2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online 唔明大家對經驗值有咩好不滿0.0?
樓主: shumtt
go

唔明大家對經驗值有咩好不滿0.0? [複製鏈接]

原帖由 魔龍寶貝II 於 2008-7-25 03:34 PM 發表

首先,你要認清一件事,
唔係得打機係娛樂
加上,唔係養家個d,學生哥呀,都唔應該打咁多機啦^^
睇黎你都仲係個小朋友
到你上左一定既年紀,你就唔會想打機
唔會好似以前細細個咁,而且呀,以前既父母
細個都無機打呀 ...

唔好意思, 我諗要認清一件事個個係你, 我無話得打機係娛樂WO, 打機係娛樂既一種呀, 我只是打個比喻, 你父母養到你咁大, 我就唔信佢地日日都無娛樂, 睇下TV都算娛樂呀, 仲有, 真係唔好意思, 我巳經出黎社會做事好幾年了, 我亦要養家了, 我年紀也不小了, 我想說上左一定年紀就唔會想打機既人係有, 但不一定全是囉, 你憑咩野咁肯定呀?? 我覺得你既思想同論點都太主觀!! 仲有唔明點解你係都要區分大人同小孩, 佢地一樣係人一樣可以選擇自己鐘意既娛樂!!唔該你唔好用有色眼鏡去睇野!! 以上!!

死一死就無3%,真係好難玩嫁wor~
生命真係可貴~

原帖由 魔龍寶貝II 於 2008-7-25 03:34 PM 發表

首先,你要認清一件事,
唔係得打機係娛樂
加上,唔係養家個d,學生哥呀,都唔應該打咁多機啦^^
睇黎你都仲係個小朋友
到你上左一定既年紀,你就唔會想打機
唔會好似以前細細個咁,而且呀,以前既父母
細個都無機打呀 ...

以前無咁多機可以打,咁咪少人以打機為娛樂囉
而家年青一代,有得幾多唔係以打機為娛樂,而咁健康玩棋之類既野?
37樓的那位,你講得有點太過火囉
何謂打工打得好?唔通要月薪幾萬以上先叫好?
打完工就番屋企訓覺?唔係所有人打工都會好似你咁搏吧?
咁樣做人又會唔會悶左少少呢?
放工番到屋企,食完飯沖完涼,距離訓之前仲有2-3個鐘
打下機無罪吧?

原帖由 erttp 於 2008-7-25 02:57 PM 發表
點解唔矛盾
你想放鬆心情
但係你要咁緊張衝個LV

放鬆極都有限 咁樣你想放鬆心情都難啦

如果跟日版既exp黎玩
慢慢玩都會玩到去99lv
如果e家咁
你慢慢玩玩成年都味必得
明唔明?

原帖由 洸浠 於 2008-7-25 03:41 PM 發表

唔好意思, 我諗要認清一件事個個係你, 我無話得打機係娛樂WO, 打機係娛樂既一種呀, 我只是打個比喻, 你父母養到你咁大, 我就唔信佢地日日都無娛樂, 睇下TV都算娛樂呀, 仲有, 真係唔好意思, 我巳經出黎社會做事好 ...

打個比喻?
咁不如你睇下而家講緊咩先啦^^
好明顯係打機升Lv既話題
上左一定年紀,過左廿幾三十歲,仲打緊機既話
都唔係問題,不過會為左EXP既問題而燥既話,
我覺得佢係一個唔成熟既人囉

原帖由 風寧月影 於 2008-7-25 03:45 PM 發表

以前無咁多機可以打,咁咪少人以打機為娛樂囉
而家年青一代,有得幾多唔係以打機為娛樂,而咁健康玩棋之類既野?
37樓的那位,你講得有點太過火囉
何謂打工打得好?唔通要月薪幾萬以上先叫好?
打完工就番屋企訓覺?唔 ...

咁若果佢真係要養家既話^^
唔搏d點養家呢^^?

唔角有咩問題

之前玩墨香 60升61 升左n個星期 都係咁升

都係咁樣爆符 爆升..有咩問題呢...只係改左小小經驗問題個個就嘈到想死咁 ...

原帖由 C.C.’ 於 2008-7-25 03:47 PM 發表
唔角有咩問題

之前玩墨香 60升61 升左n個星期 都係咁升

都係咁樣爆符 爆升..有咩問題呢...只係改左小小經驗問題個個就嘈到想死咁 ...

他們喜歡封頂

原帖由 魔龍寶貝II 於 2008-7-25 03:45 PM 發表

打個比喻?

唔好意思, 你又搞錯左啦WO~我一直無講緊打機升LV既話題, 麻煩你由我第一個回POST睇番PLZ~我只係不滿你地用有色眼鏡去區分上班族跟非上班族!! 另外, 題外話, 我都唔覺得主觀既人有幾成熟囉~~

原帖由 魔龍寶貝II 於 2008-7-25 03:45 PM 發表

打個比喻?

