2000FUN論壇

搜索
樓主: ngai
go

「吞食發財秘訣」分享活動

賺錢賺錢賺錢錢錢錢1~9LV 拿白包 抽到玉杯拿去賣  日日刷10級搶糧副本 1日有45包  最少有20粒珍珠  抓武將   抓到D靚武將可以放出去比人    20副 有靚裝買比人 應該4000蚊一件 日日做幾次 好好賺

參加內容

賺錢妙法:

[quote]
打副本

如果每天都完成五場的10LV副本(奪糧的試練),則可以得到45個土黃小布包
土黃小布包可以開出:
珍珠 可賣NPC得到150金
45個土黃小布包平均最少可得30粒珍珠 = 150x30=4500金
完成副本任務還會有太平裝備,可賣給別的玩家幾百金一件
完成一場只需5分鐘

另外,可以打30LV的副本(決戰泰山寇),可以得到10個臧紫小布包
臧紫小布包可以開出
織綿 可賣NPC得到250金
完成副本任務還會有青蘭裝備
,可賣給別的玩家幾千金一件
但完成一場需30-40分鐘

捉武將
建議大家捉的武將:
程志遠(17LV可捉 定點在大興山通道入口 容易捉到上品齊技 在偃月SER可賣1400-2000金/
1隻上品齊技)
公孫瓚(26LV可以 定點在界橋 比較難捉到上品齊技
偃月SER可賣5000-8000金/
1隻上品齊技
)

掛垃圾

你使用魯班盒掛機,
你必需能夠秒殺怪物。
我建議低等的可以掛黎陽森林(冀州),掉出來的可以賣NPC可得15金
高等的可以掛泰山(青州),掉出來的可以賣NPC可得30金

省錢妙法:

打副本
如果每天都完成五場的10LV副本(奪糧的試練),則可以得到45個土黃小布包
土黃小布包可以開出:
25個川辣包子 (+50HP +40SP) 25X40 = 900個川辣包子
省下不少水喔!

賣裝備
當裝備耐用度降到差1時,可以賣給NPC,再買新的
裝備耐用度降到0時,會消失喔!
雖然可拿回很少錢,但所謂省得一蚊得一蚊。

撿裝備

你可以去太興山打副本時看看有沒有裝備在地下可以撿,
因為有些玩家覺得阻物品欄,會掉在地下,
若撿到,真是幸運喔!

領節慶禮物
當那天是節日時,公告會有提醒,
你夠15LV時便可到節慶巴豆妖(涿都廣場)領取禮物,
有5個+滿HP和SP的藥和1個打怪+20%經的酒
藥可以在危急時用,
而有了那
打怪+20%經的酒,不用買什麼福神啦。
常常都有
節日,可以去領禮物! 

多謝支持!

已有 1 人評分威望 收起 理由
ngai + 20 活動參與

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

玩過星曲WEB

一買一賣,踏實搵錢=]

呵呵,最近發現一樣東西,
就是剛維護完開包子組,潘,黑馬等較容易10個開中2個以上,
於是,前天就買了30個包子福袋,才53萬(當然要有點本錢),
結果剛維護,就開了7個包子行囊,是7個喔...現在可賣到20-25萬,甚至30萬,20萬x7也140萬,一來一回差不多3倍,一來要靠運氣,就算運不好...
一次過開30個總會中2,3個吧!,有2,3個也足夠回本了!再重申一次這是要有本錢及要經得起風險的投資來的!

另外,不用這些取巧的來賺錢,想較為踏踏實實賺錢的話,建議開個小號,最好是火豪,因為比較高攻易秒怪,也不用吃水太多!
10lv-15lv建議在幽山那掛...怪多比較易遇暗兵,幸運捉到齊技的張闓(不一定要上品,至少中品,有黃巾)能一直陪你的小號直闖40lv
然後就選那些能秒的怪下手吧,火豪30lv+隨意一隻豪傑寵也能夠到曲阜秒怪了...
基本上在那掛足24小時,1天是可以賺6萬至8萬,越多開越多錢!
另外在那打到的箱子也可以賣300-500元...不賣全抽出來也可能多1萬了,
因為我試過掛一天就有百多個箱子,抽出來的槍頭破劍賣了不少錢!
重要是能兩下普攻就能秒怪的地方 長掛吧!

