2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之樂章Ⅱ 改版後灰曬Orz
返回列表 發新帖 回覆
樓主: giroro208y
go

[其他] 改版後灰曬Orz [複製鏈接]

原帖由 歲月追憶 於 2009-3-19 10:13 PM 發表

錯了!!
最強既職業未必打嬴最強的玩家

你強既定義係咩~
如果裝備,技術既水平一樣,咁係咪職業既專精,技能較好的更有優勢?
而且弱勢職業要強,更需要比本已較強既職業花更多既時間,金錢.

再者我比較既並唔係指玩家個人,而係氾指16種職業既比較,
如果只要窄論最強既玩家,例如2個玩家都是狂戰的,那還有職業既比較嗎?
所以先有所謂既:沒有最強既玩家,只有最強既職業

原帖由 靖康 於 2009-3-19 10:22 PM 發表

你強既定義係咩~
如果裝備,技術既水平一樣,咁係咪職業既專精,技能較好的更有優勢?
而且弱勢職業要強,更需要比本已較強既職業花更多既時間,金錢.

再者我比較既並唔係指玩家個人,而係氾指16種職業既比較,
如 ...

如果職業最強係刺客  佢40lv
最強玩家60lv   全+9最高級藍裝  但佢唔係刺客
唔通40lv刺客都可以嬴?

如果唔係你句野就唔成立了
要成立就情況都成立

原帖由 歲月追憶 於 2009-3-19 10:32 PM 發表

要成立就情況都成立

如果2個都係60LV既全身+9最高級藍裝,屬性最合適既2個職業呢?唔係專精同技能較好既職業有優勢?
最強既玩家?最強既玩家可以用刺客PK嬴聖騎?

我真係唔明白...點解要用玩家來比較,用職業去比較唔係更有說服力咩?

原帖由 靖康 於 2009-3-19 10:40 PM 發表

如果2個都係60LV既全身+9最高級藍裝,屬性最合適既2個職業呢?唔係專精同技能較好既職業有優勢?
最強既玩家?最強既玩家可以用刺客PK嬴聖騎?

我真係唔明白...點解要用玩家來比較,用職業去比較唔係更有說服力咩?

其實話明最強既玩家
當然係打咩人都嬴先叫強
所以所以再講都無謂

職業太虛構了   
玩家才是較實在去代表每個職業來再作比較

始終都係職問題  什麼只有最強的玩家  沒有最強的職=.=

例如聖騎打元素吧-.-  隻聖全身加9又好 技術勁高好未 7千攻好未=.=?

一樣吾會夠元素打    職業技能先佔輸贏既機率   你幾高技術都好喇=.=人地暈你  吾通你又可以打到人咩........

賜客改左都係P得最勁

閃係小左但係攻擊力大左好多=.=   仲可以嘈D咩?

我岩岩係新手..岩岩先玩

原帖由 歲月追憶 於 2009-3-19 10:32 PM 發表

要成立就情況都成立

甘我又問你....你40lv會走去P 60lv?

換個問題又好   你60lv 去P 40lv  人地會肯嗎-.-.....?

最強職業打最強玩家  100%最強職業WIN   

(最強玩家應該代表高技術 裝勁吧)
(最強職業應該代表技能屈技能強吧)

技能屈既話摸都未摸到就輸左了   仲點樣高技術勁裝又有何用
我知你玩元素=.=問心喇    你p得死賜客?     計同lv喔

原帖由 屍織 於 2009-3-19 11:08 PM 發表

換個問題又好   你60lv 去P 40lv  人地會肯嗎-.-.....?

(最強職業應該代表技能屈技能強吧 ...

低lv有機0~0
上左60就食得屎

我玩元素= =
有d唔想玩囉~~~
元素冇閃冇防,已經夠易死
稍為比怪miss兩招
d血好似放水咁......灰

原帖由 ken456654 於 2009-3-19 09:48 PM 發表

元素睇黎只可以打晶同執雞,

見到遊俠,刺客,一邊走一邊祈禱啦=.=

見到狂戰,可以打一陣,好彩可以打死,不過通常有1-2個潛行等緊你

見到聖騎,唔好開心,都係走佬啦,打死佢要一段時間,不過小心打緊果陣你會冇 ...

我100%唔同意你o既講法,以我所見,戰場上汁雞最多o既係刺客!!
可能你唔識用元素,出技次序冇排好,所以見親咩人都要走
但係我所用o既元素,除左刺客同地獄,其他職都好好打,佢未醒已經可以殺佢
對住刺客,可以用「打帶跑」o既方法
而對住地獄,就要睇佢o既血量,少血o既,直接打佢,用巨炮暈佢隻召,再出盡全力去打
多血o既,就要等佢出招打晶/其他人,引開左隻召喚獸就狂轟佢
跟本元素就係一個好好o既戰場職業
以下內容唔計個人實力↓
講合作,元素大把技可以封住對手,配合隊友遂一擊破
講打晶,元素以高輸出去打晶,因為遠攻,所以唔洗好似狂戰咁一路行一路打(5人戰場)
如果去到大場,自己一個去打晶亦冇問題(40lv戰場),5氣問魔爆奧義,輕輕鬆鬆奪晶
如果呢個時間有敵人,人數唔多o既話,岩晒,開晒魔爆去打根本就係爽
人數多o既話,咁冇計,還掂都要死,不如出多幾招炮拎傷害值得分

各位元素,雖然更新左招天雷冇以前咁爽,不過元素依然有戰場o既地位 =]

地獄路過留cm ^_^
屈死元素真係幾爽

刺客打怪扣血係扣快左。。呢點係真GE。。
但係PK方面同埋打王方面。。。
唔敢想像..
依家去打王..我都係係後面射箭算-..-行到埋去用招閃都係等死..
所以依家變左成個遊俠咁..玩遠攻..-..-

未改版前我係玩近攻...
因為刺客D技都係近攻技多..
但係依家改左之後..個2招遠技變哂唔洗等..
所以依家打怪全部都係用哂個2招再加弓手GE技-..-
開始覺得刺客唔似刺客

原帖由 屍織 於 2009-3-19 11:08 PM 發表

(最強職業應該代表技能屈技能強吧 ...

