2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online [原創+自創]ECO小故事(註:爛到爆 冇得再爛- -") ...
樓主: ═﹏═
go

[原創+自創]ECO小故事(註:爛到爆 冇得再爛- -") [複製鏈接]

原帖由 siuman0314 於 2009-3-5 06:30 PM 發表
...可能係因為對話無隔行同埋依個符號'':''
...好難睇

原因我大約知係邊度
不過個原因...會導致頁面過長...
例:
紫:「得你一個?」轉自港服春祭的符號
恩:「係啊,組埋推丫。」轉自港服春祭的符號
思:「叫符號放廣告,個隊係佢既。」轉自港服春祭的符號
我:「乞痴…」轉自港服春祭的符號
雪:「感冒?」轉自港服春祭的符號
我:「好似有人講我……」轉自港服春祭的符號
思密:「放廣告,唔係上黎殺左你。」(迷:……)
or
紫:「得你一個?」
轉自港服春祭的符號
恩:「係啊,組埋推丫。」
轉自港服春祭的符號
思:「叫符號放廣告,個隊係佢既。」
轉自港服春祭的符號
我:「乞痴…」
轉自港服春祭的符號
雪:「感冒?」
轉自港服春祭的符號
我:「好似有人講我……」
轉自港服春祭的符號
思密:「放廣告,唔係上黎殺左你。」(迷:……)
=======================================
我再度明白書面語既好處...orz
順便放第10回
==================================
續上回,紫、思、恩在周邊推白金(?)。
轉自港服春祭的符號
紫有點氣喘地說:「一達人七白金,怪再密可能打到八到九隻。」
轉自港服春祭的符號
恩一臉輕鬆說:「看吧,輕鬆秒怪。」一個精怒就秒掉數只白金……
轉自港服春祭的符號
思很無奈地說:「其實你係要毛所以要組……」
轉自港服春祭的符號
(作者:好難作……用番原本既作法作好D,作完先改比較易。不過每人講野會轉做每人一行,所以……)
轉自港服春祭的符號
恩:「啊?梗係唔係啦」
轉自港服春祭的符號
思:「……」心想「咁都叫唔係,玩野咩…」
轉自港服春祭的符號
紫:「思,強身,補血!唔該。」……完(迷:好玩野……我:諗緊點作……)
轉自港服春祭的符號
思放完強身給紫後,當然放心靈給恩,紫收到強身後(?!),隨即開達人就沖向白金……未完
=================================
迷:太長,有多等下回。
我:九兩菜。

本人偷幫符號作第11回-0-
==================================
我:依…你不就是我失散多年的兄弟夜生嗎?
夜:你..唔通係爛gag七人眾的其中一人嗎@@?
我:係呀!!好耐冇叫
夜:你個死仔…死日開新人都唔講聲(拿刀
我:對唔住呀…大佬(被斬中
夜:算啦…加返好友放過你
我:(加返好友)逃過一劫
迷:記得係偷作的不是本人
夜:你出賣我\3/(再次拿刀
迷:……(已被斬開18舊

原帖由 S夜 於 2009-3-6 07:46 PM 發表
夜:你個死仔…死日開新人都唔講聲( ...

變了劇本模式!?囧

原帖由 S夜 於 2009-3-6 07:46 PM 發表
夜:你個死仔…死日開新人都唔講聲( ...

