2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 seed d 神級選手
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 奪命寶
go

seed d 神級選手 [複製鏈接]

原帖由 炎之騎士 於 2009-3-8 11:57 PM 發表

飄槍...已經唔用好耐啦= =
扣咁多氣...馬鹿都唔用飄槍的(除左爆speed用嚟連槍之外)

你咁講都啱...但如果你咁諗落去呢
你唔敢攻我又唔攻,久而久之會大家都打得唔友善
之後就變成真正拉打
個個人 ...

唔用飄槍都準既我好樂意打幾場...真心覺得勁...
見過好幾個人用freedom唔用sc,唔用飄槍都好準,
好佩服佢地.....次次見到我一定落場打返幾舖,
輸1-200都雖敗猶榮

唔知喇...=.=口講好難判定龜唔龜,狗唔狗...拉唔拉....
不過我見d用最少佢都會開下槍唔係等人格佢先開槍,格我就會落場玩幾舖
都係果句...打機對我黎講開心就得...技術對決既話我輸贏都無所謂
如果太過份,打到time out,後飛,行果d...我就唔落場玩...
追都追到無心機....贏左佢地又係轉禁機就唔好玩....

原帖由 炎之騎士 於 2009-3-9 08:03 AM 發表

冇計啦~好似計數咁計
情願食一槍好過食一下格
食格點都扣得多d@@

但係事實上...同勁少少既人打,佢中你一槍就基本上之後會中多槍...同中set橫格唔會差太遠...orz

原帖由 無極~ 於 2009-3-9 08:40 AM 發表

適當地用飄槍...不錯說""

其實已經吾係用拉吾打黎講...係用個龜字....
埋身un咩都吾做....個下格吾係一定中都吾開....
長期痴地下行路...你飛埋去佢又後飛....
衰d既...有d仲會出埋炮西個d~"~
咪又係照打qq

我唔打.....打到無心機....=.=
d人成日行路,你飛佢佢先飛行扮唔係行果D真係打都無引....
再同佢打只係益左佢....又比佢賺多1蚊....
你贏左佢佢出埋曬D火箭炮機....後飛等你落地射DOWN你
完全無意思....我會即刻讓位比人坐...

原帖由 風風@IFC 於 2009-3-9 04:42 PM 發表

唔用飄槍都準既我好樂意打幾場...真心覺得勁...
見過好幾個人用freedom唔用sc,唔用飄槍都好準,
好佩服佢地.....次次見到我一定落場打返幾舖,
輸1-200都雖敗猶榮

唔知喇...=.=口講好難判定龜唔龜,狗唔狗... ...

飄槍其實依加d人都少左好多用嫁啦
用得多就知道其實呢招可以話有少許華而不實
因為晒太多boost先去塞到人一槍...
不過當然呢招槍都仲有佢用處~但我自己已經唔常用左大半年
係隨左開頭爆seed想連槍先做~
有見過馬鹿槍神打機...好多人開完槍都係扭後個機身
佢就就算唔開槍都要扭返前個機身@@

其實唔係口講嘅...有d人一睇就睇得出佢係咪喺到縮緊...
可能只係你對龜嘅定義窄得濟...所以喺你眼中就變左做高手囉= =
但我講果隻龜嘅打法唔係只係我咁認為...係依加09年嘅大家都認為係龜
不過無計,都係果句~鬼叫依加d人龜得高明...

打機我都係為左玩~輸贏唔緊要,打gundam vs最勁要打得盡興打得爽快同刺激
唔通真係為左果1蚊係到ununun咩@@
你咁悶又唔夠爽快~我唔同你打啦~^^

原帖由 風風@IFC 於 2009-3-9 04:43 PM 發表

但係事實上...同勁少少既人打,佢中你一槍就基本上之後會中多槍...同中set橫格唔會差太遠...orz

如果你中得一槍之後一定會再中槍
串d講句唔係你online
就係你真係同對面差太遠
中槍中格你都係死嫁啦= ="

原帖由 無極~ 於 2009-3-9 08:40 AM 發表

適當地用飄槍...不錯說""

