2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online 誠邀各方「技劍(居合劍)」留名加好友,內見(強帖留名--唔 ...
樓主: erttp
go

誠邀各方「技劍(居合劍)」留名加好友,內見(強帖留名--唔該) 技劍連絡簿:9名 [複製鏈接]

回復 57# erttp 的帖子

當然吾系- -'
冇敏出百鬼好慢..
只可以出無雙代替-.-'

吾信我出次比你睇下拉= =

回復 61# 霜兒=] 的帖子

我意思係
你斬得快都會有個技延時間1.5
但係冇攻速既 就會因為時間過左而唔使等果1.5秒
百鬼 係岩冇攻速既打怪用的
唔信你自己試一千-0-

岩岩先發現比人留左名,SO無睇之前D貼 囧
E家我隻瞳唔算力劍了,原因係我想玩一隻居合劍,一隻達人劍
仲有極限劍加多個愚者之劍上去,佢係100點力之後命中既魂,
雖然佢只係我既力魂,不過我刻意轉左佢做賞金走去學技的,日後你地會睇到了- -

不過我認為技劍定義唔一定係有無學到居合黎定義,居合只不過係一種攻擊手段黎
我轉瞳係敏劍既原因,原因在於我覺得無左居合既時候,點鬆動左,可以學多D有用技巧,SO都可以算係一個技劍,而且居合劍有個缺點,就係打PVP既模式太單于打一個人了,
SO我既大號選擇左AGI型

仲有,我認為如果有心練一隻居合為主力既劍
應該學一下雙手斧既東東比較好
原因雙手斧既好處係:
1.製作成本低,卻有著媲美同級雙手劍既攻擊力(雖然90雙手出現已經無左E個優勢,不過未過90既玩家大有人在)
2.斬打兩攻高

斬打兩攻高有咩好處呢?用黎打騎士的
騎士對F系防咁強既原因,其中一個原因係因為佢地有屬性防衛
斧頭可以破E回事的,居合123係斬屬性黎,百鬼無雙就係跟武器屬性...
之後會點,大家估到啦(不過左防高血高既騎始終係硬,要注意)

最後講一下我認為居合劍士應該要點既技能:
必修技能
居合123(廢話^_^)
百鬼(都係廢話^_^)
殺界(高力自然少OR無敏,居合劍士既恩物~_~)
狂戰士AND狂戰士操控(一個可以變到連基攻都有威脅既技能,力劍有唔學既理由嗎?)
麻痺攻擊(E招真係一招好實用既技能,70%暈人,時間又要長)
集中(一下一下打人既居合劍士,MISS一下都好嚴重,學吧~_~)
神隼之眼(面對下下基攻CUT技既達人一族,唔係必要係咩)
提升最大HP上限(E招咁既死人野都好提?要!見過有人無學的,必學野黎)

優先選擇技能
防衛版(只有12秒既垃圾技,不過E招有好多時擋到攻的,而且日本改成25秒了,夠點既考慮下啦)
達人+刀劍修練+劍命中上升/斧修練+斧命中(居合劍士一個唔好處就係唔夠技點用,三個攻擊技太浪費點數了,上文有提及斧頭既好處,一D敏都唔點既人考慮下)
組隊力量(力大無窮既時候,5%會好有感覺,都係個句,夠點--->學)
劍客之魂(力劍同胞,學啦-v-)
攻擊援手(力劍同胞,夠點既學啦-v-)
人族傷害增加(原理同組隊力量大致一樣)
雙手劍/雙手斧修練(欲要囉雙手兵器的,請便)
重力波(350%範圍攻擊,傷害又唔分散,上緊人身個陣都幾實用下)
堅固肉體(有體力-->學)
一閃(解憑依技,對有活人係身既人好放便的)
斬擊無雙(無敏之人,e招係對賢者既殺手?了)

絕對唔好點既技能
攻擊煥發(加得20最大攻!?7個技點!?發夢~)
反擊(經常會中招既力劍,要e招不如要防版算~)
連續居合斬(絕對唔好學!手動連技比佢還要快)
所有特效居合(有百鬼之後可以無視了)

以上都只係我既諗法黎,唔一定岩(不竟我都只不過係人黎-v-)
歡迎提供任何意見,一齊研究@@v

hello我係月影啊
我自己都唔知自己咩型呢=口=
上次密你本想問下你意見
但係見你好似唔太得閒

原帖由 lck9807 於 2009-2-12 01:13 發表
hello我係月影啊
我自己都唔知自己咩型呢=口=
上次密你本想問下你意見
但係見你好似唔太得閒

你pm我就得
短信多數得閒睇

先無視

原帖由 erttp 於 2009-2-12 01:07 AM 發表
我意思係
你斬得快都會有個技延時間1.5
但係冇攻速既 就會因為時間過左而唔使等果1.5秒
百鬼 係岩冇攻速既打怪用的
唔信你自己試一千-0-

我用達人打怪0.0

突然諗到...
AGI居合劍 達人+1段連3段再接返1段...
因為得兩招 要禁,多數都連到,而且只有1段連去3段 先要禁得快
打雷達 果時比佢洗狀態 影響唔大(唔計LAG既話)

原帖由 erttp 於 2009-2-11 05:49 PM 發表
NONONO~百鬼所有劍士都合用(只計打怪升LV)
對冇攻速既更加合用

因為冇攻速既劍士 用完之後 係可以直接再詠唱其他技能
就好似免除左1.5s技延一樣
正確黎講,百鬼就算斬得幾快都好,時間 係定左
快慢無異,所以好適 ...

