2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 街頭足球Online 街頭足球 Online 球會及盃賽區 [2000FUN 聯賽] 賽後意見收集帖
樓主: N.Vidic
go

[2000FUN 聯賽] 賽後意見收集帖 [複製鏈接]

原帖由 andrewchm 於 2008-7-28 10:43 PM 發表
最好搞埋的U17 預備組la比下人升下la上一隊踢
分幾個聯 好似西甲 意甲 英超  德甲之後聯賽冠軍就好似踢歐聯甘第2同3就踢歐協甘 之後歐聯同歐協冠軍就踢個歐洲聯盟盃
如果很多球隊玩就搞個升班 降班 甘就very goo ...

分幾個聯..... 你睇下有幾多隊球會打先講啦......

D人報左就有責任打落去.....起碼報名果位要準時出席呀,連咁都做唔到...orz.....
你報左,唔想打就唔想?u win

原帖由 digimon196 於 2008-7-28 01:54 AM 發表
我覺得
每2星期有個交涉期
(2000fun聯賽我個人覺得9場可以改一次人名單唔夠)
因為依加大家轉會都好活躍
所以9場一次唔夠數
加上每次選得4人出,冇得轉- -
有時d人要食飯,轉人入補個個人會好d
話曬都係game黎
...

轉會方面既問題...都係靠各位會長提供消息我先可以知道
而你講到同GC 1齊合辦係可行的, GC應該會提供獎品
但你講到ser既問題..就要睇GC方面肯唔肯
若果將10人既名單改為15人, 會唔會有幫助?
原帖由 A.Iniesta 於 2008-7-28 09:40 AM 發表

廣告位 唔洗比錢!?

要等我問下2000FUN d大佬..
係2000FUN到宣傳下應該唔係問題..
不過宣傳既位1定唔會比出左錢既game靚

原帖由 N.Vidic 於 2008-7-29 01:25 AM 發表

轉會方面既問題...都係靠各位會長提供消息我先可以知道
而你講到同GC 1齊合辦係可行的, GC應該會提供獎品
但你講到ser既問題..就要睇GC方面肯唔肯
若果將10人既名單改為15人, 會唔會有幫助?

要等我問下2000F ...

我覺得....盡量多d人會係某時段你係捉到佢on既time
就係大前提........一係多吸引..........依加只係人數online既問題最搞唔點
如果行左2個星期2kfun聯...人數問題搞好番既
之後就係吸引問題.............打黎打去都係咁.....係人都悶
咁辛苦打.........當然獎品豐富先會吸引到人個個星期上黎打
之後就係..............一直接受意見同諗d新意思係聯
例如:2000fun盃賽....好似GC咁.....分lv黎打
打完個日就有獎品收(依個多數係要比點,同GC合作拿獎品佢地冇咁快比到)

原帖由 ┌↑謝拉特》┐ 於 2008-7-28 08:23 PM 發表
我希望呢個聯賽可以搞落去... 但真係有好多野要執執
第一. 睇返呢次聯賽, 有好多球會都係臨場冇人踢,搞到自己隊波輸. 如果係咁既話, 不如每次聯賽各球會都暫定出邊4個, 4個系該場聯賽前一日開post「報到」 (I mean 係VD你開個post各球員報到), 有邊個唔踢得既就講低聲, 起碼叫做俾會長有一日既時間搵個替補, 咁樣會令各隊都可以肯定自己有咩人出, 如果報到但唔出席既咪black list囉. (p.s. 即使係急事都系聯賽該日既某個時間前講低並且會長知道呢件事, 唔係就咁留post就算)

第二. 有部分球會甚至係聯賽中期解會 (e.g 拜仁), 咁樣會令到VD同其他球會一時間唔知點算, VD定好既賽期又冇率法照常進行, 你解左會又好唔好系聯賽榜剔除? 之前同你踢過既球會輸左既話d分又點算? 當各球會報左名, 就一定要完成一整個聯賽先可進行解散或重組既動作.