難度你認為句子成立??
估唔到你記得我用元素-3-
不過我E家係元素&地獄了

原帖由 阿希 於 2009-3-20 01:53 AM 發表
地獄路過留cm ^_^
屈死元素真係幾爽

係屈死既都爽啦~
地獄勊元素既~~
同LV差唔多裝既都打唔嬴都幾樣衰- -
但地獄打其他職唔係咁易

笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 鳳牙 於 2009-3-20 01:41 AM 發表

我100%唔同意你o既講法,以我所見,戰場上汁雞最多o既係刺客!!
可能你唔識用元素,出技次序冇排好,所以見親咩人都要走
但係我所用o既元素,除左刺客同地獄,其他職都好好打,佢未醒已經可以殺佢
對住刺客,可以 ...

你改左之後仲有冇入過戰場?
我o既40LV 5P5 戰場經驗係同LV單P只有少數WIN到
狂戰一衝到埋身就等死
聖騎都好D慢慢行埋黎
剌客同祭司穩左就定唔到
神官係咁自補都幾難殺
地獄同遊俠=打兩隻 以前就話用天雷暈左隻野再打人,e+天雷得果4秒就用唔著....
e+連祭司同神官都打唔死,一下扣得幾百,一千都冇佢地只係出補技都夠保命
唔好同我講咩打戰場要團體,得你有團體咩?人地又唔係一個人衝上黎,就算你成團人行去,個個都打元素先
血薄防低又唔曉閃...試過我行最尾都係比3個圍,2個狂戰一衝+祭司變狼打到pk
其實我有個問題想問咁多位元素,我有好幾次明明灼熱衝擊同天雷都打中,但係彈都彈唔到,暈又暈唔到人...
好似都係中左天雷之後的事...再出灼熱衝擊有扣血,集氣但冇彈開同暈,天雷又暈唔到....你地又係唔係咁呢??

原帖由 quene 於 2009-3-20 11:03 PM 發表

你改左之後仲有冇入過戰場?
我o既40LV 5P5 戰場經驗係同LV單P只有少數WIN到
狂戰一衝到埋身就等死
聖騎都好D慢慢行埋黎
剌客同祭司穩左就定唔到
神官係咁自補都幾難殺
地獄同遊俠=打兩隻 以前就話用天雷暈左 ...

哈  我身為元素覺得呢隻game對元素真係好吾公平

你所講既打吾中吾多吾小關抗性事  又有雷抗火抗冰抗=.=抗左有機會吾中or-秒數    其他職業無影響  只有元素有抗性影響 哈哈

仲有呢隻game都幾過份  我相信好多game魔攻都會易中D   我諗你都認同吧?

但係呢隻game     賜客閃普攻不單止閃埋魔攻  苦笑

仲有法系時常3連miss-.-5連miss我都試過幾次

60lv打16lv怪都會miss=.=..............

就係因為其他職話元素屈=.=依家好喇  個個職改勁哂  元素就廢掉最重要最保命既招

刺客招閃都係保命招黎。。
有2種隱。。1雒開左打無得隱。。1種要有真氣先得。。
咁無可能打怪下下留真氣嫁MA。。依家佢改左招閃。。刺客都易死左好多

祭司升lv/戰場先煩--通常都係變狼升/打人,佢減左變狼加200攻果度--d狼技又調低

笑傲無雙

刺客真係廢左??你有無升埋專精先
我54lv地獄同同級刺客打...我可能pk唔勁
改版前同個刺客玩.....十招9招miss...俾佢爆到死...無場win
改版後再同佢玩......係打得中佢....但係我都係死....
d攻速快到打佢唔到..爆一下3000up.....萬幾血就係咁無左啦.....
你話刺客真係改弱左咩@@

原帖由 gold3gold3 於 2009-3-21 03:57 AM 發表
刺客真係廢左??你有無升埋專精先
我54lv地獄同同級刺客打...我可能pk唔勁
改版前同個刺客玩.....十招9招miss...俾佢爆到死...無場win
改版後再同佢玩......係打得中佢....但係我都係死....
d攻速快到打佢唔到..爆 ...

其賓事實無話廢唔廢左
但係你咁講就唔係咁岩啦。。
專精45先有..難道44打下就唔PK?

原帖由 屍織 於 2009-3-21 12:14 AM 發表

哈  我身為元素覺得呢隻game對元素真係好吾公平

你所講既打吾中吾多吾小關抗性事  又有雷抗火抗冰抗=.=抗左有機會吾中or-秒數    其他職業無影響  只有元素有抗性影響 哈哈

仲有呢隻game都幾過份  我相信好多 ...

係- -  物理又閃  魔攻又閃

但我覺得設計e隻GAME時以元素為主角-0-
日本官網一入去就大大個女元素使
你開夢之樂章果陣都係
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-14 08:27 PM , Processed in 0.045765 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存