2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 瑪奇 大家估下瑪奇仲有幾耐命
返回列表 發新帖 回覆
樓主: SF3652
go

大家估下瑪奇仲有幾耐命 [複製鏈接]

隻game既生活技
消遣無聊果陣玩下就冇所謂
如果真係練
超辛苦  果陣玩紡織地獄
玩到唔想玩
最後放棄  玩返戰鬥算

一諗起塞維爾就唔想玩...

我認為隻game可以玩多一年到....
因為要看下有咩新game出 暫時呢隻game可以話最好玩 如果唔lag-.-
出三國志online我就轉...蒼天 麻麻地... 都係開版打 唔係周圉走-.- 好無聊

原帖由 Really.Tim 於 2008-5-19 10:49 AM 發表
一諗起塞維爾就唔想玩...

一諗起打怪練等  就諗起賽維爾

我睇你比較適合練生產系 XD

黑橘係衰...不過比起gc...佢係一等一好人啦...
最少佢唔會見人升得快就加大d exp= =

gc 同橘子 都係咁衰   唔好提
講咁多 無用
如果 對game好

希望 叫多d fd 玩
我之前 唔玩過 瑪奇 但係 我覺得 好好玩 係少人左... 我覺得 瑪奇 如果少d 外掛= 多d新手
起瑪 少d外掛打來的錢 新手  買東西 容易 瑪奇 新手 好難升 橘子咁有米 都唔賣下廣告
我地唔好理 係唔係橋子lag先 如果 少d外掛 =少d人 咁起瑪 伺服器 負擔 無咁勁
瑪奇收費 都算合理 如果 橋子 宣傳 好d +加上隻game 唔lag 一定勁多人玩

就算 有新手 都未必 夠 老手 退出多 再加上 好多 好多新手 中途 都會走 因為 好難升 有無d團體 一開始 打狼? 無人  悶....
你睇我地狼區 有幾多人 就知 新手打幾難賽普    因為有弓箭手  果隻野 幾煩 又無呢d團 搞到e家瑪奇 好似 係晚年..
而且 瑪奇 同其他game 唔同 新手未必識應到 e家 無洗d 賽初團...
橋子 對新手 的支援不足...
應該 係08年 開的ac 送3張 普卡 就差唔多(普卡 入左 應該 送唔到? 對分身 都無用的...) (支持 精靈 ,巨人 是08年開 是不會有3張普卡)(如果 你買張250點 的 普卡 開分身 都有 但係 只可在該 分身用...)

講真:賺錢 第1件事 就係應該 要留到客 呢個先係長遠打算 我係瑪奇用了$$2千 = w =

瑪奇 有幾耐命 就要睇橋子 我想捉外掛 應該不會太難? 很難找嗎?
首先 當你去狐狸 區問
短 比d 外掛佬
話: gm 正在捉外掛 如果你係10分鐘 還不出聲 而打怪的話 當係外掛 搞 咪得
其實 最後 都係睇下 橘子有無心 姐..

原帖由 p445hkk20001 於 2008-8-7 02:39 AM 發表
gc 同橘子 都係咁衰   唔好提
講咁多 無用
如果 對game好

希望 叫多d fd 玩
我之前 唔玩過 瑪奇 但係 我覺得 好好玩 係少人左... 我覺得 瑪奇 如果少d 外掛= 多d新手
起瑪 少d外掛打來的錢 新手  買東西 容易 瑪奇 新手 好難升 橘子咁有米 都唔賣下廣告
我地唔好理 係唔係橋子lag先 如果 少d外掛 =少d人 咁起瑪 伺服器 負擔 無咁勁
瑪奇收費 都算合理 如果 橋子 宣傳 好d +加上隻game 唔lag 一定勁多人玩

就算 有新手 都未必 夠 老手 退出多 再加上 好多 好多新手 中途 都會走 因為 好難升 有無d團體 一開始 打狼? 無人  悶....
你睇我地狼區 有幾多人 就知 新手打幾難賽普    因為有弓箭手  果隻野 幾煩 又無呢d團 搞到e家瑪奇 好似 係晚年..
而且 瑪奇 同其他game 唔同 新手未必識應到 e家 無洗d 賽初團...
橋子 對新手 的支援不足...
應該 係08年 開的ac 送3張 普卡 就差唔多(普卡 入左 應該 送唔到? 對分身 都無用的...) (支持 精靈 ,巨人 是08年開 是不會有3張普卡)(如果 你買張250點 的 普卡 開分身 都有 但係 只可在該 分身用...)

