2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電腦硬件及砌機交流 想升級部腦玩GAT4
返回列表 發新帖 回覆
樓主: Flame~Haze
go

想升級部腦玩GAT4 [複製鏈接]

原帖由 小奶=] 於 2009-3-15 11:05 AM 發表
9800玩GTA4 唔開高效應該都夠玩架波
如果真係想換  GTX295

4870X2 could defeat 295 in some other ways,
anyway,樓主部機應該唔係玩唔到,而係玩得唔順而已
想更加順,換U夠了

十週年勳章(賀詞)

原帖由 月見 於 2009-3-15 11:30 AM 發表

4870X2 could defeat 295 in some other ways,
anyway,樓主部機應該唔係玩唔到,而係玩得唔順而已
想更加順,換U夠了

q系列既u都係一般
不如搵下有無貨尾既e8400好過

原帖由 小奶=] 於 2009-3-15 01:49 PM 發表

q系列既u都係一般
不如搵下有無貨尾既e8400好過

Dont tell me that you suggest him to go for Core 2 Duo instead of Core 2 Quad

比我都係咁話 比成幾千蚊 去升級黎玩gta 4 又未必高開順 比著我去買xbox360算

原帖由 ※海浪※ 於 2009-3-15 04:47 PM 發表
比我都係咁話 比成幾千蚊 去升級黎玩gta 4 又未必高開順 比著我去買xbox360算

do u think that you only upgrade it for GTA IV?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 月見 於 2009-3-15 03:58 PM 發表

Dont tell me that you suggest him to go for Core 2 Duo instead of Core 2 Quad

出新野未必好
E8400係INTEL中如果要計打機係最好
Q系列係新出 佢係繪畫方面就比E系列好

原帖由 小奶=] 於 2009-3-15 06:11 PM 發表

出新野未必好
E8400係INTEL中如果要計打機係最好
Q系列係新出 佢係繪畫方面就比E系列好

咁唔唔該你拎D Charts 出黎證明E84 係好過既Q82/Q95 ,特別係GTA IV
老實同你講,之前睇Farcry 2 E84 都已經完成使命啦

我部機e8400
9600gso玩gta4都有2x fps

原帖由 神來阿 於 2009-3-15 10:52 PM 發表
我部機e8400
9600gso玩gta4都有2x fps

係雙線遊戲就話高頻雙核有優勢者,
乜GTA IV 係雙線GAME? 如果係,點解i7行得咁順 ?

但係我覺得唔好買360
pc有得玩模組._.

新game來講

4核比雙核好d 

老實講一句, 人地開post問人想upgrade部腦玩GTA4, 你地就以為人地凈係用部腦去玩GTA4???  講真丫, 我覺得要打機, 用PC仲好過買家用遊戲機....一部好D o既PC可以玩到好多新出o既多平台game, 依家仲要有好多模擬器可以玩埋其他機o既game, 只係對PC o既要求高D, 所以我覺得用多D錢去upgrade或者砌一部新機好過你為隻game而去買多舊嘢放o係屋企....  

原帖由 大頭綠衣 於 2009-3-17 12:35 PM 發表
老實講一句, 人地開post問人想upgrade部腦玩GTA4, 你地就以為人地凈係用部腦去玩GTA4???  講真丫, 我覺得要打機, 用PC仲好過買家用遊戲機....一部好D o既PC可以玩到好多新出o既多平台game, 依家仲要有好多模擬器可以 ...

中point
其實由一開始都係PC>console
只係多人想平價玩PC玩到既遊戲先會買console黎玩
其實console個堆parts 都唔夠宜家整部quad core,high-end graphics card 勁,
成堆人話PS3隻KZ2 好,really?
搵Crysis 1920x1200 再同KZ2 1920x1200 黎鬥睇下邊個d texture 清d ?
你地班人玩console 你地既事,黎PC版傳教都算,但係如果你地班人認為幾錢銀去升級為一隻遊戲,咁就真係令我地班PC Gamers笑晒口

~_~笑死 E8400係打機之中最好? 咁E85同E86出黎做咩 都係雙核姐!
BTW XBOX360只係可以限住玩某D GAME 但PC既范圍大好多 而且用途都好多好
而且我想覺得..XBOX用手制打機..好難控..無KB咁好控 就好似D FPS既GAME咁 GEAR OF WAR咁 超難玩

十週年勳章(賀詞)

原帖由 金毛特工 於 2009-3-17 07:45 PM 發表
~_~笑死 E8400係打機之中最好? 咁E85同E86出黎做咩 都係雙核姐!
BTW XBOX360只係可以限住玩某D GAME 但PC既范圍大好多 而且用途都好多好
而且我想覺得..XBOX用手制打機..好難控..無KB咁好控 就好似D FPS既GAME咁 G ...

唔好真係睇數字做人好無
唔通9800勁過GTX295咩

E85同86只不過係E84既少量超頻版渣
玩超頻既 唔識買粒E84自己超上去
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-9 11:39 AM , Processed in 0.117228 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存