2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 動漫專題區 One Piece 海賊王 [轉]七武海的能力
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 壽司-v-
go

[轉]七武海的能力 [複製鏈接]

最後吸1000影後更一拳打到成首船嚴重分裂~
                                             路飛打敗佢,係因為學佐吸100影變強,打到莫利亞重傷先,然後莫利亞吸1000影負荷過重,
你好似倒轉左~
係路飛吸100個影先~莫利亞學佢=0=
唔係咩???

夢魔路飛打到莫利亞重傷
莫利亞想路飛佢地絕望
咪用埋1000個影
點知自己係都控制唔到咁既力量
1000個影當然對自己都有負作用

忍影世界

之前都有一集講過,
海賊王佢之所以做到海賊王,
係完全靠運氣,
因為同海賊王實力不相伯仲既人大把,
白胡子係最出名果位,
而七武海都係,大把人同佢地同等實力,
只係無咁好彩做到,
所以係海賊王世界,除左實力,運氣都係勁之需要
空島果位神都係代表作

總係覺得

海賊王>白胡子>>其他四皇=冥王>三上將=某七武海>其餘七武海

比路飛贏唔代表廢囉sosad
摩利亞係輸但點解有d人覺得佢最廢:o)
唔通艾尼路又最廢?

忍影世界

原帖由 龍影劍 於 2009-4-11 01:18 AM 發表
比路飛贏唔代表廢囉sosad
摩利亞係輸但點解有d人覺得佢最廢:o)
唔通艾尼路又最廢?

以七武海來計,
莫利亞的確係最廢,
呢樣真係無得改變,
唔係話輸就代表最廢,
只係以七武海來計,
沙鱷一定夠莫利亞打,最主要係果實問題

原帖由 ◇Pan㊣﹏☆ 於 2009-4-11 09:58 PM 發表

以七武海來計,
莫利亞的確係最廢,
呢樣真係無得改變
,  
唔係話輸就代表最廢,
只係以七武海來計,

這言論真搞笑

原帖由 ◇Pan㊣﹏☆ 於 2009-4-11 09:58 PM 發表

以七武海來計,
莫利亞的確係最廢,
呢樣真係無得改變,
唔係話輸就代表最廢,
只係以七武海來計,

莫利亞又無同其他七武海打過
你又知佢最廢?

壽司仔真係好有心機打和

高過路飛100倍果個係拍賣會果個阿叔-.-"...
原本係哥羅.D.羅杰(海賊王,譯名唔同唔好見怪@_@)既副船長...
動畫有講過-.-...佢出場果下,定左下格介紹,賞金唔太記得~~不過好高下(高過路飛好多)
海賊王既副船長...點會唔強=.=".....佢俾人拎左去拍賣係因為佢鍾意賭錢,輸左自己俾人...所以去左俾人拍賣=__="

另外,女帝既甜甜果實有乜用=.=?....(我睇動畫,未見過呢個人物)
但係我唔認同你話 沙 好廢-.-"....7武海黎講,佢自然系..講真係沙國真係可以好屈-.-"...
如果未計黑胡子加入既話,沙 能力應該係7武海中排頭3位....
沙VS
   莫利亞 可以吸影,但係夜晚作戰既話,就算沙俾偷影都唔會死,以沙能力可以好輕易殺到莫利亞
   魚人甚平 唯一有能力贏到沙既七武海,因為魚人阿龍講到魚人可以噴水-.-''..加上力量係人既10倍,所以冇得打-.-
   鷹眼 無乜可能傷到沙-.-"...第一冇果實能力,第二劍法幾高都好...根本冇可能傷到以"沙"作身體既沙
   多佛朗明哥 首先知佢可以控制人,但係透過乜野作橋樑就未知...所以不論....奕有可能輕易殺到沙
   熊 肉肉果實,雖然好強- -但係對住沙,根本又係物理系攻擊冇乜可能傷到沙....
   女帝 未知能力-.-..甜甜果實有何之用???
以上結論在於正常環境之下作戰-.-"...如果你話好似路飛用血or水黎打佢既話...冇野好講-.-....我只係以能力作對比,相信血同水唔係能力範圍之內掛-__-"

