2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online [夏之祭青蛙軍團] 給對我們有偏見的人澄清 ...
樓主: Evangeline
go

[夏之祭青蛙軍團] 給對我們有偏見的人澄清 [複製鏈接]

原帖由 Slipknot 於 2008-9-26 01:29 AM 發表

開口埋口就細路,你知唔知我幾歲?_?分分鐘我大你幾年囉"哥哥"
入到pvp要講禮貌?洗唔洗打人之前同人單聲:唔該,我依家要殺你啦,唔好意思  咁呀?
成廿人圍?唔好誇大喎,影張相黎睇下丫嘛下次,如果賴人多既,單挑囉咁~

你日版還日版,喱度講版囉,你下下搵日版黎計既,咁你返日版玩啦,係香港ser托?
我想同你講日本game封哂人囉,比返國內人玩你又知唔知?唔係下下都要搵野黎賴架哥哥

剩係睇你句句帶刺,下下撩交嗌,唯恐天下不亂,就知你就算真係有30歲,精神年齡都唔過15歲啦細路
單挑咪單挑,我就係想你同人單挑,肯單挑分勝負,邊個會唔服丫
唉,最驚你唔夠膽單挑,挑完輸左又call馬清場咋

畫公仔使唔使我畫出腸呀?你又選擇性無視左我話你地攪到隻game變得幾神奇囉
點解人地收費日版騎團鬼咁多人玩,免費「講」版得果小貓三四隻呀?咪多得你呢d神奇小子囉
幾年前d日本game唔係咁既你知唔知呀,因為你地d神奇小子亂搞,搞到日本玩家係咁投訴你又知唔知呀
人地禁港台ip,有冇諗過其實係你地自己有問題,人地唔歡迎你呀細路?

哈,你自己都識講啦,「討論區」丫嘛,串人係咪討論呀?
人地得把口,都叫肯開聲討論
好過你剩係識o係度吠囉,你自己又做過d乜叉呀?做or底做得好巴閉咁呀?有冇咩建設性意見呀?
你鐘意搞爛隻game,隻game我又玩緊,咁關唔關我事呀
咁我都知你黑社會欺善怕惡既,你地鐘意死守人地邊個唔知丫
但唔使講出黎ga wo,廢事人地辛苦為青蛙軍建立既形象比你破壞哂咁姐
仲有,家下唔係唔夠人打囉,係比人圍死囉,我都話你地圍死人然後話人唔夠你地打要嘈ga啦
得喇,知你地勁喇,你地繼續自己玩自閉啦!唉!

原帖由 y2ksms03 於 2008-9-26 03:35 AM 發表

喂 宜家話既係你...既問題lo
隻game幾多人放棄都好 你合團都好 你多人都好? 我有話5俾咩?
問題係你地 知前 5好在先 宜家先話你ok?你知5知衰先...
你識幫你地班人 道歉...
你呢..... 5會感做 都會講聲掛...
做 ...

唔好意思lo 我一早係另一個貼 道左歉
你睇唔到唔好話我冇講
我都係廢是煩小入左pvp場 入都係入黎坐?
係咪你睇唔到 當我冇講?
pvp場殺人冇罪   入pvp場殺人都話比人話搞事  無q奈 pvp場開黎唔係殺人用黎托
n年前 道左歉 小入左pvp場 仲要比人☆
唔想煩同左你地道左歉話我冇道?
洗唔洗見一個道一次丫 老細

小草:不雅用詞化作☆☆。

唉  算唔同你講!!
唔知道 又要學人講
仲要喂喂聲
冇名你叫丫
明天測化學 默語文
溫習唔傾
已有 1 人評分威望 收起 理由
小草╭☆ -10

總評分:  威望 -10   查看全部評分

回復 180# DX貴族 的帖子

你指d咩 分5分軍 牙 ?我都話理得你lo..
問題在於你到...咩青山  宜家狐狸露出真面目牙?...
你無心道歉米出聲lo..話咩經年期..

