2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online 光之塔周邊一些人打怪方式~(更新了)
樓主: Nam楠
go

光之塔周邊一些人打怪方式~(更新了) [複製鏈接]

用番一轉40job d技....打一下然後走囉...你又有經...又唔會死~何樂而不為

我係光塔周邊見過呢d人,見到一堆怪吾理係吾係人地打緊就放大技,勁想小佢

原帖由 lokjessli 於 2008-8-10 10:10 PM 發表
本人當時亦在場 .. 因為他們的存在 .. 本人嚴重lag機 .. 以致多次補不到血 ...

本人為 森密密 .. XD ..

難怪你反應遲鈍了 a_a
天鎖 字

原帖由 子望 於 2008-8-10 07:35 PM 發表
我頭先都係果度升緊
成個場有7成怪比佢地拉走左...其餘既人就爭剩低果3成
好彩我有個fd幫我放魔極..  如果唔係我諗果3成入面我都唔夠搶 - -
但最後都係因為太少怪打同埋佢地放大技LAG所以無升了 - -
拉怪的確唔係 ...

如果lag既話 重裝window就可以
我個fd 未重裝前雙開唔lag 3開就lag死
但重裝之後 4開都得...而且我地都係放果招2-1 job40黎升...

不過我地好有公德心 零晨3點幾先去光塔 重要特登搵一層一個人都冇既層黎拉怪

我都係有熔岩湖既元素
但係我一定唔會咁樣唔理其他人感受拉到四處都係
(連自己d朋友一見到呢招都笑,話用呢招出去打一定會俾人問候...)

話70遺跡好難搵場?
其實都唔係丫...
我日日都乖乖地去搵70遺跡岩打既場
大約半小時內通常都搵到
最快果次,一落去第3間就ok...
(我仲唔只要個場冇G4,芥末,R3, 仲一定要細四方/短直房,我先會打..
我咁挑剔都唔見得會搵唔到房丫... @@)

我覺得並唔會因為有能力拉,有能力清晒d怪
就可以係出面野外地方亂拉
一定要出去打,你都可以直接一個熔岩湖落有怪既地方
炸完先再炸第二度囉 @@"
拉晒係一次可以炸多d
不過我都係覺得想升得快既同時唔好咁冇公德心...
再講, 都係想升下lv, 何必明知好易會引起分爭都要咁呢
打到一半要停低同人理論咪又係浪費時間...

死圖了,,我睇唔到牙''

原帖由 阪本洋二 於 2008-8-10 06:08 PM 發表
其實個post既重點係 ._....
佢地拉到d怪周圍都係  害死好多人...
點解咁多回帖都好似離晒題
佢地拉怪係冇問題  但拉到周圍係  害死人先係重點
不要說su系範圍技唔拉怪點升等等事吧 ._.
很像沒關係

無錯,但今次開帖引黎回帖既內容意見太極端.
回帖當中有覺得佢地既打法冇問題,只係各人有長短,
亦有當時人(唔係拉怪組)話都影響到佢地..
兩者大概互佔1半,亦到有人帶出,70遺搵場唔難~
我亦到唔係唔抵得
個SER個場唔係得1個玩家..點解唔可以理下其他玩家既感受?
的確不得不承認,咁樣升係好快~但一定影響到其他玩家~
而拉手搶唔搶到人地怪?當然我唔敢肯定有冇~
但即使搶唔到,刷怪既速度,都唔及當事人既打怪速度~
呢個時候,其他既玩家人數眾多,只係互搶數隻(不過十隻)的怪
當然~我地搶番佢地拉既怪,係會少左經,係影響到升級速度~
死既問題~係數個回帖當中已經見到有人話佢因為咁樣死左~
而且咁樣慢慢離題左少少~
當然啦..我地D小玩家唔係想抹殺高手升LV既方法~
但希望佢地適可而止~

原帖由 john27660184 於 2008-8-10 06:53 PM 發表
樓主丫樓主~
人地引怪有冇搶到你怪先?
有我冇野講~
如果冇的話~
人地引怪打有咩問題?
先唔講公唔公德心~
元素有範圍技能引一堆怪打有問題咩?
呢d只係職業的特性引申出來的打怪方式~
你1隻隻打就得~
就唔比人 ...

Q1:人地引怪有冇搶到你怪先?
A1:我唔敢肯定有冇~亦都唔知有冇搶到其他人既怪.
Q2:人地引怪打有咩問題?
A2:正常既引怪係冇問題~問題已經提出左,
實在係拉太多既怪,引致其他玩家冇怪.