原帖由 Akira01 於 2009-4-8 10:47 PM 發表

1.影法師同本人都打,,轉極都係無用,,羅賓一捉就捉住佢本人
2.果d蝙蝠其實 = 影法師身上既野
3.用得影就唔係靠自己
4.賞金 =/= 能力

黑胡子 就係例子

同意@O@......但係黑胡子$0係因為政府想隱藏佢能力ja wo...有講過~~($0既解釋係未知數)
因為佢本身名氣唔大,冇乜邊個知佢乜水-.-"...而且佢有暗暗果實都係岩岩既事...
咁即係話,之前認識佢既人,係唔知佢有暗暗果實能力...

上面有位人兄提到艾尼路@_@!!!本人真係超鍾意呢隻友~~作者畫得佢太型了
加上自然系既雷能力,佢唔係預到路飛既話,係新世界絕對性屈機-__-...青雉都唔係佢手腳~~
再講,佢有心網能力-.-"....仲要成個空島咁大範圍都聽到,同預知對手行動能力作出閃避....係體技上同能力上都可以話係完全性屈機-.-"...
所以尼路is the best... 絕對屈機-__-!基本上佢唔同路飛打的話,其他任何人都唔係佢手腳唷~~

忍影世界

原帖由 奇利乂馬士利 於 2009-4-13 11:28 PM 發表

同意@O@......但係黑胡子$0係因為政府想隱藏佢能力ja wo...有講過~~($0既解釋係未知數)
因為佢本身名氣唔大,冇乜邊個知佢乜水-.-"...而且佢有暗暗果實都係岩岩既事...
咁即係話,之前認識佢既人,係唔知佢有暗暗果 ...

你太妄斷,
係新世界有好多野我地都唔知,
雖然佢果實能力係核機,
但總有方法打到,
最簡單係霸氣,可以用自己氣勢嚇暈對方(唯一知道既功能)

忍影世界

原帖由 ☆開心包★ 於 2009-4-13 08:57 PM 發表

莫利亞又無同其他七武海打過
你又知佢最廢?

我以果實能力計,
佢夠黑胡子個果實打??
唔計果實,計普通能力,
佢本身有體術夠打鷹眼果d???

我計漏左一個,就係女帝,
女帝應該唔夠佢打,
如果莫利亞唔受色誘

有時d野唔一定要打過同試過先知,推斷都推到,
如果你下下要d人全部打哂先知,
咁路飛係11新人中未必排第2,其他人能力都有機會剋佢

另外姓李果位講野太廢,無point,費時回佢

忍影世界

原帖由 奇利乂馬士利 於 2009-4-13 11:16 PM 發表
高過路飛100倍果個係拍賣會果個阿叔-.-"...
原本係哥羅.D.羅杰(海賊王,譯名唔同唔好見怪@_@)既副船長...
動畫有講過-.-...佢出場果下,定左下格介紹,賞金唔太記得~~不過好高下(高過路飛好多)
海賊王既副船長...點會 ...

你講d野的確係,
如果沙鱷魚唔係有番咁上下,
點會做到七武海??
唔通海軍搵d廢人做七武海??
沙鱷魚一定夠打莫利亞,
因為莫利亞唔識霸氣同其他新世界既特技,
而沙鱷係自然系,用果實都屈死佢,
但佢唔會排七武海前3名,
因為重有黑胡子、鷹眼、魚人←至少呢3個夠佢打,
你計漏左樣野,
如果只計物理攻擊,鷹眼係唔夠沙鱷魚打,
但佢做到世界第一,又同紅髮打平手(唔太肯定),
照理係去過新世界,學左d特別招式,
應該重有劍氣之類果d技打到自然系,
其他2位你都講左,唔解釋

原帖由 ◇Pan㊣﹏☆ 於 2009-4-14 12:03 AM 發表

你講d野的確係,
如果沙鱷魚唔係有番咁上下,
點會做到七武海??
唔通海軍搵d廢人做七武海??
沙鱷魚一定夠打莫利亞,
因為莫利亞唔識霸氣同其他新世界既特技,
而沙鱷係自然系,用果實都屈死佢,
但佢唔會排七武海 ...

