2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 小偉xD
go

盜賊討論區 [複製鏈接]

原帖由 jverz00 於 10-1-24 04:05 PM 發表
睇左10頁關於特工帶技回刺客問題既舊文,
仍然有不明白既地方…

我係玩敏攻刺客﹒打算練級用…首選了
人族迴避
特攻武術修練

其餘3招我仍然在考慮…
雙絞壓制(好奇想知係乜野黎…)
極速連擊(聽 ...

由於你主要是打怪升級型,主要是用1-1,2-1刺客技能已經好足夠.

至於你提到的其他技能,其實是2-1特工技能.主要是pvp/pk的.
即使點錯了,問題不大.

主流刺客會點的技能:
人族迴避,
閃光手榴彈,
旋風,
要害突刺,
各種地雷技能......
(次序和重要性無關)
但是,我一樣有玩其他冷門技能的.
自由最重要.

也請說明一下你主要的武器是什麼?
投刺/手槍/爪/刀仔已經不同.....

至於特攻武術修練,我沒有打算玩.

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

回復 1281# TRINITY888 的帖子

旋風爪刺學姐..刀用不了

原帖由 TRINITY888 於 10-1-24 05:28 PM 發表

由於你主要是打怪升級型,主要是用1-1,2-1刺客技能已經好足夠.

至於你提到的其他技能,其實是2-1特工技能.主要是pvp/pk的.
即使點錯了,問題不大.

主流刺客會點的技能:
人族迴避,
閃光手榴彈,
旋風,
要害突 ...

邊到買手榴彈…

原帖由 gundam_fan 於 10-1-24 06:25 PM 發表
旋風爪刺學姐..刀用不了

知道的人好多啦.

我自己連人族迴避,閃光手榴彈,要害突刺,.....都無玩呀.
其實刺客個個玩法根本不同.

ps. 手榴彈…可以去手槍專門店買.(摩根有1間)

原帖由 TRINITY888 於 10-1-24 07:05 PM 發表

知道的人好多啦.

我自己連人族迴避,閃光手榴彈,要害突刺,.....都無玩呀.
其實刺客個個玩法根本不同.

ps. 手榴彈…可以去手槍專門店買.(摩根有1間)

你係咪帶晒D炸彈技轉2-1

回復 1284# TRINITY888 的帖子

刺類似的技太多 有d 你學左都唔記得用 要黎睇下唔錯 都係被動技好

雙絞壓制作用大嗎

原帖由 jverz00 於 10-1-24 08:47 PM 發表
雙絞壓制作用大嗎

娛樂作用很大  rvr貢獻自己圍歐合成獸作用都很大

多謝樓上咁多位既意見
我帶了
人族迴避
雙絞壓制
閃光手榴彈
旋風
要害刺擊

十週年勳章(賀詞)

居然揀 壓制...-  -  我寧願帶滑動 or 初舞好了..

原帖由 越墮落越快樂 於 10-1-24 10:32 PM 發表
居然揀 壓制...-  -  我寧願帶滑動 or 初舞好了..

我有唸過帶滑動…

但最後都係揀壓制,可能我覺得捉住敵人無得郁比較好玩

我還未配好點,所以未試到滑動既攻擊力。

原帖由 jverz00 於 10-1-24 09:27 PM 發表
多謝樓上咁多位既意見
我帶了
人族迴避
雙絞壓制
閃光手榴彈
旋風
要害刺擊

=_=雙絞壓制無用架…好大機會2個都死...1lv的話重係全部傷害比曬你tim,,你真係有義氣幫人食攻擊...
旋風,,因為爪既攻速最多536,出技慢到佢啊==請睇下一樓我對依幾招的個人心得=-=

原帖由 jverz00 於 10-1-24 04:05 PM 發表
雙絞壓制(好奇想知係乜野黎…)
極速連擊(聽說變弱了)
組合必殺(沒人提及過或解釋過究竟係什麼東西…)
閃光手榴彈(PVP好似好正﹒但需要體術?體術係唔係姐係加體力既意思?)
滑動追擊(聽說係距離上勁過劍士無拍子)
上段切?
旋風(用爪既技能,但好吸引~)
要害突刺(PVP技)
應援要請(唔知有咩用同值唔值得考慮帶…要買信號彈… )
初級舞蹈(什么技既美化版,唔值得學…但好似可以配合狂放舞蹈唔知點用)
狂放舞蹈(雖然係50J技,但已被說得很垃圾…)

雙絞壓制(個動作係好搞笑(打劫!),但死既話好大機會你死先)
極速連擊(算吧,你有1轉50jb已經好用過佢)
組合必殺(你必須習得絆腿 → 空中迴旋腿 → 沖天踢先可以次序出)
閃光手榴彈(必學,用黎暈人,命中機會計智)
滑動追擊(我學黎都係當無拍子洗,撞到重可以有傷,不過命中都係計智)
上段切(還可以,被踢中有機會暈..不過其實都係1轉空中踢勁d)
旋風(用爪既技能,所以出技慢)
要害突刺(令人無法回複hp,sp,mp,雖然係pvp技但實際好少用)
應援要請(你有玩開分身個d米學黎玩下==.. )
初級舞蹈(散漫既美化版,但唔係散漫既用徙..)
狂放舞蹈(你已經知道是垃圾技就唔想解釋了…)
已有 2 人評分Good 收起 理由
jverz00 + 1 鼓勵
TRINITY888 + 1 鼓勵