其實已經吾係用拉吾打黎講...係用個龜字....
埋身un咩都吾做....個下格吾係一定中都吾開....
長期痴地下行路...你飛埋去佢又後飛....
衰d既...有d仲會出埋炮西個d~"~
咪又係照打qq

哈~我依加一舖可能真係只出一次都唔定
就係爆seed果次XD

係呀...依加D人太龜...
其實真係睇得出佢攻唔攻
連UN埋身嘅勇氣都冇
淨遊槍...等位格...
你入得1-2蚊我唔可以排除你咁樣同我打~你話咁樣係戰術嘅一種我都否認添@@
但係你打得咁悶...咁好玩咩= =?
你唔悶我都悶啦@@打GUNDAM VS爽快D唔好咩??
所以依加見D人UN兩三下都嘗試下開下格格唔中等隊友補位果D都算好難得

P.S.快D出NEXT啦~我自己覺得一定好爽XDDDDD

原帖由 曉 於 2009-3-7 12:49 AM 發表

我覺得gsd入面禁機只有420豆~其他都唔洗禁~包括炮西

部機點用都係睇人

420豆邊部?如果係豆,佢唔出豆未唔洗禁?
炮西唔用肩部豆又唔洗禁,sfreedom唔用掛仔一閃或儲槍一閃又唔洗禁,黑西唔開槍又唔洗禁,龍騎機唔放仔又唔洗禁....

原帖由 炎之騎士 於 2009-3-7 01:21 PM 發表

就係唔係全拉先難打
呢種同你保持距離嘅打法
你埋身佢直昇機,安全位又冇氣嘅就後UN槍
埋身佢直昇機,有氣淨就前UN兩下N格捉你落地
呢隻打法唔係難...又安全
你後佢前,你前佢後咋嘛~下下都保持兩個 ...

佢直升機?我等落地....重要un埋佢身邊.....落地果下同我估出咩囉....n格定橫格定開槍....
以前成日打ed人.....直升機,拉槍,出禁機....禁招.....打win左就好爽....win佢幾$重爽,唔識玩,用9招就算啦.....有d未到老手但係都熟練,都用9招.....果d人就為左win果幾$而打,佢地多數win你2,3鋪完左就即走人......但係自已輸左先就會繼續....我平時打win佢地幾鋪就好鬼爽.....而且打佢地真係好有挑戰性......有好多直升機友見我一爆seed就識飛啦.......打得多ed人,就識得邊d時間爆seed打最好.....
有次我爆seed,條友即向上升,我金村狂用前格追,追到埋身都直升,超無腦,咁我轉普格.....
打d唔識飛,狂響地下迴避果d,響2,3個機位,用行路槍捉迴避.....
打d 9un唔識出招果d....un埋身呃佢飛起,之後落地,等佢響空中慢慢飄....槍都唔識開.....後手爆.....咁我同佢等....
如果唔想浪費時間響佢地d 9招到,多數用單劍雙劍,唔洗同佢慢慢un慢慢等....迫佢出招郁快d....

原帖由 不知不覺的 於 2009-3-9 07:46 PM 發表

佢直升機?我等落地....重要un埋佢身邊.....落地果下同我估出咩囉....n格定橫格定開槍....
以前成日打ed人.....直升機,拉槍,出禁機....禁招.....打win左就好爽....win佢幾$重爽,唔識玩,用9招就算啦.....有d未到老手 ...

嗯嗯~的確~
如果打呢D人用返D狗招打會著數D
起馬自己都會安全D冇咁易比人打中先~~

其實唔係話百分百冇得打嘅~
講真GSD出左咁耐~佢識捉遊戲漏洞我都識啫~=]
但自己始終唔想打得太衰格
所以往往真係同呢D人鬥狗始終都係差少少
同埋就算真係打贏你都唔會覺得刺激...又唔夠爽快T_T
所以太悶啦打呢D人...比著我自己輸左唔玩算數...
不過如果真係又狗又串果D人~贏到佢果下成就感真係唔錯XD

原帖由 不知不覺的 於 2009-2-26 05:34 PM 發表

用劍機un埋去附近,等落地.....好易win.....如果佢用返劍機同你打....佢果種人用劍機都唔會勁得去邊.....劍機就要係用到有種壓迫既氣勢....佢地就係向後走,最後比人捉中格....

