2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 網絡文學&故事鑑賞 長篇小說發表區 [原創] 網絡情人1~19回 (完)
樓主: L.路易斯
go

[原創] 網絡情人1~19回 (完) [複製鏈接]

呢個故事好正ar,我又凌晨4點睇到6點ar,睇完好累,不過真係正,好鍾意,我覺得第一個結局會合乎事實多o的,畢竟螢螢都係有缺陷嘛(我唔係歧視,只不過係以事論事o者).

雖然睇左好耐....不過好好睇呀...

好好睇唷~@@
期待你既作品~

<拿拿淋打埋佢啦喂~~~趕住返屋企呀~~~~>

偉:返去溫女呀??

<係呀係呀~~打啦~~你再係咁雞我怕我地會輸>

偉:....冇野好講....

<講下笑遮~~打啦打啦~~>

如有神助!!!!!哈哈哈~~~
開心就係最好既原動力!!!!殺呀~~
不過呀偉再係咁輸法....
我怕我會將佢既信心打散晒-.-
...............
..........
........
我諗吾會既~~呵呵
又win~~

8:00鐘,同呀偉打完冇耐,就返左屋企~~
要預備聽日d野啦~~
好緊張~~
放好d野先......

一個"云黎特幫"鐘~
兩條手繩~
一份神秘禮物~
一個真心~
一個口甜舌滑既咀~
@@
咁似d藥方既..........

沖涼先,好鬼累~~

瑩:傻佬~~

<hihi~~你真係長期玩ro嫁喎~~>

瑩:冇野做呀ma~~~

<喂喂~~聽日11:00呀,吾好遲到~~約你兩次兩次都遲到~>

瑩:...cher~~等下得吾得咩,咁吾紳士嫁你~~

<吾係...我都係咁講遮~~你聽日成日比晒我啦~~>

瑩:你想點呀!?

食左你咩-.-
<..我意思係....你夜晚吾好約人啦~~等我陪你玩~~>

瑩:你吾好諗其他野呀~~吾駛指意呀你~~

<....你講乜呀.....>

瑩:hehee~~你係咪6月27日生日呀???

呵呵~~問我啦佢終於都~
<係呀....做乜呀?>

瑩:..冇.......野.......喎......

T_T嗚嗚嗚..........
<..吾係掛~~乜你咁嫁!>

瑩:傻佬.....我今日吾係好精神呀...我想訓覺啦....

@@
<你冇事呀?????發燒呀~~>

瑩:吾係,個人冇乜精神遮.....好想嘔....

<咪玩啦,你真係吾舒服定係講笑呀...>

瑩:你話呢!!!

<明白...你屋企有冇必理頭痛呀~~食兩粒先好訓(因為你聽日要出黎嫁-.-)>

瑩:..我吾鐘意食藥........

<..有病就一定要食藥嫁啦....仲有你聽日要出黎嫁.....你快D食藥
 快D訓啦...怕左你....>

瑩:...好啦.....咁我 OFFLINE啦....88

<好啦...快D訓呀...88>

瑩:^^正一傻瓜.....88

嘩.....都吾知佢係玩定講真.....
不過最緊要佢聽日黎到....
吾係好多野都前功盡廢......
今日我自己打住先啦~
歐洞!!!!!
我黎啦!!!
殺呀~~~~~~~
獸人骷髏?殺佢!!!
茲諾克??照殺可也!!!!
...............
............
..........
咁樣打真係好悶...吾知有冇D自動打怪程式呢-.-

"嘩哈哈哈!!!嘩哈哈哈哈!!!嘩哈哈哈!!!"

各位讀者吾好以為係我笑緊-.-
其實係我個鐘既叫聲黎...........
為左打後吾好遲起身,我買左個鐘比自己....
不過個叫聲好............得意.......

"嘩哈哈哈!!嘩哈哈哈!!嘩.."
夠啦!
死人都比你嘈返醒......
9:00正,換衫!!
今日天色吾係太好........帶定把傘先.........

10:45分,又係我早到.....估吾到閒日尖沙咀都會咁多人
@@靚女呀~~
..............
正經少少~~

瑩:hihi~

嘩,乜咁早呀~
<早到喎今次~~睇你面色好好喎,冇事啦咩?>

瑩:有乜事呀?

<冇事就得啦~~~今日好似想落雨咁喎,你有冇帶傘呀?>

瑩:係喎....吾記得帶....我諗吾會落雨掛...

呵呵~~我有帶!!
<吾緊要,我有...不過落雨先算啦(打死都要落雨呀>.<點解?吾駛講到咁明啦)..>

瑩:...去邊呀我地.....