講真:賺錢 第1件事 就係應該 要留到客 呢個先係長遠打算 我係瑪奇用了$$2千 = w =

瑪奇 有幾耐命 就要睇橋子 我想捉外掛 應該不會太難? 很難找嗎?
首先 當你去狐狸 區問
短 比d 外掛佬
話: gm 正在捉外掛 如果你係10分鐘 還不出聲 而打怪的話 當係外掛 搞 咪得
其實 最後 都係睇下 橘子有無心 姐..

第一
的確
同橘子講咩叫良心企業
不如教d豬牛羊雞捨己為人唔好反抗
我而家有晒心理準備唔玩
就差等埋佢執笠

第二
對於捉外掛我已經死心啦
gm飛來飛去又唔使用飛翅
請一兩個人都捉夠九成啦
唉  又唔小心同橘子講良心添
掌嘴  掌嘴

第三
打狼同賽普
我而家都仲有玩
不過打狼係因為扣強之後練技能
賽普係得閒過頭去打証/陪人玩

新手打賽普
solo = 煩
團打 = 冇怪打
算把啦..

第四
區區3張普卡可以留新手?
好多新手連重生既重要性都唔知
對佢地來講  倒不如開多幾隻角色

個人認為新帳號通通送7日vip仲有用
反正買包都送開  冇咩所謂?
仲打算緊玩下主線整下精武就完既7日
一過左就鎖半邊銀行又冇禮物加冇娜歐姐姐既7日
係咪好乞人懀呢  哇哈哈哈...
...死  我又對橘子有過高期望啦

瑪奇係我心中已經死左啦
我對黑橘統治的瑪奇絕望啦
我對受金錢支配的瑪奇絕望啦
我對不斷出現的古怪寵物絕望啦
我對受lag機之神玩弄的瑪奇絕望啦

下...我岩岩玩同埋衣家3個月前番黎玩都覺得個度巴都係咁多人...
日日個貝婷都爆晒...
證明佢係有一定既吸引力

衣家隻GAME都一直跟住其他國家更新 緊
我相信要其他國家既瑪奇收左皮   先至到我地囉0.0

原帖由 卍人間渣滓卍 於 2008-8-14 01:50 AM 發表
瑪奇係我心中已經死左啦
我對黑橘統治的瑪奇絕望啦
我對受金錢支配的瑪奇絕望啦
我對不斷出現的古怪寵物絕望啦
我對受lag機之神玩弄的瑪奇絕望啦

唉...要用點數買果D野冇人迫你去買
1個月只用一張重生卡都可以玩到

寵物果D都係一樣道理
唔一定要有   人有我有咁既心態
有錢咪買LO  冇錢咪唔好買LO
成日自己冇果D野就係咁張佢羞化 我覺得真係好賤

仲有其實瑪奇所謂既LAG機跟本就係自己問題
我本身用以前部機去玩瑪奇  係1線度巴都係好LAG
打城更會LAG死
但之後換左部新機
衣家開住FOXY都好順 一D都唔LAG
所以有時有D野就唔好賴得就賴  自己永遠是對的
呢D就係台灣人玩家唔鐘意我地香港人玩家既其中之一個地方
希望有做過既人反省一下  唔好影衰晒我地

瑪奇好難會咁快汁笠既,,我覺得!!

有某d態度差  但係又死好運既人
今人側目  不過同時又吹佢唔漲
..以上就係死黑橘既情況

近掛耐唔耐集體斷線
..呢單野冇得賴啦掛?

