2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的第一隻網遊 星夢ONLINE 綜合討論+感想區
樓主: juan1996
go

[討論] 星夢ONLINE 綜合討論+感想區 [複製鏈接]

上面的很長嘛*v*"打完先慢慢睇先-0-"

我第一隻game係彩虹冒險-0-"囧
之後有個fd話玩星夢...咁就陪佢玩喇..
好記得果時係05年既聖誕...
開左隻人族聖靈玩..果時其實咩都唔識..只係覺得聖靈使呢個名好特別..
就做左-0-"..隻聖靈一玩就玩左2年幾了...
玩左一排..叫我玩果個fd冇玩..本身都諗住唔玩喇
但係後未係公頻,,識左一大班fd-w-"...
果時d人好好人*v*,,,最記得一次..我隻聖靈比人爆左ac"
d fd借裝借錢比我又帶我去升lv...真係好感謝佢地"
果時係w2{未合ser}公頻吹水...咁就一日架喇*v*"
最記得果時..如果有人係w2公頻收/放野會比人鬧的-0-
話w2公頻係用黎吹水的...嘿..諗返起都覺得霸道-w-"
好多謝果時的一位老公...佢好錫我..我想玩咩佢都會收比我玩
仲甚至買左星夢06年既399比我玩...
雖然同佢一齊唔耐..最後仲因為不知明既原因分開了..甚至鬧翻了
但仍然好多謝佢...
後來合左ser..d fd開始離開星夢了...有諗過跟埋一齊走"
但係..果時又有好錫好錫我既仔仔囡囡*v*"
一直一直玩落去...有開心.有唔開心.大家都陪住我過*v*"
直到一次..因為某d事發生左...令到我同2個好朋友關係決裂左..
真係好唔開心...係咁喊...
甚至放埋隻ac諗住唔玩...但又唔捨得d fd
最後..開左隻米古靈鬥黎玩..一直玩到而家...
係星夢真係識左好多好多fd子=]"從不後悔花費左咁多時間落星夢...
雖然.一直都有唔少人話星夢就汁...叫我唔好玩
但我覺得..我會一直玩*v*"...

一路打呢篇感想..諗返好多好多以前既野-w-"
真係好開心*v*....感謝所有錫我既fd=]...
{{不知不覺打左咁多野出黎-0-有冇人會睇晒呢*v*!?}}

已有 1 人評分威望 收起 理由
善福 + 20 原創內容

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

玩過星曲WEB

原帖由 ╓雪之戀╖ 於 2008-4-20 03:53 AM 發表
上面的很長嘛*v*"打完先慢慢睇先-0-"

我第一隻game係彩虹冒險-0-"囧
之後有個fd話玩星夢...咁就陪佢玩喇..
好記得果時係05年既聖誕...
開左隻人族聖靈玩..果時其實咩都唔識..只係覺得聖靈使呢個名好特別. ...

睇下你個簽名都知...

你係一名星夢既FANS...

其實星夢真係幾吸引....(如果我沒玩星空)

可能我比較鐘意星空既玩法啦....加上星夢果時又沒找到志同道合既FD

SO,玩左2個幾月就放棄....無你地咁多位既長情

我第一隻係星夢online

我第一隻online gmae係星夢 亦都係最後一隻online game ^^玩左3年幾 睇住佢衰 而我附出努力得不到我想要既回報 對online冇信心了 人世間太過黑暗

-.-比人昆完先係咁???