捉彭脫賺大錢方法:

由於任務"遠方的思念"可以遇到彭脫

所以這任務可以讓你發大財

1隻上品齊技彭脫就可賣得4-5萬元了

可是因為他旁邊還會有四隻小兵

所以在抓時會很麻煩

但是本人發現了1個捉彭脫賺錢不麻煩的方法

(抓彭脫時旁邊不會有四隻小兵讓你輕鬆的抓)

方法如下:

第1步.身上帶一隻1級武將讓那1級武將出戰

第2步.在涿郡有間客棧設記錄點

第3步..開魯班手動,然後所有的逃跑和回城的關掉

只需要把武將死亡自動回城選項打勾

第4步.去觸發任務進入戰鬥

第5步.人物防禦,然後1級武將看是要打還是要防都可以

反正就是讓武將被打死就對了!

第6步.當武將被打死魯班設定自己飛回城的時候

第7步.你就會發現有一隻彭脫npc站在那

第8步.點彭脫切搓,這時候你就可以不停抓彭脫賺錢了

1lv-9lv - 記得一開始要入新手軍營,一黎可以升lv,二黎可以拎到拎到一d裝同補給品,一開始唔好晒d game錢系d水同裝到,
                  有錢都留返黎收點品
               - 一開始創人物時會有30個加100hp同100sp既道具,先不要用,因為一開始hp同sp都系好小,
                    用左只會浪費,等遲d hp同sp過百時再用,省得的水錢就好省
               - 大約10min就可以出去涿郡,一開始先唔好接小姑娘既打菜心任務,因為e d收集物品既任務系睇玩家既lv而決定掉出機率,
             太低lv去打只會晒水晒時間,d人買點既就話大把錢,晒錢買水就話無所謂姐,但系對於唔買點既人,game入面d錢每一蚊都好重要
               - 個人提議去解一d唔洗收集野or唔洗打既任務,原因未又系唔好晒水錢=_=
           - 以我所知既任務有:廣場 - 陳e,荀采,簡雍(ans:12323),蘇大哥
                                       大街 - 魯大伯,韓大嬸,王伯,莫大哥
                                                    城門 - 王大媽,甘姑娘,王老頭
                                                    樓桑村 - 葵娘,小紅,馬伕,阿虎,劉師傅
10lv-19lv - 每日都要記住解9包,一黎可以開到黃公石同強武卷,可以唔洗晒錢收野沖裝or武將,二黎可以開到珍珠,
                  開晒45包土黃包都有10幾粒嫁,賣比npc都有幾千蚊,不過最重要都系個d包子,正常都夠你練成日,省返一大筆水錢
                    - 以後每次打到既箱都唔好開,留返賣比玩家,可能一個只可以賣幾百蚊,但積小成多,而且往往開出黎賣都比唔上唔開賣甘賺得多
20lv-29lv - 如果系泰山練,見到彭脫記得捉,如果屬好,可以賣比玩家賺錢
30lv~      - 如無必要唔好解30副,一黎晒時間,2黎出既野唔值錢,e+30副d裝已唔值$了,晒30min先有1件唔值錢既eq同10個紫包,
                       不如用30min解5場9包
其他心得 - e+拼拼看同巴豆妖都有過萬經,一定要參加,一黎可以省水錢,二黎玩e d活動一定多經過自己升lv
             - 如果果日系特別日子,記得去巴豆妖拎禮物
                 - 如果唔系長期唔系電腦附近,就唔好用虎真元啦,多d送人物返城好過,e+一粒成7,8千蚊,省省埋埋個金額都好可觀
                 - 如果你有多餘錢,記得同人收虎真元同精華,因為系將來,佢地既價格只會越黎越高,e+買定,將來有需要可以自用,
               如果等錢洗又可以賣左去,因為過得再耐,佢地既事場需求一樣甘高,完全唔怕會有死貨出現
                 - 如果有d節慶特別eq,千萬唔好即賣,留返佢,等過一排,市場上已無咩賣個d eq時先放返出黎,市場飽和左根本就唔會賺到錢
                 - 多留意官方通告,估計每樣物品價格既升降,如果手上有d會降價既物品即賣,例如如果過一排如果出50副本,
               40副d裝就一定會降價,所以你就好系佢更新前賣左佢,如果唔系只會變死貨
                 - 千萬唔好收號角,寧願晒小小時間開過新人升到10lv好過
                 - 升lv時最好帶一個鬼謀or ec,set佢地做軍師,sp會用小好多,相對水錢都會用小好多
                 - 得閒開多d新人物,以最快既時間解左簡雍既任務,拎佢送個3格袋去賣,因為大把人都系唔夠格數
                    所以e d3格袋都有一定既市場需求,而且無本生利,抵XD

參加內容
唔知係唔係搵錢好易
但我自己用呢個方便
1日可以搵十m以上
升要升到37lv
接彭彭任
之後當然係去捉啦
捉果陣
有個方法易d的

1.身上帶一隻1級武將讓那1級武將出戰

2.在涿郡有間客棧設記錄點

3.開魯班手動,然後所有的逃跑和回城的關掉

只需要把武將死亡自動回城選項打勾

4.去觸發任務進入戰鬥

5.人物防禦,然後1級武將看是要打還是要防都可以

反正就是讓武將被打死就對了!