總評分:  Good + 2   查看全部評分

原帖由 siuman0314 於 10-1-25 12:18 PM 發表

=_=雙絞壓制無用架…好大機會2個都死...1lv的話重係全部傷害比曬你tim,,你真係有義氣幫人食攻擊...
旋風,,因為爪既攻速最多536,出技慢到佢啊==請睇下一樓我對依幾招的個人心得=-=

jverz00想玩雙絞壓制,我認為無所謂,現在你是2-2特工,同我一樣在升job吧?
所以你一樣可以嘗試/測試5招以上的技能,玩夠至決定也ok.
當你升級到job50,應該知道自己想點.
因為我是爪刺,所以"旋風"一定點.清除boss的小怪,ok.當然出招/收招比較慢.....
不過,同飛踢一樣,好鬼型呀!!
我剛升到job43,初級舞也測試了.效果不錯.有攻擊力之外,有50%定住隻怪.
如果打70遺,定地雷/海盜好正.定怪有5-6秒啦.
大型地雷/窒息毒氣也好玩;
不過,閃光彈我不喜歡.......
最後評論:我是冷門不強的小刺.呵呵........

原帖由 TRINITY888 於 10-1-25 03:01 PM 發表

jverz00想玩雙絞壓制,我認為無所謂,現在你是2-2特工,同我一樣在升job吧?
所以你一樣可以嘗試/測試5招以上的技能,玩夠至決定也ok.
當你升級到job50,應該知道自己想點.
因為我是爪刺,所以"旋風"一定點.清除boss的 ...

可能因為我是p點...所以學的技不同啦=v='''
閃光彈有8秒暈,依8秒足夠比我殺一個接近6000血的全體騎。
上面的技我有1半玩過,其他都見人出過,所以我下了這樣的心得。
在有狂毒之前打怪還會用技,可是之後我一直都無再用技打(就只用狂毒,黑暗..偶然用1轉50jb秒怪),用技打其實比起好似劍咁打還慢(所以就算劍用百鬼其實都係慢)
打王還是需要範圍技,旋風是不錯的選擇,,但我就會用毒霧(特別係多血的刺,,不過這是2-1技,題外話)

回復 1295# siuman0314 的帖子

"打王還是需要範圍技,旋風是不錯的選擇,,但我就會用毒霧(特別係多血的刺,,不過這是2-1技,題外話)"
"旋風"同"毒霧"一樣,出招收招一樣好鬼慢.........不過,我鍾意用.
真希望可以改返快d.

ps.我2-2,job剛上43....目前想點的已經點咗.之後是去pvp場正式測試啦.閃光彈一樣嘗試用用.

原帖由 TRINITY888 於 10-1-25 05:37 PM 發表
"打王還是需要範圍技,旋風是不錯的選擇,,但我就會用毒霧(特別係多血的刺,,不過這是2-1技,題外話)"
"旋風"同"毒霧"一樣,出招收招一樣好鬼慢.........不過,我鍾意用.
真希望可以改返快d.

ps.我2-2,job剛上43... ...

其實我還未試用過旋風﹒因為一直都係用緊匕首﹒無買過爪…
至於關於毒既技能﹒因為我係敏刺唔係體刺,所以好似唔適合玩毒…
昨天剛50j轉回了刺客﹒

之前有個post問爪攻速快d定匕首攻速快d﹒我想問如果2-1技三段刺10級既話﹒
爪係咪有可能比匕首快

原帖由 TRINITY888 於 10-1-25 05:37 PM 發表
真希望可以改返快d.

ps.我2-2,job剛上43... ...

如果你用爪使用毒霧,當然會慢,但用刀的話用毒霧大約只要0.5-1s時間,旋風必須用爪,要1.5s
原帖由 jverz00 於 10-1-25 06:15 PM 發表

其實我還未試用過旋風﹒因為一直都係用緊匕首﹒無買過爪…
至於關於毒既技能﹒因為我係敏刺唔係體刺,所以好似唔適合玩毒…
昨天剛50j轉回了刺客﹒

之前有個post問爪攻速快d定匕首攻速快d﹒我想問如果2-1技三 ...

用武器正確排列如下:
刺用爪->劍用劍->刺用刀
爪有3段我不用說了,因為劍有2段,而刺用刀只有1段,所以劍比刀快
而用快精的話,用爪者切記不可連繼施放快精,否則會因bug而令攻速減慢。
PS.用爪的話,高攻時可達至秒怪效果(如每次攻擊約2000,1下攻擊有3次,即扣6000,連g4都可被秒掉)

回復 1298# siuman0314 的帖子

我是路過的~
普攻下刀同爪的攻速分別真有這樣大?
我個人認為分別最大的情況是用反擊這招的時候

回復 1298# siuman0314 的帖子

"用爪的話,高攻時可達至秒怪效果(如每次攻擊約2000,1下攻擊有3次,即扣6000,連g4都可被秒掉..."

嘩!好高的攻擊力....力量要多少才能做到?lv呢?

目前我用初級舞(300%)打出最高是2000.....
偷襲才4000多.(人物力量是85)
沒有ec,又沒有憑依可以秒g4嗎?

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-16 09:26 PM , Processed in 0.045401 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存