<食飯先啦當然~~~lets go~~>

行下行下
去左一間日本菜館....發覺原來佢鐘意食日本野...
係我既意識裡面,只有冇文化既人先會食生肉!!
原始人先會食生野,而家日本人又係食生野
所以日本人係冇文化既原創人!!!!!(份稿係咁寫....鐘意日本既讀者吾好嬲-.-)

瑩:你吾鐘意食日本野呀???

<吾係,我不知幾鐘意食(大話-.-),不過可能好早,對生野冇乜胃口>

瑩:咁不如走啦我地...都未叫野食....

<吾好~~你咁鐘意食,不如你幫我叫埋呀~~我對日本野冇乜認識>

瑩:...你介吾介意呀......

<點會介意?叫啦,叫乜食乜~~>

瑩:咁我叫啦~~

今日佢著得好普通...但咁樣睇仲靚...
淺淺地既顏色..加上雪白既皮膚
仲之好靚啦~~吾識講

<係喎~~送d野比你呀~~>

瑩:送比我??咁好.....

<又幾好呀???那....係手繩黎嫁.....一人一條....
 同你上次送比我條鏈既公仔一樣嫁~~>

瑩:好得意呀~~真係一對嫁喎~~等我帶起佢先...
  ..................
  你睇下??靚吾靚呀??

<靚女帶乜都靚嫁啦~~~靚爆~~>

瑩:邊係呢.........

又面紅@@
<哈哈~~~>

瑩:咁我比你條頸鏈呢??

@@
差d想講粗口
死啦
冇帶!!!
<係喎....吾記得左帶.......>

瑩:下?...吾緊要啦....條手繩好靚呀...多謝~~

<吾駛多謝~~食野先啦我地~~>

埋單找數100幾,日本野算平啦~~
不過次次係咁食法到好甘-.-

瑩:係呀~~前排我行過呢度,見到有幾部新貼紙相機出左呀
  不如去影相先啦~~

<今次不如影卡啦~~一人一張,幾好呀~~>

瑩:都好呀~~行啦~~~~

<嗯~~>
........
......
....
...
..

瑩:企埋d啦~~點影呀

<好啦~(你叫到..呵呵~做下善事啦^^v)>

瑩:好啦~預備啦

瑩:再黎,你得未呀?

<ok..不如我地轉位~~今次我左,你右~>

瑩:好呀~~

瑩:last啦喂~~

<要最好睇既!!企埋黎啦喂,隔成條河咁遠呀我地~~>

瑩:哈哈,又會咁誇~

我同佢差少少就可以面拍面..
又係同一種既香味.....
令人迷失既香味....

吾知乜原因..
我將我隻手誇過瑩瑩既身後面...
放係佢條腰度....
做左先發覺太遲,情不自禁...
..會吾會出事呢..

瑩:...你....

@@死啦
佢吾鐘意!!扮傻話順手先~~打完場...

<..sorry...順手.吾好思意....>

正想縮手之際......
佢隻手,一隻冰冷但溫暖既手
捉緊我正想縮開既手....

瑩:我吾係介意.........

.............

個心係咁跳!!!!
呼吸開始困難......
四肢開始抽搐......          作者:玩夠啦-.-
..........

影完相到而家,都有5分鐘
佢一句聲都冇出句....
吾得,要打破悶局-.-
<吾知影出黎有冇上次咁靚呢???>

瑩:.........吾知呢.........

<有相睇啦~~~>

三張裡面,第三張我地冇選擇到(我好想要嫁>.<...
要左頭兩張....
佢個句"我吾係介意..."到底係點解呢.......

<點影你都係咁靚~~>

瑩:你都吾差......都好上鏡...

T.T
我太感動啦,除左我爸媽之外,都冇人話過我靚仔上鏡........
估吾到佢都吾係咁八婆遮~~

<多謝你先啦~~今日你知吾知有國際羽毛球比賽係香港進行呀??>

瑩:係咩??!!咩國家對乜國家呀??

<中國對德國呀~~你諗吾諗住去睇呀??>

瑩:去啦當然!!你吾早D講嫁~~

<我同你講羽毛球時你都好似吾鐘意咁,咪費事講囉....咁去吾去而家?>

瑩:..係咩??吾緊要啦~~行啦,邊度呀係??

<我諗都買到飛既而家...撘的士去啦而家~~我都好想睇~~>

香港既羽毛球比場入坐率真係吾高...
行入去就有得睇咁....

瑩:!!!又會咁打既~~可惜可惜

瑩:好靚呀打得~~~有佢一半咁勁就好啦~~

瑩:中國雙打好有默契呀~~

佢不停係咁講.....

佢既溫柔
佢既好動
佢既善良
佢既習慣
再次勾起我忘記左既懷疑......
感覺真係完全吾同........
....算啦....吾好庸人自擾啦......

