2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電腦硬件及砌機交流 呢條list好唔好?7000~8000蚊到
返回列表 發新帖 回覆
樓主: gn00756016
go

呢條list好唔好?7000~8000蚊到 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

原帖由 月見 於 2009-3-4 06:08 PM 發表

正確d黎講係一個集中post講有邊個有相同經歷..
不過出現同一問題既唔係一兩個,係5,6個以上

好彩
嚇~

原帖由 月見 於 2009-3-4 01:54 PM 發表

睇黎閣下仲未明白我意思,
我完全冇話邊間廠唔好,我只係想叫人買好少少張卡Stability都會高D
可樓閣下實在對某些文字係太過敏感所以先會誤會左我既意思
如果你有任何證明證明到貴既4870x2係差過平既4870x2 咁唔該 ...

你覺得俾多成千蚊去買個散熱同自家PCB係值得的話咪去囉
ASUS 果隻ASUS A4870X2 EAH4870X2 HTDI/2G/A DDR5 HK$ 4,000.00
iCon皇碩 HD4870X2 PCI-E 2GB DDR5 HDMI HK$ 2,940.00  
真係抵 face_l_18:
另外~ 我都想知 ASUS4870X2有乜野咁有保證~ 比Icon果張可以貴成千銀~  麻煩你拎d evidence出黎

原帖由 月見 於 2009-3-4 06:13 PM 發表

已修改字眼..
我唔排除大廠會有問題
再加上XFX好似係岩岩先出紅卡 ?
賣既價錢都好似只係中-中高階 ?

佢岩岩出紅卡同佢係唔係大廠係兩回事~  唔通佢岩岩出紅卡就代表可以有bug?但同時佢又係大廠~ so??
佢價錢貴唔貴同佢張卡係乜野定位都係兩回事~ 要有比較先睇到貴唔貴
張4870x2 賣$2000~ 同一張9500gt賣1500~ 你覺得邊張貴??

原帖由 月見 於 2009-3-4 04:33 PM 發表

我買開貴貨,我手頭上有張Leadtek Winfast 8800 GTS 512m 每日長開住起碼3/4 日 ,上年一出就買落完全冇問題冇花畫面打機冇事
之前用緊個張ASUS 7300 GS 用左成年又係冇事
老實講我未用過平卡,而然個位人兄認為我買 ...

有無用過非公版Sapphire 4850??
用料夠靚~ PCB又係自家出~ 但比公版仲要煲水...........又要貴過公版~ 效能仲要一樣
我用果隻平D  o既icon同佢比~ 溫度足足差成8-11度~

原帖由 打機是我的生命 於 2009-3-4 08:41 PM 發表

你覺得俾多成千蚊去買個散熱同自家PCB係值得的話咪去囉
ASUS 果隻ASUS A4870X2 EAH4870X2 HTDI/2G/A DDR5 HK$ 4,000.00
iCon皇碩 HD4870X2 PCI-E 2GB DDR5 HDMI HK$ 2,940.00  
真係抵f ...

抵玩同浪費係兩件事唔該分清楚
而然你咁想知點解人地要貴1000蚊
你大可以買兩張番去做對比測試黎test

原帖由 打機是我的生命 於 2009-3-4 09:04 PM 發表

佢岩岩出紅卡同佢係唔係大廠係兩回事~  唔通佢岩岩出紅卡就代表可以有bug?但同時佢又係大廠~ so??
佢價錢貴唔貴同佢張卡係乜野定位都係兩回事~ 要有比較先睇到貴唔貴
張4870x2 賣$2000~ 同一張9500gt賣1500~ 你覺 ...

我有咁講過?定係你自己引申出黎既想法?

原帖由 月見 於 2009-3-4 09:13 PM 發表

抵玩同浪費係兩件事唔該分清楚
而然你咁想知點解人地要貴1000蚊
你大可以買兩張番去做對比測試黎test

你鍾意買貴野咪買囉
我唔多鍾意1000蚊買個散熱~

原帖由 月見 於 2009-3-4 09:15 PM 發表

我有咁講過?定係你自己引申出黎既想法?

我無提出任何想法~ 呢個係問題 句號尾先叫做陳述句

原帖由 打機是我的生命 於 2009-3-4 10:05 PM 發表

你鍾意買貴野咪買囉

其實我都想問你一個問題
我買貴野/我suggest人地買貴野
其實關你乜事?

原帖由 打機是我的生命 於 2009-3-4 10:05 PM 發表

你鍾意買貴野咪買囉

http://hk.asus.com/products.aspx ... 450&modelmenu=1
你認為張卡只係得舊HS唔同?
你睇下icon張卡先?
http://www.esonex.com.hk/ver2/Icon/products/hd4870x2.html

原帖由 月見 於 2009-3-5 11:41 AM 發表

其實我都想問你一個問題
我買貴野/我suggest人地買貴野
其實關你乜事?

討論到技窮先黎問
咁我回post你又討論咁耐~ 都要你肯應先得o既~

原帖由 月見 於 2009-3-5 01:53 PM 發表

http://hk.asus.com/products.aspx ... 450&modelmenu=1
你認為張卡只係得舊HS唔同?
你睇下icon張卡先?
http://www.esonex.com.hk/ver2/Icon/products/hd4870 ...

你覺得值咪去囉 呢d野一出果時都已經知~ 你宜家先走去搵資料會唔會遲左少少

原帖由 打機是我的生命 於 2009-3-6 01:38 AM 發表

討論到技窮先黎問
咁我回post你又討論咁耐~ 都要你肯應先得o既~

其實我想同你講你一由回我第一個post已經off-topic啦,你咁想討論落去我咪同你討論落去,老實講我真係冇野做多謝你幫我解悶喎
叫你拎evidence 出黎證明ASUS張卡點解係曬錢你又唔拎,反而叫番人地轉頭去搵evidence
我冇補充啦,反正師兄由頭開始已經咬死我錯晒,咁我講落去都冇意思
你要死我點會阻止你呢 go for it

如果你要我拎evidence 出黎證明ASUS>Icon,我好老實話比你聽: 我完全搵唔到Icon卡既benchmark/test report:smilie_:D:
既然你真係求知心極高,咁你大可以買一張ASUS ,買一張icon,做一個耐久度/benchmark既對比測試黎test :smilie_:D: test完比個report 黎睇下 咪知邊個岩邊個錯

請保持理性討論 謝謝:smilie_:):

原帖由 打機是我的生命 於 2009-3-6 01:40 AM 發表

你覺得值咪去囉 呢d野一出果時都已經知~ 你宜家先走去搵資料會唔會遲左少少

我怕貴閣下懶得去ASUS官網check下ASUS張卡所有詳細資料我先post比你
點知貴閣下真係miss 晒ASUS卡包個4樣野,仲有其他內容

原帖由 月見 於 2009-3-6 12:43 PM 發表

我怕貴閣下懶得去ASUS官網check下ASUS張卡所有詳細資料我先post比你
點知貴閣下真係miss 晒ASUS卡包個4樣野,仲有其他內容

係啊係啊
出面D人唔買ASUS係佢地問題~ 買貴成千蚊真係抵得好緊要 face_l_18:
你仲唔出返幾張
4000蚊買張295都無咁肉痛~ 仲有錢食餐飯同搭車~

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-9 04:10 PM , Processed in 0.050159 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存