2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝2 OB職業及配點討論
樓主: 豆豆苗
go

OB職業及配點討論 [複製鏈接]

原帖由 VSOD 於 2009-4-2 01:50 AM 發表

最緊要爆血...

反正不嬲唔覺封c係升lv既材料= =~

魔封....orz我怕遲下勁到無倫

=   ="我都係諗緊[咒術師]到底會變成嘜東東...如果係魔法型既話咁前期魔封仲方便

原帖由 yu1gi2oh3 於 2009-4-2 02:26 AM 發表

=   ="我都係諗緊[咒術師]到底會變成嘜東東...如果係魔法型既話咁前期魔封仲方便

雖然係封師 + 法師既2轉
一睇2個前置職就好似係封師可以學魔法咁…
但係睇個名又可能好似魔1既咒師咁
會放狀態技為主
咁力 / 魔走向都可行…

聞說爆擊去到後期好威
封師當弓手咁玩唔知有無作為…or 掟回力標出橫掃… or 掟小刀
就是不太愛封師跑去玩魔法,而且去到後期無裝備support到

原帖由 古利斯 於 2009-4-2 03:47 AM 發表

雖然係封師 + 法師既2轉
一睇2個前置職就好似係封師可以學魔法咁…
但係睇個名又可能好似魔1既咒師咁
會放狀態技為主
咁力 / 魔走向都可行…

聞說爆擊去到後期好威
封師當弓手咁玩唔知有無作為…or 掟回 ...

=  ="我覺得最奇怪係, 封師唔可以用高階杖同得I級魔法...但物理系又咁弱...真係除左撐血捉寵外, 真係唔洗考慮[戰鬥]呢2個字..

原帖由 yu1gi2oh3 於 2009-4-2 04:03 AM 發表

=  ="我覺得最奇怪係, 封師唔可以用高階杖同得I級魔法...但物理系又咁弱...真係除左撐血捉寵外, 真係唔洗考慮[戰鬥]呢2個字..

其實唔係封師弱
一黎就魔師傷害輸出太特出
對比之下物攻好似好弱
另外就係弓手係魔力2其實唔係for傷害輸出
我係巴哈睇左篇文
係講解魔力2既弓手定位
弓手係輔助性較高既職業
唔再係好似魔力1咁又高攻又好閃

封師睇返技能同裝備,其實算係半個弓手
所以我諗如果將封師當弓手玩先係正路玩法

係巴哈到見到後期高lv, 弓手暴擊好有用
全靈巧可以達到25-50%爆擊率
所以我隻封師都會試下咁既走向

講真…封師魔封,得初階魔法,又只可以拎r1杖
初期你係可以同魔師看齊
初期你升lv係快
不過去到中期我估計一定已經好吃力
升技又無魔師咁快
又學唔到高階魔法,甚至連裝備都無support

但係暴擊型去到後期,又閃得,又爆得
血keep住每5lv + 2~4點都應該唔駛比人飛

我睇巴哈 / 大陸網既分析,
弓手玩暴擊型可以唔駛全力
力量影響既物型damage對弓系黎講唔高
簡單d,可以玩1血1力2靈 / 1血3力4靈
不過我就用返自己每5lv既單位計算做法

我用封師做第一職都係想一開始錢唔會太難賺
初期既寵物市場應該都幾好搵
所以都係自己想點玩就點玩

下圖係自己試配到50lv的情況
上圖多加攻
下圖多加血

笑傲無雙

本人cb時試左2力2靈封c想以弓手玩法升上去...而家10lv....結果係...同魔c pk完全唔夠血...連7lv都打唔嬴....對騎士都仲夠打...完全閃唔到...血又少...同士兵傳c打仲屈機...識補血....玩哂....所以...魔2玩咩角色都係...唔加血...一定死能硬....
2力2靈係捉寵升lv方面影響不打....
升lv...你可以用血寵係前面檔...2靈命中高...敏都快...清怪還可以...
捉寵...封c可以學體技果招失明...扣十幾血...用黎捉1lv寵好好用...捉寵同升lv一樣...放血寵係前面防...一定要捉左寵先...唔好清完怪先捉...因為寵可能會nono....唔清怪既話就算寵nono...都唔一定會打中1lv寵果隻....

用血寵檔好過自己加2體1力1靈/速係前面檔
第1...用血寵防...人但係後面可以用技打...升下技...又唔駛點補血...
第2...如果你用魔寵係後面打...個人加2體防...你咪冇得攻擊升技...如果你打..2體如果俾怪合擊都好傷...同埋裝都好快壞...
第3...用魔寵雖然清怪快...但唔好忘記...10lv以上既寵回hp/mp都要收錢...
你寧願d錢用黎俾自己升技好...定係俾d寵燒左佢好?
第4...升血寵其實好有用...pk時...轉位其實好重要...由其係對住d魔c...用血寵可以頂多幾下魔攻或下物攻....不停轉位...唔好俾對方古到...自己唔扣血....就有機會win

血寵好介紹:磨土龜...體同精都好高...你可以+體或精...+精魔防高同埋可以用魔攻...但好慢...俾我我會加血...以做血寵為主...就算唔加精..佢本身魔攻都唔差...因為佢出招慢...+體血多d...都唔駛係未出招前就屎左...

咁如果士兵呢?
1血1力2靈好定2力1血1靈好呀??

如果士兵唔+太多點去體到
咁100lv 要有幾多hp 先唔會比王打飛.......?(即係至少要+幾多體)
因為我想玩力敏 士兵+﹏+

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-20 12:33 PM , Processed in 0.033639 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存