2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 鼠兔樂園 被人遺棄的龍貓 ...【+了2隻龍貓新相唷】 ...
樓主: 小嫻兒o
go

被人遺棄的龍貓 ...【+了2隻龍貓新相唷】 [複製鏈接]

寵物大使 十週年勳章(賀詞)

原帖由 冷~ 於 13/1/08 08:34 PM 發表
算 都係唔養狗狗同貓貓 打理好煩 都係養番龍貓算 又得意 又唔驚比人告
我又有養個經驗
不個都要問個我d家人先得

其實養龍貓都可以好煩嫁,只係你養得簡單姐..-.-

唔好以為佢地簡單先養喔.....你已經養過一次仲要俾左人...

雖然佢地唔似貓狗咁叫,但咩寵物都可以俾人告嫁,只要你住公屋,

家人唔俾就唔好免強喇,等大個左搬左出去養都唔遲呀,,

又有經濟能力,又唔洗煩到家人,你已有一次遺棄動物,唔想你再玩玩下..-.-

原帖由 冷~ 於 13/1/08 08:59 PM 發表
點睇天氣潮濕

天氣報告.... ...前幾日都潮濕喔...

特別是春天...地下濕濕的...

回復 #61 ●﹏。小嫻兒 的帖子

咁因為搬屋先要姐>3<
同埋最後決定唔係我lo
同埋公屋我好肯定比養
最緊要你有心養 就唔覺煩架啦

原帖由 ●﹏。小嫻兒 於 2008-1-13 08:26 PM 發表

我驚d人見平..諗都唔諗就話養喳...

你知啦...100蚊喔,100蚊有一隻龍貓,未諗清楚就話要,

跟住先發現唔中意就唔好喇!!

俾人遺棄好慘嫁,寧願佢慢慢搵個好主人呀....

你又識收養龍 ...

o殊~~我咪係其他網-寵物版既katatata~
依個acc名係我打機先會用~平時2000fun我都係用來睇game多~
@_@v 兩父子收養個個人係979797~
你會係uwant睇到有個佢開既post~佢想搵返隻媽媽收養個人~
因為佢只收養左對父子~想收養埋隻媽媽~
但你知呀啦~有人先收養左媽媽~因為個個係新手~
只想收養一隻~所以個時先收養左媽媽~
之後到佢收養兩父子個時~又想收養埋隻媽媽~
一家團聚~所以開post想搵返收養個人~
希望佢俾埋隻媽媽佢養~(岩定錯~唔好理佢啦~)
當然最後都收養唔返隻媽媽~因為事實已定~
979797係u/壇都有acc的~
壇你想見佢d post~佢曾經係待領版post過~
而新個網友~係個新手養龍貓的~個曰佢留左post~
之後個日叫佢即日去拎龍貓~之後佢都好急咁~
即日買哂所有龍貓野~我見到佢既原因~
@_@因為我有好多龍貓用品多左~
所有放左上網賣~好多都新既~佢幫我買左好多~
所以我個日都即日出去賣左俾佢~
所以見到佢同龍貓媽媽一面~今日pm左我俾左個blog我睇~
我都俾左d討論版同龍貓網頁佢睇下~@w@
但係我見到post~我都心郁郁想收養~我都怕d人$100買返去~
之後做左生bb工具...生bb出哩賣~同埋$100唔貴~
最怕俾人當玩具...="=玩完就掉~真係擔心~
但無計~自己都有5隻龍貓~= ="無位再養~好可惜~><~
>_<我試下pm下佢~叫佢係壇到post下相~傾計先~@v@
等你安心少少~因為佢都係新手~我都希望佢知多d龍貓既野~

養寵物唔係玩泥沙~更加唔係玩具~貨物或賺錢工具~!!

回復 #64 雅爾* 的帖子

幫我問埋 睇下有冇d龍貓包唔包籠 xd

連籠都唔自己去買~不如唔好養~咩都要人包埋俾你....=.="
如果咁都厭煩~唔好養寵物~養寵物仲煩~唔好話自己鍾唔鍾意!!

原帖由 雅爾* 於 13/1/08 09:32 PM 發表

o殊~~我咪係其他網-寵物版既katatata~
依個acc名係我打機先會用~平時2000fun我都係用來睇game多~
@_@v 兩父子收養個個人係979797~
你會係uwant睇到有個佢開既post~佢想搵返隻媽媽收養個人~
因為佢只收養 ...

哦哦...明白哂喇...
估唔到你都會打機喔..
照你咁講979797都好似幾好人咁喔-0-
希望可以快d見到e兩位新主人and佢地既龍貓喇
其實...我以為你會收養埋佢地3隻嫁..
因為見你咁中意龍貓and養咁多...好羨慕呀

回復 #66 雅爾* 的帖子

唔係喎
我葵芳又冇得賣 又要出旺角先有
仲有 我都係多口問下姐
仲有 只係包1樣野 請睇字 咪亂屈

原帖由 ●﹏。小嫻兒 於 2008-1-13 09:45 PM 發表

哦哦...明白哂喇...
估唔到你都會打機喔..
照你咁講979797都好似幾好人咁喔-0-
希望可以快d見到e兩位新主人and佢地既龍貓喇
其實...我以為你會收養埋佢地3隻嫁. ...

