2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online 敏劍配點(只供參考)
樓主: 皓雪×
go

敏劍配點(只供參考) [複製鏈接]

就自己一開始全敏既小小分享o_o
雖然有d辛苦(30~40lv同45~50lv)
其他都冇咪大問題
連居問題.....這技能專比懶人用(居1 2 3 都升爆  連居都係,但威力同一轉既居 1 2 3冇咩分別,只係幫你連續出埋)
有人話我迷團會好吃力......但事實上咁既屬性去打,係完全夠打
(人形傷害升爆打巴迪安當然冇問題,海a同海b只要注意打果時去攻擊距離,就可以勝任)
有埋強身就更好啦,岩岩可以800攻速
就2-2賞金30job加成做例子
13力13中7智9體15敏1魔
升到70lv,可以再加8力,岩岩好72力,又有加成
計埋30job既屬性
72力31中100敏(如果著職裝時減1敏加1力,岩岩好99,又有加成)
只係命中同力多左1點比佢(如同上)
計到盡,先係對自己最好

原帖由 錐影 於 2008-7-20 11:58 PM 發表

就自己一開始全敏既小小分享o_o
雖然有d辛苦(30~40lv同45~50lv)
其他都冇咪大問題
連居問題.....這技能專比懶人用(居1 2 3 都升爆  連 ...

以下是一點個人意見。。。
看了樓上的狀態。。。
我覺得前期真的不用全敏來苦了自己。。。
因爲我的劍和你一樣等級,敏80加加成有90,力多你一點。。。
說這個是因爲。。。
想說前期。。。因爲我前期是加力多過敏,而且這樣升到50job沒遇過難題(單練)
而且你有學聚合,不是應該更多力麽?我不清楚啦,感覺沒用所以沒學。。。
用打算學聚合的去學了,雷霆突擊和麻痺攻擊
感覺這兩招比聚合好用的多。。。
然後到60多級,狀態也差不多一樣,就是加力先,和全敏
所以爲什麽前期不加力先呢?
這只是個人一點意見。。。

可能會說敏低,可是ECO最高不是70級,所以不用一定要70攻速要800吧?

只是想個一些新人多些參考。。。
前期全敏我覺得真的很難走。。。

原帖由 Rhythm 於 2008-7-21 12:43 AM 發表

以下是一點個人意見。。。
看了樓上的狀態。。。
我覺得前期真的不用全敏來苦了自己。。。
因爲我的劍和你一樣等級,敏80加加成有90,力多你一點。。。
說這個是因爲。。。
想說前期。。。因 ...

如果一個人次次都期待下一次既攻速加成
如果照上面果位講
先力後敏,可能要到好最lv先期待到下一次既加成
眼見要唔知幾多晚先升lv,先有下次既加成
果下仲痛苦過前期所謂既升lv困難(1轉50lv前姐,一定唔會比後果50lv更辛苦掛= =)
前期全敏既辛苦,比起e加升1lv,真係冇得比
但後期升一lv,比起前1~50lv,會更加痛苦
我個人係咁覺得
一早加到自己心水既攻速,力可以慢慢補救
但後期攻速加成,都相當重要

我想要男夜叉甲 . . .本人春sev  靈罹    有多件留個信同價比我

其實敏+到8x跟住靠神官招強身咪得...唔駛再加點加
你後期都一定要同神官升吧-_-
留返d點加力仲好

原帖由 錐影 於 2008-7-21 01:11 AM 發表

如果一個人次次都期待下一次既攻速加成
如果照上面果位講
先力後敏,可能要到好最lv先期待到下一次既加成
眼見要唔知幾多晚先升lv,先有下次既加成
果下仲痛苦過前期所謂既升lv困難(1轉50lv前姐,一定唔會比後果5 ...

嗯,每個人都有不懂的想法。。。
我和你的剛好相反
因爲我覺得前期攻速真的不重要。。。
我都是在用技能秒怪,所以力很重要。。。
在40級那樣就開始把敏加回來
因爲我通常都自己一個人升,沒神官++
所以就要加到剛好有加成方便練
而且到現在升級也沒遇過困難,70以後還不懂
升lvl我不會覺得很難,反而job有點難上去
60開始我都在謎團升,麻痹了怪打,謎團的怪很容易麻痹
任務數多就去打冥神,冥神也是很容易中麻痹
不過現在敏高了,有時也不用麻痹了,不用好像海盜A這些會出技能的麻痹了安全很多
現在也快70了~
70以後就不動了
但是現在的攻速和攻擊力我都覺得很不錯。。。
都沒像你說的升級困難。。。
所以我就分享我的想法咯~、
給一些需要的人可以多些參考~

小說寫手 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

其實我覺得....

力敏可以一齊加...

其實可以力到1個加成位...

之後再點到敏到1個加成位= =...

咁樣攻速同攻就唔會太低......

(至少我練刺客係咁練= =...我刺客係單練到60lv= =)
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-12 03:39 AM , Processed in 0.034492 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存