<好野~~中國羸左!!!我國羽毛球萬歲!!>

瑩:德國都吾差呀其實~~~好聰明既打法~~
  好好睇呀~~幾時打返場呀我地又~~

<係打先好呀~~吾好約左又吾黎~~>

瑩:上次...有事遮....

@@佢好監介喎....都係我把臭口
死臭口,死臭口...
<我講下遮~~吾好認真啦~~笑返~~>

瑩:^^

瑩:係呀,我上次就係黎呢度買個條鏈比你嫁
  個度仲有好多其他樣式,過去睇下呀~~~

<今日你大晒~~你話事啦~~>

@@
原來...佢話個間精品店....同我買開個間精品店係一樣
無錯....我都返左葵芳啦....

精品店老版:喂喂靚仔~~

<老板~~>

精品店老板:你女朋友仔呀??

@@
死啦,咁點答呢.....
答係呀??定答吾係呀???
..........

<吾知呢??haha........>
我太聰明啦-.-

瑩:喂喂~~你睇下呢條,靚吾靚呀??

<吾錯呀~~你吾買winnie??>

瑩:..吾靚囉....呢度d貨....

我都覺-.-
<係呀~~鐘意送比你呀~~係咪要??>

瑩:..係咪先??咁我要嫁啦喎~~

<送比你啦~~>

精品店老板:估吾到你女朋友咁靚喎~~有返兩手喎追女仔~~

<咪玩我啦老板~~都未向你學野呀~~幾多錢呀??>

精品店老板:好平遮~195呀多謝 

@@真係好平-.-
<好平遮~~~吾該你呀老板!我地走啦,88>

天色愈來愈黑,好似想落雨咁.......

瑩:你係咪住葵芳嫁???

<係呀~~做乜呀??>

瑩:咁你屋企係邊呀~~?

<就係前面遮~~行多兩步就到啦~~黎吾黎我屋企坐下?>

瑩:...我諗...吾好啦...

<我都係順口講一句遮~吾好當我係賤人先得嫁~~>  作者:你根本係-.-

瑩:..點都吾係咁好...一男一女呀......

<明嫁啦~~成7:00囉,食飯先唷~~>

瑩:好呀,但葵芳吾係好多野食喎~~

<實有好野食既~~行啦.睇個天都想落雨啦~~行快兩步>

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

9:30pm,真係落大雨...係間餐廳望出去,原全睇吾到出面
估吾到咁大雨.....

瑩:死啦,咁大雨我怕走吾到......有冇地方去呀~~

<冇啦,咁大雨...都吾知可以去邊~~>

瑩:...............

<咁不如我送你走啦,好吾好??今日都差吾多啦~~>

瑩:....都好既.....咁行啦~~

<好啦~WAITER,埋單~~>

呵呵~~
我把傘終於可以大派用場啦~~~
實行黎招雨中慢步~~

<今日你開吾開心呀?好似悶左D..>

瑩:一D都吾悶呀~~好好呀~~好多謝你呀~~

<其實...今日...我仲有野想比你.....>

瑩:????係乜黎嫁???

<我記得今日係你生日既~~生日快樂呀靚女~~>

瑩:哦........多謝.....

<送比你既~~但吾好睇住喎,返屋企先睇~~>

將兩份既禮物交過比佢...
佢接過後...但...
突然之間...佢停左步....

<你吾鐘意呀????>
冇理由嫁,佢都未開份禮物又點會吾鐘意呢?

瑩:.....吾係......

<咁你做乜呀?冇啦啦咁既樣既??>

瑩:....冇野......

<咁行啦~~>

瑩:......你記得既野,始終都係瑩瑩既野......

??
<下???呢份係我送比你既生日禮物黎嫁...你會好鐘意嫁~不過吾好睇住先>

瑩:我一D都吾鐘意!!!!

下!?
<你都未開,點知呢??>

瑩:就算我吾開,我都知我一定吾會鐘意,因為你都吾係送比我!!!

<你講乜呀???我吾係好明喎.>

瑩:.....冇野啦!!.....我想撘的士返屋企.......

<吾係呢?我係咪做錯左D乜呀??你講啦~>

佢冇理到我,一跑就跑左出去
個時仲落緊大雨........
我一手就拉住佢......

<做乜呀你???落緊雨個傻婆~~濕晒啦你,仲乜冇啦啦咁呀你?>

瑩:.........

<做乜呀,我比張紙巾你先啦~~好易病親呀~~~>

突然間
佢既眼神好認真....好凝重...
問左我三條既問題

瑩:我送比你個條頸鏈呢?係邊?

<真係吾好思意...我出街急得濟,吾記得帶遮,係屋企呀,吾信我而家拎比你睇啦
 冇吾見到呀~~>

瑩:咁今日係乜日子你又記得?

