2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 尋仙Online 放棄尋仙!
返回列表 發新帖 回覆
樓主: +howard+
go

[分享] 放棄尋仙! [複製鏈接]

其實邊有game冇外掛嫁 你地話通街都外掛
其實有冇諗下有冇方法解決先
尋仙xx我都有用過 用黎掛資源一流
打怪就有d問題始終係機械人嘛
對外掛我可以比少少心得比大家
1.轉ser 南北斗各有3個ser 同地方有外掛咪轉ser睇下lo
2.尋仙xx其實好蠢 好多人都唔set不搶怪 咁你咪見佢去打隻怪之前 打隻怪一下走開 等d外掛幫你殺lo 你會覺你有經有野執個外掛就係咁跑黎跑去幫你打怪 咁咪重好升
3. 開pk殺之 殺一個10點 1個鐘唔好返城 殺外掛其實幾爽 又唔識反擊

其實都好唔明d人用外掛4xlv掛2xlv怪 又要怕死又要掛 高咁多lv掉物品少又冇咩經 唔知掛黎做咩 d eq又會爛 d人都唔知係咪玩game

講真 你去d高lv 地方 好難見到d外掛佬 因為高lv地方好難怪 2下唔埋 有幾隻怪黎圍

原帖由 pigpigb 於 2009-4-6 12:11 AM 發表

韓國開發既永恆之塔(AION), 在韓國伺服封左15000個以上的外掛韓國玩家帳號!
仲有外掛玩家入稟法庭告返公司添~   咁你去玩美國game或者單機game吧啦!! 咩國家產既game都會有外掛的~ 唔該收收皮,擴闊下眼界,唔係 ...

"尋仙跟本就係一隻外掛" 呢句野我係引用樓主ge 你學人講咩"擴闊下眼界" 你連一張帖都睇唔清楚呀 仲有大陸d人工幾低你知唔知呀 d電腦人材都搵咁少錢,又入唔國際電腦工司做野 3/4千人仔人工一個月逼住寫外掛搵錢你又知咩 外國唔係無外掛 但佢地d電腦人材有好好ge 正職唔駛做d咁ge 野,大陸人工低開發人員做完隻game無野做 秘撈/比人收買 寫外掛(賣幣咁好搵)會好出奇??大陸賭波集團收買香港甲組打假波都係咁啦~

"咩國家產既game都會有外掛的" 呢點我認同,但好似呢隻game 咁多外掛仲要咁唔積極捉ge game,我諗國產game先有,你都識講人地閒閒地都捉15000個,尋仙咁q多外掛,中港台3地幾多人外掛用夾埋都捉唔夠15000一半,放任外掛同有外掛好大分別嫁,尋仙外掛橫行到好似gm咁唔叫外掛game叫咩先???
中國13e人假設10萬人有一個咁衰要寫外掛都13000個啦~一個外掛賣比幾多個幣商同玩家呀?用外掛ge人唔駛估都知多啦
中國唔係唯一一個有外掛地方,但一定係最多人用外掛ge地方
好似你口中講要 "擴闊下眼界" ge "懵仔"係你自己呀 祝你好運 早日進步

cso 冇外掛 .
有bug

原帖由 vinstar22 於 2009-4-6 12:54 PM 發表
其實邊有game冇外掛嫁 你地話通街都外掛
其實有冇諗下有冇方法解決先
尋仙xx我都有用過 用黎掛資源一流
打怪就有d問題始終係機械人嘛
對外掛我可以比少少心得比大家
1.轉ser 南北斗各有3個ser 同地方有外掛咪轉 ...

尋仙xx 係唔係講緊xx大寶???

原帖由 面交player 於 2009-4-6 04:10 PM 發表

"尋仙跟本就係一隻外掛" 呢句野我係引用樓主ge 你學人講咩"擴闊下眼界" 你連一張帖都睇唔清楚呀 仲有大陸d人工幾低你知唔知呀 d電腦人材都搵咁少錢,又入唔國際電腦工司做野 3/4千人仔人工一個月逼住寫外掛搵錢你又 ...

睇完你呢段野我笑左出黎 得國產game先有外掛咩?
唔該你先係擴闊下d眼界啦,game只會話好唔好玩
有冇外掛係睇間代理商肯唔肯做野,仲有睇d玩家係唔係d外掛佬
唔係隻game本身決定多唔多外掛架,小朋友,玩多d game先好講野啦
好game點解會變成爛game,就係d代理商唔做野咪俾外掛搞到爛lo
好似爛橙呢d代理商唔做野咪外掛橫行lo,又唔見OMG代理果d game有外掛
不過講外掛講到大陸d人工,你都好"勁",真係好有學識wo

最後又回敬你一句:
"好似你口中講要 "擴闊下眼界" ge "懵仔"係你自己呀 祝你好運 早日進步"

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ken200009 於 2009-4-6 05:12 PM 發表

唔係隻game本身決定多唔多外掛架,小朋友 ...

咪係,唔捉外掛係代理問題,唔好講咩國產外國產啦,
就算AION、黎到香港大陸台灣,如果係爛橙網龍代理既,咪一樣咁多外掛,實唔會捉添

其實我諗你應該真係小朋友之中既小朋友,一個遊戲做完就唔駛做維護、更新架啦?
做完隻遊戲就會無野做?開玩笑
講到人地人工低就一定會去整外掛咁,你有冇證據?
唔好人云亦云,你話我知韓國遊戲開發人員多唔多人工?
咁點解佢地咁多人用外掛既?唔通韓國人工仲少過大陸?