6.當武將被打死魯班設定自己飛回城的時候

7.你就會發現有一隻彭脫npc站在那

8.點彭脫切搓,這時候你就可以抓到爽了= ="

便可以狂捉
本人試過平均半小時1隻
1日左3個小時去捉
可以搵到不少
=======================================================================
如果低lv果d
要搵錢就難少少
要用錢搵錢
做奸商
收低收~高價放
d點品
or
去打副本
有時打到d副本
d藥錢又唔洗出
我建意如果打到d
令副本野
唔好自己用
賣左出去先
因此低lv果陣~有同冇差唔多
分別唔會太多

=======================
後補點
賣過橋
有好多都唔知過橋邊度買
只係雜貨店就有
1個只要200蚊
好多人都賣400
你只賣350
好多人就同你買
只開多個號
就可以掛
唔洗理~冇晒再去買
買完再去掛賣
1日有時好彩搵到1m左右
加上仲有北海同徐州卷
呢2樣
可以賣貴100蚊
搵錢又易了

新手搵錢快快樂樂..老手搵錢開開心心

10-25lv搵錢方法1

1.大興山副本: 1日5次  
                                               糧數:9個糧
                                               黃土包45個 大約有30個包係有珍珠
                                              方法1 咁就可以 搵到5000金   1個AC的
                                              而我是3開的  1日打5次 就搵到15000金了

20-25lv搵錢方法2
                                              1.任務:有咩任做咩任 做哂佢 伶哂d布包.. 之後伶物品賣
                                              2.點數:都可以買1張50Mycard..都只係12港幣 以呢家黎計
                                              50點差吾多可以換到50000金了 都又抵又實用對新手來說

30-40lv搵錢方法1
                                            1.到泰山打 掛1小時都搵到大約3000錢 都不錯了
                                            而且大部份人都是2-4開 1小時都搵到大約3000至7000金不等
                                            2.再不是打30副本任 拿到d布包將值錢的物品拿出來賣結商人
                                            又可以係副本獎勵果d盒到拿到青洲裝備 如果拿到青蘭劍的話 都可以賣給玩家6000金
                                            2-3開的更著數 可以有好多機會拿到值6000金的機會 因為多個ac拿到青洲裝備盒

30-40搵錢方法2
                                            1.有實力的可以速升自己的帳戶 再放空裝備的帳戶給玩家
                                            例如30lv豪傑的空帳戶都值2-3萬金了 都幾抵的
                                            2.而40lv的去打40lv新副本吧 拿到的裝備都可賣到高價錢

武將搵錢法
                                          1.捉1隻上品齊技的彭脫..只要有1等級69攻上 都可以賣到1萬至2萬不等的價
                                          2.捉1隻上品齊技的司馬俱 只要1等級有69攻上  都可以賣到8千至1萬5不等的價
                                          3.捉最常見的新手武將.. 公孫讚 .程遠志 只要上品齊技 不理會攻擊力 都可以賣到3千至5千價了