我第一隻都係星夢..
果時5年級開學既第1日,老豆突然間買左部電腦
過左2星期到(即2005年9月幾果時)識左小小fd,經佢地介紹就借左隻碟比我dl星夢
個名叫暗之人物 聽落去都有小小低能-.-
開頭玩果時格靈森林好多人e家得果2,3個人..
記得之前得果幾lv就打小純 一下就死鬼左
到左10lv果陣就去其他地方啦 跟住見到有個人隻蛋 就好好奇 就想問下佢點有..但係果陣接觸電腦1個月都冇 所以唔識打字就用英文問佢,不過英文e方面都好差,我記得大概咁樣問佢:you egg why you have??跟住佢話:捉番黎,我: give me ok?佢竟然話ok,佢就易我啦 不過我唔識交易 見到交易果行野就狂係個頻到講yes yes yes...講左幾十次 佢就話用mouse禁個tick就得 終於拎左人生第一隻蛋..好開心 不過果時亂+點 錯曬到左1xlv隻野就冇曬10條命,果時我18-20lv仲未就職 跟住就周圍問人 點做聖劍士 但係唔識打字 d人睇極都唔明我up乜..咁就升到20幾lv..仲係遊民一個,跟住有日我個同學打電話比我教我就職 終於做左聖劍士 跟住就升到3x lv啦見到聖劍實在太廢..跟住就重新開過第2個ac做靈鬥 叫靈鬥‧炎仔又係低能名= =果陣已經11月。..玩左2個月先升到3x lv跟住就去星洞升啦跟住識左個人叫川添‧正一同零式<有符號  正一仲做左我老豆-.-"佢地好似中學生黎打機時間又過我e位小5學生,當我39lv果時 佢地已經45-47 佢地原本低lv過我..果日星期5可以玩得耐d佢地2個就帶我去荒地升 果到升左2個幾鐘就41lv 跟住就用左月上下左 e3樣野用我唔小張150點 點知..有一晚我借左月上下左比正一 佢還比我果時唔小心易錯左比條友 我仲記得佢叫咩名  叫劍客王樂..就好傷心啦果排 到左45lv就買左套硬金set 不過都係唔夠打戰平 就識左乂月上雲乂同埋藍色天馬 佢地知道我既故事 就帶我爆戰平 升到50幾lv又買番套月set 又識左天煞飛鳥同x123..x123仲住係我樓下-.-"跟住就唔知做咩反左面..太長唔講喇= ="
已有 1 人評分威望 Good 收起 理由
善福 + 20 + 1 鼓勵

總評分:  威望 + 20  Good + 1   查看全部評分

玩過星曲WEB

原帖由 孤獨的星 於 2008-5-24 04:14 PM 發表
我第一隻都係星夢..
果時5年級開學既第1日,老豆突然間買左部電腦
過左2星期到(即2005年9月幾果時)識左小小fd,經佢地介紹就借左隻碟比我dl星夢
個名叫暗之人物 聽落去都有小小低能-.-
開頭玩果時格靈森林好多人e家 ...

好搞笑..

識到人住你樓下...哈哈

不過咁都反到面? 我想知咩事, 哈哈

原帖由 善福 於 2008-5-25 06:36 PM 發表

好搞笑..

識到人住你樓下...哈哈

不過咁都反到面? 我想知咩事, 哈哈

好似我係星夢殺左佢個同學<-----我都唔知個人係佢同學
跟住佢就殺左我一次 然後就絕交

玩過星曲WEB

原帖由 孤獨的星 於 2008-5-30 10:12 PM 發表

好似我係星夢殺左佢個同學

咁小事竟絕交......

大諒D嘛....可能佢唔知呢....咁樣咪多個朋友仔囉

原帖由 〥笨楓° 於 2008-5-3 07:34 PM 發表
-.-比人昆完先係咁???

比cde昆左就真- -

我第1隻都係星夢-0-記得最尾唔玩個人晚同人開大片,死左n百萬死經,人地5個都唔小得去邊..超爽,1v5

我玩既第一隻game都系星夢=]
果時小4玩...已經出左幾年-0-
系同學叫我玩
果時傻下傻下乜都吾識-_-
第1隻人仔都吾記得左系咩職lu..
但系我記得有一隻系靈鬥-0-
之前番番去果時比人呃錢-,-跟住就放棄左
而家有時都想番番去,雖然用錢系玩哂
但系好有感情
我d速成都系o係星夢練番黎
我記得我初時玩系打英文-_-諗起都低能左d
最記得我系吾知點樣同意入組-0-哈
狂打yes-_____-!
真系見住d物價上升
每次番去睇到公頻o哂..d價上漲吾小
又多左果個叉叉商人(姐系企系城度有20個精靈石就可以比佢果個npc)
諗起我都系星夢哂左吾少$

善福 + 15 鼓勵

總評分:  威望 + 15   查看全部評分

我第一隻玩既game都唔係星夢
但星夢真係比左好多好好既回憶比我>v<!
同樓上一樣
我d 速成都係係星夢度練返黎=v=! ha!
記得個時係因為成班同學玩我又玩
辛辛苦苦咁自己升到廿幾lv 但比人爆左ac - -
本身諗住唔玩,但又唔份氣  開個個新既升
跟住呢個一玩就玩左年幾啦
仲記得升到廿幾lv個時識到一個好錫自己既老公
日日都同佢一齊升lv 好開心
再玩玩下又識到一大班fd
真係好開心....日日吹水   個時跟本對升lv冇咩興趣
直至到出左仲介人開始...
唉....d 野貴到買唔起  係咁升  發晒顛
自己又比人昆左幾次...唉   心淡晒
後黎考試唔玩  跟住都冇心機玩
後黎依家會考完冇野做先自己玩返
but 冇晒班fd 一d都唔好玩...唉!

