2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 NDS討論專區 NDS 遊戲討論及攻略區 三國志大戰.天討論區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 阿kin
go

三國志大戰.天討論區 [複製鏈接]

回復 80# 小馬介 的帖子

訓練有

兵練:成效最低,一次加2-5點
特訓:2-10點
模擬戰:由隊中隨機抽兩位武將作出模擬戰.點數由武將的COST乘戰鬥次數決定
由兩武將輪流進攻,攻一次就加一次該武將的COST量
計算方式:以忠義DECK為例,當抽中SR關羽同SR魏廷,戰鬥次數由DECK中卡數量隨機+1或-1
此例五張卡,交戰次數4至6次如交戰4次就加10點.交戰6次就加15點
例2:廖化加月姬,就算交戰6次都係得6點=.=

有時訓練模擬戰會隨機變成討伐盜賊
討伐盜賊:決定後隨機由隊中抽一個去討伐,失敗加一點,成功加20點
成功率與武將能力無關
總結以上:兵練成效低,特訓最穩定,討伐賭博性大,但收穫最高.

我想知 點樣 點??

兵練 我跟住隻兵點跳 最多都係4點

特訓 點按? 2把劍就撞埋就按?

想問 普通 郭皇后軍 點拎s?

兵練:我唔記得最多係咪4點
特訓:點數到最高點咪按.習慣左之後次次都可以得到最高點數
模擬戰無論你有冇按都冇影響.
我已經講明係隊內隨機抽兩個武將的部隊對戰.

郭皇后軍 點拎s?
評分方面:有四項.
部隊戰鬥評價:擊破敵隊會加分,被擊破反之會扣分.
自城防衛評價:對手沒有成功攻城則為10000分.自城城耐越小當然越低分.
攻城評價:能成功擊破敵城可全取10000分,如果未能成功攻城當然沒分啦.
落城時間:戰鬥完結的剩餘時間,時間內擊落敵城就以剩餘時間乘100計算,如剩27C,則有2700分
總結後分數高過38000分(普)為S級
(難)要高過36000分 (激)要高過30000分(如果我冇記錯)

笑傲無雙

有咩套合岩高上手玩?!

想玩下新野...又唔知有咩套合好玩喎!!

有冇高手教教我!

thank you for sharing
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 11:10 PM , Processed in 0.060311 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存