大興山奪糧副本小小路程

1.始左之後 就行靠埋既路 內路同外路 都可以..但要小心                                      

2.過差不多2個版圖後 你行內路度 會有遇到敵人 這個敵人1定要打 不要逃 逃走的話任務失敗

3.隻特別敵人後 再行多2-3個版圖 入到軍營  會問問題  .. 你答第1個就係

4.成功入營後 去哂佢地既支援營到打哂佢地  睇下圖2張  成功打嬴呢2個支援營 就去糧倉門口打Boss

最後打完Boss 入到去糧倉 就伶9糧 之後就照原路 回去

我的賺錢之道

其實吞2賺錢唔難.可分為2大類
第一類:賣點品賺錢.(這類的賺錢方法要使用真錢做資本,而且會花費若干時間)
1.首先,你先去買一張1000點的點卡,接著把他換成血精或者魔精來賣.x月服務器大約1萬一粒都有人收~,你就把價抬到這個位置,基本上有人要掛機都會幫你買的.在你清完這1000點的點卡的血魔精之后,你身上的財產大約就會有200萬左右.這算是遊戲的第一桶金,但是還不是太多,所以你要學會利用這200萬金!!!
2.有了資本之后,如果你對自己的運氣有信心的話,你可以全數拿來收包子福袋,那個福袋大約20萬就有一set~這樣你可以收10個左右.接著你收完之后就是用來開,你運氣好的話每十個有可能出現2個包子背包,我算你每10個一個的話,你也有300萬的收入(我們服務器是這價錢的).跟著第二點的循環,你可以賺進很多桶金,因為包子點品還是很多人賣的!!!.但是這里要注意點,如果你運氣壞開不了本來的價錢,你就要想想看要唔要再收來開.因為我們服有某一個人,一天開包子可以賺進400萬左右的金~
3.有了資本之后,你對自己運氣沒信心的話,你就可以低價收血魔和白虎and虎精來賣,大約我白虎和虎精都是8000收,1萬賣的,血精就6500收,9000賣這樣的.算你200萬全收血魔精,你大約能收307個左右!!!接著你把這307個再以高價賣出,例如是9000賣或10000賣.
這樣的話,你本來的資本是200萬左右,如果你賣1萬元的話,你307個能賺進107萬.但是這方法比較費時間,因為不是很多人會這麼大量賣,最好你有一個長期的供應商,如果是有的話,我算你一天賺107萬,一個月下來你就有3210萬!!!!這是非常惊人的錢的數量!!
第二類:副本收入還有是貢獻度.(這方法係岩有時間花在遊戲上的人用的)
1.首先,很簡單,你最起碼要有40級的等級.因為這個等級能賺錢的事實在太多了!!!
好像新的40副本,每根毛基本上能賣4萬元,天公盾那些更能賣15萬up.舊的也不會差得去那,因為仙甲能賣5萬元~還有舊副的打武,藍星武的話,每一把都能賣10mup的,8過這很考運氣就對了(好像我這樣,每天把他們全打了,都什麼都不出)
上面這種方法,我有我一個朋友的數據支持,他運氣就是比我好,每天起碼有一根毛......運氣爆的時候還新40副本連出2件天公盾和3根毛...舊的副出了文武曲....這件事令到我很郁悶的說!!!算你運氣還好的話,那麼你一天的收入大約是4,5萬左右(因為副本裝都能賣錢)一個月下來就可以有120萬~~但前面的都祗是指40副的,那30副呢?20副呢,10副呢?
30,20,10副不太推薦大家去做,因為太花時間了,不過大家想賺錢的話也可以把30和10副都打了.不過推薦除了10副大家每天最好都打5次,為什麼?下面會有介紹
2.貢獻:不知道有多少人知道貢獻度能換錢呢???????100貢獻度能換950金!!!
吞2有任務可以換取貢獻50和安定10的.有時間的人最好就去做多點.因為都是掛的.
另外可以拿物品來換取貢獻度!!!!好像10副的包包,據統計,每一次都拿9包拿5次之后是45個包,所加起來的貢獻是超過700的!!這里的收入巳經有6650的收入,還有他開包包賣的東西,你每一次任務下去大約就有1萬到1萬4的收入!!
還有30副的包包,那個藏紫包包更是惊人...我試過200個藏紫包損了150個出去,我的貢獻度由0升到4000...而且是一定都能拿10個的,所以呢,每天5次的30副,有50個紫包,全損貢獻的話,一天起碼都有1300的貢獻度就是大約1萬3左右的金錢,還有紫包開來賣的東東.所以大約會有2萬左右的收入,10副和30副加起來會有最多4萬的收入,加上每天的貢獻度還有打怪趺的東西,每天大約也會有7萬左右的收入,一個月下來就會有210萬的錢!!!8過這方法很花時間.而且要很有耐性才行...因為30副真的無聊得要命...
3.捉武將來賣:這也是要有等級的玩家來做,而且也要有耐性,但是他的收入比較多.因為我們服一隻69攻以上的齊技彭彭也要3萬左右.算你一天捉了4隻.4*3=12萬.一個月下來也會有360萬的錢的.而且現在高級的玩家開始多,寵開始向五步一殺前進,這隻東東,齊技能賣7萬.那你算算,一天能多少?7*4=28萬,一個月下來就是將近800萬的收入,吸引嗎?(但是這很難捉到好的..基本都齊技數值不高或是下品..所以通常都是用點品捉的..)
4.排檔:這個基本不推薦,賺得少,而且要花時間,加上吞2才4個位.....