外傳已經製作完畢,
只有十四回。
第一季剛作序章
第一季..夜生 你要入故既話 唔該提供職業同你想係故到咩名-.-
以下係真正既第11回- -"
=================================
紫拿起電鋸,一斬一插,白金也不輸掉,不停放風路風子彈。
轉自港服春祭的符號
白金終於冇血,思一時大意沒幫紫補血,白金來一個狂風之刃,就把紫打成狂戰狀。
轉自港服春祭的符號
狂戰中控制不能的紫,就像瘋狗一樣,亂沖亂斬亂殺怪。
轉自港服春祭的符號
終於,狂戰沒了,但紫回頭一看……思被白金亂數風路炸得只剩下內衣褲,恩更加慘被殺害,在地上露出內褲……
轉自港服春祭的符號
(迷:好似色情小說咁…我:詳情見穿迷你裙死後如何……仲有裝備爆左之後會點)
轉自港服春祭的符號
紫:「我咩都睇唔到。」我:「紫!」(註:至於我點解會出現係度,請見下回。)
轉自港服春祭的符號
思就像剛出浴被友人看見一樣的御姐:「符號你……」我:「又冇露點,怕咩。」
轉自港服春祭的符號
恩:「唔好理個d野先,救左我再講……」雪:「等下啦,復活藥水(復水)都要等成3秒。」
轉自港服春祭的符號
雪向恩用完復活藥水後,星也來到了。星:「咁人齊呀。」我:「我係b7落黎都快過你,你玩咩?」
轉自港服春祭的符號
星:「冇,岩岩見到je,佢話佢想去b7,未去帶路囉。」眾:「唔記得左佢……」
轉自港服春祭的符號
je:「符號同雪唔係黎b7既咩,點解人影都冇既。」
轉自港服春祭的符號
同時我,雪在周邊orz狀……未完
迷:作唔到?
我:首先要作番符號點解落周邊先。
迷:符號唔係你咩?
我:係,但係都要作。
迷:囧
===============================================
各位 比第二季既序章你地睇睇- -v
人物名仲係未完全諗到 夜生 想入故就快啦 我去訓先
聽晚再上黎睇
你有意就講低你想你咩名 正定邪 咩職 咩武器
宜家有最近既入場機會 唔係就要等第二到第三章
宜家作緊序章 其之四
==============================================
符號廢言1:靈感不太多,只起了頭,這回就當序吧。
符號廢言2:這一季,只借用ECO職業技能,技能,怪物(不包含能力)等部份,更有可能加插場地,技能等。
符號廢言3:本季,作為故事地圖的為S6(港)。(註:S7嗎…如果可以的話,第三或第四季吧。)
符號廢言4:惡搞成份也會有,亂入之類的情況……會盡量減少。
符號廢言5:主角是作者,所以會有外掛(?)。
=============== 序章  ===============
在某處,有兩人在望著北方山脈……轉自港服春祭的符號
??1有點驚訝地說:「那傢伙,還活著……」轉自港服春祭的符號
??2說:「難道,那次是假死嗎?」轉自港服春祭的符號
??1不屑地說:「可能…哼」轉自港服春祭的符號
某人1說完後,轉身就走了,剩下某人2一個……轉自港服春祭的符號
??3:「報告!」轉自港服春祭的符號
??2不耐煩也憤怒地說:「現在沒你的事,退下!」轉自港服春祭的符號
??3疑惑地說:「但是,這關於闇的事。」轉自港服春祭的符號
??2說:「說吧。」轉自港服春祭的符號
??3說:「他現在化名為符號,假裝平民活著過日子。」轉自港服春祭的符號
??2說:「……」轉自港服春祭的符號
??3說:「沒有什麼事的話,我先退下。」轉自港服春祭的符號
??2說:「退下吧!」轉自港服春祭的符號
在某人3退下後,某人2開始潛思……??2:「闇…」轉自港服春祭的符號

看了第2回便沒有看,因為太亂了,
完全不明白你在說咩

原帖由 小影﹑ 於 2009-3-7 08:46 AM 發表
看了第2回便沒有看,因為太亂了,
完全不明白你在說咩

哈哈
咁就請期待第二季吧(幫自己賣廣告)

