2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之樂章Ⅱ 【活動】G幣日日賞,心得內容大招募!(更改) ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 封之介
go

[其他] 【活動】G幣日日賞,心得內容大招募!(更改)

sor,貼錯了

夢之音樂街
真係好好玩啊,仲識左好多好多的朋友,又可以同GM玩,又有好多有獎活動(真好)『遊戲心得』
升Lv超易升一個鐘就升到7Lv,玩打擊既追分同情侶玩一次如果你10Lv起馬升1-2%『升級歷程&攻略』
之前D大挑戰只要0miss就有20萬G幣不知幾容易
已有 1 人評分威望 收起 理由
*追。月* -2 文不對題

總評分:  威望 -2   查看全部評分

cs online

玩了幾十場的大亂鬥之後

我只能用四個字形容     莫~名~奇~妙

先撇掉這次橘子算準時開放伺服 不要讓我們在那猜測之外
接下來的情況就整個都是 →→莫名奇妙
先是一開始的大塞車更新讓很多人都莫名其妙
再來就是橘子唬爽的莫名其妙火神重量比MG3輕
大亂鬥技能傻傻搞不清楚莫名其妙的亂放
衝的正爽也被莫名其妙的核彈炸爆
被搞到反滑鼠 莫名奇妙以為自己在玩卡丁車
莎拉隱形之後攻擊力*3也莫名其妙的捅爆一堆敵人
官網打很大的庫卡也莫名其妙的不見半隻  跑去演哈利波特 消失的庫卡..
火神也莫名其妙的攻擊前還要轉一轉
玩到一半還莫名其妙看到外怪狂丟火神 沒人撿

--------------------------------------------------------------------------------

之後更扯的..  玩家們還被橘子半唬半買半相送的買了火神之後封倉
(橘子:得叫工程師不要透露出太多火神情報   我要HAPPY的吸金吸到爽)

你看看 你看看 橘子這次搞的大亂鬥  莫名其妙的就唬隆過去了
外掛依舊很開心的跟近進度   狂丟火神 黑AK      莫名其妙~~
已有 1 人評分威望 收起 理由
*追。月* -2 文不對題

總評分:  威望 -2   查看全部評分

雖然對G幣和獎品沒多大興趣,但當是活動參與吧
http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D1
真好笑,上面有咁多人回復UP啲唔關事既野既 = ="

7日升33聖騎小小心得
用左大約7日既時間升聖騎  死左唔少次.....
講講我既感想先  對呢隻game第一印象係「升lv真係好辛苦」
初頭冇錢買裝  慢慢用精靈起裝既話  儲料方面都幾煩下  成日禁精靈  又有時收唔到
不過本人入左公會之後有人送錢我洗AOA我梗係起齊裝佢
之後玩都唔算難既~~

1-10 解任升  打孤島boss記住用撒沙先打  易打好多  不斷用再出技打就ok(戰士建議拎雙手斧,攻高,打怪方法:普攻,出技,再普攻,如此類推  咁樣就可以冇左個硬直時間)
11-20 長期解鵝毛筆任  不斷賣野儲錢  少d買水  多d坐  唔想解咁多任可以解草原既克隆獸既重復任
解到你升得慢先停  應該可以由14lv hold到去18lv左右既
21-30  到左20左右  可以去精靈之森解任升  又唔想解任升既話   再去營地不斷接重復任 (接完任之後  打齊任務物品,唔駛去解住  打到你認為唔駛再打個陣 先拎哂d料去狂解任,咁樣升仲快)升到26,27左右 就打上面既任拎坐騎
慢慢食下藥,坐下咁打  好易就解到任  26-27  可以去貝加爾度升  但要注意  坐既次數大約係打2隻坐一次咁濟
不過d怪就好易打  少主攻怪  比較好升  慢慢係個度打  打個2-3個鐘就升到去28-29
升到29 就可以係中間度接一個重任  係要你打克隆獸既角(下稱牛角)打9個定12個解一次任  記住今次可以慢慢打
打到你認為悶到想死個陣先停低  記住解任解到30好停  因為要返去轉職
玩聖騎既會要你去沼澤打野解任  注意  必須要硬闖入去打任怪  我實在唔知點教你入去...我自己都死左成10次先入到個位坐....所以...努力下
轉左聖騎之後  再返返去貝加爾  有淨低既牛角就拎去解哂佢  解完之後  如果仲可以接既話  再接   轉左聖騎  換到套新裝就盡換  大約都可以有2500防左右  而家打怪唔駛食藥  佢地打你大約扣80左右  唔出技打都可以頂到
解牛角解到你聲望高到冇得再接為止(大約8000聲望就唔接得)
跟住就轉去沼澤下面既骨島升   30-31左右就有重任接  係會要你打羽毛  最好搵fd同你打   又係一樣  儲一堆先去解到32就有會多一個重任接  要你打魚人 同樣  搵人組隊一齊打

