2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 PSP/PSV PSP 遊戲攻略 《瓦爾哈拉騎士 2》Valhalla Knights 2 任務流程 / 討論 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 〝豆╭☆
go

《瓦爾哈拉騎士 2》Valhalla Knights 2 任務流程 / 討論區 (轉貼) 更新於#89 [複製鏈接]

點解我接唔到任務???

x王國冒險家認定試驗x    完遂
×迷子的子犬×                      完遂
×繪の具を届けて×          完遂
×枯ねなぃ花束×                   完遂
×密藥調和×                          終了
xキノコ狩獵x                 完遂

但係點解佢又唔俾我終了任務....又唔俾我接任務....又唔俾我報告任務既???

原帖由 源~☆ 於 2008-6-14 11:52 PM 發表
點解我冇劇情既- -點算

斷了 再接 試下 ,唔係咁記得,一係入去有劇情,一係入去同人講野 是但一樣~o~

×ヘソリ-を搜索×
來到城中心噴泉處與委託人見面,接到尋找小孩的任務後,隨即前往XXX川搜索
個細路係邊..點解搵佢唔到既??
我接左但係搵唔到委託人見面

原帖由 傻《德》 於 2008-6-15 12:02 AM 發表
救命-3-
有弓無矢
矢點拎-.-

1.弓同箭 都可以係湖開箱開出...,之後打d級定e 級都有弓 送,打搭5樓 就勁箭出

2.攻擊力 WL AL 我都未分到係咩...,不過一定係應該實閞攻擊力..
而右下個4個LOGO,劍 盾 杖 盾
都係物攻 物防 魔攻 魔防 ,防一定係睇最右下個到

原帖由 47健 於 2008-6-15 10:57 AM 發表
×-搜索×
來到城中心噴泉處與委託人見面,接到尋找小孩的任務後,隨即前往XXX川搜索
個細路係邊..點解搵佢唔到既??
我接左但係搵唔到委託人見面

咪講左係川囉= =
林-->就到川...如果你真係行哂實搵到..個細路 係開EN職個箱 個MAP個到..

我行哂- -不過個個地區我有兩個門未開- -點開架
我連EN職個箱都唔知係邊

原帖由 47健 於 2008-6-15 11:41 AM 發表
我行哂- -不過個個地區我有兩個門未開- -點開架
我連EN職個箱都唔知係邊

咁唔係叫行哂啦...連個箱都唔知....
自己再行..幫你唔到..

我發現左.........

開第七個任務係要去一去川區= =

呢隻game.......冇d好奇心會晒好多時間= =

我想問......職業5lv 10lv 15lv 果d技點用?
邊d係被動邊d係手動???

我搵個補血精靈用En好唔好?

因為佢用mp小d.....又回得快.......最後果招打完人又可以補返......

但係問題係假設我補唔切.....死左個咁重要既人= =咪死火.......

咁用補血定用法師升En好??

隻game 冇野玩了=. =
兩周目塔玩完..競技場a級完左,女神故事完埋(個女神廢到7秒就殺左-.-),全部任務做哂
一開始覺得好難玩.....之後愈玩愈易= .=

十週年勳章(賀詞)

『奈落の道』

直接传送机械村,然后去机械墓地,走左边,一进去那个门触发剧情。
以后可以从这里进入妖界

左邊門入左之後面對既門佢話要匙開
係邊搵條匙

×求な!研究素材×

我想問獸人係唔係拎住斧頭識跑果個?
打完都做唔到= =係唔係要同npc講野?

玩過星曲WEB

原帖由 笨小空 於 2008-6-15 07:43 PM 發表
兩周目塔玩完..競技場a級完左,女神故事完埋(個女神廢到7秒就殺左-.-),全部任務做哂

想問下你 塔10/f      右下果個門點開架?

我想開左隻人呀,係工會肥婆到,要幾多錢先ok?佢成日話我唔夠錢

一開始 開人果道,最左既影係咩黎@@??

我係武器shop買黎買去都好似係得果幾隻武防eq咁既=.=

笑傲無雙

原帖由 笨小空 於 2008-6-15 19:43 發表

我同你差唔多...
就係差幾個任出唔到
出埋就去到機械村架喇>.<
有冇人知【开かすの扉】點出架?
仲有地下水道係唔係姐係冰洞對面既門???
原帖由 timlung 於 2008-6-16 12:49 發表

想問下你 塔10/f      右下果個門點開架?

塔有10/f架咩
我上到8/f就冇門再上

原帖由 『LaZy仔』 於 2008-6-16 02:40 PM 發表
我想開左隻人呀,係工會肥婆到,要幾多錢先ok?佢成日話我唔夠錢

一開始 開人果道,最左既影係咩黎@@??

我係武器shop買黎買去都好似係得果幾隻武防eq咁既=.=

買第一個要500>第二個要1000>1500>2000>2500.....升上去
我初頭唔識玩....又買人又抄人......
未夠5個人已經要5-6千蚊= =

做多d任務就會多野買.....不過我唔會買eq.....好似冇咩用....打怪掉既eq仲好用= =
mp同hp水都冇用= =有法師補血....又識自己回mp......
最有用都係回城卷同埋返生水......打既話掉得好小....買好過.....
書方面....我果陣靜係可以買1lv回血書.....但係....已經打到3lv全體回血= =

原帖由 chrisngan1992 於 2008-6-16 12:14 AM 發表

買第一個要500>第二個要1000>1500>2000>2500.....升上去
我初頭唔識玩....又買人又抄人......
未夠5個人已經要5-6千蚊= =

做多d任務就會多野買.....不過我唔會買eq.....好似冇咩用....打怪掉既eq仲好用= =
...

回城同返生果個日文係咩??

mo 招閃去人地前面好似冇乜用=.=??

升lv又去邊升好??=.=mo job lv6  ,仲未開到第2個人,成日打到唔記得加血

原帖由 『LaZy仔』 於 2008-6-16 05:01 PM 發表

回城同返生果個日文係咩??

mo 招閃去人地前面好似冇乜用=.=??

升lv又去邊升好??=.=mo job lv6  ,仲未開到第2個人,成日打到唔記得加血

俾你參考下我個組合
主角:                     Fi3    >Th10>Pr5
(第一個請)補血法師:Pr13
(第二個請)格鬥家:   Mo11>Pr1
(第三個請)肥佬:      Fi12  >Pr1
(第四個請)攻擊法師:En6  >Ma10
(第五個請)矮仔:      Th12>Pr1

第一個就一定係回血法師ga啦~good野黎~
一開波係市街地第一個區果個箱拾500G....之後就請佢啦.....
通常一開波係難玩d.....係市街地打多d怪....拾裝拾錢.....請到4個人島(計埋自己)就開始做任務啦~易打d~

Mo果招野有用ga....雖然我唔知d職業技點用....但係....你d法師小血ma....有d怪會好醒咁沖過去打你d法師...Mo可以救到佢lor...

回城係<<工xxxx之札>>.....睇唔明唔緊要= =...佢說明係<<街x戾xxxxxx>>.....係道具屋買2000G
返生水係<<x八一x之小瓶>>....唔識睇一樣唔緊要= =...佢說明係<<生x返xxxxx>>....係道具屋買價錢一樣

其實有冇地圖睇???
唔識行雪山....d狗跑得超快= =

仲要係後面同佢打......10秒俾佢地溶左......
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-18 02:59 AM , Processed in 0.049364 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存