5想左住你溫書  ..
估5到既 你係大佬lo...
唉....
已有 1 人評分威望 收起 理由
小草╭☆ -5

總評分:  威望 -5   查看全部評分

原帖由 y2ksms03 於 2008-9-26 03:44 AM 發表
你指d咩 分5分軍 牙 ?我都話理得你lo..
問題在於你到...咩青山  宜家狐狸露出真面目牙?...
你無心道歉米出聲lo..話咩經年期..

你有冇睇字架?
你講之前我一早道歉左
跟住一直小入左pvp場
就算入都係坐

原帖由 y2ksms03 於 2008-9-26 03:46 AM 發表
5想左住你溫書  ..
估5到既 你係大佬lo...
唉....

唔好意思lo
黑社會丫 大佬
我地團 冇大佬之分
只有兄弟姐妹之分
你講大佬睇得古滑仔多?
團長一定要係大佬?

勁多花生

玩game點解要玩到咁..................=﹏=""""

爭吵不能解決問題

既然  DX 代表軍團與同盟方面道歉

咁做咩仲要爭吵 ?

而 DX 亦講左句會制止 聯手2打1或圍人呢方面既行動

我相信至少暫時應該相信一個領隊既言行

到第時如果對方真係出爾反爾先再黎嘈都仲可以

題外話  其實SEGA 5都就出

大家與其真係仲有心玩隻既GAME.點解唔停止爭吵

為SEGA 5既推出做下準備

..吵完了嗎? 那我可以出聲了
DX貴族我並不討厭你, 最少在我曾和你一同練功的一段日子上我不認為你是一名只會無理取鬧的人

不過青蛙公會的形象是你們自己破壞的, 特別是在這裏故意侮辱我的人; 有關我自己的發言本意請去找你們的會長, 在這裏我只攻擊一團人的行為, 並沒有特意抽起一兩個人來作攻擊, 更加沒有做過任何人身攻擊

我不認為一個會有去人身攻擊和侮辱他人的會員的公會, 會有甚麼高尚形象可言

原帖由 星夢安靜 於 2008-9-25 11:14 PM 發表
相板   你還不知道 你們團中的"首腦們"   有幾個都是以  [見貓耳就殺]  的人嗎- -??
   人名 我不在此寫了   他們對貓耳的偏見   我想不用說也知道吧?
這也就是現在這個局面的成因之一

我相信不只是我們說過見某公會就殺,某公會亦曾經說過見青蛙就殺。
不要把責任都推到我們身上,我亦明白到我方跟貓耳無法一時三刻就能冰釋前嫌,
目前只有多加控制,謝謝。

對,有時間打文章去回覆我,倒不如檢討一下何以貴會會員如此無禮
把好好的一個本用以澄清的主題,變為罵戰之地

無禮的不只我方聯盟的會員,不過也謝謝你提供的意見。

我也說了,不過就是人多蝦人少,妄想冠以「有能者」之名?
既然早知自己是以量卻非質取勝,何不承認自己是靠人頭屈人機?
我自認為玩遊戲就是盡量不應造成別人麻煩,pvp場的確沒人會阻止你清場,但你不能阻止人家如何評價你
又,eco pvp系統並不完善,既沒有單對單的系統,也沒有限制level的pvp場
eco的pvp場就這麼一個,一進來就要被殺,而且是不斷被殺,不說你們霸道還能怎樣?
所謂入鄉隨俗,eco既是一個以休閒為主的遊戲,何必如此趕盡殺絕?
上來2kfun抱怨,卻被反咬說我們靠人多趕盡殺絕是對的,到底要不要臉?