呢隻game單升唔難  但係聖騎除左防高血高之外....講真  拎盾+單手劍  我自己本人戰神+6,藍劍+5都係得900幾攻(未出精靈) 28xx防左右  比怪打仲係100幾  打4-5隻都要出幾下補血  都幾辛苦下  拎雙手劍既話  其實不如玩狂戰仲好.....所以  如果頂唔住清怪速度慢既人  唔好揀聖騎  揀狂戰  但如果有興趣挑戰呢個單補單練既職  歡迎你加入聖騎= =

希望呢個心得幫到人- -

SD高達拳機教學
現在介紹下,滑步,MCA,SS,【正面背心,只限遊戲中欣賞,想看可以聯繫遊戲中噶我 ID:A】

拳頭機最基本;[1]收刀就系攻擊完按切換2武器。
                         [2]甩刀,正面對目標之後用你高達噶側面對著目標按攻擊,你會看到你無衝刺,
就直接一刀。呢個就叫空砍,系呢個前提,按完鼠標攻擊馬上拉翻鼠標用你噶正面對著敵人。

首先介紹下 【滑步】
咩叫滑步?就系取消WW衝刺噶聲音,提高出刀速度,提升移動速度。
呢個方法系。首先切換2武器,之後按WW1 ,W唔好放開,看到目標,看攻擊(呢個時候絕對5可以放開W)

第2介紹下【MCA】
咩叫MCA?好簡單,就系用滑步噶前提,是目標看到我地可以移動式攻擊,例如打2下跑到你左邊打2下
最後跑你後面1下,又話這可以1下1下甘打,又話者4下最後1下跑後面背心,成套動作,可以由你自己決定,點樣操作呢?
首先系滑步噶條件下,2WW1攻擊完目標之後,馬上再按2再按WW1攻擊,馬上放開W按2WW1再攻擊 效果,可以閃避必殺,等

第3介紹下【SS】
咩叫SS??基本SS;首先自己隨便砍1刀,5洗對著目標【適當距離6個身位左右】之後馬上換2換1【2換1按下W】之後按鼠標,等他自己沖過去砍目標,對方效果看到你系遠處砍他

第4介紹下【高速移動 用2武器中目標】
算了 呢個唔講,本人研究緊MCA槍,等研究成功在公佈啦

最後一句話啊,玩過一下SD5代表你識玩,請5好系度扮代表,等你成為高手先有資格評論我地是否系加速,無論你點講都好,我地只會對你講,你仲細,費時采你,有好多來見識過我地所謂噶加速得新手同學,他地都好5錯能分辨是非
果D將來先有前途,玩遊戲,就要量下自己有咩本事,等你玩好,你就有資格講人,有資格教人
玩遊戲就要尊重你噶對手!你先可以成功!!!
題外話:一位樂古玩家神流X洛經常開POST同講教學同串人,但佢所話的野全都是錯的,EG:強2同強3沒分別,禁我想問,你玩加血機,你加2點會多D定加3點會多D呢,重有好多佢9UP的野,都要大家自己搵下啦

唉.....我係71LV人士 有咩事可以做下FD架V_V ME叫baby~聰 可以密下我啦 唔該

唉.....我係71LV人士 有咩事可以做下FD架V_V ME叫baby~聰 可以密下我啦 唔該

當我第一次入到宜隻game 時
係入唔到嫁(因為係公測既第一日)

開頭新手怪要搶惟先可以升lv
但係我次次都俾人搶
到左廿幾lv我時
我就入左pvp第一既公會
個個人都好好~有講有笑
仲會一起升lv
個feel 好好

之後仲係2kf到開左自己團既版
但係之後個game係無咩點更新
令到我唔想玩
但係出左寵物個陣令到我玩左一陣
發覺寵物無咩用
之後又off左
到左宜家係無咩玩

但係宜個game幾好~又可以令到d人結婚
但係配對就唔好
我個團長仲叫我哋一起拍大合照
一起去睇佢哋結婚(唔知有無)

