2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 BT 電腦PC遊戲區 [寂靜嶺3][繁體中文][2.06G][ACT][更新Q&A解除方法] ...
樓主: 火野亂太郎
go

[動作] [寂靜嶺3][繁體中文][2.06G][ACT][更新Q&A解除方法] [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

好多種wo-.-極速下載緊 幫你地試-.-""

你講黎講去都冇講點解決 安裝果陣錯誤 要點做
可唔可以清清楚楚
你第1頁 根本冇講到點裝
.exe之後就做唔到

玩唔到啊-0-點整嫁???
裝就裝到啊

原帖由 火野亂太郎 於 2008-5-26 12:53 PM 發表

請留意番你安裝所在既目6係邊 一定要跟番你個目6架-.-""點解剩係2kf d人唔得-.-我見度其他地方好多人都得左-.-""(再唔得既轉安裝路徑名為英文)

個目錄沒錯 但係都玩唔到

十週年勳章(賀詞)

檔案名稱,目錄名稱或磁碟區標籤語法錯誤

改完exe按落去就係咁,根本裝都裝唔到

原帖由 cyril0083 於 2008-5-22 08:52 PM 發表
將gbt_step.ex改左後, 我按後表示錯誤:檔案名稱,目錄名稱或茲碟區標籤語法錯誤
玩唔到, 樓主有冇咩解決方法
同埋d文件d文字都亂碼

改埋出面果個料夾名就可以安裝   係最出面果個料夾名

安裝果時出現亂碼 就要去控制天台轉語言選項   進階  中文(PRC)  轉完要BOOT機果隻

裝完之後出現[the game is not properly installed

寂静岭3免安装注册表   依個要你自己睇清楚安裝目錄係咩野喇   

"movie"="d:\\KONAMI\\SILENT HILL 3\\"

佢安裝果時會用中文 目錄

"movie"="d:\\KONAMI\\寂静岭3\\"

只要主意一下就冇問題了    樓主個方法係冇問題的

依個係我安裝過程  希望幫到大家喇

原帖由 hangchunck 於 2008-5-27 02:37 AM 發表

安裝果時出現亂碼 就要去控制天台轉語言選項   進階  中文(PRC)  轉完要BOOT機果隻

裝完之後出現[the game is not properly installed

寂&#38745 ...

終於玩倒了,要睇返你自已裝係邊個個路徑 (卓面捷徑 => 右鍵 => 內容 有得睇)

我路徑係:
D:\Program Files\konami\寂静岭3\sh3.exe

我想好多人都好似我之前咁  打小呢兩個字:
Program Files

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\KONAMI]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\KONAMI\SILENT HILL 3]
"movie"="d:\\Program Files\\konami\\寂静岭3\\"
"sound"="d:\\Program Files\\konami\\寂静岭3\\"
@=""
"data"="d:\\Program Files\\konami\\寂静岭3\\"
"save"="d:\\Program Files\\konami\\寂静岭3\\savedata\\"
"installdir"="d:\\Program Files\\konami\\寂静岭3\\"

我有一個問題
隻BIN既DVD碟都mount唔到
點裝??
用daemon 同酒精都唔得

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\KONAMI]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\KONAMI\SILENT HILL 3]
"movie"="F:\\Program Files\\konami\\寂静岭3\\"
"sound"="F:\\Program Files\\konami\\寂静岭3\\"
@=""
"data"="F:\\Program Files\\konami\\寂静岭3\\"
"save"="F:\\Program Files\\konami\\寂静岭3\\savedata\\"
"installdir"="F:\\Program Files\\konami\\寂静岭3\\"
重裝過windows都轉了 跟住做都係唔得

隻game好恐怖
唔想玩ar

唔該版主救下我地啦
其實係咪要用虛擬光碟??

我改完.exe之後安裝
選好晒link之後就彈句

請插入磁盤1並單擊確定
如果這個磁盤中的文件不能在不同於下列顯示的文件夾中找到,輸入正確的路徑或單擊 "瀏覽"

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

十週年勳章(賀詞)

原帖由 garycoolman 於 2008-6-1 03:58 PM 發表
唔該版主救下我地啦
其實係咪要用虛擬光碟??

我改完.exe之後安裝
選好晒link之後就彈句

請插入磁盤1並單擊確定
如果這個磁盤中的文件不能在不同於下列顯示的文件夾中找到,輸入正確的路徑或單擊 "瀏覽"

-.-""以上方法真係work-.-我work 有會員都work...你睇番前幾頁....小心d睇每一句-.-好易睇錯..

thanks.....

thx樓主咁詳細解答 唔洗驚玩唔到啦  即刻down落黎試下有幾恐怖先-口-

3Q拉左好耐喇 多謝你放上黎^^支持

我唔識點先可以打到兩個\\...點先解到...我是電腦白痴

原帖由 hangchunck 於 2008-5-27 02:37 AM 發表

寂&#38745 ...

唔好意思...我都係唔明出玩左"the game is not properly installed"之後要點做

等我教你地喇 希望你地明喇>,<自己搞出黎嫁!!!!
圖1

圖2

我成功入到game-.-信不信由你 吾信 我入game影相 旦係我未玩住^^
已有 1 人評分威望 收起 理由
火野亂太郎 + 30 原創教學內容

總評分:  威望 + 30   查看全部評分

有無人識過 5本書果到牙?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-10 04:09 AM , Processed in 0.079209 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存