2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 惡魔獵鷹
go

祭司討論區 [複製鏈接]

回復 100# 賢女 的帖子

要儲齊三個技點先可以學另一招技

最中2做補師><
補到人補血,好開心><
覺得有人需要我果陣好有滿足感-v-

點解我學唔到光豬-.-
我明明job lv7喇

笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 SiuSzeE 於 2008-6-4 03:37 PM 發表
點解我學唔到光豬-.-
我明明job lv7喇

要用3點技點先學到新既技+_+

有冇人教我26/24祭司係邊度升好
有d人話鐵火山  但係d怪打n年先死= =
打白彭獸仲快過鐵火山
技能:補血 5lv                質數:全魔 (44+6)
       最大mp上限5lv
       神聖光珠5lv
       驅毒 1lv
      提升mp回復率1lv

有咩地方好升d?

火山如果冇人組祭,試下自己叫團
你做引手都得嫁嘛~

其實2轉轉神官30lv轉會唔會做得仔呢'o'
但係如果要升到50job好似又要好耐-.-

祭師1轉有解毒同埋防化等等果D技...

2轉又有,,,仲要係全包唔洗好似1轉甘足個足個學@@

姐係話1轉可以唔洗學?

原帖由 【大叔】 於 2008-6-8 03:32 PM 發表
祭師1轉有解毒同埋防化等等果D技...

2轉又有,,,仲要係全包唔洗好似1轉甘足個足個學@@

姐係話1轉可以唔洗學?

一轉所有解技 學晒
我自己係
因為二轉o個招 升10lv 實在太食點

我想問呢??

點加技能好牙??

我e+加左
補血 5
回復 5
光珠 1
mp上限 1

仲有咩要加嫁??(我e+15lv  14job)

補血戈時點樣鎖定一個人
我成日憑依係人地戈度都補錯人...搞到人地成日死

回復 111# 好朋友仔 的帖子

按人名都補到血~~~~~

隻game有冇暴力祭可以單練??

原帖由 briankit1130 於 2008-6-8 11:08 PM 發表

一轉所有解技 學晒
我自己係
因為二轉o個招 升10lv 實在太食點

解技學哂@@?

夠點咩...??

提升坑果d又洗唔洗學

學解技 1lv 同5lv 有咩唔同 ? 需要加5lv嗎?

40LV祭司去邊到升呀= =南部地牢好慢
有冇人教下我

2.逆天的暴力祭司型
這一型點加點?
STR >> VIT >> DEX
係咪姐係加3個都要加晒
咁MAG洗5洗加......= ="THX

解技好似得lv1...我只係點左毒, 其他唔知

回mp 作為祭司係必須的!!
我e+依左人, 差唔多有用不完既mp= =

另外恢復可以慢慢學, 因為我e+30/30, 恢復先岩岩點左4lv...
其實我平時都係用lv1 多= ="
因為...lv1 差唔多都夠補=.="
必要時先用lv2....
你預lv1 補到100, lv2 200...lv3 270, lv4 350 (唔知y我係咁=.=)

另外我覺得祭司應該+返小小體~唔係你未幫到人已經死左~就~>

抗體...我上巴哈睇只點毒同沉默已經差唔多
因為其他好快冇= =
不過我遲d 多d 點會+埋混亂= =
因為之前打boss...次次都係比佢亂死左-__-

40LV祭司可以組人去打 "不死城"

同我組去打東國迷團,2人組打一隻有1700 JOB

本人夏之祭
名: 路加
職業: 魔導士

POSTPOST我隻68神官心得
[原創心得]分享祭司1~60級技能素質配點以及升級流程

╒===================================================╕
|在這感謝各位點擊進來觀看小妹這一篇垃圾心得貼(鞠躬) |
|由於我不太會打文章所以如果寫得不好請見諒。     |
╘===================================================╛

╒========╕
|素質配點|
╘========╛
以70級吟遊詩人為基準(圖中為日文人物素質配點網已附中文翻譯)

15級素質:VIT4  MAG29
20級素質:VIT12 MAG34
25級素質:VIT26 MAG34
30級素質:VIT36 MAG34
35級素質:VIT36 MAG43
40級素質:VIT38 MAG51
45級素質:VIT48 MAG51
50級素質:VIT58 MAG51
55級素質:VIT62 MAG57
60級素質:DEX34 VIT62 MAG57
65級素質:DEX45 VIT62 MAG61
70級素質:DEX45 VIT62 MAG72
---------------------------------------------------------------------------------
其實有很多人都會說神官不需要+VIT﹑我覺得這是錯誤的
神官一樣需要點VIT﹑因為就算你憑依在戰士系的[項鍊]上也是會有一定機率受傷害
VIT只有4的神官62級只有668血量﹑但是VIT62的神官就有1329血量
雖然補得不多﹑但是血量太少的話﹑被怪摸個兩下已經升天了
而且就算你以後憑依在戰士系身體裡面在謎之團要塞練功的話﹑根本不會死..
=================================================================================
╒========╕
|技能配點|
╘========╛
{祭司時期}二轉後已重點
╒======================╕
|恢復       3/5 |
|復活       5/5 |
|神聖子彈     5/5 |
|光明聖化     5/5 |
|提升昏厥抗性   5/5 |
|提升混亂抗性   5/5 |
|提升沉默抗性   5/5 |
|提升冰凍抗性   5/5 |
|提升最大MP上限   5/5 |
|神聖光珠     3/5 |
|===================== |
| 點數合共    66點  |
╘======================╛
轉職神官前JOB等級     :50JOB = 52點
技能點數任務       :東國{3}+南國{2}+北國{2}+無限迴廊{4} = 11點
轉職為祭司時送的恢復等級1 :3點
---------------------------------------------------------------------------------
{神官時期}以50JOB為基準
╒======================╕
|女神的加護   10/10 |
|神聖羽毛    5/5  |
|真實的眼    1/1  |
|強身健體    5/5  |
|心靈豐足    5/5  |
|提升憑依速度  5/5  |
|神官之魂    1/1  |
|咒話抵消    5/5  |
|===================== |
| 點數合共   50點  |
╘======================╛
=================================================================================
╒========╕
|升級流程|
╘========╛
等級1~5:去上城找白教堂裡面白祭司申請轉職﹑成功轉職後把恢復技能先提升為等級3。
     拿軍團送給你的木矛去慢慢敲[殺人峰山路]的[殺人峰][巴嗚]把等級提升為等級5。
等級5~20:去[北方海角]找人組隊打[白澎獸][寶拉熊]升級。
     或去[瑞路斯雪原]找人組隊打[白澎獸][寶拉熊]升級。
等級21~52:去南城[阿伊恩市]的[南部地牢B1F]打[RX-03][詛咒者][迪貝斯特]升級。
等級52~70:去[謎之團要塞]或者[謎之團要塞北部]打[海盜B][巴迪安][碧綠小幽浮]升級。

以上是小妹小小的心得﹑不喜物凸。謝謝。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 08:30 PM , Processed in 0.034220 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存