收養媽媽個新主人~岩岩上左壇到留言呀~
係你開個個post到~>_<之後俾我再留多左次~
我都想養呀~好心郁郁想養埋呀~
但係我家已經2隻--治治大寶(我媽養)~
我bf家又3隻--妹媽杏杏meme~
>_<想養都難~遲多個月要換籠~
又要死重爛重~搬個三層籠返屋企~
(除左Q兔廊~仲有邊到三層籠平呀啦~)
我上網見人有個好大個~底盤有拉櫃既二籠~
好想買~但我上網睇~個個係兔仔籠~
但係就唔見有二層三層~只見有一層~
但係一層都350蚊~>_<但係q兔個隻二層先340蚊~
所以苦惱換咩籠~@.@"meme依家半個月大啦~
我要係佢1個月半之前換大籠~>_<"
預計新年先換@___@"但依家想換~心郁~~~~

打機~@___@我一直都有打~我鍾意係game賺錢賣...."""
xDD可能有機會之下~打機之中會再次認識你~XD

原帖由 冷~ 於 2008-1-13 09:52 PM 發表
唔係喎
我葵芳又冇得賣 又要出旺角先有
仲有 我都係多口問下姐
仲有 只係包1樣野 請睇字 咪亂屈

我係柴灣~都係出旺角買籠-.-再搬返去~"""
平時都係出旺角/銅鑼灣~
唔急既話~上網訂~等送貨Lo~

原帖由 雅爾* 於 2008-1-13 09:57 PM 發表

我係柴灣~都係出旺角買籠-.-再搬返去~"""
平時都係出旺角/銅鑼灣~
唔急既話~上網訂~等送貨Lo~

咁我 出街買仲好 佢幫我送貨
成機屈多我唔知幾多錢=.= 我寧願我同我呀媽出去買仲好

上網訂~200蚊包送貨 =.="""
同埋基本上有d野都比出面平少少~@w@
所以我先會上網訂~@_@v

原帖由 冷~ 於 13/1/08 09:16 PM 發表
咁因為搬屋先要姐>3<
同埋最後決定唔係我lo
同埋公屋我好肯定比養
最緊要你有心養 就唔覺煩架啦

你決定唔到事情...就算再養都難免再發生一次嫁喔...
其實我覺得...搬屋唔一定要將佢俾人嫁喔,
傢私都搬得走,點解唔搬得佢走呢?
龍貓籠好易拆喳嘛,所以我好憎d人話搬屋就送俾人or擺佢地去spca..
根本就係籍口!!!!
建議你都係唔好養...因為你都係怕煩...-.-"

回復 #72 雅爾* 的帖子

係架咩=口=
你上網訂係 同d人玩 唔係d店鋪買?
仲有 乜200蚊買到1個籠咩=.=

原帖由 雅爾* 於 13/1/08 09:55 PM 發表

收養媽媽個新主人~岩岩上左壇到留言呀~
係你開個個post到~>___

之前上網睇到一個豪華別墅籠....好正呀..

71 cm x 72 cm x 170 cm

真係好靚....d龍貓住左一定好開心....

最平得q兔喳喔...其他賣野好貴,觀塘工業區果間唔知平唔平嫁呢,遲d去睇下先得。

唔知你o係game識唔識到我呢.
皆因我只玩一隻game  and宜家冇玩嚕(想再玩@@)

原帖由 冷~ 於 13/1/08 10:05 PM 發表
係架咩=口=
你上網訂係 同d人玩 唔係d店鋪買?
仲有 乜200蚊買到1個籠咩=.=

當然係o係店舖買喇,
佢既意思係話買夠200蚊包送貨呀=.=
唔係話買籠呀..

原帖由 ●﹏。小嫻兒 於 2008-1-13 10:17 PM 發表

之前上網睇到一個豪華別墅籠....好正呀..

71 cm x 72 cm x 170 cm

真係好靚....d龍貓住左一定好開心....

最平得q兔喳喔...其他賣野好貴,觀塘工業區果間唔知平唔平嫁呢,遲d去睇下先得。

...

我知你講邊個station個個呀嗎~
但係我空間有限~>_<已經有7隻鼠鼠(分籠養)~
2個大波籠~2個細波籠~同埋3層籠~
>_<依家個位~只放到2個龍貓籠(上下疊高)~
cafe好貴=__=我以前想係個到收養呀~但好貴...
-﹏-咁我都要係Q兔到買啦~有排搬~>.<

我依家都無GAME想玩~~只係有時得閒玩勁舞= ="""

回復 #76 ●﹏。小嫻兒 的帖子

咁我去1次買晒d野咪岩晒lo xd

用品係可以一次過訂哂~但籠就最好出去買~""

原帖由 雅爾* 於 2008-1-14 11:49 AM 發表
用品係可以一次過訂哂~但籠就最好出去買~""

咁e個1定啦 買左個唔岩大小 我就玩完
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 10:38 AM , Processed in 0.040200 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存