2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 [GVG] V2 討論區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 阿豪~.~
go

[GVG] V2 討論區 [複製鏈接]

原帖由 honyin0515 於 2008-8-31 06:29 PM 發表
呢集D萬能機都易學難精= =
RX-78我都覺得好有深造 未必岩新手
V2 F.IM STRIKE 呢d都好似好易上手 但好難精

psp出雷射大炮+gp01(nofb)
雷射大炮有招係地下拎舊石頭出黎囉,成舊gp02咁大計埋肩頭
gp01好似用機槍 ...

嗯..o的萬能機唔係用得耐..好難精到..

新手玩MK-II/重砲最好..

PSP..暫時已知有雷射大炮、GP01..其他機體會調整~同果幾張圖外~

就暫時無其他野了..

開個細機討論區囉A_A
不過資料大得過份,只有圖好 定 詳細介紹好LOLZ
我愈黎愈鍾意神盾...
近排發神經玩細機=.=
我玩唔到D缺少機動性既機 GP02係因為副武性能太好我先會用
你叫我用沙殺比 你滿血我可能死左一部了--
我連v2 ab都覺得好慢...你叫我用自由又太快
真係屈機-3-

原帖由 honyin0515 於 2008-8-31 07:14 PM 發表
開個細機討論區囉A_A
不過資料大得過份,只有圖好 定 詳細介紹好LOLZ
我愈黎愈鍾意神盾...
近排發神經玩細機=.=
我玩唔到D缺少機動性既機 GP02係因為副武性能太好我先會用
你叫我用沙殺比 你滿血我可能死左一部了 ...

我同你一樣..玩唔到機動性低既機..(卡碧尼外)

神盾2000COST實力既機黎既..

開細機討論區..最好圖同詳細介紹都有..

一個帖講曬咁多部?麻煩你了

無聊玩返V..飛踢依然係咁好玩..

比人挑機輸唔去先開心..

開始玩到悶..有種唔知玩咩好既感覺..路線除超高難外都爆過..(好低分就是啦)

挑機又要出去先多人..外加無partner..
==================================================
回返你上個POST..エクシア..人地練完先會出黎用吧..

原帖由 思艾奈 於 2008-8-31 07:31 PM 發表

我同你一樣..玩唔到機動性低既機..(卡碧尼外)

神盾2000COST實力既機黎既..

開細機討論區..最好圖同詳細介紹都有..

一個帖講曬咁多部?麻煩你了

無聊玩返V..飛踢依然係咁好玩..: ...

就係係佢練果陣呃錢嘛-3-
嘿嘿...一個POST開哂咁多部好難=.=
比D時間我-_-

V仔冇上身格鬥我只可以講 細機版GOD

原帖由 honyin0515 於 2008-8-31 08:16 PM 發表

就係係佢練果陣呃錢嘛-3-
嘿嘿...一個POST開哂咁多部好難=.=
比D時間我-_-

V仔冇上身格鬥我只可以講 細機版GOD

玩10鋪左右已經練好基本既野~挑得的了

慢慢整理吧..我能幫忙既只有卡碧尼同V仔

V仔無上身既格鬥..起手快~收格快~傷害大~

原帖由 思艾奈 於 2008-8-31 11:04 PM 發表

玩10鋪左右已經練好基本既野~挑得的了

慢慢整理吧..我能幫忙既只有卡碧尼同V仔

V仔無上身既格鬥..起手快~收格快~傷害大~

我最唔熟既細機都幾多 - -...
維娜 細v 東瓜 卡姐
呢4部接近冇用過...
其他都會用 渣古前主機 老虎打9bc god用
之後就陸sir 神盾 nt-1都有用過

原帖由 honyin0515 於 2008-8-31 11:35 PM 發表

我最唔熟既細機都幾多 - -...
維娜 細v 東瓜 卡姐
呢4部接近冇用過...
其他都會用 渣古前主機 老虎打9bc god用
之後就陸sir 神盾 nt-1都有用過

我好少玩細機..一開始因為プル先玩卡姐..同埋有用V2先玩埋V~維娜用過1次..

其他都未用過..

過路 :感覺上個post 變成其他內容=_="""""""""

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

差不多變做v2聊天區了='=

我都好想用v2 嫁...不過中意nu多d

原帖由 YMK 於 2008-9-4 09:38 PM 發表
我都好想用v2 嫁...不過中意nu多d

nu我覺要發揮佢團戰既威力,只在乎兩樣因素
一.場地
二.隊友作為格鬥機拖延敵機接近nu既能力

場地當然愈多cover愈好
隊友方面,情況其實有小小好似當兩部gp02
一部比人圍果時 友機要識得放核彈偷雞咁
一般彈幕支援,最好就一擊down 但係話時話好難打down人架= =
nu黎講 好似得火箭炮down值較高

nu 感覺上比較難用~

佢個盾十世都開唔到一次就比人秒左=.="

原帖由 honyin0515 於 2008-9-4 10:08 PM 發表

nu我覺要發揮佢團戰既威力,只在乎兩樣因素
一.場地
二.隊友作為格鬥機拖延敵機接近nu既能力

場地當然愈多cover愈好
隊友方面,情況其實有小小好似當兩部gp02
一部比人圍果時 友機要識得放核彈偷雞咁
一般彈 ...

