2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 石器時代2 機暴~~~~~~有相~
返回列表 發新帖 回覆
樓主: jackrose
go

[消息] 機暴~~~~~~有相~ [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

原帖由 joam9092 於 26-3-2009 08:15 PM 發表
= =...
石2又唔係石1...
機暴唔等於最勁= =

機暴石1都唔係最勁
遲又有咩野年獸人狼
樣樣野都要錢錢錢

機暴生蛋後9成會死..只有1成生存!!

唔好拎隻機暴去駁..(唔好比愛情心心佢吃)!!

餵其他(唔係機暴)寵物吃愛情心心(吃完就會生蛋)!!

唔想機暴死就唔好餵食物佢吃..因為吃最多食物既寵物先會生蛋!!

石器已經變左質..想起12年前既中一開始玩 當時用緊56K上網

放左學第一時間就係開電腦上網玩石器....果時石器算係幾好玩既Online GAME

會考後已經沒玩了

雖然果時既代理係華義, Server攪得麻麻地, 外掛係咁出, 但係都識左好多朋友,  同D朋友解任務, 捉寵, 賣東西

到左石器3.0 已經唔好玩了, 個個好似自閉咁, 日日開幾個人掛機練Lv

不經不覺十幾年後出返石器2, 掛名免費, 但實際玩比收月費更貴, 當年自己抓既寵物變左由官方專賣寵物, 本身可以合出來既道具都變晒用真錢買....唉.......

變晒.......變晒........已經唔再好玩了! 但石器2有某程度吸引之處的, 不過現今的我, 這些賣點已經唔吸引我再玩了! (玩過石器1既 過來人字)

@@石器唔係出左8年咋咩?
點解上面個位話玩左12年......

原帖由 kencheng8 於 2009-3-26 11:58 PM 發表
石器已經變左質..想起12年前既中一開始玩 當時用緊56K上網

放左學第一時間就係開電腦上網玩石器....果時石器算係幾好玩既Online GAME

會考後已經沒玩了

雖然果時既代理係華義, Server攪得麻麻地, 外掛係咁出 ...

其實唔單只石器  我認為而家好多 點數商城制既遊戲都唔好玩

原因除左玩家外 代理都好重要  話就係免費 但其實分分鐘仲貴過玩月費  

唔買商城物品既玩家 又好難生存  導致遊戲失去平衡

令某部分玩家選擇些不當程式進行遊戲  好似hp咁有得複制物品  外掛加速果D就唔洗講

我想知石2機暴有無好似石1機暴既T技?

機械只係型唔係最勁既寵  無又唔會死 -3-

要玩 我一隻加格都玩殘機暴啦

原帖由 bamboo001 於 2009-3-26 10:18 PM 發表
有冇人話我知白色地拖狗生唔生到仔

我搵左黑狗同人龍生..有egg呀,,但出左人龍..

原帖由 霍景耀 於 2009-3-27 01:45 AM 發表
機械只係型唔係最勁既寵  無又唔會死 -3-

要玩 我一隻加格都玩殘機暴啦

咁又系阿~而且機暴無t技,因為npc無得學技..唔排除商城出t技即時賺返畢..
不過寵物最高上限系4招,而且學左既技系唔會升lv[我諗]
如果寵物遲d真系9歲死既話,我諗好多人唔玩- -+

你地班野...咁樣唔系叫有錢就大曬...隻機暴有幾大姐..我覺得系你地羨慕先咁講姐...反正距生隻野出泥賣的話咪大家都有lo~

原帖由 呀楠仔2代 於 2009-3-26 08:55 PM 發表
矮仔又有玩石器2呀..@@!?

有a_a比人的左去玩
你叫咩名.0.

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

原帖由 bilyspeaking 於 2009-3-27 00:11 發表
@@石器唔係出左8年咋咩?
點解上面個位話玩左12年......

實情是1999年已經開發完成

2000年是公開化

2008年是"與日本的開發商發生條文衝突.台灣華義借用石器時代名義.未得同意下另行開發石器時代2[即3d].結果因內部原因而迫使放棄所有與石器名義的一切計劃及構思.全部腹死胎中"

2008年11月唔知幾多號.正式結束了石器時代1

12月則是台灣石器內部營運解體

之後華義把台灣石器時代正式結束
總結一點來說

改掉無打木.無80龜.無打飛自己人系統.則是第一次流失
"計時制大反潮"是前期的一次重大流失老玩家的突變點
阿貝外掛是令石器變成全掛機時代.使忠實玩家感到無奈
賣錢/寵/道具商入侵.更加快石器人流滅亡的原因.
最後以"侵權開發商的簽名條文"把石器1推向盡頭

原帖由 矮仔☆ 於 2009-3-27 10:31 AM 發表

有a_a比人的左去玩
你叫咩名.0.

○楠≠

我之前都見到你應該!!!
矮仔☆
見個名咁熟...諗左陣...
都諗唔起..XDD!!

呢度有冇玩台服既人呀?

有既一齊玩,因為我都唔係好熟路......

我係入面叫"薩姆吉爾"

沒錯,係石一英雄既名......

有興趣既,係到留言or msn,pm我最好.....

我30幾 lv,想捉紅人又唔識去......

另外想問,大舌個d怪鐘e食咩??d心情成日插水........

回復 52# lee111 的帖子

我由第一隻年獸出現開始玩, 玩到佢連職業都出埋...
但大大唔講我都唔知原來石器ge滅亡係咁...
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-6 01:00 AM , Processed in 0.037564 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存