有冇人一齊升下lv吹下水咁=3=?
善福 + 15 鼓勵

總評分:  威望 + 15   查看全部評分

玩過星曲WEB

原帖由 女孩may 於 2008-6-13 11:36 PM 發表
我第一隻玩既game都唔係星夢
但星夢真係比左好多好好既回憶比我>v

係呀...

我都覺....星夢D物價好癲...

可能係我唔知點去搵錢啦....

同埋D裝備又要自己整....好煩..

原帖由 囧`bi 於 2008-6-11 01:46 PM 發表
我玩既第一隻game都系星夢=]
果時小4玩...已經出左幾年-0-
系同學叫我玩
果時傻下傻下乜都吾識-_-
第1隻人仔都吾記得左系咩職lu..
但系我記得有一隻系靈鬥-0-
之前番番去果時比人呃錢-,-跟住就放棄左
而家有時 ...

我d速成都係星夢到學番黎..樓上果d以前星夢叫咩名..睇下有冇見過你地

原帖由 孤獨的星 於 2008-6-15 10:13 PM 發表

我d速成都係星夢到學番黎..樓上果d以前星夢叫咩名..睇下有冇見過你地

ha! 我叫女孩may

玩過星曲WEB

原帖由 女孩may 於 2008-6-20 04:59 PM 發表

ha! 我叫女孩may

完全同你個名一樣喎

原帖由 女孩may 於 2008-6-20 04:59 PM 發表

ha! 我叫女孩may

應該冇見過

令我又愛又恨的網遊-星夢ONline(星空之門的後代)

現說一下小弟幾歲先吧呢家....小弟呢家13歲
系我5年級個時...我就開始玩星夢ONLINE 呢隻GAME.....
個時...有2個同學介紹比我玩..佢地個時50幾lv , 30幾lv
我同佢地去星洞升....個時我岩岩玩 吾小心自己轉左pk模式(白名) 打左人地一野比人打死左以為人地用bug'' ,,,(我當時仲系新手)  我就同殺我條友講..我話比gm聽你用bug .
但我問番我朋友之後...發現系pk系統..所以我自己後來都好無奈
其後...我6年級了...我用黎玩星夢D錢都用多左...1個星期買幾張150點...但系後來我始終入(細)未深 比人昆左好多次...曾經比人昆過幾百蚊GA裝...n多張150點..連電交我都可以比人昆
6年級下學期,,我經過無數次經驗 ...我開始識到好多我的戰友''..... 我開始同當日的角色轉換...我隻ac已經做左一個只用作殺人的ac...殺人,串人,,但我系呢種行為之中! 我識到無數朋友...佢地先系對我好的朋友........我雖然呢家已經冇玩星夢..但系我始終有我呢班親密的戰友...無論日後呢隻game汁左都好...我都吾會忘記呢班好朋友
已有 1 人評分威望 Good 收起 理由
善福 + 20 + 1 鼓勵

總評分:  威望 + 20  Good + 1   查看全部評分

玩過星曲WEB

原帖由 笨×炎 於 2009-3-19 08:42 PM 發表
現說一下小弟幾歲先吧呢家....小弟呢家13歲
系我5年級個時...我就開始玩星夢ONLINE 呢隻GAME.....
個時...有2個同學介紹比我玩..佢地個時50幾lv , 30幾lv
我同佢地去星洞升....個時我岩岩玩 吾小心自己轉左pk模式 ...

隻隻GAME都有騙子架啦

中左招之後又中?

其實真係幾好玩   
不過佢狂出點數野  又狂出野數裝 又唔比交易
d裝 一次勁過一次   真係無心追
識左幾多fd  不過而家無玩lu
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-7 08:03 AM , Processed in 0.061729 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存