十週年勳章(賀詞)

我有一個好好ga諗法.
整 夢 之 六 合 彩

可以同六合彩票員買票
每4日開一次
頭獎可以係$同大獎(永久)你買票$X8

2獎係$同中獎(30天/其他)你買票$x4

3獎(2名)小獎(10天/其他)你買票$x3

安慰獎(8名)小小獎(3天/其他)你買票$x2

空氣獎(無限)你買票$x2

有6個號碼  
中哂=大獎
差1個中哂=2獎
差2個中哂=3獎
差3個中哂=安慰獎
差4個中哂=空氣獎

買得多有聲譽 聲譽到左1個數目 你買既$就可能會有bouns e.x.你買1金 佢會+你20銀...
gm收多既$可以用黎比d成日買既人 比番d bouns e.x. 佢買左50次1金 你比番佢15金到

用左大約3日既時間升隻召40lv  死左n咁多次= =
講講我既感想先  
對呢隻game一開始的印象係「升lv真係好辛苦」
打隻怪幾下又死一次~
之後系主城去面`好辛苦咁升
做左全部任佢 (姐系有任做任)
無任打怪-.-
25lv左右個陣 打食人花個邊d怪
之後一直做任到40lv
轉職 到41lv -3-
之後就開始易升
因為有隻地獄狗-.-

錯區sor......................

刀皇心得

講真刀皇真係超高攻
如果全力就無得頂加上一開始做任升得勁快加全力就無敵
刀皇有樣野好就係掛機 因為刀皇嘅超高攻 所以打高LV啲怪都無問題
係掛機設定果度教30%以下先食藥再掛更可做到找錢嘅效果

尼個係我嘅小小心得

吞食天地2鬼謀小攻略

首先前言:
鬼謀如果說你追求高攻擊力是個不好練的腳色 雖說在副本上扮演很重要的地位但是倔還是要注意自身安全 水錢也很耗 大約一趟只夠掛1小時左右(全身補品) 雖說初期就有不錯的傷害力 但是比起其他職業也得更有耐心栽培(本人常常死掉˙︿˙)

接下來 創角

請選中原 火 初始5點投資在智慧 這樣能夠保有鬼謀的殺傷力 (不然點地也是可以 因人而異)

屬性佩點:
1.智力精神型 高攻擊 hp少 mp少 
2.智力體質型 中攻擊 hp較多 mp少
3.智力能量型 中攻擊 hp少 mp較多
4.力敏搞笑型 低攻擊 hp少 mp少 (聽說只能用肉包跟圍毆打人)

1~20
新手任務接一接 進行就職 小諸葛可以找人組隊打 不然就是先本引導任務接一接在去打(引導任務經驗暴多 10等去解大約直衝21等 還送10火武將跟+10武器 可用到30在換)

較為推薦武將:少年孫堅 少年劉備 少年曹操
沒錢可用:小幫手巴豆妖 新手武將 宋仁 

技能:火掌握最好滿 不然最低也要5 再把火矢點滿 兵法掌握 10 陷阱50 風地水可以看看要修哪幾種 如要全修天書是必要的 不然到100等其他技能都學不到

裝備:任務+10武器跟鄴城武器店賣的防具 飾品等建議太平系列 跟主線任務的猛虎系列(+體)
20~30
這時候很好練 多練幾個分身解9包(劫糧)跟解主線跟小品 很快就升等了 而且樓桑村副本也順便解 他的+能裝能用到40等換葫蘆 
主要推薦:20~23 渤海樹林 23~26 到青洲的望海練到25左右轉戰齊都

較為推薦武將:潘鳳 少年孫堅 少年劉備 少年曹操 (少年武將大概市價80000~30000之間都收的到 所以存點錢就有了 張飛金牌有點貴不太建議)

