2000FUN論壇

搜索
樓主: ^.^貓
go

@.@天龍討論區 [複製鏈接]

死喇..我以為天龍係外攻..把武裝左粒外攻石...

內外石一齊上 ok?

唔使咁驚...天龍內外攻都得的, 所以內攻外攻石都可以....

原帖由 胖x柒小朗 於 2008-6-11 02:42 PM 發表
死喇..我以為天龍係外攻..把武裝左粒外攻石...

唔使特登二隻石一齊加....
主加外 / 內就ok
如果主加內就靠其他裝既屬性黎平衡番少少
內外攻相差2000-3000都冇咩問題的....
只不過係打出黎既數值冇咁一致..
但如果加外攻多d, 打內攻職業會比較著數
加內攻, 打外攻職會比較著數咁....

但通常, 外攻職都會加內防石,
內攻職會加外防石...

所以,  天龍既內外攻, 保持相差2-3000倒, 就好好打架啦...
天龍有既係血, 防同抗性. .. .(外防內防平衡, 再加抗性 = 三防)  
試問有邊個職有三防特性
(再加埋石呢=_=)

當你加石加到有50000血倒, 就會有明顯效果了...(三級石可以做到了, 要求唔高既話^^)

本人76天龍   8000外防倒 7000內防倒  35000血倒  (加左小半三級石) 攻太.....只有6千倒

p.s : 天龍不是玩攻的...XD

PK的話....出技有邊個職業可以連爆4技唔使起手=_= (雖然攻低)
指點>少澤>爆3-4技(唔知夠唔夠出怒技)>中左定身埋去轉佢>再拖>人家出得意技就八門>再爆技 (重復)

*PK時記住要善用引形, 要多用輕功...飛起時如miss 左目標就係飛起時點番佢...

講住咁多先=_=

如果六脈(35心法)+多招,你地想係咩招??我的意見:
商陽劍
學習等級:45
可使自身一定範圍以內,最多十個目標,做成傷害,以及出現封穴及虛弱,封穴持續6秒,虛弱持續4秒虛弱可使目標於有效時間內,所受攻擊雙倍化,不計算為爆擊。

可以咁就好啦!!>.<

:ro02: :ro02: :ro02: :ro02: :ro02: :ro02: :ro02:
咁我想問天龍要上咩野石先叫勁o?

我玩天山童ser名叫
( 野仔 )無符號
69Lv天龍(整神器中)唔升住><
我想塭D朋友快D+Fd la

天龍係內外雙修,變個話天龍攻唔勁,1件攻裝沖到+9,起碼加內外攻1000    (1000+1000)*0.75=1500,不論內/外攻門派只能吸收其外/內 攻力,姐係1000,而天龍因為雙攻既問題,佢1件能夠有1500攻......如果你全部攻裝都有沖,天龍攻可能最強。

十週年勳章(賀詞)

如果天龍唔係咁屈錢 一定會有不少玩家支持

我想天龍有猜 邊招技一定要學??咩招唔洗學都ok??

聽日講天龍一定要買點先勁....
同埋學咩技先好d :smilie_:):

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

呢個post係08年,,戈陣我未加入玩天龍八部,,唔知戈陣係咪內外攻時代啦

但係呢家係屬攻時代,,天龍4屬o既攻擊能力唔可以睇小,,,

玩天龍呢個門派一定係會洗錢多過其他門派,,因為收裝要有4個屬性

玩哂4個屬性的話,,人地擋左火又抽唔到玄,,人地只可以硬食左其他3屬

天龍技能本身就唔差,,校場技巧簡單,,加上天龍血都算多,,又有得-人mp

80lv的中沖劍加埋指點江山,,良好地運用八門金鎖同埋暗器打"月"

天龍真係唔可以睇小
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 11:09 AM , Processed in 0.042285 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存