我們人少勝人多的時候你沒看到嗎?還是以為一堆青蛙圖就一堆人在打?
一堆人沒參與,都是在看戲的好不好?
雖然,無可厚非我們青蛙軍的人實在太多,但是有誰不想勝?
ECO的PVP場,沒有任何限制的確是敗筆之處,但是我們喜歡玩又有錯嗎?
我也知道被清的感覺不太好受,但是我亦更加明白到百無了賴的感受
之前都說過了,清場的問題我不會去管,因為真是有人「喜歡」去清場的。
玩遊戲都只是因為喜歡,他們喜歡去清場,而我又限制不可以清場
那他們還可以玩什麼?(對於不喜歡升等的人來說)
當然你亦會說,被清場的人也很不喜歡被清,甚至會因為經常被清場而拒入PVP,
但是我想跟你說,世上無事情是十全十美的
有人喜歡就自然有人討厭。
老實說,本人之前亦曾經被清場,那又如何?
死掉不會扣經驗值、不會掉裝備,這樣已經比其他遊戲好得多了
大不了就丟面阿,本人的做法就是去找其他朋友清回去,再是打不過就走。

我很記得其他軍團有更多不清場的時候,只有你青蛙軍不清場的時候特別少,這種說法可以嗎?
心態是群聚成之的,你看來不明白,正因全香港都有這種作風,日本才會禁止港台連線

我新接任我不太清楚過往青蛙清場次數的多寡,
但從我接任後,青蛙軍團殺光PVP所有開紅的人的次數,的確實在沒有你們說的那麼多,
也許是我不在的時候吧,但我在的時候的確是很少的。 (不要用我們清某公會去作比喻)
我們之前殺的人都是跟我們有些過節,就我個人而言,殺無辜的人好像有點罕見..
也許我相對之下比較少到PVP玩,有些事情我不太了解,
如果有的話,還請提供資料,好讓我去改善,謝謝。

至於日本禁止港台連線,不要把問題推到我們身上,
不是有我們青蛙軍,才有這個禁止港台連線的,兩者不相為談。
就算是因為有這個作風,才引致日本禁止港台
但好像跟這件事沒有太大的關係吧,畢竟日本是日本,香港是香港。

我從沒說過人多=黑社會
也沒人會理會你們沒有到PVP場殺人的會員有多少,縱是很多,又如何?現在你們的作風就是如此
到底何謂義氣?往往先動手的明明就是你們,不敵便要call馬,直至對方全滅為止
我看你們的樂趣就是以多欺少,義氣來用趕盡殺絕
縱不是黑社會,也和流氓無賴無異了吧

沒錯,有很多時先動手的是我們,但是大部份我們動手都是有原因
跟那些被殺的人之前是有仇或有過節,私人恩怨我不加阻止。
另一方面,如果我方會員無故被殺了之後就當然殺回去阿,不敵就會找自己同盟來幫忙,我不見得有什麼問題,
就好像是,你無故被罵,然後別人就一直罵你的不是,你不敵會不會來朋友來幫忙?
難道你會忍氣吞聲跟對方賠個不是?
你會,但不等於我們都會。
我不覺得我們跟流氓無賴無異,流氓無賴會做的事,沒有出現在我們身上呢
反而我們青蛙軍做的事,流氓無賴亦不會做,
什麼事的不多說明,希望你能了解。

樹大召風,行事太高調
哪個公會會像你們天天坐pvp場等人開紅來殺?

我們公會太多不喜歡練功,然後上線就去PVP玩好不好

我不是說你們分軍玩是為了破壞遊戲平衡,而是其結果破壞了遊戲平衡
這樣講你明白嗎?原本遊戲就是該公平競爭,10人限制就是用以平衡的制度
我才不管你們錯手殺到對方會不會內鬨,我只知道形勢因而完全倒向青蛙軍
因此輸了,誰會甘心?你們卻以為這種不公平是理所當然
如此傲慢,又有誰會服氣啊?