順便放第12回 放完番入game
===============================
上回,為什麼符號跟雪會在b7跑落周邊呢?今回自有分解。(啪!迷:未買關子
轉自港服春祭的符號
雪:「等你好耐,又話黎b7,點知走上a塔。」我:「宜家到左就得啦。」
轉自港服春祭的符號
雪:「偽空雷、水蛇,B3?」我:「唔通以為有風蛇,R4,空雷?」
轉自港服春祭的符號
二話不說,符號跟雪就開完達人就開始殺怪。誰知……
轉自港服春祭的符號
我:「頂,狂戰控唔到,艾莉小姐…」雪:「幫你補補血……得3等既恢復,我魔又低,頂唔到好耐。」
轉自港服春祭的符號
我:「去搵星…跑咁快既。」雪:「走得快好世界。」原來雪用完數次恢復,跑得飛快去了4F海膽房。
轉自港服春祭的符號
我:「星!雪!跑呀!艾莉小姐追黎啦!」(迷:好假… 我:你未當艾莉小姐可以入藍點囉 迷:囧)
轉自港服春祭的符號
星:「關我咩事?」雪:「怪都唔識入藍點。」我:「上次明明呃到紫…」星、雪同時作出一個囧樣……
轉自港服春祭的符號
雪:「落周邊搵佢地,順便吸下經。」星:「都好。」我:「星,幫一幫我搵下je。」星:「咁你地落去先。」
轉自港服春祭的符號
之後,我和雪就去了周邊。 星:「je!」je:「明知我唔識路就跑咁快。」
轉自港服春祭的符號
星:「你宜家去邊?」je:「b7。」
轉自港服春祭的符號
之後,大家都知道發生什麼事……當然,這裡是賣關子,je跟符號等人會點,就等下回囉。
迷:又一回……好求其。
我:其實係我表達能力差……
迷:同意!
導演:同意!
我:邊度走個導演出黎呀?(\皿/
迷:亂入……
亂入者之屠殺,兒童不宜。
導演:仲影?熄機呀!  啊呀!媽呀!
迷:亂入丫拿?睇你仲敢唔敢亂入?
我:仲影?
攝影師:啊……
…………………………

雖然有d亂,但都很多謝

我睇過你新的故事,唔錯

原帖由 aesop908 於 2009-3-7 05:09 PM 發表
我睇過你新的故事,唔錯

咁多謝呀
放第13回-v-
第二季 另外新貼可能好d- -"(迷:呃多一貼咁話)
============================
經上回,攝影棚大混戰(?)後…抱歉抱歉,拿錯稿。
轉自港服春祭的符號
現在才是開始。上一回,je到達b7後不見人,就開尋人啟示(廣告)
轉自港服春祭的符號
《標題:尋人啟示!內容:發現符號請盡速密我。》恩:「廣告有野睇!」思:「je對符號,有搞頭。」
轉自港服春祭的符號
紫:「符號上番b7搵佢啦,無謂搞大佢。」同時,梨密je:「符號係周邊!」我:「我係度等佢殺黎……」
轉自港服春祭的符號
思跟恩(迷:速成打法一樣,懶到你丫… 我:妖,叫左你未亂入,人黎! 迷:好,金牛擋住你對眼。)
轉自港服春祭的符號
同時密:「梨會講你係度?」我向光塔頂大叫:「※你!再爆大鑊上黎剪左你!」星:「嚇鬼咩…」
轉自港服春祭的符號
je:「死產!昆我?」眾人:「唔關我地事,全部都係符號一手一腳搞出黎。」
轉自港服春祭的符號
我又囧又痛又怒又……數十種感情同時沖擊,崩潰。(迷:太惡搞…… 我:THE END。 迷:下?!)
轉自港服春祭的符號
梨密:「死得未呀?叫左你未亂咁玩。」……靈感不足,下回待續。
迷:太囧……仲以為真係END。
我:桃子都未出場,我都未威過,紫同思都未上床……
迷:停停停停停,未講劇情。
我:呢D唔係劇情,係劇情後產生既野(?)。
迷:亂呀!!!
我:亂碼1/3。
迷:未幫某動畫賣廣告……
=====================
第一季,最後一回 第14回
請勿期待...亂到冇得再亂- -"
要期待就期待第二季啦
第二季序章製作中…
序章最後一回製作完畢後
第二季應該會開始放…

偶爾路過的(都沒在玩了...
其實本身個故事是不錯了勒^^
只是,,,真的好亂-,-
亂得我根本看不懂囧
但很努力的看光了
加油喔`

._.!!期待下回

原帖由 babiiifa 於 2009-3-7 06:10 PM 發表
偶爾路過的(都沒在玩了...
其實本身個故事是不錯了勒^^
只是,,,真的好亂-,-
亂得我根本看不懂囧
但很努力的看光了
加油喔`