Q3:元素有範圍技能引一堆怪打有問題咩?
A3:跟Q2一樣~
Q4人地有特登引一堆怪撞你咩?
A4的確我唔知佢有冇呢個心態黎拉怪撞我,
但佢地係冇理過D白金會唔會電到人~

Q5你呢篇文o者係叫su系1隻隻咁打怪?
A5每個職都有好大範圍既技,我當然唔係想抹殺晒佢地用呢D技~
而問題3番4次講過..實在太多,冇理會到其他玩家~

Q6咁d範圍技能有咩用?
A6打怪用~(我用黎清低LV怪~)
Q7佢地拉引係引去你到定引去個熔岩湖到?
A7引去個熔岩湖到
Q8咁請問你點死?
A8.....比怪殺死~"~
Q9引怪路過比魔法打死?
A9有魔法有普攻..D怪有時會亂打人~"~
(呢d唔係藉口~)<<嗯,唔係藉口,係個人睇法..覺得佢點死
Q10&11隻怪的魔法唔係對住你放係對住個引手放~
加上白金原本就係1直線爆3次雷~
就算係戰士打怪都好容易波及到其他人~
咁你有咩理由話人引怪唔得?
又要話咁樣打怪令其他人好危險?

A10&11佢地係拉住D白金黎行,當我地打緊怪既時候,
D白金咁岩沖到上黎放電,唔易避到,唔係反應問題,
係郁唔郁到同埋係咪仲唱詠緊招技既問題~
而戰士打白金同海盜B當然好易打到其他人,
但當然路人好易睇到有戰士打緊呢D怪..自自然然避到,
我好少見到有戰士打白金,路人係避唔到~(唔敢話冇,但我未見過)

Q12你有冇試過禮貌d同引怪講叫佢引怪唔好經過你到呢?
A12抱歉,我一直在意既係佢地拉怪既方式同數量,
冇在意佢地有冇經過我到同有冇殺人~
但當然,描述1件事要有結果~結果有兩個,路人死同路人冇怪打
同埋我試過悄悄語過當中兩個人,語氣我諗一般人接受到既,
但最後佢地都冇覆我,繼續佢地既升LV~

(SORRY~我冇諗到密佢地解決唔到件事,
所以冇影到我密佢既情況,拎唔到證據~"~)

你有冇試過禮貌d同引怪講叫佢引怪唔好經過你到呢?
如果冇的話~
咁你就唔應該係到發post嘈人~

我個人覺得呢到(青色字)有錯~點解冇既唔係可開POST做你口中既嘈人?
而且我冇點"嘈"過~只係發1個帖描述既經過,
如果你覺得我講既野(藍字)冇錯既話,可以向我道歉嗎?
當然,你覺得我有錯,我都可以道歉^^
因為我完全唔想有筆戰.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
抱歉了又連帖,我都不想
先回答你既問題,其他既唔多解釋~
有咩問題漏答就叫我答番啦^^
有咩問題同不滿歡迎再回帖~
同埋請問你係咪當事人呢?

玩過星曲WEB

A12抱歉,我一直在意既係佢地拉怪既方式同數量,
冇在意佢地有冇經過我到同有冇殺人~
但當然,描述1件事要有結果~結果有兩個,路人死同路人冇怪打
同埋我試過悄悄語過當中兩個人,語氣我諗一般人接受到既,
但最後佢地都冇覆我,繼續佢地既升LV~

拉怪既方式,我昨天同人升level講起E件事。
佢話果日周圍行搵緊有冇咩好場打去度果度知晒
成件事,我就講返出黎啦。果班人本身係左邊打
既冇去右邊打怪。但你地睇唔過眼就搶返人又叫
人同你地鬥搶,佢地先係中間放LAVA搶輸就上
黎話人。

上面既我都係聽人講再講返出黎,有錯請講返出黎。

語氣方面,用晒粗口叫一般人接受到?仲有你都知
佢地唔係香港人,點解仲用口語同佢地講野?用口
語果班人明咩?

回樓主~
當事人就唔係~
不過我係附近~
你冇留意到o者~
ok可能你唔係嘈人~我錯~
不過有一點好重要~
請問你發左呢個post之後其他人讀左係咩感覺?
比人第1個感覺就係元素唔應該拉怪打~
我只係唔想其他人對元素的練法有誤解同排斥元素 o者~

你地爆晒粗, 又罵內地同胞...