照字面上的意思「你地係要分軍玩破壞隻game o既平衡」
就是我們主要目的是破壞遊戲平衡呢,原來有別的意思哦!
那我們很想破壞遊戲嗎?人太多不能盡入同一軍,這樣也是錯嗎?
你以為我們很想分軍嗎?
你說因為這樣輸了就不甘心,覺得這樣是不公平的話,
如果要我們青蛙軍因為這樣而叫一些會員不要玩,去換取對你們的公平,但結果對於他們來說也是不公平。
我只能跟你說,不同角度不同看法就有不同感受。
看開一點吧,世事根本沒有十全十美、公平的。

我想你也不太了解我說的話吧
某人述說「見貓耳就殺」的正是貴族DX,貴會會員又述貴族DX是「DX公會會長」,閱下之前又述「青蛙軍聯盟有五個公會:...弒神DX...」
你要是詭辯說貴族DX只是貴會會員之一,並 無 號 召 力 的話
要無話可說的應該是我吧?

我想你也不太了解DX貴族說這番話的原因吧,
別人都可以說「見青蛙就殺、專殺青蛙」
那麼DX貴族本人為什麼不可以說「見貓耳就殺」?

最後,我只能說,我剛接任,很多事情都不太了解
但是我會跟你們好好討論,有何意見就直接說出來好了。
至於我亦知道青蛙聯盟的確有些會員禮貌上不太好,行事亦比較偏激,
我只會多加勸阻及控制,
如果因為本團某些會員的失言及衝動引致大家不滿的話,
本人在此亦代該些會員作出道歉。
不便之處,請望見諒。

我希望不要引發起為罵而罵的筆戰,共勉之。

原帖由 MZCHUN 於 2008-9-26 08:42 AM 發表
爭吵不能解決問題

咁做咩仲要爭吵 ?

到第時如果對方真係出爾反爾先再黎 ...

唔好意思 我係代表我團圍人問題 作出道歉
你話騎士團 我都阻止 唔到
如果騎士團多人玩我地唔洗分軍   2打1 問題係應該 全ser 問題  
多人玩騎士團  我地入晒同一個軍當然開心
但唔通入唔到軍果d 就 唔可以玩?
仲有你個貼 我ok多不滿不過  你打住勿切回應
先唔回貼^^"

原帖由 MZCHUN 於 2008-9-26 08:42 AM 發表
爭吵不能解決問題

咁做咩仲要爭吵 ?

到第時如果對方真係出爾反爾先再黎 ...

希望佢出2~1..40上-__-

首先,我唔係青蛙聯盟既人~亦唔係貓耳聯盟既人
只係一個普通夏祭玩家,同埋睇左咁耐想講下我既睇法~~

你地班人成日都話青蛙軍點樣清場 點樣屈機 點樣以人多蝦人少
淨係識得係度怨,怨人地清你,屈你機,蝦你地
但係就唔識諗點樣去反擊ge?
我之前都成日有玩騎士團,我見過青蛙人最多都係50人左右~~~~
除左青蛙軍之外...成個夏祭既玩家唔通唔夠青蛙多人咩????
點解唔可以憎青蛙既人團結一齊,一齊打佢地囉
你地咁憎佢地既話,唔好得把口係度講la

就算呀 俾你講到龍飛鳳舞又如何
你地都一樣係唔夠青蛙軍打架喇~~~就係因為你地得把口囉~~
唔識點樣去團結一齊打囉~~
你話青蛙人多,淨係靠屈靠圍先贏到
咁你地都知青蛙贏既原因la~~你地又唔識去學喎

唔公平??呢個世間無公平架咁多位,醒下喇~~~
玩隻game俾人清清清,就話唔公平
咁呀~呢個世界有人一出世就捱餓la,夠有人一出世就可以燒銀紙...咁捱餓果d人係咪要死左佢呀??
我呢d咁既蟻民,夠窮喇~~咁係咪要日日上街示威話唔公平話點解唔夠李+成多錢呀?????
我係祭司,成日係pvp場俾人殺左,還唔到手~咁我係咪又要係度抱怨呀!!??