笑傲無雙

:+:+:+:+:+:+[阿海]發財大法+:+:+:+:+:+:
此2種方法是本人原創的,,只要買1張150點就可以啦,,,,,,,,。[本人是在偃月ser,所以在其他SER,可能有部份的差異---請注意這一點]

方法1:在我一開始玩吞食天地2的時候,,我買了1張150點,,

接著我就可以在遊戲裡賣掉這一張150點[以點品的方式來交易]

就如我當日28/11/08賣這張150點為例,,我賣1粒精華1M2~1M4金[放在商店等人買 可以在高]

以數學計算 150點x30粒精華     1粒精華1M3X30=40M左右。

那時候你就有成本,,你可以選擇把這筆錢轉賣現實錢..

就如28/11/08把這筆錢轉賣成現實錢,,100000金:13元港幣[13元左右是現在對換率計算]

你手頭上有400000金,,計算起來,,只要 300000金:39蚊港幣[1張150點只用39元港幣"口"][咁你就有10M同埋1張150點番泥啦][如果覺得咁樣好煩既話,,請看下面另一個方法]
                                                                      [加上這個方法風險較大,如果心臟受不住..注意不要試@_@~~]

方法2:可收精華保值,,因為精華的價格只會升,,你在28/11/08可以收1M=1粒,,[這個價錢最好下午12:00~晚上8點左右收購]

[因為到晚上12點後,,有很多人因急掛機,而大部分人在深夜的時候去ZZZ,那時候是奸商既你就可以出動A_A,,1M5賣出去都不是問題.....]

如果你1M=1粒  你放出去既價係1.5M     40M可以收到40粒精華在以15000賣出=600000金...[哇@_@咁樣就搵左20M啦,,係咪好易呢!!]
[溫馨提示:如果因有事忙/去旅行  但不想自己的金錢縮水,,最好請把所有金錢收購hp/sp精華,,因為精華是遊戲內重要的東西,,所以價格一定只會升值,,這樣的話就算你沒有玩的時間,,你的金錢都在增加喔A_A]

只要一直重覆用這2種方法其一,,都是發財的出路喔!!!!!

希望能認同我的方法,謝謝

賺錢心經

講到賺錢,我就覺得好容易,一開始,你做d任就有玉杯,賣到100金的,做晒d任抽到的玉杯可能有1000-2000金左右,
10up的時候,記住日日要做9糧任,見到人打9糧就+佢,如果5次係9糧的,你就有45個土黃小包,
這個對你好重要,因為你係土黃小包內,會抽到珍珠,價值150金的!!45包個大約有3500-5000左右,
仲有土黃小包內係有回hp同mp的補品這樣就唔洗買補品啦。
17lv的時候,就可以去捉程仔,對你打怪/up lv/做任/賺錢,好有幫助,看到這裡你可能問:「下?程仔點賺錢??」,冇錯,程仔就係可以賺錢,
就係賣程仔,一隻上品全技的程仔值?$,就要看番市價,不過你1日這樣賣,一定唔小$(想知你隻程仔係唔係全技看ps.1)
20up的時候,你就要做20副本啦,20副本打到的野,現在市價就要看番你咩ser,不過我個ser的市價就係3000-4000,
26的時候就要換公孫瓚,係界橋的,捉隻來自己用,再好像程仔一樣捉d來賣,一隻上品全技一定唔小$(想知你隻公孫瓚係唔係全技看ps.2)
之後到左青州北海樹林1捉白繞,上品全技好易捉,我自己個ser就可以賣到9000-1m左右,
賺錢武將列舉:
押寨大夫人 平陽樹林
押寨小夫人 安陽樹林
程遠志        大興山
公孫瓚         界橋
白繞           北海樹林1
七彩旋華       曲阜樹林
彭脫            泰山
ps.1  程遠志 (地) 猛將 幽州-大興山 狂斬 怒吼 黃巾
ps.2公孫瓚 (火) 猛將 幽州-界橋 會心一擊 火藥炸裂 白馬 行伍出身

打怪:
打怪會掉殘劍,手飾等等(還有很多 怪物等級愈高 所掉出來的物品價錢也會高)
可以賣比npc

副本裝:
30-40lv副本裝唔岩用的可以賣比其他人
而且打副本有包包拎
開包包有藥食
唔洗用錢買血精魔精

低買高賣:
多d行街(新手城門)
多d留意物價
物價低時盡量買多d野
之後就高價賣

最強的秘技就係(電腦勁的玩家但又冇咩時間玩)
開5個ac每晚都掛機
掛到掉出來的野全賣
至少有6-8萬

慳錢方面:
少d去客棧 明呃錢d
用藥補都夠啦

唔洗買裝
頭10lv裝可以用太平裝
去大興山汁到得
20lv裝可以去做20lv副本任
30lv裝就去做30lv副本任 再加埋20lv副本裝 可以升上40lv
40lv都係做副本任拎裝

