會高d?

宅男日日坐屋企,對腳唔受壓,又高d?

高矮天生既,個人覺得唔關事~完全唔關事~外國都有好多breakin"高人"。

原帖由 稚狼 於 2008-5-26 12:18 AM 發表
如話話壓力壓到d骨變形,咁其實都唔關breakin事~

事關breakin對腳成日都離地,要壓都壓曲左對手先啦,隻腳受少左壓,會高d?

宅男日日坐屋企,對腳唔受壓,又高d?

高矮天生既,個人覺得唔關事~完全 ...

有些重量訓練是會影響身高發育的如啞鈴,推舉, 至於sit up還好,掌上壓對發育中的青少年來說,過量也會對骨骼發育不好喔。若真要練,發育完成再說吧。

當然係呀,未完全成長發育時,過早長時間「重量/重力訓練」(weight training)健身會令你的骨架受壓,肌肉收緊結實,抑壓/阻延身體伸展發育增高的
。(你睇D體操運動員,從小操練,但是無個長得高就知啦。個個below 155cm。)

此外,除了飲食方面,尚有一些運動有助於增高。一般以能使骨端受到輕微刺激的運動有利於增高,而過度壓迫骨端的運動應當避免,舉例如下:

一、有助於增高之運動:且須注意每次少量,每日多次為最有效。例如游泳、跳舞、徒手體操、籃球、網球、跳繩、跳床、跳跳球、伸展體操、短距離疾走。

二、不利於增高的運動:例如舉重、機械體操、摔角、格鬥、柔道等。

轉至yahoo知識
已有 1 人評分Good 收起 理由
~斌治~ + 2 感謝分享!

總評分:  Good + 2   查看全部評分

跳breaking唔會話變好橫
又唔係練肌肉"可能係d人當breaking玩力野,
覺得大隻d有幫助,味發育走去練大隻"

用多d身體去感受音樂吧"...香港bboy

原帖由 hojicheng 於 2008-5-26 12:46 AM 發表
跳breaking唔會話變好橫
又唔係練肌肉"可能係d人當breaking玩力野,
覺得大隻d有幫助,味發育走去練大隻"

用多d身體去感受音樂吧"...香港bboy

我諗無人會為左大隻而去跳breakin
但跳breakin會令人大隻係事實

唔識

係..通常跳d人都唔係好高..

點解我差唔多日日通宵都有米八噶.......

原帖由 albertyaha 於 2008-5-17 01:15 發表
我覺得冇根據,,
除非你成日windmill,,,
or 轉個類,,,
因為我認為當轉既時候身體會向橫伸,,,
而家係大家既青春期,,
轉耐左就會橫xD

上面屬吹水請勿亂信,,,
好多黑人刀有跳breakin嫁啦,,,
又唔見佢矮, ...

雖然我唔係玩開尼樣,但都有接觸過,一定唔關事
我認同你既講法,我有fd都玩開,佢地個個都牛高馬大,反而我覺得好似大份左(大隻)
同埋我未聽過跳breaking唔識高

原帖由 雪之精靈 於 2008-6-6 04:32 PM 發表

雖然我唔係玩開尼樣,但都有接觸過,一定唔關事
我認同你既講法,我有fd都玩開,佢地個個都牛高馬大,反而我覺得好似大份左(大隻)
同埋我未聽過跳breaking唔識高

人地發完育先玩  同發緊育果時玩係2樣野黎
你問下你fd係發完育先玩定係發緊育就開始玩

breakin同重量訓練既原理一樣

原帖由 -GNIK- 於 2008-6-6 10:49 PM 發表

人地發完育先玩  同發緊育果時玩係2樣野黎
你問下你fd係發完育先玩定係發緊育就開始玩

breakin同重量訓練既原理一樣

向橫發展就唔會高
如果未發育完就已經向橫發展
就唔會高得去邊

之前夠有人話踢波吾識高~_~
跳舞應該吾會吧
多點遊水就可以補返^^

d機肉加重左身體既重量

然而雙腳受壓..d骨實左..咪難高囉

想高d就訓多d覺

訓覺前 最好做d運動...等d骨鬆d

訓覺果時 d骨咪會生長..最好飲d奶先訓
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-12 10:33 PM , Processed in 0.037026 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存