唔一定要down架..好似卡姐咁.. (誤)

nu少玩..不過我用果陣都係邊支援隊友邊拉著一個..

要down既話~援護+a+ac唔錯..一係浮游再補槍~

題外話..放棄細機討論區了?

原帖由 思艾奈 於 2008-9-5 01:11 AM 發表

唔一定要down架..好似卡姐咁.. (誤)

nu少玩..不過我用果陣都係邊支援隊友邊拉著一個..

要down既話~援護+a+ac唔錯..一係浮游再補槍~

題外話..放棄細機討論區了?

放棄了-__-...
係我玩gvg既機體之中= =我覺得自己既機體中
最為以射擊種類攻擊既機 只有rx-78 ...而且都係偏向格型
我幾經辛苦下...我研究到點對付直昇機重炮手啦!
話說我係大比數以6000大炒對手3部重炮手...
果部野叫...v仔= =...
當你想像重炮手落手開全炮果陣 v仔企係到射擊果樣= =
你就知我點嬴架啦

原帖由 honyin0515 於 2008-9-5 05:45 AM 發表

放棄了-__-...
係我玩gvg既機體之中= =我覺得自己既機體中
最為以射擊種類攻擊既機 只有rx-78 ...而且都係偏向格型
我幾經辛苦下...我研究到點對付直昇機重炮手啦!
話說我係大比數以6000大炒對手3部重炮手...
...

無上身射擊..

重炮單對單唔難打..2v2先比佢係咁執雞..

原帖由 思艾奈 於 2008-9-5 10:20 AM 發表

無上身射擊..

重炮單對單唔難打..2v2先比佢係咁執雞..

你講起我就火= =
我預上雙w機...
wing+重炮...gp02打鬼咩-,-
我用頭炮射返佢@@?
我好老實講 我同佢地打左幾場都輸 呢幾場入面 我搵唔到佢格我既畫面出現
最後用gp03+f91先嬴到...我真係好唔想用gp03黎打...

題外話:點解放棄細機區?
人地打d野同我差唔多,精華
雖然呢個acc唔係我,都覺得,唔知講咩好
大家一樣同分享比各位,佢有 我冇
感覺就好似....大家一齊做同一份工,工作表現差唔多
佢出糧 我比人炒左仲要糧都冇囉
拿拿拿,我唔係要你加我分
我要你扣返佢分
呢個就最公平囉

原帖由 honyin0515 於 2008-9-6 02:13 AM 發表

你講起我就火= =
我預上雙w機...
wing+重炮...gp02打鬼咩-,-
我用頭炮射返佢@@?
我好老實講 我同佢地打左幾場都輸 呢幾場入面 我搵唔到佢格我既畫面出現
最後用gp03+f91先嬴到...我真係好唔想用gp03黎打...
...

感覺大部分w使用者都當人地係com咁拉..

我打過既w會先手格既一部都無..

我明白的了~但我無加過人分..

原帖由 思艾奈 於 2008-9-6 05:42 PM 發表

感覺大部分w使用者都當人地係com咁拉..

我打過既w會先手格既一部都無..

我明白的了~但我無加過人分..

所以你話呢個世界幾黑暗= =
gp03比我想像中難上手
不過用一兩次就好啦...

原帖由 honyin0515 於 2008-9-6 05:55 PM 發表

所以你話呢個世界幾黑暗= =
gp03比我想像中難上手
不過用一兩次就好啦...

只係部分人打法比較9..

9拉槍贏左仲要以為自己好勁果類真係好討厭..

GP03總覺得好難用得好..

A槍扣人好多..但係近身唔好亂用..條爆導索9用好易比人捉..

要估人係你落地開唔開槍..

w開槍有硬值的話...
而且飛行速度唔快(以3000機計算)
除左飛格之外其他都好睇唔好食
3000小有既後方支援機
咁既打法都好正常
每種打法都唔同...要對應任何方法就係自己要學既野
萬能型既機體就係任何情況,任何對手都唔會被克制
但萬能型要勁就好難
不過W我諗除左用EXIA真係無得打之外...其他都可以打到佢囉
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 03:26 AM , Processed in 0.033166 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存