由1 LV開始講起 , (就好似LV攻略咁)開兩個AC最好2豪
去升LV (升LV過程唔講) , 打10LV副本 解完應該有45個包包
有真珠拎去賣 , 狂解任升LV , 到16-20度 又解任升LV
應該有5-6M ~ 再掛機升到30 LV ~兩個AC應該 有各10M =20 啦
之後去SER 1 買D副本野(毛 , 甲 , 頭 , 武{ 註:要平買貴賣,同D裝+埋3最好})
得4格可以俾你賣X2豪AC=8 , 應該一日都會有可以搵到幾萬$ 好彩就十幾萬(一定要係SER 1度賣)
+HP , 知 , 敏 , 出手毛就最好賣既 ~ 你要格一格價
掛幾日去賣野 ~ 應該兩個AC都會有各20M-30M
重點:如果想收少年寵去買 ~就要掛多機日去賣日(1-2日度)
因為最貴係 (註:最貴1-6 ,6係最平) 1少年關 2 少年張 3 少年趙 4少年孫堅 5少年曹操 6少年劉備
想搵快錢既就收隻關2哥去賣 ~ 好彩既會俾你買到 ~ 唔好彩既掛多幾日賣野同買關
想慢慢黎就買隻趙雲仔 ~ 去賣OR掛野買兔幾日去+錢換隻關2哥/張飛仔 (註:一定要6圍好少少)
當你買左關2哥 / 張飛仔 , 用你既角號既時候啦 , 去叫人開價買60M UP 最高價回

(重點:要出口術既時候黎啦 ~ 要講世頻: 某人出到8XM 咁樣去講 ~ D人會諗到隻關2哥值E個價,D人就會係咁同你出價 , 到冇人回你價時 ~ 先搵2個最高價既 , 因為有好多人吹水話買 ~ 轉頭就消失左 ,搵2個起碼有後路 , 到你賣左隻關2哥 , 我諗你會有8X - 12XXM)
仲未完架 ~ 再開個新AC專掛機賣野既 ~ 當你升到40 LV 去打副本
40 LV舊副本 要(藍武.甲)先會賣到好價錢 , 新副本得(藍盾,藍背劍,同埋毛)都可以搵到好價
但係你都要知道咩野係人潮風,人地雖要D咩野先搵到食 = 生意之道

其實都唔係d咩賺錢心得 只不過想同人分享 因為無錢買藥up lv慘
我一日都10次30副本 分時段 (一段係早上12點 另一段係晚上00:00)
仲有我都會打10次 9糧  分時段 (一段係早上12點 另一段係晚上00:00)
一日之內打咁多副本 d藥可以掛機掛好多日 ^^ 水錢都慳唔少
同麻如果高lv 少少可以捉d高lv寵放比人 都可以搵到錢 (緊係要上品同4技有火啦)(一隻都最少放3-5萬架)
如果低lv少少既朋友都可以捉公孫瓚(一樣上品4技有火啦)(一隻最少都放2萬)
另外有時見條街好多10lv既eq 無人要 掉晒係地 @@我緊係唔理 執左先 有用既eq
例如太平手鐲 太平介 太平鍊 見d耐用到全新 咁換左自己身上既舊eq 咁未可以慳番少少唔駛買鎚仔維修囉 哈哈
正番d無用既eq未賣比收賣佬囉 慳唔少架 當初我唔識 身家幾蚊 變到依加3x萬 ^^ 都係咁賺番來
同麻入團都有個好處 就係大家團員放真元比大家都會平出邊成千蚊架 都好多啦 同麻有時d副本eq 唔駛錢送比大家團員
以上賺錢方法唔駛咩心得 只不過同人分享下^^

低LV賺$方法:
20LV副本
有裝送
優點:裝值$

中高LV賺$方法:
30LV副本
因為時間長所以很少人做隊長
可收$帶人,又有值$裝

高LV賺$方法:
40 LV舊副本
裝十分值$

捉寵賣
例如:韓忠,彭脫,司馬俱,
五步一殺,孫觀 等..........
都非常值$

這post 希望help到人

搵$=]

