2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 PSP/PSV PSP 遊戲攻略 牧場物語 蜜糖村與村民的願望 討論區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: kuso鬼塚
go

牧場物語 蜜糖村與村民的願望 討論區 [複製鏈接]

請問呢版係咪冇溫泉個d架???
除左食野之外仲有d咩可以補條氣力柱!?

十週年勳章(賀詞)

尋日一玩,有D上手啦
呢個GAME應該沒出荷箱
要放野去商店就岩架啦
仲有呢個GAME有番女神(好似GBA甘放野去女神果個河到會出現)
不過我覺得個主角D氣力小得可憐,我想知有咩方法+佢氣力上限
D食物好食錢下.....
我岩岩玩頭2天就行哂成個市了(應該仲有D未發掘出黎)
其實我認為隻GAME打工好過種野(抱雞,照顧馬牛)
最後:隻GAME好似沒得玩羊仔,可惜

點可以行快D 行得好慢

十週年勳章(賀詞)

話時話- -隻game 唔做任- -得唔得

十週年勳章(賀詞)

有冇人想遲d一齊整牧埸物語的攻略?
有意請報名:
(報名格式)
2000fun姓名:
e-mail:xxxxxx@hotmail.com

2000fun姓名:牙南╭
e-mail:nam_122@hotmail.com

十週年勳章(賀詞)

原帖由 牙南╭ 於 2009-3-19 12:00 PM 發表
點可以行快D 行得好慢

真係行得好慢牙 = =

十週年勳章(賀詞)

發現小秘密:
早上8點去食品店用全部既錢買チーズ(芝士)之後就工作,到晚上6點去茶屋.酒吧賣俾老頭,1個賺50大元,賣得多賺得多

掟野比個女神貌似也會比個願望咁既野你= =+
有5個簡= =+
我估大概是祈求加好感度的事情來。

十週年勳章(賀詞)

原帖由 JohnnySunny 於 2009-3-19 02:42 PM 發表
發現小秘密:
早上8點去食品店用全部既錢買チーズ(芝士)之後就工作,到晚上6點去茶屋.酒吧賣俾老頭,1個賺50大元,賣得多賺得多
http://attachments.cngba.com/attachments/mo ...

D相係你自己影= =?
你可唔可以SEND個psp 影相程式比我?
我果d唔見哂= =
唔係整攻略有d困難

十週年勳章(賀詞)

原帖由 kuso鬼塚 於 2009-3-19 05:25 PM 發表

D相係你自己影= =?
你可唔可以SEND個psp 影相程式比我?
我果d唔見哂= =
唔係整攻略有d困難

一睇d圖就知係轉貼
不過d字係我自己打

十週年勳章(賀詞)

蜜糖村初期赚钱心得
一开始玩的时候,总觉得时间跟体力都不够用,没办法赚钱

不过玩上手了,熟悉操作以后就可以拉

首先说下我暂时的赚钱方法

1星期一到五,在8点前可以照顾农作物,也可以随便逛下,说不定能拣到不少东西,只要在9点前回到食品店打工(为什么要9点前,后面再说)喂鸡和收获鸡蛋,完了顺便可以存下鸡蛋,有个委托可是要5个鸡蛋的哦

2打完工以后应该是11点到12点吧,反正大概3小时,然后用剩余的时间冲去矿场,一般都能赶在1点前到的,然后嘛,当然是在矿场打工咯
  体力一般够你把矿石都敲完的了

3这样一天下来有大概700左右的收入,具体多少我没算过,然后加上路上拣的东西,我一天基本都有1000多的收入,(金手指的可以无视本文)鱼竿600就可以入手了[yxh100]

星期六的话就第1个工作一样,不过不能敲矿石了,那就到职人的家里打工,运气好还可以在砍树的地方拣到毒蘑菇的(抱怨下砍个树都要拿斧头玩下花式,严重浪费时间)

星期天就只有去砍木了,然后的时间应该还有很多的,不过照上面说的做的话应该就可以买到鱼竿了,不过钓鱼比较长时间才能有收获

想买背包什么的几天下来也可以买到了

我轉帖回來,希望幫到而家玩緊日文既人

十週年勳章(賀詞)

原帖由 大師父 於 2009-3-19 06:44 PM 發表
蜜糖村初期赚钱心得
一开始玩的时候,总觉得时间跟体力都不够用,没办法赚钱

不过玩上手了,熟悉操作以后就可以拉

首先 ...

大師父= =洗唔洗我幫你打番繁體?有d人唔識睇~

蜜糖村初期賺錢心得
一開始玩的時候,總覺得時間跟體力都不夠用,沒辦法賺錢

不過玩上手了,熟悉操作以後就可以拉

首先說下我暫時的賺錢方法

1星期一到五,在8點前可以照顧農作物,也可以隨便逛下,說不定能揀到不少東西,只要在9點前回到食品店打工(為什麼要9點前,後面再說)喂雞和收穫雞蛋,完了順便可以存下雞蛋,有個委託可是要5個雞蛋的哦

2打完工以後應該是11點到12點吧,反正大概3小時,然後用剩餘的時間沖去礦場,一般都能趕在1點前到的,然後嘛,當然是在礦場打工咯
  體力一般夠你把礦石都敲完的了

3這樣一天下來有大概700左右的收入,具體多少我沒算過,然後加上路上揀的東西,我一天基本都有1000多的收入,(金手指的可以無視本文)魚竿600就可以入手了[yxh100]

星期六的話就第1個工作一樣,不過不能敲礦石了,那就到職人的家裡打工,運氣好還可以在砍樹的地方揀到毒蘑菇的(抱怨下砍個樹都要拿斧頭玩下花式,嚴重浪費時間)

星期天就只有去砍木了,然後的時間應該還有很多的,不過照上面說的做的話應該就可以買到魚竿了,不過釣魚比較長時間才能有收穫

想買背包什麼的幾天下來也可以買到了

繁體版~..唔洗打ga..用word2007就得啦

十週年勳章(賀詞)

原帖由 486 於 2009-3-19 10:04 PM 發表
蜜糖村初期賺錢心得
一開始玩的時候,總覺得時間跟體力都不夠用,沒辦法賺錢

不過玩上手了,熟悉操作以後就可以拉

首先說下我暫時的賺錢方法

1星期一到五,在8點前可以照顧農作物,也可以隨便逛下,說不定能 ...

word2007- -?十世都唔用一次

十週年勳章(賀詞)

呢一類既係玩乜??

十週年勳章(賀詞)

想問係....日本果D時間...金...木...火....果D日子代表咩

原帖由 花形 於 2009-3-20 05:13 PM 發表
想問係....日本果D時間...金...木...火....果D日子代表咩

月係星期一

火係星期三

岩岩玩好易迷路-.-

日  月 火水木金土.= 日, 1 ,2 3, 4, 5 ,6
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-11 10:52 PM , Processed in 0.044294 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存