2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 埃索度王國 藍國戰力問題!!
樓主: 夜雨=]
go

藍國戰力問題!! [複製鏈接]

原帖由 ^幻v靈^ 於 2009-2-17 09:46 PM 發表

真係唔談合團先,一場國戰有唔同組別係ok,但你要知道,佢地係唔同團,我念個個團d人會做的係唔同,因為冇明確的指揮,大家係只用自己係國戰的經驗去打...但佢地有可能會問,why要里佢的指揮?我地團不是有自己指揮咩??到時 ...

已經講中晒我一直想講的野,咁我想問點解果d人一定要在細團打佢地所謂的小隊戰呢?
我唔係話佢地唔好,亦唔係話佢地技術差,只係佢地要做的同其他人要缺的唔一樣,變左各有各做.................
咁點可以win?????
至於如果"合作"? 再簡單d講,唔同團有唔同的leader有分歧就永遠合作唔到,你地想win

聽日起........你個團長期唔夠10人同時上線的,解散左佢,帶住果班會"比較上常上線的人"入中團
入左之後先再討論如何"合作"吧

做唔到的.......此post已完

D人都唔一定上2k 睇post 睇唔睇到都成問題,不過希望大家會咁做,仲有唔識打國戰唔該睇多D國戰心得。thx

訓個覺多左三頁,

你地都算厲害......

原帖由 samsam113 於 2009-2-18 12:12 AM 發表

已經講中晒我一直想講的野,咁我想問點解果d人一定要在細團打佢地所謂的小隊戰呢?
我唔係話佢地唔好,亦唔係話佢地技術差,只係佢地要做的同其他人要缺的唔一樣,變左各有各做.................
...

正如你之前所講, 你哩個想法係一個理想
其實開細團打小隊甚至求其捉幾個人一組都無問題
只係會唔會有人去受指揮, 回應指揮話正在去執行任務呢?
而同場同一時間亦會有好多指示, (一個話打左一個話打右, 剩係咁都會拗交拗餐懞)
應該聽邊個好, 點做, 唔係個個都有咁既判斷力

小隊, 細團等既出現, 最主要都係因為覺得自己有咁既能力去lead一班人, 而事實上有能力既真係唔多

各位老手既應該有一定技術, 但係溝通方面真係接近零
遇老鼠偷塔就正如霉男咁講, 一兩隻咪自己偕少部份會睇頻守塔既人去擋
只係好多時人地都組織到10人以上黎推塔..
有幾多個會看通形勢去守呢?
眼見就係有人會洗話有人偷塔, 有人求救, 但理既人真係無乜, 即使睇到有人偷而洗頻既人都未必會去救塔
哩個係玩家們既通病, 壓得到就會照壓過去, 即使壓到據點都唔會理後門著火

與其話唔夠10人上線就解團, 不如立志解決通病 , 成個國都好好溝通仲好啦
一個部隊搞得好, 最多都只係守到一/兩塊地(平均線上人數100咁計)
同一時間有四場的話, 就無左兩~三塊地
國力不足既問題依然存在

能夠好好溝通, 好好合作, 有人指揮, 有人回應指揮, 到時候真係大家無部隊都好都能夠打場好既
不過, 要全國老手都肯聽肯接受既, 只係一個遙不可及既夢想

可以人地覺得壓線 理到據點等於win呢@@

會聽人講既人有幾多

夢想都有機會實現

原帖由 samsam113 於 2009-2-18 12:12 AM 發表

...

好野-3-老豆支持我~

原帖由 ^幻v靈^ 於 2009-2-18 04:26 PM 發表

好野-3-老豆支持我~

..................(我呃緊分^^)

原帖由 夜雨=] 於 2009-2-18 04:16 PM 發表
可以人地覺得壓線 理到據點等於win呢@@

會聽人講既人有幾多

夢想都有機會實現

壓到滴水不漏就一定贏梗..不過可惜既係藍國大部份壓到據點既都只係得個壓字..唔會搵塔拆, 對面有一兩TEAM人走甩左就可以去拆塔

在我看來..壓到據點只係享受SM既快感..

原帖由 Fourth 於 2009-2-18 03:33 PM 發表

正如你之前所講, 你哩個想法係一個理想
其實開細團打小隊甚至求其捉幾個人一組都無問題
只係會唔會有人去受指揮, 回應指揮話正在去執行任務呢?
而同場同一時間亦會有好多指示, (一個話打左一個話打右, 剩係咁都 ...

