2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 「默战」,你仲夠疆話自己唔係宣傳博上位?!仲用緊 ...
樓主: 皇室貴族
go

[新聞] 「默战」,你仲夠疆話自己唔係宣傳博上位?!仲用緊同一個人物 [複製鏈接]

轉生與職業相剋
似乎以前就有人發過了
不過找不到的樣子@@
剛好現在商城開了來為大家解釋一下
首先這遊戲所謂的轉職
就是從妳的職業變成其他的職業
然後等級會自動歸回一等
所以有人就會問: 那轉生跟重開一隻的差別在哪?
答案就是職業相剋補正

這是原本的職業相客加成
轉職後原本的職業就會變成副職業保存
並且增加職業相剋補正
比如說妳從遊俠轉成戰士就會增加對魔法師的加成
從魔法師轉成戰士就會減少魔法師攻擊妳的加成

另外副職業每一等會補正0.1%
也就是說練到40等頂後可以補正4%

例如你的角色已經把遊俠跟魔法師練到40等了
你最後要轉成戰士
就會變成對法師傷害-6%(原本-10%)以及法師打妳+6%(原本10%)
增加對法師的傷害是變成遊俠的部分
而減少法師對你的傷害則是法師的部分
也就是說只有轉過遊俠就只有對法師傷害-6%(原本-10%)

假如最後想玩戰士
一開始建議玩遊俠或者法師
這樣就不需要浪費多一次轉生的錢

可以無限轉生(想轉幾次都沒問題)
轉生的時候原本的職業LV跟經驗值都會紀錄
再次轉生回這個職業的時候會從同樣的LV跟經驗值開始
另外技能應該也會重置

還有職業加成補正不是轉生這個動作
而是擁有副職業
也就是說你並不是一直轉生就能一直加成
因為不管你轉過幾次
你的副職業都已經紀錄了
(老實說我覺得這個問題真得很白癡)

最後一件事情
轉生羽毛並不會破壞遊系平衡
當然有轉過的是有差別

以後轉職都要話自封法c1職=.=
唔知係以上原因自封還是....
都沒所為啦
轉唔轉係人地既事-_-

原帖由 khsora 於 2008-8-2 12:06 AM 發表

你咁講法我覺得成個2000fun 10個有8,9個都係垃圾post啦...
咩叫討論區...咩叫論壇?
如果你要個個post都係對game有用同幫人既post..你去攻略討論區囉(雖然唔知有冇)

再唔係咪叫版主一見垃圾post即刻扣分,鎖 ...

請先看原文作話
老默咁出名,一定有人想知架@v@" 你又唔好一個人的意見代表曬2000fun的人,咩野叫根本冇人理佢,你e家唔係理緊佢咩?
你唔理佢又做咩要開e個post呢? 你e個人都幾矛盾wo

2kf論壇就是討論自己的100%戰率 .可因為覺得這fez 版真的是一堆垃圾版

原帖由 倒霉的人 於 2008-8-2 06:00 AM 發表

請先看原文作話
老默咁出名,一定有人想知架@v@" 你又唔好一個人的意見代表曬2000fun的人,咩野叫根本冇人理佢,你e家唔係理緊佢咩?
你唔理佢又做咩要開e個post呢? 你e個人都幾矛盾wo

2kf論壇就是討論自己的10 ...

唔討論100%勝率 唔通討論 10%勝率咩

原帖由 davewong1209 於 2008-8-2 02:00 PM 發表

唔討論100%勝率 唔通討論 10%勝率咩

10%勝率也可討論點解輸得咁多..戰後檢討.....
學你們的

咁你就唔好話人地討論100% 勝率LA

原帖由 davewong1209 於 2008-8-2 02:56 PM 發表
咁你就唔好話人地討論100% 勝率LA

咁佢放個100%上黎討論區唔比人討論咁做咩-.-?

本人對於呀默生d事情極度反感

完全唔想知佢幾時轉生  幾時開左個新ac  幾時食左飯
幾時有咁多跟班  同幾時串人大6仔囉

唔該幻影既朋友   善用你地個版  
ps:::以家搞到我上第2個論壇多過2kf

唔知我理解能力差 定點呢 ...

我見到既係 默戰話封 法師AC

AC = 咩 ? 帳號囉

咁點解封左帳號 仲會有默戰依個人物既呢?

哦 原來封ac唔係 = 封ac , 所以我幾時都話

我地祖國既教育真係一流

默戰啊默戰 到你隻戰40後 你寫清楚話封 職業啦

咁樣可能會好d

ccc 仲講緊
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 12:23 PM , Processed in 0.037433 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存