<因為今日係你生日呀!!我點會吾記得,你睇我禮物都預備好晒啦!!>

瑩:如果病左果個係我,你會吾會咁著緊??

愈問就愈莫名其妙
<當然會啦~~你就算打過呵欠我都會記住,點會吾著緊你!>

瑩:......點解...點解.....我吾明呀!!

<做乜野遮你~~你係咪吾開心呀???>

瑩:我吾明點解可以係咁樣!!!

可以係點樣呀,9吾撘8既原全

<我吾明呀原全,如果我做錯左野,
 你出聲呀,你吾開心你都出聲啦,我吾知道乜事呀>

瑩:....吾關你事.....算啦....我想返屋企....

<做乜呀你??你濕晒啦....>

瑩:.....我想走......

<....我送你........>

瑩:吾駛啦....我撘的士.....

講完呢句,佢再次走左出去,衝左上一嫁的士度...
我冇阻止到佢...

係雨中佢消失左.....
再睇吾到佢....

乜野吾係送比佢呀??乜野記吾記得今日呀??
原全吾知佢講乜..
吾通我做錯D乜???影相時佢都話吾係介意啦
頂!!
乜事呀
發展得好地地,又會咁樣既!!吾得,我要搞清楚係乜事
吾想未開始就要結束
吾想.....未開始就要...結束

下回預告:結局篇之"表白"
     向誰表白呢?
     向你!!

e... 點解又貼多左一篇出黎既? 同之前o個篇唔同的嗎?

經查問後, 原來係遺漏了的兩節. 難怪當初讀時有點怪怪的. 不過自己當時只想追看故事的結局, 竟沒有察覺. 真是慚愧.

另外, 云云好像把文章的次序重新編整過, 讓大家閱讀起來更方便. 這版務最為繁複的, 又要分割主題, 又要合併主題, 絕不簡單. 在這裡真的要多謝她呢.

支持呀^^好正呢~^^
不過多口問句,真係真人真事黎架?如果係真我想問現實個結局係點?/)

笑傲無雙 玩過星曲WEB

個故事真係好正~
^^

呢篇係12章......你地睇個時唔發覺架咩

我覺得第一個結局好d........現實出街都係逍逍....無論電話入面有幾好都好.....始終都係真人見面真實好多.........
好正嘐真係

@@呢篇文章post左好奈啦~o~
真係估唔到係2000fun可以搵到呢篇文章既"正本"
正~o~
推番上黎俾多d人欣賞先^^"

睇完比古你d野............
真係有d感人~
係你自己作定係真有奇事@@??

睇哂之後feel到......
網上真係有好人嫁.....

個故事真係寫得好好呀,希望你出續集或者出新小說,繼續努力呀~~
我想推返上黎令多d人睇到同埋講返小小野..
我終於睇完左呢篇小說..返學個陣睇左5篇,琴日先有時間睇埋其他,琴晚由12點用左4個鐘睇哂呢個小說,可能係我一次過睇哂,同埋個故事太過真實..一路睇一路幻想到d情境出黎,睇到有一句我好感動,照顧一個人會好辛苦,責任會好大,不過愛一個人既時候..責任就吾再係責任...係冇私既付出...睇到呢句我真係有d想喊,試問網上有幾多人係真正戀愛過,唔係想識靚仔靚女,就係想同佢地出街,識左好似唔係好耐,就要問對方拎電話,相信有玩online game如魔力果d既朋友都會知道,我講咁多都只係希望玩online game既朋友要認真d,唔好拎住"只在線上時愛你"呢個定義黎愛人,甚至魔力同真實世界分裂開二邊...即係魔力同真實世界都有男女朋友..我只希望玩online game既網友要認真d...
另外我睇到瑩瑩同遙遙要講清楚果度,我好似唔係好敢睇落去,可能係自己代入左個角色吧,唔知讀者們有冇咁既感覺呢?

[ Last edited by 水之使者 on 2004-5-8 at 03:02 PM ]

我睇哂都唔知係真定係假=口=.....
真係好感人

Originally posted by 水之使者 at 2004-5-8 12:57 PM:
個故事真係寫得好好呀,希望你出續集或者出新小說,繼續努力呀~~
我想推返上黎令多d人睇到同埋講返小小野..
我終於睇完左呢篇小說..返學個陣睇左5篇,琴日先有時間睇埋其他,琴晚由12點用左4個鐘睇哂呢個小說,可能係 ...

佢個故仔係講ro嫁...-.-

但..真係好感動....
喊左出黎....

good ar
thanks

好正呀
如果有多 d 咁既小說都好啦

@_@咁開心??

有人推返上黎,我好感動~~~哈哈
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-15 02:56 PM , Processed in 0.041530 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存