那就真的很真心希望
你會期待一下第二季
第二季我落的心機
比第一季重得多(迷:即是說第一季沒用心? 我:不不不,只是用心的等級不同)
剛作好第二季的序章,所以就發放第14回
預計明早才會放第二季的
多謝支持啊
上回JE vs 符號(?),誰勝誰負?今回自有分解(迷:此句只是惡搞。 我:咁快踢爆旁白做咩?)
轉自港服春祭的符號
je:「符號!做好覺悟!」說完就拿起手上的惡槍向符號放刺裂旋風,(je:喂喂…我得69lv、33job…)
轉自港服春祭的符號
符號也不服輸,拿起『木盾』擋下,誰知?一下也擋不了,木盾就爆了。(眾人:旁白!有種再惡搞〔奸笑〕)
轉自港服春祭的符號
……以上兩句為惡搞,je「符號!」我:「嗯?到我?沒背稿…」導演:「你被炒了!」
轉自港服春祭的符號
(迷:從此以後,導演被剁了。)je:「……完?」我:「迷,你殺左導演仲有邊個幫手旁白?」
轉自港服春祭的符號
(迷:我做囉,但係…冇引號既書面語,你請第二個未得囉。)
轉自港服春祭的符號
我:「第一輯拍攝完畢,讀者們請等待第二輯。過往所提出的意見,會在第二輯開始嘗試。」
轉自港服春祭的符號
星:「當真?」梨:「主線故事都未入就散場?」思、恩、雪:「比人工先!」紫:「啊…」思:「紫,什麼?」
轉自港服春祭的符號
紫:「冇,只係……思……」星、雪、恩、我:「紫!大聲講出黎,我地支持你!」思:「你班友仔…又搞咩?」
轉自港服春祭的符號
紫:「都係講唔出,太難為情……」星:「唉…」雪:「明明兩邊都…」恩:「相愛不能?」我:「搞錯…」
轉自港服春祭的符號
je:「記得請飲……告白啦,頂。」眾人:「全體同人,向讀者敬禮。」
轉自港服春祭的符號
作者:第二季製作中,紫、恩、思、je,這四人的名字也是製作中。 啊,有意見歡迎提出。
迷:完?
我:多得你殺左導演,我冇錢請旁白。
迷:…早講……(凸
我:等第二季囉
迷:囧
============================
第14回是第一季的end
想期待的,請期待第二季吧xD
另外順帶一提
第二季不會再跟第一季一樣,會打破界限的
==============================
第二季連載開始
http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D1

原帖由 ═﹏═ 於 2009-3-7 07:02 PM 發表

那就真的很真心希望
你會期待一下第二季
第二季我落的心機
比第一季重得多(迷:即是說第一季沒用心? 我:不不不,只是用心的等級不同)
剛作好第二季的序章,所以就發放第14回
預計明早才會放第二季的
多謝支持啊 ...

我出得場未呀-3-名,職個d你都知架啦..問來都多如+_+正定邪...好似正好d..我相信邪你一定寫比你打到落花流水-_-我們爛gag 7人眾=0=你點諗我會唔知a_a?記得+插我落去-_-

原帖由 S夜 於 2009-3-8 01:38 AM 發表

我出得場未呀-3-名,職個d你都知架啦..問來都多如+_+正定邪...好似正好d..我相信邪你一定寫比你打到落花流水-_-我們爛gag 7人眾=0=你點諗我會唔知a_a?記得+插我落去-_-

我只係知你係劍-0-
話說 我第二季連載開始!
都係放係2kf-_-

我見到呀==copy左多之落去-0-你睇完我個post都唔合我叫咩名- -?

原帖由 S夜 於 2009-3-8 01:43 AM 發表
我見到呀==copy左多之落去-0-你睇完我個post都唔合我叫咩名- -?

其實宜家8個角色都好似太多-_-
我之前作作下都唔記得左幾個角色- -
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-18 01:09 AM , Processed in 0.040761 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存