你有無同兵兵兵兵佢玩過KA=.=佢部劍機一D都唔屎....

原帖由 zerolee2004 於 2009-3-10 03:37 AM 發表

咁耐都未見過佢隻出劍機....我剩係見過佢用freedom同神盾...都剩係打過佢呢2隻....=.=

原帖由 不知不覺的 於 2009-3-9 07:20 PM 發表

420豆邊部?如果係豆,佢唔出豆未唔洗禁?
炮西唔用肩部豆又唔洗禁,sfreedom唔用掛仔一閃或儲槍一閃又唔洗禁,黑西唔開槍又唔洗禁,龍騎機唔放仔又唔洗禁....

我諗你誤會左我意思 我意思係除左420豆之外其他機一律都唔係禁機._.''

你up個d所謂禁機只係對新手有用-.-...而家既gsd連中手都識打呢d野喇

你講咁多樣所謂禁既野係掛仔對玩格既人入格比較煩~但係同你玩拉槍既又驚咩你掛仔

唔好玩我ok?

原帖由 曉 於 2009-3-11 11:02 PM 發表

我諗你誤會左我意思 我意思係除左420豆之外其他機一律都唔係禁機._.''

你up個d所謂禁機只係對新手有用-.-...而家既gsd連中手都識打呢d野喇

你講咁多樣所謂禁既野係掛仔對玩格既人入格比較煩~但係同你玩拉槍 ...

SOR.....因為我正常係唔拉打,通常埋身鬥槍鬥格.....所以覺得sf掛仔閃幾霸道,判左佢做禁機....如果拉打,炮西既機動力反而比人拉返轉頭.....前提係你抱住time out係好正常既事.....

原帖由 無極~ 於 2009-3-9 06:15 AM 發表

d人係有個你吾開格~我吾開格既心理係到-.-

反而我唔會..只係對手一路係度等乜都唔做..

我就一味出先手格囉...真係見到呢d人都火滾

原帖由 不知不覺的 於 2009-3-12 12:16 AM 發表

SOR.....因為我正常係唔拉打,通常埋身鬥槍鬥格.....所以覺得sf掛仔閃幾霸道,判左佢做禁機....如果拉打,炮西既機動力反而比人拉返轉頭.....前提係你抱住time out係好正常既事.....

我冇話過打炮西要拉打喎=.=...

你咁攻你埋身一定有返咁上下喇~掛仔都係1下jei 佢唔掛仔你都溶左佢喇~

原帖由 炎之騎士 於 2009-3-8 11:52 PM 發表

所謂勁其實都有好多種嘅~=]
mk88都ok啦,不過有唔同嘅勁囉

如果真係話打得好正路嘅我就唔會夠膽講話香港仲有...

不如你直接d同佢講我地係MK88打開....

原帖由 zerolee2004 於 2009-3-10 03:37 AM 發表

佢部劍同其他機差唔多,與其話佢唔屎,不如話部機唔屎....

原帖由 風風@IFC 於 2009-3-10 11:56 PM 發表

咁耐都未見過佢隻出劍機....我剩係見過佢用freedom同神盾...都剩係打過佢呢2隻....=.=

so....咁好明顯係你既程度唔足夠要佢用到劍機

原帖由 曉 於 2009-3-7 12:49 AM 發表

我覺得gsd入面禁機只有420豆~其他都唔洗禁~包括炮西

部機點用都係睇人

咁你既禁機觀念都幾仁慈............
我覺得果個人用得果部機    都一定發揮果部機既所長
但係佢部機既所長仲要係剋死你果下先慘   顯得佢幾想挑贏返你

原帖由 ~晶~ 於 2009-3-12 03:26 AM 發表

so....咁好明顯係你既程度唔足夠要佢用到劍機

我都係見親佢係到我先挑姐,咁我見佢2,3次都係FREEDOM同神盾,同我渣佢唔用劍機無關係
我知我渣OK??你成日講有咩意思??
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 12:40 AM , Processed in 0.056070 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存