2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢龍物語 呢隻就係所謂既龍族2...唉
返回列表 發新帖 回覆
樓主: ~SiSi~
go

呢隻就係所謂既龍族2...唉 [複製鏈接]

謝謝大大的分享~~~~~

原帖由 K-SWISS 於 2008-12-27 04:26 PM 發表

有介紹過呢隻game係繼龍族之後又一新作,且由龍族原創班底製作。
佢咁樣講都係想講隻game係繼龍族之後!

請大家搞清楚, 佢話繼龍族之後一新作, 係因為係原班制作人員~
但係冇講過係跟龍族的背景出!!請搞清楚
而論壇出文的是文主自己的意見,只是可能會有相同,
請了解清楚先!!

原帖由 小琳子 於 2009-1-16 00:05 發表

請大家搞清楚, 佢話繼龍族之後一新作, 係因為係原班制作人員~
但係冇講過係跟龍族的背景出!!請搞清楚
而論壇出文的是文主自己的意見,只是可能會有相同,
請了解清楚先!!

係啦~勁多理解能力有問題既人-_-
人地都無話係龍族2
睇到o哂咀

原帖由 砂之守鶴 於 2009-1-16 11:06 AM 發表

係啦~勁多理解能力有問題既人-_-
人地都無話係龍族2
睇到o哂咀

無他的
我理解成 "龍族原低班子" 沒有風格
昔日唔知邊個給予題材先造就到大家心中的龍族
依家掛住 "龍族原低班子" 再現? 同舊作題材9唔搭8不得只 連風格都無
學咩人叫"原低班子" 睇下出面掛住"原低班子"的人
拍電影的有拍電影的風格(影子); 動畫製作的有動畫製作的風格(影子) etc
全部都係睇得出看得見
佢又學人掛"原低班子"?
唔好同我講話程式編寫係"原低班子" sorry,昔日龍族的賣點唔係呢樣囉
再講一般人都無可能睇到原版程式碼
硬要說的話
極其量只能說程式寫的好 運行流暢,少bug,高防hack
(但最後龍族都係好多加速狗)
加上咁就妹仔大過主人婆 邊有程式編寫技術賣點多過 作品主題
結論係...講咩"原低班子" -- 2個字"多餘"

原帖由 風間真 於 2009-1-16 01:08 PM 發表

無他的
依家掛住 "龍族原低班子" 再現? 同舊作題材9唔搭8不得只 連風格都無
...

"原低班子"...這4個字真的是多餘的, 不過都是係想大家知係個班人去做,
其實都只係一種宣傳手法, 等有玩過龍族的人留意,
但係佢地就冇諗過要跟龍族背景~
因為係人都睇得出,d隻game係現時olg中,算係一隻有特色,有新意玩法的遊戲,
他們是想創新, 當然,係有好,也有壞, 他們沒想到龍族玩家們抱著如此大的期望~而令他們失望~
不過點都好啦, 只係跟之前的,不去創新, 又點會有進步呢~!?
我諗他地見到你地的反映, 我都希望他們會做龍族2來滿足你們

老實講隻龍族執下d畫面改小小野再出~一定好過哂現時所有online game

個人覺得冇一隻好玩個佢..而家d膠game....算吧啦

有d人仲要話一lock住就點都打到既game都要技術ga~柒到....

原帖由 小琳子 於 2009-1-16 01:29 PM 發表

"原低班子"...這4個字真的是多餘的, 不過都是係想大家知係個班人去做,
其實都只係一種宣傳手法, 等有玩過龍族的人留意,
但係佢地就冇諗過要跟龍族背景~
因為係人都睇得出,d隻game係現時olg中,算係一隻有特色,有 ...

無意思 無意義 完全不合攞輯
仲有你食晒我寫的先回post啦 我無要求佢跟龍族背景
我係覺得佢放晒龍族上台吹晒話係原低班子 實際上就算原唔原低班子都唔會有咩分別 (programmer就係咁嫁啦 你唔做第2個做 做出黎效果一尻樣 fin)
根本就係拎龍族名義吹水 宣傳手法? 唔該留低advertisement manage/出橋人個名 我有生之年我都唔會推薦用d咁的人

好彩唔係叫龍族2姐=.=..即係仲出既機會啦....大家定d黎

如果唔係龍族呢兩個字
跟本冇人會想玩~.~

原帖由 風間真 於 2009-1-17 03:24 AM 發表

無意思 無意義 完全不合攞輯
仲有你食晒我寫的先回post啦 我無要求佢跟龍族背景
我係覺得佢放晒龍族上台吹晒話係原低班子 實際上就算原唔原低班子都唔會有咩分別 (programmer就係咁嫁啦 你唔做第2個做 做出 ...

係你心中咩係有意思, 有意義...一頭霧水
我有睇哂你d字, 但係你d理解同我表達唔一樣姐, 冇話過你要求d咩, 只係玩家反應係咁, 希望佢出龍族2姐
宣傳手法, 有冇分別就見仁見智喇, 你覺得冇分別你的事
之後的都是你個人之見, 不作評論:smilie_:):

人地話呢隻 GAME 係龍族班底之嘛 , 又唔係話等於個 GAME 係二代 ...
唔通魔戒個班底走去拍左部魔幻王國 , 又話 " 都唔係魔戒黎既 " ...
大佬丫 ~ 幾時有講過係同一樣野 ... 唔好誤解左個意思 ... @.@

原帖由 風間真 於 2009-1-16 01:08 PM 發表
無他的
拍電影的有拍電影的風格(影子); 動畫製作的有動畫製作的風格(影子) etc
全部都係睇得出看得見
佢又學人掛"原低班子"?
唔好同我講話程式編寫係"原低班子" sorry,昔日龍族的賣點唔係呢樣囉
再講一般人都無可能睇到原版程式碼
硬要說的話
極其量只能說程式寫的好 運行流暢,少bug,高防hack
(但最後龍族都係好多加速狗)
加上咁就妹仔大過主人婆 邊有程式編寫技術賣點多過 作品主題
結論係...講咩"原低班子" -- 2個字"多餘"

咁請問你要求為何…想怎樣才是龍族?
人地用龍族作招來無咩不對…唔岩你口味就狂踩?
有無專重下人地?一味講一D有的沒的…
實質意見倒唔見你講一句…
你覺得夢龍入面龍族既賣點唔係你林既就唔好玩囉…
樣樣照足「你」想既…你去玩翻私服算啦…一定有曬龍族既影子…

我林你都無睇過夢龍既資料啦…
去睇翻十次八次先黎講野啦…
我覺得反而係你唔理解先囉…

夢龍邊度講過依隻係龍族2呀…
你知唔知夢龍用龍族邊度做招來?
原廠點樣用龍族既內容實現係夢龍入面?

講真,依隻遊戲只不過囉龍族做招牌既遊戲…
我一開始聽到夢幻龍族就知道同FF一樣…
出一堆FFU、FFT既野…學你講,FFU有FF影子咩?一樣無…
佢改名改得有龍族2字,係我就會去睇下去了解佢邊度用上龍族既野…
而唔會好似你咁囉…一句無影子、擺龍族上台、什麼流暢之外…就什麼狗里狗的…

唔知你有無去搵,單字面上,你就似一隻只不過因為略略睇左資料
而發覺無龍族既肉容,而惱羞成怒既嘴炮X。

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 12:52 PM , Processed in 0.041895 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存