2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 弓遊不能破冰打暈,亦不能蓋技.....那前線要弓手何用? ...
樓主: samsam113
go

[游俠] 弓遊不能破冰打暈,亦不能蓋技.....那前線要弓手何用? [複製鏈接]

-_-
你真係牛baba?

弓手當然不能破冰

試想一下: 冰d 10秒 冰b 7秒 , 換句話來說 就是令對手不能動

戰場上,大家都明白到每打少一個win既機率就會高1dd

加上可以幫助盾戰 雙手戰 同 火法 個種主攻手攻擊

對方見自己無血就會退,咁又可以打少1~n個

對方最壞的情況,可能就是全滅

加上大家都知弓遊係fez職中

攻擊力係偏低 射程最遠 既職業黎

點解唔利用le個特點去so妖對方呢?

例如:射火法 令佢想燒人個時cut技or未到前放佢血,令佢不能接近

弓遊最應該做就係用箭雨so妖對方同汁雞 推窄路

原帖由 騙徒 於 2009-3-1 14:10 發表
-_-
你真係牛baba?

弓手當然不能破冰

試想一下: 冰d 10秒 冰b 7秒 , 換句話來說 就是令對手不能動

戰場上,大家都明白到每打少一個win既機率就會高1dd

加上可以幫助盾戰 雙手戰 同 火法 個種主攻手攻擊 ...

說話唔係咁講,應視情況而定!
唔通見到個人比人冰左,附近冇自己友or自己係係山頂咁遠,都一樣唔破冰?!
當然只係冇自己人幫助之下,我先會破!

原帖由 lampro 於 2009-3-1 02:47 PM 發表

唔通見到個人比人冰左,附近冇自己友or自己係係山頂咁遠,都一樣唔破冰?!

咁人地咪又可以上返戰場lo

如果我係法c 我會好開心 =]

因為我又有得出返黎作惡

受死吧!!! wakaka  

xD

我是雷法有人破我,我都唔知多開心
一來唔洗比盾戰,雙手戰,火法,雷法打
二來可以比人追時跑回己方的地方
三來如果我是進攻,我渡理了,快快跑到我自己人,之後加一加血好了
4來我怕弓手的精準,箭雨,多過你的強力飛鷹(為飛鷹只中2次,以閃得開.強力你唔夠近冇咩用,但精準,箭雨左右跳經常中)

原帖由 血櫻之嫁 於 2009-3-1 04:47 PM 發表
我是雷法有人破我,我都唔知多開心
一來唔洗比盾戰,雙手戰,火法,雷法打
二來可以比人追時跑回己方的地方
三來如果我是進攻,我渡理了,快快跑到我自己人,之後加一加血好了
4來我怕弓手的精準,箭雨,多過你的強力飛鷹 ...

我U字型行...再唔係....神光打救我

推推先

haha
已有 1 人評分威望 收起 理由
白癡的星星 -10 呃post

總評分:  威望 -10   查看全部評分

咁敵人陣中、後方的冰人點算?唔通叫d戰士用條命入去搏1下重壓、巨龍???
我隻弓遊最鐘意用飛鷹打個d冰人,可以射到2~3下(打法c差唔多=1下重壓)...
我寧願我打左佢好過d戰士入去送死....
自然我方陣中的冰人留返俾其他人sm了...

原帖由 lampro 於 2009-3-1 02:47 PM 發表

無隊友係隔來條友會自動冰左?乜弓手可以冰人架咩?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 milkteayin 於 2009-3-1 07:18 PM 發表

無隊友係隔來條友會自動冰左?乜弓手可以冰人架咩?

吊你 掛住回POST都唔入VENT :em060:

原帖由 ycw1983 於 2009-3-1 06:33 PM 發表
咁敵人陣中、後方的冰人點算?唔通叫d戰士用條命入去搏1下重壓、巨龍???
我隻弓遊最鐘意用飛鷹打個d冰人,可以射到2~3下(打法c差唔多=1下重壓)...
自然我方陣中的冰人留返俾其 ...

你都識講 敵後方D人冰左

JE係打一條 假切中左個冰D

十秒佢係郁唔到 我估最少有2個

咁JE係如果個係20 VS 20

冰左2個 變成20 VS 18

咁樣係咪會易打好多呢?