首先想有$...先要識慳$
用$既地方不外乎幾樣~
1.買英
其實英唔需要刻意買~
我升到36lv~
主力都係用左4隻英(其實3隻都夠用)
1.新手英(唔駛$)
2.程仔/鄧仔(e家市價都係1千多d...可以買)
3.公孫(e隻呢大家可以買or唔買,睇你玩乜野職,豪/謀可以唔買,因為好快會唔夠你快)
4.司馬(唔好買...等夠lv自己捉)
其他英可以捉下黎賣俾人~(講真咁多英你唔會升得哂,搵隻岩用就算)

2.買eq
我首先會用10lv副本+10lv npc eq
再換20lveq (如果有fd陪你打20lv副本可以打1套20lv副本eq,如果無用npc 果d都夠用)
再換30lv(30lv副本+30lv npc eq,+埋3火)
副本eq最好自己打,如果唔係最好去打副本果到搵人買,
即係好似我想要30lv eq...我會去武安國果頭到買~通常平好多

3.買水
基本上我無買過水~
打副本d包都多到你唔想打- -"

4.修eq
最好一開始搵團入...
入左之後係咁捐d副本包出去(d包多到你用唔哂的- -"你捐一半出去都夠用)
跟住係咁買軍團錘用~
咁樣一黎扣少d耐,二黎慳$

識慳$...e家要學搵$啦
新手黎講,打10lv副本啦
賣珠一日都搵唔少~2開仲好~
仲有...打10lv副本成日打到d太平戒果d
唔好賣ar...
最好即刻換左佢...就算自己本身有...都要換~
咁樣咪d飾物就唔會爆,慳番d錘~~

去到30lv果陣...賣30lv副本d野都唔錯架~
仲有...最好學下自己帶隊...e家打30lv副d人會收$帶-口-

打住咁多~諗到再打

發財秘訣

首先~低lv個陣(1-9)只要係咁解任務就ok~因為任務完成會可以得到布袋~d布袋好易開到珍珠~一粒可以搵1百蚊!足夠晒前期生活~到左(10-15)可以去打9糧任~一樣係打布袋開珍珠~但可以順路拿埋eq~前期可以唔需要買eq~仲有9糧任相當易解和快捷~一日可以解5次~而且解完會有ok多既經驗~自己唔識解都可以組人(ser1好多人解)~so前期十分推展 !!!到左之後15-20lv~推展掛廢墟升lv~因為係個度升好多經同埋打到既野賣出去一個值10-15蚊~(掛一晚最少百幾2百個)~20lv可以解20副任~打到藍裝(加體力個d)可以自用~又可以放俾玩家~2500-3500蚊都有好多人收~因為太好用~藍裝唔難出~同埋只要等9個字又可以再解~一日解好多次就得~20-30得閒可以組人打公孫瓚~捉到上品齊技賣出去4000-5000不等!30lv可以打30副本~一日可以解5次~又可以拿eq~如果打到豪劍行行地可以賣6-7千蚊~(可以沖下30副裝)價錢仲爽!!到37lv~一定要接捉彭脫任!去客棧到打~捉完立刻走~唔好打晒~根本個任係任打~捉到上品齊技放到15000上~71攻個d2萬都有人收~

以上就是本人搵錢心得..因為小弟都只係37lv~用依個方法已經搵左差唔多30萬~其實如果開2-3個分身~好多野自己打到!唔洗浪費時間等組人~同埋幾個人掛..錢都多d喇!!

笑傲無雙

一個玩game為了賺錢(game$)玩交易的人

在2kfun內的一個小小商人 公測到e家 錢真係唔算多
以下係完全無用過真$(點數)喔
一開始果陣 我轉賣少寵 10幾萬收 高價放返出去
果陣賺左900幾-1xxx點 之後就去左玩抽福袋啦
一開始係幾好運既...20個中3個
不過無樣野係會永遠賺錢

之後我就係咁收福袋啦...一次過2日開左90個福袋
第一日30個 無一個中..都己經好down 不過諗下諗下 算啦 總有賺蝕
第二日 出左潘鳳 咁我就用哂我d錢 收左40個潘鳳袋 +埋原本既20個包袋
60個入面只係中左一個潘鳳..果刻真係唔知講咩好..全部身家用黎換左粒潘石
果陣身家應該得返2xx點品+潘石..之後我明左一個道理..賺錢唔難 要守錢先難

所以..我到e家都唔會再抽福袋(但係好手痕>< 見人係咁中)
之後就慢慢賺返  有時買下點品保值(買點品保值好重要的哦~點品有升沒有趺)
之後我都d唔太記得lu..有時收下關/張/雲用完一陣 唔岩用又放返出去 當然有小賺啦 >﹏<
不過各位 要有心理準備喔...想賺錢就要放下面子 唔好怕出太低價比人......啦