這裡又發現 說莫利亞的說話了
你說莫利亞弱 其實順便也說了 凱多也是差不多程度的人
最廢的7武海 是莫利亞
最廢的4皇是 凱多
多謝哂

唔該 順手解釋埋
點解 雷利把劍會斬到 自然系 的 黃猿

原帖由 ◇Pan㊣﹏☆ 於 2009-4-13 11:59 PM 發表

我以果實能力計,
佢夠黑胡子個果實打??
唔計果實,計普通能力,
佢本身有體術夠打鷹眼果d???

我計漏左一個,就係女帝,
女帝應該唔夠佢打,
如果莫利亞唔受色誘

有時d野唔一定要打過同試過先知,推斷都推到,
...

你下下講野 都咁有POINT
成日用 "一定" "絕對"
不過你講既野入面 自己又有矛盾WO
你都已經催眠左自己 唔理見到咩論點都好
都會努力地BAN
我都唔知點再講落去
只好 笑一笑就算了

忍影世界

原帖由 李洛克~ 於 2009-4-14 03:37 AM 發表

這裡又發現 說莫利亞的說話了
你說莫利亞弱 其實順便也說了 凱多也是差不多程度的人
最廢的7武海 是莫利亞
最廢的4皇是 凱多
多謝哂

唔該 順手解釋埋
點解 雷利把劍會斬到 自然系 的 黃猿

我懷疑你有問題,
我幾時有講凱多係最廢既四皇??
我一直只係圍住莫利亞討論七武海,
並唔係討論緊四皇,
你連我傾緊咩都唔知唔好插嘴ok?

暫時草帽團打敗過既七武海
係七武海入面真係有機會叫做廢,,最起碼唔識霸氣
其他七武海能力未完全公開,,如果霸氣真係對付到自然系,,
沙係自然系呢樣野已經唔算得係咩

------------------------------------------
似符路奇>莫利亞

原帖由 ◇Pan㊣﹏☆ 於 2009-4-14 01:46 PM 發表

我懷疑你有問題,
我幾時有講凱多係最廢既四皇??
我一直只係圍住莫利亞討論七武海,
並唔係討論緊四皇,
你連我傾緊咩都唔知唔好插嘴ok?

我懷疑你睇漫畫 睇圖唔睇字
漫畫有講..
凱多同 莫利亞 以前係打平手
既然你既結論係 莫利亞係最廢既七武海
咁好自然 一個同莫利亞差唔多實力既人 會係最弱既4皇了
我一直係基於你睇漫畫 係有睇字先問你
點知你好似係冇睇
你連人地想表達咩都唔諗下先 就唔好亂咁回我ok?

忍影世界

原帖由 李洛克~ 於 2009-4-15 12:56 AM 發表

我懷疑你睇漫畫 睇圖唔睇字
漫畫有講..
凱多同 莫利亞 以前係打平手
既然你既結論係 莫利亞係最廢既七武海
咁好自然 一個同莫利亞差唔多實力既人 會係最弱既4皇了
我一直係基於你睇漫畫 係有睇字先問你
點 ...

咁你俾張圖睇下,
我都懷疑你睇圖唔睇字,
凱多幾時同莫利亞打成平手咁好笑??
我只係睇過話佢俾凱多搞到滅左團,
後尾先整左依家個島船出來

真係好笑,唔知邊個睇錯呢??
唔知邊個亂回人在先呢??
需唔需要我幫你將呢篇野轉去聊版問下人??

最重要一點,你憑咩認為我係睇漫畫??
唔俾我剩係睇動畫??
要串都串好d,唔好串埋d無point既野,
見你9下9下,唔想再回你,青山精神病院d人應該同你岩傾

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-6 01:14 AM , Processed in 0.045975 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存