不過國戰之中

枉枉唔會有一樣人數去打同一條路

如果

我方>敵方 咁計法 佢地好快就殺晒

我方=敵方 佢地係有十秒打少2個

我方<敵方 都可以等人黎 OR 減少傷亡

如果你用飛鷹可以連中3下 你的確眼界是了不起

都可以扣到一個重壓血 但係只要敵方一回血 不過是3~4秒的事(按佢食咩而定LA)

之後又可以出黎作惡

加上戰場好多變化,話唔定十秒之內我方能夠反推 也有可能

弓手破冰只有一個情況先可以破 就係確定能夠殺到先可以破冰

原帖由 ycw1983 於 1-3-2009 18:33 發表
自然我方陣中的冰人留返俾其 ...

便是多你的人了
我經常比人冰了,但又可以跑走
因為在你方攻擊時戰士好多時用跳下跳下3下可以到的地方,因為你的飛鷹
戰士咩都打唔到,仲可能比人雷D,冰D,火D,因為敵方HELP比人冰左的人
你都是打敵後的人LA,OR 走左去其的地方又冇血的人

樓主 如果你仲有睇呢個帖 我同你講 到定身時間就完都未有人暈之類
你可以放纏絲 如果你纏絲消我戰士一下重壓 我唔會嬲你 仲多謝你 因為佢有十幾廿秒要慢慢爬 走唔甩喇 yeah~\^0^/

原帖由 血櫻之嫁 於 2009-3-2 09:14 AM 發表

便是多你的人了
我經常比人冰了,但又可以跑走
因為在你方攻擊時戰士好多時用跳下跳下3下可以到的地方,因為你的飛鷹
戰士咩都打唔到,仲可能比人雷D,冰D,火D,因為敵方HELP比人冰左的人
你都是打敵後的人LA,OR  ...

我理戰仲多過D戰士
而且我發覺
玩弓遊比法師更危險

原帖由 三爪痕 於 2009-3-2 01:23 PM 發表

我理戰仲多過D戰士
而且我發覺
玩弓遊比法師更危險

係ar

因為唔小心做錯一件事

你就會從戰場中極速離去~

or 俾人話你

原帖由 膠佳加 於 2009-3-2 01:48 PM 發表

係ar

因為唔小心做錯一件事

你就會從戰場中極速離去~

or 俾人話你

唔係咁樣既意思
因為我試過10次國戰...玩次弓手
都中左成9次CJ,壓壓下又成日俾人圍

膠佳都上黎發下up風喎

個人覺得:冰住10秒唔郁佢咪仲好 有冰雕睇下 又可以凍結人地幾個戰力

原帖由 艾fa 於 2009-3-2 02:29 PM 發表
膠佳都上黎發下up風喎

個人覺得:冰住10秒唔郁佢咪仲好 有冰雕睇下 又可以凍結人地幾個戰力

中冰既人依然可以出到技

i am still here but i am on vacation now
Thanks for all your reply, I just wanna mention.................As I am one of the army at the front line, but I have so so so much "roles" that I can't attack or what...........It's just sucks...........
If I am just a little on9 guy and always miss on attack, i have no point to argue...........
but I don't think I stop to "attack the ice guy or stunned guy", I will get more positive feedback to my team........(most of the time)
Cow baba not attack? What's his function at all?
Being a knight every game??

原帖由 三爪痕 於 2-3-2009 13:54 發表

唔係咁樣既意思
因為我試過10次國戰...玩次弓手
都中左成9次CJ,壓壓下又成日俾人圍

我最初是玩弓游的,用弓多點左右跑,多點冊同其他弓手一起行安全好多
有次可以4個弓手只用精準同人地6個戰打了20分鐘,人地死3人了
比人追殺時好好用的,不太要點中,點左OR右少少都可以中,好過強力要點到好正
LAG少少都唔好,
但E家的弓手飛鷹強力做主力,S型行佢地可難中了
E家冇咩時間玩技術左差了,有時懶唔跳比人打中

我尾3先係弓手.....
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-15 04:24 AM , Processed in 0.054549 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存