2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Luna Online(台版) 有關登入問題 請集中在這討論
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 迷雪雪
go

[帳號問題] 有關登入問題 請集中在這討論 [複製鏈接]

活動勳章 十週年勳章(賀詞)

剛線上回報 已經收到OMG客服回應了~效率超快 =口=

我的回報時間:2008/10/30 下午 06:24:43
客服的回應時間:2008/10/30 下午 06:25:00

親愛的 X小姐 您好:

客服中心已經收到您的來信,
關於您反應無法啟動遊戲的問題,
目前使用VISTA系統的玩有部分因為版本的關係,
所造成無法更新的情況,
在啟動遊戲時會出現「system\setting.cfg is not found」
建議您依照下列方法進行設定:
1.進到LUNA的資料夾(預設路徑C:\MacroWell\Luna)
2.找到四個檔案LUNAClient.exe、LunaExecuter.exe、LunaLauncher.exe、uninst.exe
3.按左鍵選擇內容,在相容性中勾選「以相容性模式執行這個程式」,並選擇「WindowsXP(ServicePack2)」
,並勾選「以系統管理員執行此程式」
四個檔案皆設定完畢後,
再開啟LUNA官網點選紅上角啟動遊戲,
感謝您對LUNA的支持與愛護,
若您日後還有遇到任何問題,
歡迎使用線上回報,謝謝您!

快樂ing 盡在OMG

以下是您的回報內容:

登入LUNA時出現以下訊息(見圖)
system\setting.cfg is not found

請幫忙解決!
謝謝~

原帖由 迷雪雪 於 2008-10-30 06:26 PM 發表

轉左IP 上唔到其他網 係正常的
你要關閉後 才可以變回正常呢

咁咪唔可以一邊打機一邊MSN囉  多謝妳既解答~

原帖由 罪与罰 於 2008-10-30 06:32 PM 發表

咁咪唔可以一邊打機一邊MSN囉  多謝妳既解答~

msn應該可以吧!
你試試看~

原帖由 迷雪雪 於 2008-10-30 06:28 PM 發表
剛線上回報 已經收到OMG客服回應了~效率超快 =口=

我的回報時間:2008/10/30 下午 06:24:43
客服的回應時間:2008/10/30 下午 06:25:00

親愛的 X小姐 您好:

客服中心已經收到您的來信,
關於您反應 ...

成功了-3-~謝謝

回復 14# 迷雪雪 的帖子

我仲未轉IP...會吾會關事?
同埋佢既意思係咪姐係話我版本唔岩?

原帖由 MSCHANHS 於 2008-10-30 06:42 PM 發表
我仲未轉IP...會吾會關事?
同埋佢既意思係咪姐係話我版本唔岩?

未轉IP都可以啟動遊戲的
只是未轉IP登入15個伺服器時才會顯示
無法連線遊戲的地區,請至官網確認

回復 26# 迷雪雪 的帖子

啊...我重裝左之後OK左..
咁佢彈無法連線遊戲的地區,請至官網確認
係咪轉左IP就OK?

原帖由 MSCHANHS 於 2008-10-30 06:52 PM 發表
啊...我重裝左之後OK左..
咁佢彈無法連線遊戲的地區,請至官網確認
係咪轉左IP就OK?

入ser前要轉IP

十週年勳章(賀詞)

沉日申請AC 到衣家都未得 應該聽日或者後日先有得玩

回復 28# 迷雪雪 的帖子

點解轉左IP之後係咁重登我個MSN既=3=?
係我電腦有問題定個個都係咁?

笑傲無雙

原帖由 MSCHANHS 於 2008-10-30 19:00 發表
點解轉左IP之後係咁重登我個MSN既=3=?
係我電腦有問題定個個都係咁?

這是正常的!!

突然connect唔到pigpig, 佢話我個login 或 pw 有問題...
但我岩先仲玩緊... 有無解決方法?? thx

十週年勳章(賀詞)

點解我入到遊戲,佢話我遊戲版本不符?
我down的是CB版本,更新完先入去,咁係咪唔得架?

原帖由 dar4545 於 2008-10-30 07:53 PM 發表
點解我入到遊戲,佢話我遊戲版本不符?
我down的是CB版本,更新完先入去,咁係咪唔得架?

而家係ob版本了....dl ob版本吧

笑傲無雙

我都係玩玩下突然pigpig斷左就連唔番 -.-

測試報告(ser 11 分流7,hkbn bb100)

pigpig:
2點開波玩到6點幾斷左就上唔番(pigpig耐唔耐就有一段時間上唔到)而且pigpig用左就完全上唔到網,只可以msn(搵人試下ff同netscape得唔得)
玩其間有小delay,0.5-3秒不等(但以咁多人黎講絕對係接受範圍之內,而且幾秒後就正常番)

Hotspot Shield:
6點幾斷左pigpig就用呢個上,玩左個幾鐘,似乎大部分時間都有0.幾秒的delay,但同樣問題不大
裝左佢舊野會自動改你homepage(但改得番)上得到網(明顯慢左)msn用到,不過佢會自動係你上網時加廣告係頂(低機率出現淫野)即使關左程式一樣低機率出現廣告(唔關大約上3-5頁出一次,關左大約幾十頁甚至更多出一次)

唉 omg 執行長咁搞法~ 令到好多香港人都玩唔到 用埋你地lee d方法 只係止標不止本 我個人比較鐘意同台灣人玩 依家咁樣 即係叫我放棄luna lee 隻game 唉

原帖由 arvan1 於 2008-10-30 09:41 PM 發表
唉 omg 執行長咁搞法~ 令到好多香港人都玩唔到 用埋你地lee d方法 只係止標不止本 我個人比較鐘意同台灣人玩 依家咁樣 即係叫我放棄luna lee 隻game 唉

有關鎖港IP,令香港玩家, 無法連接的問題
由台版LUNA封測到公測至今,
因為香港GC代理那邊要求及施壓力原廠把OMG的台版LUNA封鎖港地區IP
而OMG不會鎖香港IP, 於是韓方原廠直接在遊戲裡鎖香港及澳門IP

OMG並沒有控制權呢!, 以至想玩台版LUNA的香港玩家
必須要轉IP才能連進遊戲裡!

OMG沒有要鎖香港IP的, 官方亦公告過呢~

官方公告
資料來源: http://luna.omg.com.tw/News/news_NoticeListContent.aspx?ID=1999

親愛的OMG會員們大家好,

感謝大家對OMG的支持與對LUNA的熱愛,台灣區域的LUNA於今日10/9(四)下午4點整,一秒不差的準時開始進行CB封測,截至到目前為止一切都很順利,唯一要抱歉的有以下兩件事情 :

1. 港澳地區代理商以及新馬地區代理商分別要求原廠鎖IP,因此對於這些區域支持我們的玩家,無法玩到LUNA我們甚感抱歉。

2. 因為壓力測試的緣故,從現在到晚上8點以前都會有大小不同的測試以及人數管制等等,甚至是臨時關機調整設定,希望大家能夠多包涵,這樣的測試是為了日後OB公測完美無誤的呈獻給所有的玩家。

快樂ing  盡在OMG 
OMG營運團隊敬上

十週年勳章(賀詞)

點算...
個個伺服器都話「超過伺服器限制人數」...仲要等耐先入到~~~~

我想問..我用"代理軟件Proxifier"轉左 ip..
之後再入game..佢 show 左 "伺服器連結斷線, 請稍後重新嘗試連線"
咁即係得定唔得呀...?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-4 09:15 PM , Processed in 0.038420 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存