2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 卡薩多利亞聯合王國 <6永> 這是我們的簡稱(囧?!)
樓主: 風御羽
go

<6永> 這是我們的簡稱(囧?!) [複製鏈接]

to疾走:
我弓油玩法:

空襲:阻止人走佬, 汁chicken既話, 我會用精準, 比較快, 有保証射穿人群從以殺死冇血既人.

飛鷹: 我只用在 (最好唔好在高低位,除非D法師,弓手在岸邊出招) 遠距, 直線, 硬直, 單獨追殺的話, 有幾個情況:
1.敵人左右地走--有節奏+短暫<-- 我會射中間..
2.敵人在你左or右一個方向持續走:佢地大部份都係往"前", 拉著"左"or"右", right? 第一下預一個身位, 2下, 2個身位, 如此類推.
注意:拉位只會愈拉愈開..去到第3 下你射中, 佢一定會轉方向or走佬模式. 到時你再量.
3. 敵人出招硬直..泛指法and弓, 最多向同一位置射2下好了..
4. 補射: 配合箭雨, 轉頭講..
5. 見到有人唱歌, 儲pw, 坐水..<--怒射...

火箭: 你想寸D既話可以連射4-5下, (戰士例外), 阻人走佬+感覺良好.
2. 連技你都知la..但注意一點.."唔好配合箭雨用", 箭雨係遠距, 大硬直, 火箭中, 近距, 出招更慢, 大硬直. 唔係時時連到, + 你近距出呢一套既話, 會死得好慘.
3.敵人被冰: 火+強. (弓or 法only, 戰士你唔好掂.)
3.敵人被暈: 唔好出火, 轉頭explain.

精準:近-中距 追殺, 迅速cut 技, 阻人走佬, save life.
頭3個唔駛講, 度位都唔講.
save life: 自已友被暈or冰時, 邢你又未夠pw出貫; 戰士就冇辦法, 但後邊個ja法&弓, 你可以係咁用你認為扣得最多既位置阻止佢地出技.

強力: 你有玩法, 你就會度位.
近距專用, 配合火箭.
這技不宜連出, 你出既時候, 証明人地已經走到你臉前, 你出晒就冇pw 出貫走佬+save life, 你唔help人, 人地死咗就到你.

毒箭: 近距, 打戰用得最多, 佢地D hp 回回得怏唔過d毒扣既, 就會走(追殺你除外)
順便講埋敵人被暈點解唔好出火.
1. 扣得少.
2. 蓋人火D 既傷, 人火D扣48, 你扣36..=_=
所以敵人被暈我會出毒箭or 慢箭(<--人傷唔多), 然後, 強力(呢個你石以睇時侯汁雞).

根住..我好攰..(to be continued tmr)

唔該晒MAMA

(cont)
箭雨: 配合度最高技, 近-遠(冇人會出近掛..=_=來的都是戰..), 追殺, cut 技, 阻人走佬, 連技.
用法: 你會經用在一大班人, 但係..
1..你9出既時候唔可以連放同一位置..你射親既對象一定係遠距離人物..射中之後, 佢地一定會在果個位置散開. 你可以先發一下..等佢地再一齊先射..or..你(比如), 射了左邊, 再即刻射右邊.咁佢地後線就散了. <--這時儲pw 吧..
2. 我會將箭雨放在飛鷹&精準中間..
飛鷹可以在你出箭雨後補1-2下連技用來追殺.(2招距離和speed配合得好好,強烈推薦!!)術精準可以在你出箭雨後打走了出來的人, 填補空隙..
3. 無論自己友or敵人被暈, 冰. 你眼光放遠一點..衝埋去的都是戰, 後面果ja弓&法就係你放箭雨既對象. cut 技, 衝傷, 應有盡有..

慢箭, 好慢..硬直同毒一樣...
對象: 暈, 冰了的人, 你比"1-2" 個戰追緊..
用法:(只用在戰, 刀遊唔得,出招比戰快)  你比1隻戰追到"埋身"既話, 唔好緊張, 係佢近到可以打得中你既時侯, 立即走去佢背後(千萬不要跳), 佢會因為你突然轉方向而出重壓, 但你走咗去佢後面, 所以打唔中你. 之後你先出慢箭打佢硬直.

毒箭講咗.

貫骨: 近-中遠. save people, 走佬.
lalalal!, 得你一個比人追緊就唔好出, 佢地全世界都等緊去避呢一招, 之後你就..!!
save people: 都係比人冰咗or暈咗既人..但注意, 後面果ja 人係會睇定.比如.盾暈完人, 一家會小跳換weapon.
你就係呢個時侯出.or
2. 只要敵人出了第一招打暈冰咗既人, 其他敵人都一定會根住出..你就係自己友比人打中第一下既時候出, 咁根住想出第2下既人就唔會避你貫, 因為焦點在被停了的自己友.明唔明..?

如你所見, 我隻弓優先衝傷, 其次save people, 之後殺人....
下次講對不同職業既應用, 和在地形取優勢..
有咩唔明係度問..我在fez都不打字..
(to be continued)

十週年勳章(賀詞)

原帖由 風御羽 於 09-8-27 09:19 PM 發表

不知道哪來的叫法(笑.......

好耐無見,你還在玩呢 =]

十週年勳章(賀詞)

個團散左未?

咩有個咁GE 稱GE 我都唔知@_@
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 02:05 PM , Processed in 0.058574 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存