路過講2句@@
百鬼斬ga時間同本身人物攻速有關, 攻速越高斬得越快
百鬼load 技時間, 同delay時間先係定左, 就算去到960攻速都係要load1秒delay1.5秒
相反
無雙斬ga時間係固定左, 斬ga速度只會因為所用武器不同而改變
使用單手劍出無雙, 係比用雙手劍斬得快!
無雙load技時間視乎人物本身攻速而定, 攻速越高load得越快, 960攻速load技時間大概1秒
如果玩rvr/pvp本身人物冇加敏, 想斬得快又唔想load得耐
可以用殺界配合無雙使用

技劍...一定要1轉50job轉嗎...居3對力劍好大影響?
淨係差居3有冇做到力劍ge效果?

原帖由 san112738 於 2009-2-12 03:52 發表
突然諗到...
AGI居合劍 達人+1段連3段再接返1段...
因為得兩招 要禁,多數都連到,而且只有1段連去3段 先要禁得快
打雷達 果時比佢洗狀態 影響唔大(唔計LAG既話)

咇咇~1段係唔可以直接博第3段

原帖由 藍天之雲-明 於 2009-2-12 07:45 發表

路過講2句@@
百鬼斬ga時間同本身人物攻速有關, 攻速越高斬得越快
百鬼load 技時間, 同delay時間先係定左, 就算去到960攻速都係要load1秒delay1.5秒

冇攻速既 開達人用百鬼 係冇技延 唔信你自己試下

原帖由 ﹏逆舞。 於 2009-2-12 08:45 發表
技劍...一定要1轉50job轉嗎...居3對力劍好大影響?

即量學
因為低lv開始做技劍 會冇乜攻擊技

原帖由 erttp 於 2009-2-12 09:19 AM 發表

嗯我之前都試過感覺真係冇左dealy時間, 我諗原因係
因為斬得太慢.......斬ga時間差唔多己經有1.5秒....所以感覺上就冇左delay

原帖由 erttp 於 2009-2-12 09:19 AM 發表

咇咇~1段係唔可以直接博第3段

即量學

應該係"特效居合"果種先岩
<--記錯野

居合1 2 3段:
以我尼講
得26x攻速既我...
開埋達人連居合都冇問題,會俾唔開達人連居合更快
連到居合係指用完1段之後,可以唔洗唱詠就出到2 3段居合/居合系招式(百鬼,特效5種)
居合1 2 ...第3段之後可以再連上特效居合/百鬼,只是第3段居合之後既延遲時間極短,
如果唔係同隻怪零距離既話根本好難連到
2段之後既延遲會較長,唔開達人好似係1.x秒左右

我只會在80遺開達人連居合1 2段百鬼,但唔會用埋第3段居合先再出百鬼

比人無視呢- -
看來隻愚者比人少看了- -
佢有79lv架,而且技點囉齊,都唔算只係魂了- -

麗麗強貼@.@
入來搗亂先
原來劍士分咁多種xdd

即量學

唔係呢個問題....只係我隻劍都89lv..只係...1轉個陣唔係50job轉姐...有後悔的感覺~"~

問返同1個問題啦
.....技劍...一定要1轉50job轉嗎...居3對力劍好大影響?

對敏劍RVR好灰~

但呢個角色又吸引我用來RVR

好予盾

95LV點配點都有缺點甘

但練功上仗劍一定WIN晒 無可置已

原帖由 cocogohk 於 2009-2-12 08:01 PM 發表
對敏劍RVR好灰~

但呢個角色又吸引我用來RVR

好予盾

95LV點配點都有缺點甘

但練功上仗劍一定WIN晒 無可置已

唔夠屬性點
所以有動力+期侍要升99@@

原帖由 ﹏逆舞。 於 2009-2-12 16:16 發表

唔係呢個問題....只係我隻劍都89lv..只係...1轉個陣唔係50job轉姐...有後悔的感覺~"~

問返同1個問題啦
.....技劍...一定要1轉50job轉嗎...居3對力劍好大影響?

唔會太大影響
你可以用刀劍代替
或者一二段就已經夠,殺唔到可以博百鬼或者開特效居合當第3段
但係第三段 好難係混戰之中用得到
多數都係一個一個人有d距離 岩岩好連落去咁樣

99同95其實都無差 - -....

最重要是 有人幫我雙控

同團結..起碼有20幾個長期打既戰友作配合

例如無黑法點打到商人呢

..唔係只會令north軍永遠玩晒 - -
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-16 02:38 PM , Processed in 0.079691 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存