2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 童話交流區 支持新童話的人請進
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 豆腐婆
go

[其他] 支持新童話的人請進 [複製鏈接]

原帖由 刀。Leung 於 2009-3-5 05:31 PM 發表
支持啦
同大閘蟹say good bey先...

重新黎過 至小可以 半年都搵到錢   

如果再玩舊 一年都..........虧..

我覺舊版唔係單機...

我覺似私服多d....
有錢仔咩都有 ...    勁大問題

其實..我以前都可能會好似你咁諗
但係雷佬係做生意ge
一個冇$比ge客同埋一個狂比$佢ge客
你認為係佢(地)ge角度睇 係有咩分別

出到黎做野之後 我如果玩童話樂園 我諗我都將會掉$入童話
當係消遣la....呵呵

原帖由 元氣壽司 於 2009-3-5 07:08 PM 發表
唉...家下個個新手一開始玩就密人:帶我升..帶我升...邊有以前自己升o既樂趣...
唉..第一日就50..60..木偶山呀....史洞呀....出黎有咩用呢..除左打卡重邊有人去..工作都不過係門口企掛..
唉...............只有組隊 ...

但係你又有冇諗過

........:當e個機制出現果陣 頭果排係呀 d人一齊升 唔會搵人帶(冇得帶)
         但係當後期呢? 話你知個情況丫
            高lv ge人會一齊升 新手比e家更加難跟得上
            玩家之間交流ge機會減少 對整個童話都唔係一件好事黎
            而個好處就可能只係...新手唔會(因為不可能)再叫人帶升,而令到某人(比新手叫帶升果個)減少左一兩句ge悄悄話.....

講真 你地認為新童話咁完美 可以一齊升咁開心
可惜既係...只限頭幾個月
有頭識諗既都會極快升隻帶得升既人出黎喇
遲D都會變做鴨SER...比D新童話"老"手屈晒機..
我睇到某D人話次元既出現係錯既..
話要高幸商無用...講真喇..我唔信你係新童話搵到500M(當一場次1XXM)一日lo- -
人地D魔B/幸商升唔洗心血..唔洗時間??..識自己變出黎??
仲有既係..我覺得依家童話1既錢幣兌換率一D都唔賤...
睇下新2KFUN交易板..仲有咁多人放野收野..好賤咩..唔多覺..
童話1D野貴定係你自己無(能力搵)錢..我唔清楚~.~
另外喇..又有人話想DEL左童話1個次元...我想講//無次元/..無我地童話1呢班人
仲想話開多D位...60個唔夠?定你機廢入唔到..我都唔清楚~.~
又話減少幾場...正所謂無三不成幾...一日次元得4場..4-3=1,,有計錯?? 得一場D人食咩??
話童話1虧...可笑也 童話1咩都有,,,虧嗎? 新童話咩都無唔虧嗎? 有錢仔係咩都有丫..咁你有冇先...你冇唔好羨慕WO~.~
新童話開...意味住火流法C既誕生...所謂既一齊打怪...米又係法C打~.~ 不是半帶升嗎?= =
係丫..木偶山個D出黎無用...佢無用又會有人去掛技??? - - 唔好玩我喇..
以上都係回應你地某DPO 講完..只係感受..如覺頂撞..一係我唔岩...一係你唔岩A_A

十週年勳章(賀詞)

物流成日冇貨又點爆

原帖由 O_MO如 於 2009-3-6 06:39 AM 發表
話要高幸商無用 ...

其實出次元 係就係可能滿足玩家一時之需
但係你認為次元 可唔可以令你致富? 一邊用同樣GE精神換慢慢貶值GE童$ 如果你認為值得 咁樣就值得LA
因為大家GE價值觀同埋對精神與時間GE睇法都唔同
另外..我話唔係話出次元係錯 幸商冇用
舊SER既然出左咁耐次元 已經冇可能del左佢 因為咁樣會令到一d(缺乏工作能力【指高級生產技能】)ge玩家難以生存
如果童話要del舊ser ge次元 我會同你一齊反對 但係只係局限於舊ser
而新ser 童$同埋hkd ge兌換比率仲未出現 如果可以係新ser del左次元 童$通漲一定慢好多
連帶埋...如果交6項產物比物流 個價值係根據物流倉 而唔係童$:hkd
咁樣 冇次元ge情況下 ge 初限生產技能產物:hkd ge值 一定多過有次元
如此的話 只要肯掛機 就可以係新童話度生存 而所唔需要付出官方所指定ge時間
付出精神 付出因為次元而令到你(們)所失去ge野

另外 幸商 我冇話過冇用(唔知你係咪話我la=-=")
我有2隻幸商 一隻叫 o商商o 一隻叫低b西
商商係玩整鞭 低b係整劍ge
整鞭果隻 曾經名例全ser第4 唔知有冇入過第3 而整劍 到e家仲係全ser第2
你認為我會覺得幸商冇用咩? 整鞭果隻我轉生左幾多次都已經唔記得lo...呵呵=-="

我所指ge係 【幸商再唔可以係新ser稱王】
e個 無疑係對我係鴨ser所專注ge野完全違背
但係點解? 好簡單 係新ser幸商ge用途大大減弱
至於點解 相信大家都會諗到 所以要作出相應ge改變先可以再係新ser立足
點改?我知你唔會問..=-=v