任何東西都有繁盛衰落。
要說什麼時候死,真的沒確實答案。

有很多因素影響洛.奇的繁盛衰落。

server問題:
lag的問題、卡著寵的問題、廣告版卡的問題沒改善,大家只會卡著,
浪費投注進去的光陰和資金。

全球問題:
食物原材料加價,引至連鎖反應。其他東西也加價。因此很多人也節省金錢,
買點 數的人自然減少。

賣家的問題:
賣家知道窮人沒足夠現金買點 數,只有瑪幣能換點卡。於是將賣點卡的價錢調高,
以前25w一張普卡,一年後升至45w以上。可以說,就算開隊50w,也不知有沒有人進隊。

玩家問題:
某些人貪念的心不斷增強,於是開設很多wg機器人去掛key,拾上key開寶箱,開寶物拿去賣,謀取暴利。 使用這些東西的人與正常玩者就處於天上與地下的分別。使用這東西的人就更加富有,而地下的人就永遠被富人壓著,不斷的加價,也說不出話來。

營運.商問題:
明白世界是不公平,不公平的事總會有。但假如不公平的事情過份存在,不說遊戲,「各國」也會因此衰落。例如營運.商新增的雙陪經驗水、c3改版後的每星期能重生一次制度。
有些人反駁說:「你有寵物,我沒有寵物,這也不公平啊。」
但這個與前者哪個影響較大?

原帖由 sousou1234 於 2008-9-27 12:01 PM 發表
任何東西都有繁盛衰落。
要說什麼時候死,真的沒確實答案。

有很多因素影響洛.奇的繁盛衰落。

server問題:
lag的問題、卡著寵的問題、廣告版卡的問題沒改善,大家只會卡著,
浪費投注進去的光陰和資金。

全球問題:
食物原材料加價,引至連鎖反應。其他東西也加價。因此很多人也節省金錢,
買點 數的人自然減少。

賣家的問題:
賣家知道窮人沒足夠現金買點 數,只有瑪幣能換點卡。於是將賣點卡的價錢調高,
以前25w一張普卡,一年後升至45w以上。可以說,就算開隊50w,也不知有沒有人進隊。

玩家問題:
某些人貪念的心不斷增強,於是開設很多wg機器人去掛key,拾上key開寶箱,開寶物拿去賣,謀取暴利。 使用這些東西的人與正常玩者就處於天上與地下的分別。使用這東西的人就更加富有,而地下的人就永遠被富人壓著,不斷的加價,也說不出話來。

營運.商問題:
明白世界是不公平,不公平的事總會有。但假如不公平的事情過份存在,不說遊戲,「各國」也會因此衰落。例如營運.商新增的雙陪經驗水、c3改版後的每星期能重生一次制度。
有些人反駁說:「你有寵物,我沒有寵物,這也不公平啊。」
但這個與前者哪個影響較大?

server問題  -  搞左咁耐話整話整  有冇一日可以完全唔卡?  -  冇救
全球問題  -  根本物價升係因為已發展地區同發展中地區搶資源  -  冇救
賣家問題  -  自由市場靠買賣雙方自行調整  冇得賴人  -  冇救
玩家問題  -  部份新手急進不擇手段  部份老手自大貪得無厭  -  冇救
營運問題  -  橘子得個黑字  世界本來就唔公平  -  冇救

補充
1.聽講其他國家其他ser都會lag  卡
不過以玩家既角度來講  lag同卡就係有問題
對於一個問題  解釋都冇意思  解決先係重點

2.個人認為通貨膨脹對橘子營運  唔會造成重大危機
尤其近排仲咁好胃口出一堆燒錢活動  我睇佢都未驚過

3.我同時認為  點卡貴唔可以賴賣家  要賴就賴外掛
佢地整到d瑪幣咁cheap  缺幣既新手仲使賣點咩
物以罕為貴  有冇咁難明呀?