沒錢可用:公孫瓚 公孫越 程遠志 押寨大小夫人 彭脫 司馬具(司馬跟彭脫建議找別人幫你抓) 有特有技的予毒

技能:這階段火矢大概點完了 改點掌握 當掌握都滿了因該就要準備點30技能 還有 這階段陷阱50點完以後點牛步50過路跟輕裝10 準備等35點伏兵

31~34
你會覺得這時候練功速度變慢這是正常的 由於30沒啥好任務可以解除了每天青頻果拿涼麵補還可以去打撤退戰 還有可以請人帶你過去徐州 並且買多點徐州卷 在35等之前都還算好用
推薦練功圖:31~32可打泰山(裝好可轉戰雲峰)33~34轉戰雲峰(裝好可轉戰小沛)
較為推薦武將:潘鳳 彭脫 司馬具(上品以上滿技素質稍偏沒差)為標準

沒錢可用:彭脫 司馬具(上品以上滿技素質稍偏沒差)為標準

技能:30主要技能都點滿 接下來準備點伏兵

35~37
練功速度比31~34慢很多 而且補品攜帶有限 建議改為用精華補 35~37這時裝好而且武將是潘鳳的話能選擇到天柱山打野馬 記得設定10等以上逃跑 以免遭到地區王打死 壽春跟但郯城不建議 會使用遊說 武將太強打自己可是會死人的QQ

推薦練功圖:35~36可小沛(裝好可轉戰天柱)36~37轉戰天柱(裝好可轉戰合肥1) 

較為推薦武將:潘鳳 陳宮 彭脫 司馬具(上品以上滿技素質稍偏沒差)為標準

沒錢可用:經國 彭脫 司馬具(上品以上滿技素質稍偏沒差)為標準

技能:35伏兵滿 

38~40 
你已經離40不遠了 但是3x等練及還是很慢 比起40等有朝廷經驗多 所以在這階段比較容易卡等 
推薦練功圖:37~38可合肥1(裝好可轉戰合肥5)38~40轉戰合肥5

較為推薦武將:凌操 潘鳳 陳宮 彭脫 司馬具(上品以上滿技素質稍偏沒差)為標準

沒錢可用:經國 彭脫 司馬具(上品以上滿技素質稍偏沒差)為標準

技能:主屬性火已經滿 但是要修其他屬性還是可以繼續修 

以上 本人1~40就是這樣 辛辛苦苦的3x等終於過嚕XD

以下可能有幾個問題
Q1 為何你3X等就要跳合肥

A1因為當時無聊感覺小沛太慢 然後壽春又有遊說 我都被我潘鳳打死QQ 後來想說沒去過合肥 沒有想到那麼好練 1隻怪無經驗加成直逼100 

Q2 你裝好才去打合肥嗎?

A2 不 我裝其實都是很爛的+3裝 並沒有說比較好 

以上 希望有幫到大家  請勿筆戰 如有疑問請回文^^

我想要我想要我想要我想要

:smilie_:p: :smilie_:p: :smilie_:p: :smilie_:p: :smilie_:p: :smilie_:p:

人玩刺...一開始用射手裝的不過e家覺得都唔錯.用41槍.劍黑精

一開始新手島跟任打.最後巨人keep住用澈沙就得!

我系轉去市中心(加c城)

都系跟任務.書任打.打王就反城叫下d高lv人幫下手...

精靈之森.都系跟任務.書任打...去到21lv打"岳"魚的血.打到到24lv.交重任就升到25lv,,,

再做埋精靈之森上方的精靈仔比你個任(最後打2隻大王)...

25(差唔多26)去貝加爾高原打任務.一開始跟任務.書任做...26多小小就去左打龍(花爪)

升到28.交重任(花爪)升到29...轉去打克龍獸(又系打重任物﹝小心.9000加c聲就唔比做﹞)

打完之後.交埋重任就升到30.此時打轉職任了.轉刺的任好easy.打4種骨人各4隻就得...

轉左刺去南方嶼打下任.解下書啦...升多32就去安哥亞.做任.書

安哥亞一開始我打鳥的.之後打豬.

36lv轉去骨礁打蠍.升到38lv(骨礁(蠍尾).安哥(豬腰肉))一齊交.升到40lv...

40lv系骨礁打火藥.升到41..如果裝好就轉去嘆息之地打公會任(牛牛)..一直做得升到45啦!

裝備就1-38都系自己整...

38武同48武我都系買...! 37-41橙裝d效果都唔錯.

不過我系用38.39.40橙(有3件效果).褲系用42任送的藍褲.

GOOD 好!好!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 03:28 AM , Processed in 0.039526 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存