人地睇唔過眼先去中間放者

罵人之前..諗下自己有無錯

注意控制討論內容,如發現挑起罵戰者,一律扣分,並以20分作起跳。

樓主係咁怪元素...
元素40JOB之前又唔見你咁好心組元素練遺?!...
咁元素又點解又要咁好心就你地?!
個人意見0.0~~

原帖由 tibia 於 2008-8-11 09:22 PM 發表
拉怪既方式,我昨天同人升level講起E件事。
佢話果日周圍行搵緊有冇咩好場打去度果度知晒
成件事,我就講返出黎啦。果班人本身係左邊打
既冇去右邊打怪。但你地睇唔過眼就搶返人又叫
人同你地鬥搶,佢地先係中間放LAVA搶輸就上
黎話人。

上面既我都係聽人講再講返出黎,有錯請講返出黎。

yes係左邊打冇去右邊打怪~但有係右邊拉怪~
有冇聽係邊個話鬥搶?
口語佢地睇得明=_=""""""""""""""
係有人打口語佢地睇得明我先打口語= =

粗口gc禁左的~"~...............
含野........係既話...sorry~
紅字係粗口既話..sorry= =

回覆#50..
..........................你仲唔明?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 dpoon 於 2008-8-11 12:32 PM 發表
我都係有熔岩湖既元素
但係我一定唔會咁樣唔理其他人感受拉到四處都係
(連自己d朋友一見到呢招都笑,話用呢招出去打一定會俾人問候...)

話70遺跡好難搵場?
其實都唔係丫...
我日日都乖乖地去搵70遺跡岩打既場
...

細正方咁少怪-.-...大正方先係令場...
而大正方好難會冇g4.....
個人覺得雷達好好恰..
但g4..無血魂..就死硬-.-
細正方..得果幾隻打得..咁都叫做搵到場-.-?
細正方個人覺得岩f系多d

在看帖的角度 我不知道當時的情況
我不覺得 內有惡貓 有什麼問題

人家有能力做到的事 你也可以做到 只是時間的問題
如果你覺得他打了所有的怪 你可以離開

如果你覺得他70lv應該打70遺
你60lv可以開60遺 50lv可以開50遺
不要說這裡比較好升所以不打50/60遺
因為你也在說人家

大家又有大家的道理吧/
樓主被搶被拖怪的害死了
當然心裡不會好過吧?
也是game裡解決不了事情才會找上來2000fun訴苦..

然而樓主在game裡不禮貌(看上文,還未的證實)是可以理解的
也許有人不會在乎3%
大家請將心比已 若果換轉你是樓主的話 可能其實也是一樣會上來開POST

對於拉怪打的這方面 我是沒有意見的
但若果換轉是我的話 害到別人掉% 我會說抱歉 這個是個人的基本修養

反正大家都只是想在game玩得開心^^何必那麼執著呢 不要影響到別人就好了/

路過別插.__.小小意見/

原帖由 m3o6o9n 於 2008-8-10 02:57 PM 發表
我唔係元素 但我個同學係 佢都已經係2-2 job2x
有人問點解唔開遺 答案就係太難搵一個冇g4又冇芥末既場
元素太少血 lv71 連800hp都冇 好易比g4秒殺
芥末又可以減人能力 而且識吸血 更甚既係魔防高 要放4次佢先會死 ...

你要明白,唔係邊個職業之前出左頭,之後就唔可以再出
咁樣唔通唔係職業不平衡嗎?

十週年勳章(賀詞)

打遺冇血魂..易死既程度..f系係唔會明
帶魔道..被石一樣玩完..
光塔唔同..有風盾土盾水盾...<--就元素都夠頂
打遺..你魔道都比d哥破盾..再一隻一下埋你單..
打少怪場龜升?咁不如開後隻敏劍打遺...
打細場..成場得果6-7隻...你引完再炸..
仲慢過劍?...做得元素更係有幾多拉幾多..
光塔令位已經有晒人守..周邊雖太大..但怪多
那有什麼問題?
f系去打水晶海贍吧

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ╭o薑餅小孩o╮ 於 2008-8-14 04:02 PM 發表

你要明白,唔係邊個職業之前出左頭,之後就唔可以再出
咁樣唔通唔係職業不平衡嗎?

咁冇出頭仲要封殺光塔引怪?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 09:15 PM , Processed in 0.042062 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存