2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 尋仙Online 比較下香港的玩家同台灣的玩家!!
返回列表 發新帖 回覆
樓主: a豪
go

[閒聊] 比較下香港的玩家同台灣的玩家!! [複製鏈接]

原帖由 kklokk123 於 2009-2-28 10:48 PM 發表
台灣你玩online game n年都唔見一次粗口..
香港你玩. 一入game即刻就睇住d人爆你粗..
你新手問下人地點玩佢又懶係野唔教你.. 仲要問候埋你啊爸啊媽..
台灣同香港差今遠.. 其實好難忍..
大家做好自己本分. 新手問 ...

支持~   就算唔想教都唔好罵人呀
自己都做過新手  自己唔係新手就係度罵  玩遊戲人人都一定會做一陣新手啦

原帖由 再次一遊 於 2009-2-28 11:18 PM 發表
講真個句
我地係香港人又點.....
都睇唔過D小朋友

講開搶場 記返起亂online 公測兩個星期左右既一日 12點維修完 我第一個on 之後個場有成10個人 第2個 on果絛友 竟然話係佢on先
個場係佢既 佢要組返佢d人 組埋我咪唔同佢計個場邊個霸左先 有位咪組人囉  我同佢講我第一個on 佢同我講 識你老鼠 仲扮晒同我個會d人好熟咁 話d大既轉左ser 細既就係到串(我係個會既lv係頭幾名囉) 之後開紅打我 我還拖一招87技ko左佢   
之後返黎 唔敢出聲啦 (真係以為人地冇用就踩,點知最後好魚果隻囉)

台灣女溫柔好多~

台灣人 最唔好一樣野就係 入左個幫會 唔熟人 d人係唔會理你咁(多數) 某d 細幫會可能怕d人走 就會理多d
前題係要你熟d人 or 高lv 唔係d人吹緊水 你想講兩句 彧者問野  多數都唔會理你 可以係冇人理 睇佢地都有係上下之分咁    冇人講野果時 問野就都會有人應下
我試過幾隻game入面 好多個幫會都係咁
高lv 自然唔同  最少d人見到幫主對你客氣 佢地都會客氣d   我覺得台灣人係呢樣唔好    香港多數入得個幫會 問下野都會有人理你 之後吹埋水都得
(我講既係大眾化囉  不過 如果係單獨密果d唔so人果d既話 態度都幾好既 香港密佢就一dd啦 但係 台灣人講過 佢地d人 係虛偽... 香港人會比較直d 屌你就屌你 呢d好唔好就真係見仁見智... )

簽名被屏蔽

原帖由 kwan228 於 2009-3-2 05:44 PM 發表

講開搶場 記返起亂online 公測兩個星期左右既一日 12點維修完 我第一個on 之後個場有成10個人 第2個 on果絛友 竟然話係佢on先
個場係佢既 佢要組返佢d人 組埋我咪唔同佢計個場邊個霸左先 有位咪組人囉  我同佢講 ...

你唔好講添...
你一講我就諗起 墨香一個 墨云ser 叫    大豪丸   既垃圾
我好記得 個死垃圾
件事已經好耐之前
個時 最高LV既人 大概 係35 lv
我個時 係32 lv.....不過以當時黎計 我係弓手 我既攻擊力
大概起2千5左右....宜同級弓 手係1千都唔到....

因為我既攻關系 我一個人霸哂 成個藍忍大場打
因為 我完全係秒怪...
個場係我早黎先...
so我有權一個人打哂...
呢個係個時既 公例 先到先得

點知個傻仔 黎搶我場....完全唔識死...
之後發覺唔夠我搶..就出狗招 ,,,叫埋fd來搶...
點知 都唔夠我黎....

最後條pk仔 9到
等我冇哂護體既時候  住起度用陣法打我....
個時 我得返好少血
又冇哂護體....so 完全 擋唔到 就係咁無lala死左....
條死廢物黎正一...
之後打死左我 仲要走人....
因為佢知1 on 1一定俾我幾招秒
超9..

之後 又好好彩咁俾我起另一個地方見到佢wor
我呢d緊係 有仇 不報 非君子既人黎..
條由一見到 係咁走 停都唔停....
正一無膽鬼 有膽做 又冇膽同我1 on 1

之後同行佢既fd 就奇怪 做咩 我要追住佢黎打...
佢聽完之後就o 左...
叫我放過佢...

個次我真係超火...
你想打既 就光明正大黎打我..
就唔好 等人冇哂護體先打

算咩君子.....真係講起都火

希望快d可以玩到.....

老實講
台灣騙子比較多
我玩港服 好多都試過真錢交易 都冇事
一玩台服 用game野換台灣人d點數野
就成日俾佢地昆la
所以講到交易方面 都係自己地頭好d 就算唔掂搵999都可以幫手
玩台服俾人呃 你搵999都幫唔到你吧
係咪好有point 呢xdd

十週年勳章(賀詞)

其實依d野冇得比嫁wor~~  基本上睇當地人點教自己嫁wor~~   講到依家d小朋友真係見到都想打佢地~~~  5歲開始講粗口~ 7歲開始食煙~ 14歲比人上左(講緊女仔)  ~~   香港再係咁落去~~ 只有死路一條~~  香港完全會比依d小朋友整到一文不值, 佢地生出黎既仔真係唔知會點~~ 有可能5歲學人食煙飲酒~  10歲同人上床tim la~~~~

原帖由 再次一遊 於 2009-3-2 06:13 PM 發表

你唔好講添...
你一講我就諗起 墨香一個 墨云ser 叫    大豪丸   既垃圾
我好記得 個死垃圾
件事已經好耐之前
個時 最高LV既人 大概 係35 lv
我個時 係32 lv.....不過以當時黎計 我係弓手 我既攻擊力
大 ...

我覺得佢最大既問題係搶場 最衰  搶唔到又出狗招
呢d人應該要追殺到佢唔玩先得   我果時 都見唔返果絛友 如果唔係一定殺到佢冇得玩
邊個組佢殺邊個 呢d人真係打死都唔好可憐佢

另外 的確感覺 香港玩家交易點卡 冇咁多呃人
以前玩古惑仔1 好多個都係用game錢收 我都收過唔少
而家都好少聽到有人呃點 我諗有都係d台灣 大陸過黎玩既玩家
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 08:41 PM , Processed in 0.037969 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存