青蛙軍雖然真係成日清場,我唔係無俾佢地清過囉
我俾佢地清果陣個心都有d唔鋸,
咁又點,係唔公平架la,佢地係人多
如果你地團結一齊仲多人la 問題係你地無做ja~~~

真係好鬼無聊囉淨係識話人地點多人
慳返d時間入game收多d人la~~~

講黎講去,你地都係得三個論點(不討論pvp)
1.青娃軍團及其同盟太多人,而大多都想玩騎士團演習(注意:並非軍團vs軍團or攻城戰)
2.騎士團演習有10人限制,青娃軍團及其同盟不能全部入同一軍,要分軍
3.假設分左東軍同西軍,東軍不能打西軍,因為你們打到自己人會內訌

--------------------------------------------------------------------------------------------

無可否認的是,你們同盟軍的確很多人,同下盟識下朋友又的確是件好事,不過分左軍就要互相幫大家,車輪戰去對付其他軍?
你地話會內訌其實幾好笑,騎士團演習入面同pvp一樣,唔會掉經驗又唔會掉裝備,死左咪再入過,點解你地pvp果時就唔內訌,騎士團演習就會?
分左西軍東軍,最多咪暫時做住敵人先囉,西軍同東軍又唔一定得你地青娃同盟軍,有其他人入左黎咁點?要配合你地唔好打其他軍?
假設東軍分數第1,西軍第2,咁西軍就永遠得第2?
因為唔打得東軍,所以出賣西軍人贏既權利?
再者,如果你地再多幾個同盟,係咪北軍都要埋?
暫時做下敵人有咩問題,敵人又唔係仇人,死左又無損失,輸左咪哈哈笑幾聲囉,搞到內訌,我諗係你地團員有d問題囉

重申:本人並無要求青娃軍團及其同盟只能加入一軍,多出的人不能玩的意思,只是請求分左西軍同東軍的青娃同盟軍都會盡力幫其所屬軍爭取應有的勝利,增添騎士團演習的樂趣

原帖由 DX貴族 於 2008-9-26 03:41 AM 發表

唔好意思lo 我一早係另一個貼 道左歉
你睇唔到唔好話我冇講
我都係廢是煩小入左pvp場 入都係入黎坐?
係咪你睇唔到 當我冇講?
pvp場殺人冇罪   入pvp場殺人都話比人話搞事  無q奈 pvp場開黎 ...

簡單D啦不如=]

當一個遊戲個PVP場比人清度咁既時候=]  大家自己諗啦=]

仲有DX多謝你對我所發表既野作出留意同回應

既然你講唔係騎士團既

咁你跟返自己想點做就點做啦=]

至於車唔車輪戰  2唔2打1呢家野

決定係你地手架姐=]

假如因為一件咁既事個軍團比人評擊

該聯盟內既軍團都唔考慮一下要唔要改變處事方法的話=]

那我不用再說了

原帖由 MZCHUN 於 2008-9-26 08:34 PM 發表

簡單D啦不如=]

當一個遊戲個PVP場比人清度咁既時候=]  大家自己諗啦=]

仲有DX多謝你對我所發表既野作出留意同回應

既然你講唔係騎 ...

E+ 咁難升 你唔係想我地個個 去升級下=.=?
頂晒lv lo 唔通 逼我地升分身?
只game無野做 冇lv升 冇野玩 仲有邊度可去^^?

回復 192# Evangeline 的帖子

你的說話很不負責任   只說相信  沒有實質証明
而且   以我所知  [見貓耳就殺]/[我唔會放過貓耳班人]  呢2句
我很早已經知道   因為當時我也在你們同盟中   只不過當時不是名為"青蛙軍團"而已

反而我加入貓耳後   從來沒聽過什麼 [見青蛙就殺]/[見dx軍就殺]  這一類的說話
  只是一直叫我忍耐   - -
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-2 11:26 PM , Processed in 0.050045 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存