都係果句,如果同團的最多只會有1-2個人去指揮而唔會一場有7-9個細團(或小隊)就變成7-9個人指揮
之前有講過"放下身段".講白少少好了,就係叫細團的人放棄指揮而帶佢的人去一齊聽人指揮....如果佢地肯,咁溝通的問題就已經唔存在

另外你可以去看看黃國,我自己個人認為除左c團有壓倒勝的優勢之外,其他團..........不外如是
所以就算藍國剩番一個大團夠壓場的,那怕會打唔到地....之前都係得幻影一個大團而已

以藍國現時人數來講,合成2-3個大團仍然係十分夠人的,當然我講緊的係理想........

剩係呢4個字"放下身段"............我敢講,全部細團團長冇一個肯彩你

仲有就係以藍國的人數,玩家技術來講.........斷唔會差到而家咁樣..........只係分得太太太散........
以下無意得罪任何人

我隨口都數得出幾個我之前講的"唔夠10人"團
唔當佢多,有5-6個呢d團就夠啦(事實肯定唔只5-6個)
佢地合埋已經夠變成1個大團, elite+黑夜+埋又可以一個
剩低霜之,防老,幻影點都拉到再多1-2個大團出來掛

3個大團的目標以人數同技術玩家來講,絕唔成問題,只係10個團長10個彩你都傻咁解姐

原帖由 samsam113 於 2009-2-18 05:28 PM 發表
都係果句,如果同團的最多只會有1-2個人去指揮而唔會一場有7-9個細團(或小隊)就變成7-9個人指揮
之前有講過"放下身段".講白少少好了,就係叫細團的人放棄指揮而帶佢的人去一齊聽人指揮....如果佢地肯,咁溝通的問題 ...

講俗D, 有自知之名已經好好
會加入就不會開團了..
開團的目的大概如我所說吧?

原帖由 Fourth 於 2009-2-18 05:34 PM 發表

講俗D, 有自知之名已經好好
會加入就不會開團了..
開團的目的大概如我所說吧?

咁又回到原點,7-9人同場都認為自己有比其他6-8人好的指標/判斷能力,而佢地又有平等的地位/身份,咁點合作呢?
2-3個團合作可能會易話為d,但去到7-9團又點合作呢?
而且係細團的上線率來講,佢地的leader未必一定長上線,咁如果佢地leader不在,佢地又會唔會仲同你"合作"呢?
我想大團的leader唔會得一個咁少掛,一個唔係度,應該仲有其他人係度掛

原帖由 samsam113 於 2009-2-18 05:39 PM 發表

咁又回到原點,7-9人同場都認為自己有比其他6-8人好的指標/判斷能力,而佢地又有平等的地位/身份,咁點合作呢?
2-3個團合作可能會易話為d,但去到7-9團又點合作呢?
而且係細團的上線率來講,佢地的leader未必一定長 ...

都係果句
唔一定要大團  必要既係聽指示(夢想) 點解人地做到我地做唔到? 藍國人可以再次好似以前咁團結嗎 ? (唔係要引起罵戰)

原帖由 夜雨=] 於 2009-2-18 05:51 PM 發表

都係果句
唔一定要大團  必要既係聽指示(夢想) 點解人地做到我地做唔到? 藍國人可以再次好似以前咁團結嗎 ? (唔係要引起罵戰)

又係老問題,你團的人點解要聽我指示?
我團的人點解要聽你指示?!?

原帖由 samsam113 於 2009-2-18 06:45 PM 發表

又係老問題,你團的人點解要聽我指示?
我團的人點解要聽你指示?!?

YES,好多人會咁問的,我唔知可以點~3~"

原帖由 ^幻v靈^ 於 2009-2-18 06:56 PM 發表

YES,好多人會咁問的,我唔知可以點~3~"

所以要有奇蹟出現@@

講咁多做咩ar 轉玩war hammer

原帖由 davewong1209 於 2009-2-18 07:41 PM 發表
講咁多做咩ar 轉玩war hammer

有玩牙@@  咁易放棄一隻game ?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 夜雨=] 於 2009-2-18 07:43 PM 發表

有玩牙@@  咁易放棄一隻game ?

係無咁多時間 可以用係2隻Game以上… 好Game…點止一隻

講咁多,

只係需要多一個默戰,

不過唔係幻影聽佢話,

係藍國聽佢話,

誰有這樣的號召力,

才是問題所在吧....
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-15 05:08 AM , Processed in 0.049127 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存