2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 石器時代2 《石器時代2》遊戲資料區 gary哥哥人物加點之分析(精華)
返回列表 發新帖 回覆
樓主: gary5050
go

gary哥哥人物加點之分析(精華) [複製鏈接]

原帖由 晚上才上線 於 2009-3-31 09:15 AM 發表
我都係路過!  
第一,我見過佢係青怡個post度回覆,人地青怡都係好心分享下自己所講既配點!ps.人地有講明 唔好既可以俾意見!起碼人地識尊重人地既留言!冇反對過!人地開出黎都係想聽下大家意見!  同樓主相比-_-發覺好大 ...

他是好心我就不會這樣回應他了
他是為了錢而已!10個寫game書的,有9個半也是"呃飯食"的我才會生氣,謝謝!(我等了10年也沒一本似樣的game書)你們知道原因嗎?因為他們如果寫出來的東西有用的就沒賣幣商會在他們的書打廣告了,所以他們"呃飯食"是正常的!

原帖由 mike01722 於 2009-3-31 12:00 AM 發表

唔通佢話合擊靠敏都支持?-v-

我從來沒說過合擊只靠敏!

原帖由 fungcd 於 2009-3-30 11:47 PM 發表

換爪就可以升得快=.=?弓快好多囉其實"
而且我同幾位只係講番比樓主知~~~佢有d咩錯誤

用爪是升寵時用,有人也有回文叫你先看清楚我所寫的,謝謝

原帖由 瘋狂人 於 2009-3-30 11:52 PM 發表

樓主佢跟本唔接受人地意見,以為自己岩晒咁,一尾講高lv點高lv點   有無講下低lv  
人地問野 問多幾句 比多少少意見都開始唔耐煩咁=]仲鬧人添(人地都無鬧佢)
覺得唔係咁既咪大家討論下囉 有咩所謂,仲要話人咩天真, ...

我從來沒有不說低lv的,而是叫大家去著眼高lv後才是重點,因為你低lv亂加點基本上也不會發現什麼問題的,怪太弱^^

原帖由 hkg2009 於 2009-3-31 12:04 PM 發表
我不談及配點問題.
只談及 合擊 問題.

合擊 是否 等於升級快呢?
其實這不一定是的. 是因應個人而有所不同. 這是一個因應玩家打怪的問題.
解說.
為何爭取合擊?
- 合擊本身是無法增加傷害的.
- 只是可以100  ...

補上一個合擊不=快的重點
一場戰鬥有8隻怪的話,假設你每次也能全數合擊,可是在怪物假如有2/3次連擊技能的情況底下,除去要一直重複的看怪物每一次放技能的時間,也確實太沒效率,不見得也升的快^^
已有 1 人評分威望 收起 理由
小草╭☆ -10 請善用編輯功能作回覆,詳情可悅壇規。

總評分:  威望 -10   查看全部評分

神化寵=廢  係咪因為雜屬呢~~~~~~~~BTW 一件事冇可能人地錯哂ge~~gary先生你就大方一d 大體一d啦   個青x(唔係頭XD)就唔好理啦  扮哂野ge人  話比人知自己有幾辛苦  搏同情? 收$又唔見佢話辛苦~~~

期待你既機暴人龍老虎皆為廢物之火爆資料

GARY 哥  1 lv 20體 真係高血d架....
5體每lv 加 1血  20體每lv 加 4血
呢個係事實....唔好亂教

你就真係唔好亂教啦~~鬼唔知20體升lv多過5體咩,你lv.1加20體先升到20lv,同一個1等級5體,16lv先開始加到20體的人物,大家升到20lv血量係一樣嫁!你自己測試完先攻擊我啦,吹漲!

請繼續分享

首先本人很欣賞您的分享...在此除了同您講聲多謝亦同其他有心得的玩家講聲多謝...無論資料對否...都多謝您地既分享!

