2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 動漫專題區 Bleach 死神 315回...我們的死神fans...快完/.\
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 肥蟲@52FCY
go

315回...我們的死神fans...快完/.\ [複製鏈接]

但係之前都有話4番隊隊長超勁架嘛~ 小鳥打得過劍八/白哉都未必打得過佢啵= =" (4番隊隊長係咪叫卯之花烈?)

315回中~
我們又知道多一種專有名詞『轉界結柱』
各隊長及副官都到了現世....
的確是很有看頭的戰碼....
但...屍魂界現在由誰來看守呢??
作為最高司法機關的中央四十六室又未重選

而現在亦好像只有:
被遺棄的三位副官: 修兵, 吉良, 雛森
八番隊的 : 七緒
更木隊的三席, 五席: 一角, 弓親
十三番隊的: 清音, 仙太郎
一群鬼道眾...

這樣真的可以嗎??

另外回一下charlesmkh  的話:
一護虛化的時間的確是突破了11秒的~
這可以由一護VS烏爾奇奧拉 及 一護VS葛力姆喬 時作出較~

一護VS烏爾奇奧拉
============
虛化開始 => 月牙天衝(全力) => 面具碎裂 => 虛化完畢
小烏反擊(虛閃) => 一護再虛化擋招 =(只有瞬間) > 即時碎裂 =>小烏一HIT直穿心臟 => 一護倒地 => 完

一護VS葛力姆喬(豹王MODE)
==================
一護卍解 => 短兵相接+月牙天衝VS虛閃 => 小葛解放 => 向織姬放出『王虛之閃光』 => 一護虛化
小葛再出子彈(?!)攻擊織姬 => 一護飛身擋住(面具出現裂痕但即時被一護修復) => 又是一陣埋身戰 => 一護一刀擊中小葛 => 小葛反擊並使出『豹王之爪』
=> 一護反擊 => 小葛倒下 => 一護虛化完畢

怎看都是超過了11秒....
而且....在282回中...小葛也有說過一護成功延長虛化時間的~

我覺得下集可能會話一護仲未可以用晒虛gei全部力量,又或者佢隻虛暴走
我覺得假面班人可能會出黎幫手打藍染佢地

原帖由 hijackisok2 於 2008-4-7 08:59 PM 發表
我覺得下集可能會話一護仲未可以用晒虛gei全部力量,又或者佢隻虛暴走
我覺得假面班人可能會出黎幫手打藍染佢地

嗯..我個人認為假面軍突然無疾而終。
他們貌似很強的人(多數愈呆頭呆腦樣子就愈是有實力)

原帖由 麟=口= 於 2008-3-25 08:42 AM 發表

-.-超 主角啵

你驚死一護遲下唔發威麼

dont forget , 一護有既係真血

我埂係覺得小鳥就係織姬呀哥個隻虛..

原帖由 零木葉 於 2008-5-1 12:24 AM 發表
我埂係覺得小鳥就係織姬呀哥個隻虛..

唔會掛…佢啊哥…咁勁XD~

十週年勳章(賀詞)

超過哂11秒啦!!我覺得一護虛化左都唔係好勁

你地諗下先,一護俾小烏秒左 之後到打小葛果陣相差幾多先? 頂龍幾粒鍾
幾粒鍾有冇可能將個時間加長呢? 定係回復完之後個時間先長左?

原帖由 九軒葵 於 2008-3-22 01:20 PM 發表

終解-.-呢個名唔知係邊度聽番來~~

終解??崩解"S強化= =

某處 :

BLEACH日方的官方的內人透露

據BLEACH日方的官方的內人透露!!!日番谷東獅郎會死!!!由於他的人氣關系,在一段時間內他的性命沒有危險!!!而在將要來臨的東季的大戰中日番谷東獅郎會使用崩解!!!而崩解的最上面還有一種解,是最後的一種解叫``終解``!!!由於日番谷東獅郎是屍魂界中百年難的一見的天才,所以他學會了終解!!!到後來並不是所有的人都會使用終解!!!學會終解的條件是把自己的生命當做靈力給斬魄刀才能使用!!!而會終解的人只有三人!!!一是一戶他爹,二是山本柳園齋,三是日番谷東獅郎!!!

