2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 忍忍~
go

精靈使討論區 [複製鏈接]

我job40轉巫師都係帶4招

job21,job27,極大化,溶岩湖

之前學左某d技..例如風雷破

攻擊力同元素使既job40威力一樣(冇風屬性提升的話)

lv1同lv3既施法速度機乎一樣

同埋好難命中,一定要隻怪係你正前方,向住你走埋黎..or冰/石左佢先中硬

基本上呢招冇咩用..唔建議學

紅蓮炎召喚都學過,施法速度太慢

放粒波出黎..射3次1轉單體技..攻低..
但打王果時放..隻王會打粒波,唔會打你正身

我點左一點雪映,發覺1lv既施法速度已經同5lv溶岩湖一樣咁慢(我唔肯定學左job24同job30之後會唔會快左)

以下呢段片

http://www.youtube.com/watch?v=vUmqSelSGaA&feature=related

精靈使單練..大家見到以為一到job40一定可以好似佢咁..
千祈唔好亂試..否則你會死得好high..(我就係人版)

佢係job40巫師..放左火(加最大攻擊最少攻擊),土(加防同防禦機率),風(減少技能廷遲)既巫師技
所以佢防同攻速會高好多

未轉巫師淨係學左job40點做呢?

你可以搵人..不過要好多人一齊升...1魔導+1補師+ 1su系上身引怪

魔導放救援..補師放毛.你自己就跑,su系果個就引怪
引左廿幾隻左右,就放大範清..

咁比1戰1補升得更快..

成效如下..

原帖由 神映日月 於 2008-7-4 04:23 PM 發表
我job40轉巫師都係帶4招

job21,job27,極大化,溶岩湖

之前學左某d技..例如風雷破

攻擊力同元素使既job40威力一樣(冇風屬性提升的話)

lv1同lv3既施法速度機乎一樣

同埋好難命中,一定要隻怪係你正前方,向 ...

睇返威力...
天雷破
加成灑都只係多80%威力..(同返低幾lv job果幾招範圍比較...)
命中就變左最關鍵既問題
又係同子彈系一樣命運
唔學天雷破
學招元素4重...滿足下自己視覺可能重好...

唉....最衰海浪重味開放
唔係出完熔岩湖
再一招海浪推埋去都好high...

我想問下熔岩湖 5LV 大約出幾耐?? 以 神映日月 你既DEX 黎計
如埋你介唔介意講下你個技能言遲係幾多??
想有多D參考 去決定加唔加滿佢
THX

原帖由 書二龍影 於 2008-7-4 05:39 PM 發表
我想問下熔岩湖 5LV 大約出幾耐?? 以 神映日月 你既DEX 黎計
如埋你介唔介意講下你個技能言遲係幾多??
想有多D參考 去決定加唔加滿佢
THX

我記得我咏唱50+18有5xx
mag有99+23魔攻714

唱5lv溶岩要4秒

1lv要2秒

冇人幫你引自己殺既,都係放1lv..2次基本上都死哂..再唔係放多一次補hit

有人幫我引就放5lv+1lv就肯定死哂怪

原帖由 新人一個 於 2008-7-4 05:29 PM 發表

睇返威力...
天雷破
加成灑都只係多80%威力..(同返低幾lv job果幾招範圍比較...)
命中就變左最關鍵既問題
又係同子彈系一樣命運
唔學天雷破
學招元素4重...滿足下自己視覺可能重好...

唉....最衰 ...

海浪同四重奏真係好正..可惜連saga4都未開

我見game入面個熔岩個介紹  佢話 毀天滅地 係影響個攻擊距離.... 同wiki講既 次數有出入...
唔知hk板係唔係又改左??

原帖由 書二龍影 於 2008-7-4 07:59 PM 發表
我見game入面個熔岩個介紹  佢話 毀天滅地 係影響個攻擊距離.... 同wiki講既 次數有出入...
唔知hk板係唔係又改左??

無可能有港版自己變左的= =
係官網翻譯錯而已

神映兄唔等埋海浪先50轉?

原帖由 忍忍~ 於 2008-7-4 11:14 PM 發表
神映兄唔等埋海浪先50轉?

唔會..我job40已經轉左2-2

等2-2出左job50元素風暴就轉返2-1

將2-1所有範圍技洗哂..轉學海浪..冰封等等既壓制技

有幾樣野想問~

1.  2-2 返 2-1 果陣
       原本帶上2-2 果d 2-1招 會點?

2.   玩雪映的人
        抱持咩理由選雪映?

3.   雪映風暴除左衰詠唱慢(熔岩湖lv5仲快過雪映lv1...)之外
        有無其他問題?

睇返日本果邊
好多精靈使/巫師都用熔岩湖...
不過我都想問問大家1d 意見先揀 ><

我咁樣既配點有無錯-口-?

寒氣漩渦5lv  (7)
劫雷滅世5lv  (7)
zen 5lv       (7)
雪映暴風        (7)
水族網            (5)

我係玩水風既人''

同埋冰監獄係唔係一定要點/對雪映暴風會唔會有加成-口-?

我專玩風水 對比火土有咩優點/唔好既地方?

原帖由 小黑小白 於 2008-7-5 05:11 PM 發表
我咁樣既配點有無錯-口-?

寒氣漩渦5lv  (7)
劫雷滅世5lv  (7)
zen 5lv       (7)
雪映暴風        (7)
水族網            (5)

我係玩水風既人''

同埋冰監獄係唔係一定要點/對雪映暴風會唔會有加成-口-? ...