同埋各位小心d 騙子  以下係我見到各種騙子:
1.用高火寵 話換點/點品 話一定要點品先 你用同樣既錢抵押 佢就唔回你
2.賣點既 佢叫你先錢 但係你話佢可以開左點卡再點品交易 佢又唔肯
3.用雲體石當潘石 <--出現左好耐...
4.同埋琴日既情況..有d人係咁自己抬高個價 竟然5火少關有過200萬...各位小心~
5.賣日照/夏日既...小心佢地開左 但係比唔足你 係有7件的喔~
如果各位寵換點品既時候 記得你用$換佢點品先/佢用$換你寵先 咁樣先可以開全交易
覺得自己好運既話..你可以試下用福袋賺錢既..不過我唔太建議~

打40lv黃巾副本抽中正野就好好賺,現在都算比較少人解黃巾任,所以解出黎d物品都算值錢!例如天公盾可以賣40m,總之一句抽到藍武就發達!完全唔需要買血.魔精,因為每天解任務已經好夠包子用!而且掛1夜機1隻人最少賺萬蚊!再買d黑馬,25格包子低價買入高價賣出,我諗係人都識架喇!想唔駛錢打機係要付出代價,就係你個人既時間!

十週年勳章(賀詞)

首先,我除左係岩岩開始玩果陣買左一張50點卡之後就無再用過港幣買點數卡/遊戲包 現在我42LV 用左$12
因為每日解奪糧副本,45個土黃小布包,開出來D補品真係可以食好耐,仲可以開珍珠,個150金,我依家都仲有2XX個小布包未開
每日掛機打怪,會有D物品可以賣比NPC,我掛緊合肥,幾個鐘後就有2~3SET賣30金既物品,1SET可以賣6000金

另一個賺錢方法 就係捉武將 ,彭脫,司馬俱,上品齊技隻都上萬元,7X攻更是數萬元,慢慢地變成富翁
每日日積月累,等有錢後,才進行奸商的的秘訣--(這是破拆號^_^)低買高賣,7~8千買虎真元,轉手1萬賣,賺到笑
不過我都唔贊成咁做,因為會令物價上升,只會益D"HKD戰士"。
浪費錢買點數卡,不如儲起佢做老婆本 ,雖然仲有10年,20年

我的賺錢/慳錢心得

賺錢須懂得理財,現實與遊戲中的策略大致相同...
利用豪傑高攻的優點,在升lv慳了不少sp

賺錢:
(優先次序)小百科>副本>賣寵>升lv
最能夠賺錢是每天玩小百科  當中題目經常重覆,只要玩多d,要取得頭五名實在不難。
擺攤a/c賣福袋

副本﹕
(優先次序)40lv>30lv>10lv
每天都做,副本裝拿去擺攤,現時以40lv武最貴,當然做40lv先。
武器最值錢,一定要做打武。

賣寵﹕
完成所有副本得閒冇野做o既時侯,睇o下有冇人收寵,有就即刻講價,價錢岩先去捉,費事浪費時間。
好處:賺錢效率最快   壞處:一定要有困龍索先捉到正野同埋慳時間

升lv:
最保守方法,兩隻豪傑+攻寵合擊,唔洗出技,盡可能唔去打會出法術技o既怪(因損耗hp超快)。約4-5小時,hp/sp/銅鏡 爆滿,全賣,打左d寶箱全開,再賣。以45lv計,賣1次約賺2m(當中預留位俾銅鏡出)
註:20000hp精華可以頂1日多

慳錢:
利用魯班盒死寵自動回城功能,先捉1隻寵(e.g.涿郡兵),開啟魯班盒及勾選"武將死亡回紀錄點",出戰讓他死亡,取代使用神行卷軸(1個200蚊,超貴 )。
**因1lv寵死無限次忠誠依然係60,可以放心去用

30lv副本開出的活力藥+110,可省掉買活力全補及其他活力藥的消費 及 vp值=0 到客棧回vp或食全補活力
**客棧回vp重要提示**
如到客棧只係為左回vp值,必須將人&所有寵hp/sp補滿,否則價錢相差極大!!
e.g 45lv人+44lv寵,只回vp 大約340錢 (人及所有寵hpsp全滿)
      45lv人+44lv寵,回hp+sp+vp 超過500錢

另外,有時見到其他玩家掉一堆hp/sp/銅鏡等物品,即刻去拾左佢拿去賣,所謂慳得一蚊得一蚊(別覺得不好意思/被人看成乞丐)

希望我的心得對大家有幫助!!

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-17 04:59 AM , Processed in 0.056663 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存