在這裡本人在強調一下據BLEACH日方的官方的內人透露!!!日番谷東獅郎會死!!!不過不是被假面中的最牛的人殺死!!!而是藍染!!!在大決戰中日番谷東獅郎會使用崩解跟藍染使用卍解打了平手!!!但是他被鏡花水月催眠了!!!所以占了下風!!!最後日番谷東獅郎會自廢自己的雙眼破了藍染的鏡花水月的催眠!!!而使用了終解“終冰の蓮    真狂龍暴風冰輪丸”!!!刺向藍染!!!如果藍染中了這一劍必死無疑!!!可是雉森桃會用身體擋住這必殺!!!藍染回一劍刺穿雉森桃和日番谷東獅郎!!!而雉森桃只說了一句:“對不起日番谷君!!!”和日番谷東獅郎一起倒在冰中!!! 而藍染會和使用崩解的一戶打起來!!!其他番隊隊長也一起和藍染打幾乎人人都會使用崩解 !!!而劍八只會始解!!!吉良,雉森桃,弓親,一角亂菊等副隊長回用卍解!!!八千流會使用崩解 !!!(汗!!!寒!!!)東仙和藍染會死!!!而山本柳園齋會露出本來面目並帶走銀!!!不知銀和他什麼關系???
而一戶為打倒山本柳園齋會在他爸和浦原,夜一的訓練下交他使用終解!!!……

小白會唔會唔夠做.......時間有限

原帖由 Juicebox 於 2008-4-29 10:22 PM 發表

dont forget , 一護有既係真血

kaka,我諗起龍珠'撒亞人+地球人混血的戰鬥力好強

死神d女次次整到咁大波托?

點解我上網睇ge消息唔同你睇ge......係就係有講崩解~不過整係得王族之後先會用到~而王族之後只得一人  你地都估到啦..............>>>>>一護<<<<

原帖由 常山趙子龍 於 2008-3-22 09:06 PM 發表

一護未必打唔贏
你唔記得之前,小烏講過,有事一護既靈力高過佢自己既咩
如果一護虛化可以長時間d既話
一護可以打得贏小烏
又或者一護既虛化仲係得11秒時間
一護係e11秒內唔玩野既話
同埋心態係要將小烏殺死 ...

試過啦!最後月牙比小烏雙手檔住左-,-!

唔會..死神仲有好多野未講...好似一護呀爸  假面咁  仲有之前死靜果隻巴溫特

原帖由 黑崎大白 於 2008-5-4 05:19 PM 發表

終解??崩解"S強化= =

某處 :

BLEACH日方的官方的內人透露

據BLEACH日方的官方的內人透露!!!日番谷東獅郎會死!!!由於他的人氣關系,在一段時間內他的性命沒有危險!!!而在將要來臨的東季的大戰中日番谷東獅 ...

同你講ed一定係吹水ga....作者都未爆結局出黎..你就知咁神?不如你作埋套野佢喇

仲有你想ed咁結局網上面有幾個...d咩崩解/終解係昆d傻仔唔識諗野
作者講明卍解係斬魂刀最後的型態....出終解~佢想自打咀巴?

原帖由 喪see 於 2008-5-4 11:14 AM 發表
你地諗下先,一護俾小烏秒左 之後到打小葛果陣相差幾多先? 頂龍幾粒鍾
幾粒鍾有冇可能將個時間加長呢? 定係回復完之後個時間先長左?

係咁嫁喇....劇情要呀ma~唔通真係比一護虛化11秒咩?
佢地劇情d對白都唔只11秒喇~~~只係一護虛化....小葛爆龜刃果陣都過左11秒

其實套野仲有排講(我認為)
冬季戰完果陣....作者要交待反好多野
eg:王鍵,零番隊,一護老豆的身份,一護老豆同浦原關係
仲有我覺得藍染同銀e2個人係入十三隊之前的事幾神秘....
仲有藍染何來點解有咁強力量......等等
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 06:45 AM , Processed in 0.036214 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存