4.問題玩家  玩家問題
我自己既睇法就係  勁人同廢人  唔只係用角色能力同使用技巧去分既
重點係正確既態度  呢個係對現實生活最有用既野  而且就算比人爆acc都唔會唔見
所以  技能全1又好  強度3千都好
一個待人接物態度有問題既人  都只可以算係下品

5.重申  我對橘子已經死心
我可以講  就算佢個老板賺幾多錢都好
總有一日  同人地燒果d相比  數字遊戲之下完全算唔上係d咩

如果要揀  未來死後收多幾個花牌
或者  現時在生執多幾百萬臭錢
..我會揀前者

原帖由 徻里魔童 於 2008-8-28 08:20 AM 發表

仲有其實瑪奇所謂既LAG機跟本就係自己問題
我本身用以前部機去玩瑪奇  係1線度巴都係好LAG
打城更會LAG死
但之後換左部新機
衣家開住FOXY都好順 一D都唔LAG

...

嘩~~你部腦係咩神腦膠腦黎架~?
我唔信個ser大定格~大lag你會動到ol
大定格問題台灣人一早就罵橙罵到飛起啦
唔係靜係得我講
好心你唔好而為自岩灑啦
做人要多d留意下身邊既事
重有丫
橙將一d原本活動羅番黎既野,係npc買既野轉做轉蛋物
而且重要超難轉超貴囧
如果你都覺得公平合理我無野好講
順便講一下
我玩瑪奇既目的唔係討台灣人歡心ol.................

都回一回上面某人

講到lag機係唔係玩家自己問題
我相信就算用天文台電腦加商業用1000mb上網
都係會lag

就算假設lag唔係橘子問題
卡寵卡怪卡彈卡技卡銀行卡房屋卡npc再加錯位  又要點解釋呢?
咁都算係玩家問題  天理何在..

香港玩家之中  的確係有好多自以為完美既人
咁既人  台灣果邊都有  自以為為民請命  其實自己態度都唔掂果d  安ser有一個典範

對事不對人  最緊要理性分析
我都可以話  我唔憎橘子  不過我痛恨橘子既所作所為  就係咁樣

登出登入轉線過板load得慢  可能係玩家問題
click左都冇反應果種lag  好難賴..

十週年勳章(賀詞)

以上筆戰全部無視  (茶

========================
我想問一下
估瑪奇幾耐命有咩用?   估中會好開心?

以上主觀觀點全部無視  (茶

我想問一下
有人提過  話要估中瑪奇幾耐命  係為左開心?

爛船都有三斤釘
就算係筆戰文  都有好多可以學到既野
討論本身就會帶出大家唔同既理念  係非常正常既事
況且  大家都尚算講道理  只不過有人火左些少啫
或者真係會有人  帶著不平衡同非理性既心態  去進行發言
不過我相信咁既例子唔係多數  
冇必要用奇特眼光  去睇所有參與討論  樂在其中既朋友們

為討論而討論  係討論最簡單既一種結構
吹水我覺得幾好玩  只要唔係有人歪曲事實就冇問題
我而家既狀態  已經由熱烈討論  變成釣人回文既一個傻瓜..
有你同情我  老實講  我都幾開心

呢個po都開左大半年啦
冇人搞真槍實彈筆戰呢一點  我都覺得幾神奇
唔使麻煩版主大人鎖po  都算係一件好事  哈哈
冇人推我可以由佢自己沉

不會放棄真正的好玩電腦online game
永遠長存
我覺得呢隻係online game中是世界第1原因太多了
我玩瑪奇都有3年多了

冇玩1年瑪奇,
玩左瑪奇2年幾3年的我
根本對其他ONLINE冇興趣,
對我黎講都冇咩ONLINE好玩過瑪奇
E+唔記得PW,開新AC重玩
可能換左電腦,我根本LAG都唔LAG下,大家嘈LAG GE話不如換電腦吧
唔玩就唔玩,係到開咩POST叫人估佢有幾耐命,比你搞人搞,負面野多唔少
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-13 09:28 PM , Processed in 0.046221 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存