2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Luna Online(台版) 你對Game Cyber (GC) 的不滿 發洩專區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 迷雪雪
go

你對Game Cyber (GC) 的不滿 發洩專區 [複製鏈接]

原帖由 宅米 於 2008-9-4 10:37 PM 發表

你係咪見有D唔舒服呀? 係咪有病呀? 你好似有幻覺咁wo, 樓主好似都冇講搶生意既野, 點解你會念到依方面既野架?
會唔會你唔理咩POST, 唔理咩主題, 都照入黎講你一早寫定既犒呀? 就算係唔該你都唔好引用樓主講既野 ...

佢冇講姐,但係其他人有講嗎,整到gc冇人玩..,到時都會有人玩咖啦,不滿,都唔知邊個話gc叫omg封IP,omg ac又難申請,當然玩gc出咖啦

其實gc係唔係本來唔應該有呢隻game架呢

原帖由 25464857 於 2008-9-5 06:32 PM 發表

佢冇講姐,但係其他人有講嗎,整到gc冇人玩..,到時都會有人玩咖啦,不滿,都唔知邊個話gc叫omg封IP,omg ac又難申請,當然玩gc出咖啦

你都幾無賴架wo, 唔係樓主講, 其他人講你就入埋佢數? 都講左比你知架啦, 樓主冇講過就唔好引用人地講既野黎屈人地有講啦,
我又一次確定你從小既教育係咪出左D咩問題......唔勞改真係唔得
你話唔知邊個話GC叫OMG封IP? 喂! 老屈人你都睇個情況先啦, 白痴仔, OMG執行長已經係OMG既官方論壇澄清晒話係GC及
原廠要求他們去封鎖香港玩家IP呀, 你就算唔信OMG, 唔該你睇下依個版, 已經有好多人貼左我地玩家去信問韓國原廠封IP既事,
韓國原廠亦都有回應係因應GC既要求而去封鎖香港玩家IP到台玩呀......

唔知頭唔知路唔緊要, 但係麻煩你唔知就唔好亂鬧人老屈人.....面就人地比既, 假就自己掉架

原帖由 宅米 於 2008-9-6 10:16 AM 發表

你都幾無賴架wo, 唔係樓主講, 其他人講你就入埋佢數? 都講左比你知架啦, 樓主冇講過就唔好引用人地講既野黎屈人地有講啦,
我又一次確定你從小既教育係咪出左D咩問題......唔勞改真係唔得
你話唔知邊個話G ...

你話我咩話!?我只係提出一個意見,但係你侮辱左我一個13歲ge小dede!?
侮辱鬼,就算係封ip,你都冇得玩咖啦,gc叫佢封ip,其實應該係因為其他公司想要d玩家平均,唔會整到 d ser 差而唔玩隻game,如果唔係,會有一個好嚴重ge lag問題,如果係ge就要整到封測日期要改後d咖啦,例如:翼之online(flyff)之前就係lag,停左4日啦,加上係韓國叫佢封海外ip,佢地都唔想咖!!!(唔信可看看http://flyff.urgame.com.hk/getOneNews.php?id=312&category=11)所以gc係無辜咖!!gc俾人逼害了!!
宅米哥哥 蝦我 :(

原帖由 25464857 於 2008-9-13 12:30 AM 發表

你話我咩話!?我只係提出一個意見,但係你侮辱左我一個13歲ge小dede!?
侮辱鬼,就算係封ip,你都冇得玩咖啦,gc叫佢封ip,其實應該係因為其他公司想要d玩家平均,唔會整到 d ser 差而唔玩隻game,如果唔係,會有一個好嚴 ...