就係出左社會幾年,先會大壓力啊
番工既時候已經辛苦,番到屋企打機既時候見到升級慢成咁
唔係會更燥嗎?

原帖由 stevewong4 於 2008-7-25 12:46 PM 發表
10隻0.1咪算少囉= =..
題外話;墨湘要5隻先0.01- -
但eco最起碼唔會俾埋果0.01你睇當安慰~~
但1000萬先升一個lv又真係難左d...
雖則有遺跡打冇人搶怪je...但都要打4000隻怪左右 - -如果唔打遺跡都唔知要升幾耐... ...

不如話以前ro..十幾隻先升0.01..都好正..

原帖由 洸浠 於 2008-7-25 03:50 PM 發表

唔好意思, 你又搞錯左啦WO~我一直無講緊打機升LV既話題, 麻煩你由我第一個回POST睇番PLZ~我只係不滿你地用有色眼鏡去區分上班族跟非上班族!! 另外, 題外話, 我都唔覺得主觀既人有幾成熟囉~~

咁你就完全離題啦^^

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

打個比喻?

凡事都有例外
打機可以叫做一種興趣
唔一定中意打機既人就係唔成熟

原帖由 魔龍寶貝II 於 2008-7-25 03:53 PM 發表

咁你就完全離題啦^^

係囉~我離題咁耐你都一直回我^^ 真係辛苦你囉!!

你咁"好人", 洗唔洗發張"好人"卡比你呀??

原帖由 魔龍寶貝II 於 2008-7-25 03:46 PM 發表

咁若果佢真係要養家既話^^
唔搏d點養家呢^^?

我想先問問你所講既搏係搏到什麼程度?
我明白養家絕對唔容易,但係香港都唔係差到唔一日搏到黑都養唔起一個家吧
唔會一日24小時,要花18-9個鐘番工,剩低既時間只可以留黎食飯訓覺吧?
如果係咁,就唔會有咁多娛樂場所俾人用吧?
我唔認為玩緊eco既人,無一個係養緊家囉

升LV唔係呢個遊戲ge重點
但係唔可以唔升

呢隻LV可以睇成係一個"門檻"
要可以玩到某D遊戲內容(騎士團演習/特殊職等等...)
就一定要有返咁上下LV
但係而家我地要用多8倍時間去追呢個"門檻"
未享受到呢D遊戲內容之前都唔知有幾多人嚇走左lu (<-我= =")

個D遊戲內容係主菜
練功係配菜
但係我地要食左D"苦瓜乾"配菜 先上得主菜
有幾多人會想黎呢間野度食?

之前有好多人都講過
有部份玩家係冇太多時間去玩呢隻game
時間已經唔多,仲要我「食左D"苦瓜乾"」先玩到我所期待ge野..?

GC明顯冇張ECO睇成係休閒類遊戲
而且為左一部份"練功狂"ge玩家
犧牲左其他"休閒型"ge玩家...

嘛...GC咁做是好是壞就見人見智
雖然我之前都學日文話唔玩@@
但係仍然對GC ge ECO感到好難過.../_\

DELECTED!!

原帖由 風之鳥 於 2008-7-25 03:53 PM 發表

凡事都有例外
打機可以叫做一種興趣
唔一定中意打機既人就係唔成熟

鍾意打機唔係唔成熟
只係佢將佢一番心機投放晒落隻Game到
隻Game一有咩改動,佢地一不滿的,就很激動
exp呢件事,post都有幾個
商城禁書仲多,講真,商城我都唔係好滿意
不過已成為事實,就算我地點講,都無用,我可以肯定!GC一定唔會改!
不過,你地唔滿意又好,我改變唔到你地
但係你地話養家無時間
只係一個藉口黎姐
唔想升咁多就唔想升咁多啦
講咁多做咩?
咁多人,有D人就唔想升咁多,有D人就唔想咁多人封頂
咁佢顧得掂邊個?
況且~全部人都係以呢個EXP升~我覺得好公平
無咩野值得人不滿

回復 58# 魔龍寶貝II 的帖子

我地冇人話過唔公平丫
只不過咁樣做隻game既優點冇左勁多
易都冇左休閒e個形容詞

原帖由 AkCv 於 2008-7-25 04:03 PM 發表
我地冇人話過唔公平丫
只不過咁樣做隻game既優點冇左勁多
易都冇左休閒e個形容詞

要追Lv個D人唔會覺得呢隻Game係一隻休閒遊戲
你要休閒
就算個EXP加到幾多
你都可以休閒到
唔通佢一加左好多EXP~你就要爆肝升啦咩?
慢慢黎唔得?
隻GAME升得快,呢個唔會係佢既優點
只會令好多人話,呢隻Game咁易升,邊好玩
跟住D人就唔玩~一個一個咁走~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-17 01:23 PM , Processed in 0.036143 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存