第三, 球員既ac系聯賽途中係唔可以轉手, 轉左手既話就系個10個出場名單剔除, 並由球會內既球員補上

好多謝你熱心提供意見, 不過原來..投票帖係+唔到分-_-...sorry

回應番你幾個意見
第1) 呢個建議都可以試下, 但其實球會入面應該要有自己既溝通, 各會長都應該係賽前講下大概會出邊4個, 而且更應該搵定1,2個後備
若果會員唔得閒, 都可以係10人名單入面出其他人(呢個就係球會名單既作用), 與其係要靠上黎2kf講唔得閒, 我寧願希望球會自身有良好既溝通(會長同會員)

第2) 呢個問題係sky同咪膠都有講到, 就係報左名而又唔齊人既球會, 當初你報得名都係為左想玩下姐, 但可唔可以俾d負任心完成比賽, 當係尊重下我, 尊重下個遊戲既rule, 但係球會玩玩下解唔解會或者點, 我控制唔到佢地, 只希望係下季賽事, 大家認真完成比賽, 我就心滿意足

第3) 就番測試聯賽黎講, 無限定球員ac轉手既問題, 只恐怕大家轉左手唔話比我知姐-__-...其他人又對呢個意見點睇?

另外再講到聯賽長短問題, 我真係唔知可以點決定
係測試聯賽初期, 有大量人批評聯賽長度過短, 而唔似真實既聯賽
到左宜家, 又有大量人話聯賽過長, 失去刺激感..
咁大家究竟想點/.\

其實 唔得咁嫁vidic
好多時出席既球員  係唔知自己果日得唔得閒
如果要佢地一早交定名單
到時黎唔到點算
所以呢樣野都係唔好搞  照樣係10個球員入面 搵4個出黎
唔夠都照開波  咁仲好

原帖由 SKyKiLl@@ 於 2008-7-29 02:33 AM 發表
其實 唔得咁嫁vidic
好多時出席既球員  係唔知自己果日得唔得閒
如果要佢地一早交定名單
到時黎唔到點算
所以呢樣野都係唔好搞  照樣係10個球員入面 搵4個出黎
唔夠都照開波  咁仲好

如果係咁, 有冇需要將名單加大
eg. 10人變15人
咁樣15人入面搵4個..應該唔算好難姐-.-".

笑傲無雙

原帖由 N.Vidic 於 2008-7-29 11:36 AM 發表

如果係咁, 有冇需要將名單加大
eg. 10人變15人
咁樣15人入面搵4個..應該唔算好難姐-.-".

15人名單不如搞 33 44 55 甘踢

15人名單  咁你整理得黎咩?

不如攪8人名單算

就係因為冇人打,比我屈左個射手

幾時有等級限制呀

笑傲無雙

原帖由 D.艾加 於 2008-7-29 11:48 PM 發表
就係因為冇人打,比我屈左個射手

係都比我la

原帖由 andrewchm 於 2008-7-30 12:16 AM 發表

係都比我la

唔好叫人笑爆咀啦
你玩1-17lv就得
30lv.....
你去訓陣先啦

屌 幾米隻人入左咁多粒 好唔爽

笑傲無雙

以交易版的流量及玩家的流失度黎睇

個人覺得將聯賽拉長黎打並唔係一個明智之舉.

與其拉長黎打攪到收唔到尾不如將賽期縮短.

如果到時完左大部分玩家都覺得唔夠喉既可以攪下杯賽0.0

搵一晚打晒佢=]
咁就一定有場  D 球會走唔到
我會開心死  如果有會同我地打
呢家打親聯無人理我地/_\

原帖由 SKyKiLl@@ 於 2008-7-30 10:26 PM 發表
搵一晚打晒佢=]
咁就一定有場  D 球會走唔到
我會開心死  如果有會同我地打
呢家打親聯無人理我地/_\

呢位兄台-.-
你既建議比較獨特-.-
一晚打晒佢-_______________-

原帖由 N.Vidic 於 2008-7-30 10:39 PM 發表

呢位兄台-.-
你既建議比較獨特-.-
一晚打晒佢-_______________-

都話一個月都晒嫁啦
你又唔考慮下

同埋就黎8月1號
最好月頭開始搞!!!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 09:10 AM , Processed in 0.037356 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存