好啦好啦! 收到你PM, 信你係小朋友啦, 我言詞上可能過激左既, 希望你唔好介意啦,
不過你都唔可以屈人地冇講過既野當有講過架嘛~~~如果你唔記得講過咩你可以拉番上去睇睇先,
提出意見我覺得係好, 但係你你話版主話韓國人創呢隻ONLINE GAME OMG搶生意, 咁唔係咁好丫嘛,
版主都冇講搶生意既野, 咁樣唔係提供意見, 咁樣係屈人呀, 咁樣屈人, 人地會好唔開心架嘛 = =

仲有你話因為其他公司想要d玩家平均,唔會整到 d ser 差而唔玩隻game, 同埋你貼果條LINK,
係翼online, 代理翼既唔係GC, 係URGAME, URGAME比原廠要求鎖IP, 我係你條LINK都睇到,
不過依家講緊LUNA, 可能你會話GC都係原廠要求佢地鎖IP, 但係韓國原廠果邊已經來信比好多人話係GC要求原廠去鎖IP,
以下係其他會員收到韓國原廠既回覆, 你可以睇下
http://www6.2000fun.com/bbs/view ... &extra=page%3D2

韓方原文 : -
Dear Luna lovers from Hong Kong,

I'm Hanho Lee the International business manager of EYA and deeply appreciate your love for LUNA.
As I think it is not proper for our company, which is a developer, to respond to customers in foreign licensed area directly, I would like to give you my personal opinion.

I've read your letter several times to understand perfectly what you said and to consider the issue again and again.

If I consider freedom of players and revenue as a whole, your suggestion could be right.
But I would like to ask you to consider one more point, which is trust between companies.

As you may heard from news, HK company and TW company acquired the service right for their respective district and you can guess that we have the duty to protect their right so that they can exert their best effort to service for the players in secured situation. And IP block between countries is not an unusual practice in online game service to protect right of the service company.
I don't think we should discard our kind of promise for more profits as I think trust should be valued higher than profit, isn't it?

Maybe you sent me the petitionary letter because you were personally not satisfied with GameCyber's game service. But I trust they will try their best to understand and fulfill players' valuable request more and more.
Nobody can be perfect, but if we trust and try each other we could make the better result.

We trust GameCyber as our HK partner and will try to give the best technical support for them so that they can provide HK players with satisfactory game service. If HK players who love Luna like you give them kind support and love, it would be great help for them to do energetic game service.

I hope all of us to be happy with Luna.

Best Regards,

- -我重未曾過任何代理商...-.-"
gc你逼我破處!!!!恨不得你即倒

大家好不滿呀  所以我用之前係其他人的貼到的話係呢到講講
其實無咩可能成功,因為OMG最大特色是他的會員號就等於GAME的帳號,咁樣的話OMG佢會有正當理由叫GC賠錢,如果這樣的話賠都賠到GC佢反天復地          如果GC仲咁鬼死賤,一定無得係香港玩家到立足。         
不過好彩我係澳門 ,澳門街萬歲,澳門人萬歲。   唔好恨我呀

活動勳章 十週年勳章(賀詞)

原帖由 柳川火杰 於 2008-9-28 08:29 AM 發表
大家好不滿呀  所以我用之前係其他人的貼到的話係呢到講講
其實無咩可能成功,因為OMG最大特色是他的會員號就等於GAME的帳號,咁樣的話OMG佢會有正當理由叫GC賠錢,如果這樣的話賠都賠到GC佢反天復地    ...

其實GC係簽左港澳地區代理權阿...即是香港+澳門

原帖由 迷雪雪 於 2008-9-28 07:09 PM 發表

其實GC係簽左港澳地區代理權阿...即是香港+澳門

天呀    不過聽天而行

十週年勳章(賀詞)

我來這不是發洩的((離題
GC要求OMG封港IP也是人之常情...
其實GC面對OMG既好敵人
可能GC都比唔上GC,,但我諗一定會有所進步

不過我還是比較喜愛OMG-3-
他的4不1沒有真是太正嚕
別筆戰))

十週年勳章(賀詞)

我玩過gc代理eco先知道佢有幾黑

遊戲內容大部分都鎖左

更改遊戲的升級經驗<70後升級經驗極高

更改物品掉落機率

總之你諗到可以直接/間接增加收入的改動都有

第一次見到咁過分的代理商

原帖由 grando31162 於 2008-9-29 12:48 PM 發表
我玩過gc代理eco先知道佢有幾黑

遊戲內容大部分都鎖左

更改遊戲的升級經驗

正常應該唔可以咁樣ga

改內容要同韓方傾ga

除非代理買左成隻game
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 04:38 AM , Processed in 0.045164 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存