重新講多次la   【我唔希望有次元】同埋【有幸商再未必=有$】 只係適合用於新ser

以上講ge野 唔係反對你對所講ge野 只係再分析我ge論點比你(大家)睇下
如果想繼續討論 我會很高興 但請平心靜氣@v@        
                                                                                                       by 落葉o/o商商o/低b西

原帖由 快刀洪吉童 於 2009-3-6 10:50 AM 發表
物流成日冇貨又點爆

睇下咩貨嫁姐=-="
你去睇下果d乜叉乜叉木 乜叉乜叉礦=-=
你如果話金鋼沙果d乜7乜7野緊係冇貨la=口=!!!!

十週年勳章(賀詞)

你看下D鐵礦石鐵杉先講?

原帖由 快刀洪吉童 於 2009-3-6 02:41 PM 發表
你看下D鐵礦石鐵杉先講?

鐵礦石點同=-=
高階冶煉要用家麻=-="

十週年勳章(賀詞)

你講野轉得好快(鐵杉)?

原帖由 快刀洪吉童 於 2009-3-6 05:32 PM 發表
你講野轉得好快(鐵杉)?

咁樣你只係睇其中一兩樣產物
但係你睇埋其他....

當一樣生產技 d人升到高ge時候 低階產物庫存會減係好正常ge事黎丫=-="
但係我相信 新ser玩初級生產同e個ser玩初級生產
個前景會好唔同

十週年勳章(賀詞)

原帖由 O_MO如 於 2009-3-6 06:39 AM 發表
話要高幸商無用 ...

如果只打算靠童話搵真錢
那麼,,只會一面宣傳童話樂園
因為其自身於童話難以生存
在比較之下..只會吹捧樂園

玩新ser 為次元賺錢  其他 咩都唔理

我都支持童話1 唔會玩童話2  童話為左搵$開童話2 搵到之前個ser冇哂人....
唉  玩左童話3/4年  唔想童話變成咁.....

Alta活動勳章

這個星期討論童話的新發展,雖然大家意見未必一致,但總給人熱鬧起來的感覺。

至於「支持新童話的人」,本人認為大家無需像「拉客」一般的在這邊辛辛苦苦多求一、兩個玩家加入新server,事關大家玩家站在不同的位置,有著不同的目的。

有人(老使忽)在舊server擁有良好的角色,優越的武器、幻寵,他們選擇堅持不會轉server是理所當然的。如果你是「支持新童話的人」,無論你是為了去拚新server的排行榜,為了去賺現金,為了去結交異性、為了去認識朋友......試問你去拉這些舊server的「老使忽」過新server,對你自己本身有何益處? 少一個勁敵拚排行榜不是更好嗎? 少一個「老使忽」去賺可因你不是更好賣嗎?

至於新手,試問十個新手加入一個遊戲,不都是九個都入最新的一個server嗎? 最後一個就是有朋友在舊server照顧的呀! 所以你們放心不要再花時間心機拉客了!
已有 1 人評分Good 收起 理由
chiwang10909 + 1 哈哈 我就是老使忽 但不是閘蟹

總評分:  Good + 1   查看全部評分

回復 18# 豆腐婆 的帖子

我是賺$$的人 只會免費帶好朋友升啊=]
你也要明白,即使你無心串佢,你言語上還是很串啊
不信的自己開post投票,自己講野(黑人僧/唔黑人僧)
版友們會定奪的了

ps,講完e篇野唔再係e個話題上講啦,廢事要拎個尾彩攪成十幾廿個post

想有新手加入 童話 其實都幾難

因為童話呢隻game 己經唔夠其他game競爭
玩新童話既人只係 以前玩過童話 放棄左 跟住見開新ser 搵返以前種感覺既人

十週年勳章(賀詞)

青頭仔=舊玩家-舊玩家去新ser=青頭仔

原帖由 藍.希羅 於 2009-3-4 06:25 PM 發表

首先 希望你唔好抄我講既野 你咁無style既
新手無可能唔可以係童話1度生存 我上年開始玩童話 望見風子乂果d 100lv以上
我自己都覺得可能無咩可能追 但係漸漸咁玩落去 就算唔追lv 有好多地方都有得比你追
工技 ...

真係搞笑 自己叫人吾鍾意就走
自己又係人地個post度嘈

講左咁耐,到最後咪又係一個錢字=.=成日話新手又生存唔到,老手又大閘蟹,其實無論童話有冇出樂園,咪一樣係咁玩(我覺得),我唔覺得有咩分別囉.最大分別係,有人想拉多dhk戰士
過檔,原因都好簡單,咪為錢,唔通而家真係仲會有人為左搵番"感覺"而玩咁天真咩(都係我覺得),就算真係有,你地呢種天真感覺,又可以維持到幾耐?
已有 1 人評分Good 收起 理由
chiwang10909 + 1 人地想拉客都無計a_a

總評分:  Good + 1   查看全部評分

這個post..好似見唔到支持新童話而留言的人=__=
定係唔夠好眼力呢-口-
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-11 09:08 PM , Processed in 0.040662 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存