2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online 《伊希歐之夢》軍團區 (春) ~零式幻想~本人唔玩換人招人 請關這個帖 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: rayha2k
go

(春) ~零式幻想~本人唔玩換人招人 請關這個帖 [複製鏈接]

玩過星曲WEB

hihi~thanks for all bring me up to 23lv la~~ I can go to solve the pet mission first~~ but now I have some problem about the skill point...
用番中文先....好高興加入了這個好軍團~帶我升lv~因為我不善打鬥~所以升lv就要靠你們幫忙了~平時有時間我會多D採集食物or物品, 做料理同裁縫~將我既能力得以發揮~ so我配點方面會以體同敏為主~可以提高負重同冇咁易死~~技能方面都係加D生活技能, 唔點攻擊同陷阱技~唔知大家同唔同意呢~? 俾D意見我la~~thanks~~

我需要農夫幫打園藝用XX種子,園藝用XX種子(大) ,黃麥穗和做家具.

嗯.  嬌嬌.  個人認為體敏絕對無用.  無錯. 加體可以提升負重量.  但係呢隻game你其實負重o既機會唔多.  多數都係唔夠 "體積" 去拿多一d野, 即係好似你無背包, 但叫你拿一大堆雜物咁, 會掉下一d, 掉下一d 咁.  但係將雜物放到包包就輕易拿到.  加力或體都只加最大負重, 加命中和智慧會加最大體積.  而且你總不可能一d都唔打怪.  最好到左 job lv 28 時學雷庭突擊, 打怪時只用呢招打.  係大力o既情況下會打人好痛的.  技能方面我查一查再同你研究下.  角色配點建議加 力量, 命中, 少許體力,  敏絕對無用.

3 點任務 is 70 遺???

所有的遺跡任務都要3點.

係. 遺跡任用3點.
============
無錯.嬌嬌係軍團o既唯一小農女.  大家要愛惜佢.  ^__^.

日本wiki 唔係個個識睇 ~__~  試下睇2kf o既農夫討論區, 我都剛睇左

玩過星曲WEB

回復 122# fairyland 的帖子

冇問題la~~藝用XX種子,園藝用XX種子(大) ,黃麥穗呢D我入秘密農場有大把~
做家具真係未做過~唔係好識~但好嘗試下既~~

玩過星曲WEB

原帖由 double 於 2008-8-5 09:58 AM 發表
嬌嬌 is a farmer?

http://ec.gamedb.info/wiki/Skill/Farmer.html

Yes ar~~ Full time farmer~~
Your homepage is Japanese~ I don't understand in Japanese la......haha~~anyway~ thx for your support~

請問什麼職業有修理防具技能?

I am sorry I can only type english in office hour...

try to translate the japanese word by the following website

http://www.excite.co.jp/world/chinese/

要睇下你o既防具係金屬還是皮制

金屬 = 礦工,  衣服= 農夫, 皮革系 = 冒險家

礦工, 農夫, etc 做出來的修理工具是任何職業都可以用的, 所以你可以到玩家商店購買這些道具來修理, 注意不是每一樣修理都是一樣, 它們被做出來時隨機判定可以修埋多少耐久.  通常是最少8, 最多20.
====================
除了日本wiki 以外還有幾個中文的小型網站有介紹.  如果想知道什麼可以問我, 我去日本wiki 幫你查.

玩過星曲WEB

原帖由 rayha2k 於 2008-8-5 09:26 AM 發表
嗯.  嬌嬌.  個人認為體敏絕對無用.  無錯. 加體可以提升負重量.  但係呢隻game你其實負重o既機會唔多.  多數都係唔夠 "體積" 去拿多一d野, 即係好似你無背包, 但叫你拿一大堆雜物咁, 會掉下一d, 掉下一d 咁.  但係將 ...

係呀~ 我成日都唔夠體積去裝野架~我以為加體會裝多D野tim....要加力同命中嗎? 知道了~不過我怕會好易死wor....

加少許體力係必要, 如果你遲d玩操偶C可能點都要重點.  智慧 , 命中 都加體積.  不過我覺得無必要為左拿多d野去加點, 最緊要係適合自己 同 職業.  加力, 命會幫你打怪快好多.  不過唔代表你其他一d都唔加.  其他加少少無妨.  農夫, 鍊金術士都係玩蘿蔔仔o既職 ~___~.  其實點加都無所謂.  不過重點只有一次, 唔好亂用.

玩蘿蔔仔 <------- what is the function of it .....

also I got a red one can you help me to change it to white one?

鍊金術士有好多支援蘿蔔仔o既技能, 例如叫蘿蔔仔放毒, 加蘿蔔仔血, 叫佢硬化 (加防)之類, 白色係轉生後o既紅蘿蔔仔.  (唔明, 意思即係紅蘿蔔係白蘿蔔仔o既原種?)

剛發覺鍊金術士有個好搞笑o既技能, 作用係 "質" 人食野 (用食物加對象血). 非常爆笑.

雙要白蘿蔔仔有咩用 ~___~? 你又唔可以用蘿蔔仔d 技.

玩過星曲WEB

原帖由 double 於 2008-8-5 05:27 PM 發表
玩蘿蔔仔  

I can help you to change to white one ar~~ bist bring the carrot to one place have a girl~easy job~

明天,我個詩人角色可以重生了.

點解咁講? 點重生?

今日唔駛番工 ~___~

買重點道具重生,很貴.
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-27 04:31 PM , Processed in 0.046973 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存