玩水風的話,配點沒錯

冰監獄對雪映係冇加成既,反而會低攻左

因為冰監獄係可以令怪變水屬性100,所以雪映係風水技,水對水,故攻擊力低左

相反冰監獄對溶岩湖有加成,不過只限第一下..第一下之後就會因火屬技而解冰凍

石化變土屬100對雪映就有第一下加成..

總結..雖然會加到第一hit既攻擊力,但要哂時間去出一招技...而且仲只限1隻怪..

所以對2-1job40冇咩用..

原帖由 ~slow~ 於 2008-7-5 03:51 PM 發表
有幾樣野想問~

2.   玩雪映的人
        抱持咩理由選雪映?

3.   雪映風暴除左衰詠唱慢(熔岩湖lv5仲快過雪映lv1...)之外
        有無其他問題 ...

1.2-2返2-1果陣,本身2-1留果幾招技會仲係度..放心

2.玩雪映既人..通常會點dex多,加快咏唱,雪映本身攻高過溶岩湖,但攻擊次數少d
所以同溶岩湖係差唔多..而且因為點dex比較多,所以令之後2-2既技都會快左

3.就係雪映攻高一點..因為我學雪影只學左1lv玩玩..所以未能詳細分析兩招技既優劣..抱歉..

原帖由 ~slow~ 於 2008-7-5 03:51 PM 發表
有幾樣野想問~

2.   玩雪映的人
        抱持咩理由選雪映?

有無其他問題 ...

熔岩湖既好處
係學灑相關技能之後
hit數會增加
1~2lv   4 , 5~8下
3lv       5~9下
4~5lv  6~10下

起呢段攻擊期間
怪係唔可以繼續追你的
就係算行到..比盡1~2步

所以熔岩湖比起雪映暴風更具有壓制既效果的

而雪映暴風5lv只有5hit
相關技能只有增加威力

所以分別係

熔岩湖        技能持續時間較長  攻擊次數高  怪停頓時間長   每次攻擊威力較低
雪映暴風    技能持續時間較短  攻擊次數低  怪停頓時間短   每次攻擊威力較高

對同一隻怪來講(先無視屬性)
熔岩湖  係需要較長時間來ko
雪映暴風  係需要較短時間來ko

詠唱時間邊個長,邊個短我就唔清楚
熔岩湖 5lv既時候係用5秒
同1lv比較,只係長1秒

睇返片段
出完熔岩湖
係有足夠時間比你出海浪將怪推開
(如果講到係唔係一定要用到巫師既技,呢樣就唔肯定了)

所以兩招技
較取決於
出完之後
可以掙取到幾多時間比你準備下一招炸落去

===================================================
補返詠唱時間分面既野先.

果然係我搞錯左
熔岩湖 的確 係比 雪映暴風 唱得快

已有 1 人評分Good 收起 理由
神映日月 + 2 totally agreeA_A

總評分:  Good + 2   查看全部評分

原帖由 神映日月 於 2008-7-5 05:53 PM 發表

1.2-2返2-1果陣,本身2-1留果幾招技會仲係度..放心

2.玩雪映既人..通常會點dex多,加快咏唱,雪映本身攻高過溶岩湖,但攻擊次數少d
所以同溶岩湖係差唔多..而且因為點dex比較多,所以令之後 ...

@@
咁樣返2-1的時候技點會重新升過...
咪即係多左技點用!!!

我本身都有點dex...
用熔岩湖咪快上加快@@
--------------------------------
再問一d問題(>< 唔好話我煩~)

1. 其實dex點到幾多好?

2. 洗唔洗帶 45lv 招海浪上2-2?

多謝大大的解答!

原帖由 新人一個 於 2008-7-5 06:08 PM 發表

熔岩湖既好處
係學灑相關技能之後
hit數會增加
1~2lv   4 , 5~8下
3lv       5~9下
4~5lv  6~10下

起呢段攻擊期間
怪係唔可以繼續追你的
就係算行到..比盡1~2步

所以熔岩湖比起雪映暴風更具有壓制既 ...

唔係wo...
雪映愈高級愈唱得長wo...

http://ec.gamedb.info/wiki/Skill/Elementaler/Explanation.html#icicletempest

雪映風暴
lv1 5.5s  
lv5 6.5s

熔岩湖
lv1 4s
lv5 5s

><~

原帖由 ~slow~ 於 2008-7-5 06:40 PM 發表

唔係wo...
雪映愈高級愈唱得長wo...

http://ec.gamedb.info/wiki/Skill ... .html#icicletempest

雪映風暴
lv1 5.5s  
lv5 6.5s

熔岩湖
lv1 4s
lv5 5s

>

真係睇錯...

甘既話
唔怪之大把人都學熔岩湖

引用D廢帖:[離題]
原帖由 253426313 於 2008-6-13 01:33 AM 發表
2招牢如果你自問技點超多請大力點下去XD

水風,火土無話邊邊好D
個人喜好水風40雪映風暴多D就點左水風啦~~~ =3=

PS:熔岩湖打出去真係好型XD
[/離題]

可唔可以比張熔岩仔同埋1轉40JB技打出來的相比我睇下

可以出一個完整的精靈使學技技能表嗎@@????THX!!

我諗應係係學/帶呢5招
1.烈焰焚城
2.火山
3.雪映
4.魔力極大
5.海浪

我想問有無人知元素加命中應該加到幾到先停?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-15 09:34 AM , Processed in 0.056896 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存