GARY兄曾經話過其他攻略會慢慢再補上!(超過30玩家回覆立即補上3天60,4天70之路,全手動輕鬆不用爆肝極為詳盡之流程,40回覆立即再補上寵物之心得以及機暴人龍老虎皆為廢物之火爆資料,外加風火水地對應不同人物之寵物應用)

希望您可以盡快...熱切期待您跟各玩家們繼續分享^^

原帖由 joelam168168 於 2009-4-1 11:31 AM 發表
首先本人很欣賞您的分享...在此除了同您講聲多謝亦同其他有心得的玩家講聲多謝...無論資料對否...都多謝您地既分享!

GARY兄曾經話過其他攻略會慢慢再補上!(超過30玩家回覆立即補上3天60,4天70之路,全手動輕鬆不用 ...

經已補上速升之路!

只可以說樓主太自信了~~~完全聽唔明我地講咩
我係講~~又話人升得快,寵又升得
我一路講更,......如果攻敏人升寵用爪可以合擊到
咁攻敏人~~快速升Lv好弓的優點去左邊
即係又用爪又用弓???
你用弓升到70~~~唔通中途又用下爪升~~搞到
咁如果你經常用弓...何來用到爪呢=.=?咁何來升到寵呢
用弓升lv係快~~~咁d寵又點呢??
同埋你個速升~~睇到都呆了~~一日12粒鐘,仲有用埋遇敵草-.-
一個正常人真的可以???????只能說一句"哦".......用遇敵草即係要錢啦
要錢即係要儲錢...唔儲錢~~何來有錢.
自己係一個學更整game的人~~~知道咩叫遊戲系統.......

很熱烈的討論....

期待寵物的心得分享

十週年勳章(賀詞)

玩家互相分享一下 升級經驗 係好事~
唔同的配點方法有唔同的成果,希望大家能 理性討論 ,或許從中會找到更好

石斧lv.5呀..gary

樓主好多時間好得閒~狂回文^^
唔知我咁後既問題會唔會回到呢...
我想問如果攻敏人or敏攻人~體加得多過30~或者我只係加到岩岩好到34防甲要求既26體咁樣得唔得?

原帖由 gary5050 於 2009-3-30 05:10 PM 發表

你肯定沒打過高等怪!你用34防甲在身上跟著之前跟我講你因為能補血所以升的比體敏人快?!你後期是每場戰鬥中也要補血啦!自己玩久一點才跟我講吧!跟你說,去發個文,把我的推翻,叮在那邊只會靠妖加"吹水",最憎D吹水怪,好 ...

我肯定你未打過高等怪
老母村都有lv2 滋潤精靈 體靈+300血一次
12mp一次

另外 你開post 完全係炫耀自己個人成就
人地比意見你 你唔可以平心靜氣一齊討論下?
一味反駁 反駁

大大發的文太棒了~~讓小弟感動不已!!!

原帖由 fungcd 於 2009-4-1 03:45 PM 發表
只可以說樓主太自信了~~~完全聽唔明我地講咩
我係講~~又話人升得快,寵又升得
我一路講更,......如果攻敏人升寵用爪可以合擊到
咁攻敏人~~快速升Lv好弓的優點去左邊
即係又用爪又用弓???
你用弓升到70~~~唔通中途 ...

別要我說你眼殘,你沒資格看我那個速升之路!因為我早講了不想花那一點小錢玩遊戲的就別看下去!枉你為在讀遊戲製作的!你讀屎片嗎?人人也不肯花一毛錢玩遊戲那製作遊戲的跟開發商要去吃屎了好不好!

原帖由 小星君 於 2009-4-1 09:39 PM 發表

我肯定你未打過高等怪
老母村都有lv2 滋潤精靈 體靈+300血一次
12mp一次

另外 你開post 完全係炫耀自己個人成就
人地比意見你 你唔可以平心靜氣一齊討論下?
一味反駁 反駁

你當我沒打過高等怪吧,不想發罵戰文,謝謝!
還有我發這一大堆文是因為我看不起那一些寫game書的人!很奇怪你們情願在一個有教無累不斷回覆每一個人的文章的人的雞蛋裡挑骨頭,也不會去在一個只是被反駁得沒有回應的那尾魚裡挑那一大堆的骨頭!囧....我免費沒收人錢寫的...人家收錢的可是卻寫出了一大堆大便,唉~~~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-6 06:57 PM , Processed in 0.055808 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存