大陸人多,用外掛自然多,你睇人地韓服AION都至少成7萬個帳號用外掛啦
你認為韓國多唔多人用外掛呢?
計比例計%,我唔認為韓國會少得過大陸

十週年勳章(賀詞)

仲有用中國十三億人、十個裡面有一個寫外掛,即係有一萬三千個人寫外掛黎講,
我真係覺得你真係好低_,
中國十三億人試問有幾多人有機會接觸電腦、有幾多人有機會上網?
上網裡面既人有幾多係玩OLG?
玩OLG既人裡面有幾多個係有電腦遊戲編程知識?
會入面既人有幾多有興趣去寫外掛?
用下腦啦,黎黎去去都係果幾班人係到寫外掛咋嘛

仲有,你知唔知幣商點打幣架?
一人控一部電腦,開外掛去打幣?
NO,一人開咁N多部,多開N咁多個帳號開外掛去打幣,跟住出街飲茶、嘆咖啡
「一個外掛賣比幾多個幣商同玩家呀?用外掛ge人唔駛估都知多啦」
好笑。

原帖由 ken200009 於 2009-4-6 05:12 PM 發表

唔係隻game本身決定多唔多外掛架,小朋友 ...

第一我一直都無講國產game先有外掛,問題係大陸出ge game 外掛最橫行
真係唔該你擴闊下d眼界先講,你講得無錯game只會話好唔好玩,多外掛ge game 會好玩得去邊呀?好game都比外掛整衰啦
有冇外掛係睇間代理商肯唔肯做野,但大陸本身都唔積極捉外掛等於鼓勵外掛佬寫同用外掛,外掛係防唔晒但可以捉嫁,
大陸本身都做唔好,咁大個外掛溫床做靠山,代理商好多野唔整得嫁可以對外掛做ge真係好有限嫁

"唔見OMG代理果d game有外掛" 呢句真係令我大開眼界lor,咩game都有外掛嫁,分別只係用得幾明顯同捉得多唔多嫁ja
不過講外掛講到大陸d人工,我一d都唔係好"勁",呢d唔係叫有學識,知道大陸打普通工少人工只係常識黎

原帖由 錯月 於 2009-4-6 05:35 PM 發表

咪係,唔捉外掛係代理問題,唔好講咩國產外國產啦,
就算AION、黎到香港大陸台灣,如果係爛橙網龍代理既,咪一樣咁多外掛,實唔會捉添

其實我諗你應該真係小朋友之中既小朋友,一個遊戲做完就唔駛做維護、更新 ...

根本一開始大陸就無決心捉外掛
你講ge AION外掛已經好多已經事實,到中港台都會係咁,但如果韓國捉得好,對中港台AION係會有絕對參考作用,
如果韓國攪唔好到時咩工司代理作用都唔大
網上遊戲當然要做維護做更新,但做維護做更新一定唔會好似開發初期人手需求咁多,合約完左,做得好ge員工留低,其他人做咩呀?馬上搵到工架???
整外掛對佢地係一個無奈而賺錢最快ge方法,你講"講到人地人工低就一定會去整外掛咁,你有冇證據?"你有冇證據唔係佢地寫外掛?隻 game 一出幾日
就有外掛,外面ge程式員都要時間了解個程式先寫到外掛啦
"你話我知韓國遊戲開發人員多唔多人工?"我對韓國一d都唔了解 你問錯人
"咁點解佢地咁多人用外掛既?"不如你問尋仙點解咁多人用外掛仲好啦
"唔通韓國人工仲少過大陸?"呢層我又唔知wor,但如果韓國人工高過大陸,咁寫外掛利潤一定成正比例
無錯大陸人多,用外掛自然多,尋仙區點解要成日講AION?尋仙原廠肯帶頭比心機捉,中國都一定多過7萬個啦

一早放棄左,賣緊ac等大陸aion公測

睇埋4月8點先..再諗下放吾放棄

原帖由 錯月 於 2009-4-6 05:55 PM 發表
仲有用中國十三億人、十個裡面有一個寫外掛,即係有一萬三千個人寫外掛黎講,
我真係覺得你真係好低_,
中國十三億人試問有幾多人有機會接觸電腦、有幾多人有機會上網?
上網裡面既人有幾多係玩OLG?
玩OLG既人 ...

你又唔睇清楚d野先,我係講"13e人假設10萬人有一個咁衰要寫外掛都13000個啦"如果13e人10果有一個就會1.3e 唔係13000
真係唔知邊個好低
"中國十三億人試問有幾多人有機會接觸電腦、有幾多人有機會上網?"咁你又話10個有一個?中國唔係咁落後嫁有好多省連農民都有電腦嫁(我識人黑龍江做農民都有電腦仲用佢地講ge"寛帶"上到網),中國有電腦下鄉補貼政策嫁,唔好睇唔起中國經濟同科技,中國可以出到online game啦,
10萬個人都無1個有電腦遊戲編程知識而有興趣寫外掛(你太睇唔係中國人啦)?"黎黎去去都係果幾班人係到寫外掛咋嘛"試問年年中國幾多大學幾多人讀計算機工程畢業呀點會黎黎去去都係果幾班人?真係唔知邊唔用腦??

「一個外掛賣比幾多個幣商同玩家呀?用外掛ge人唔駛估都知多啦」我呢句野同幣商開外掛多號去打幣無抵觸嫁wor
一個程式唔止賣比一個人/一個賣幣工作室嫁
正確係n個工作室有n個人,人人開咁n部電腦 多開n個帳號開外掛打幣

今次係我最後對呢張帖ge回復,之後幾無聊ge評論我都唔回
我最後想講本人對國貨/兄弟同胞無歧視同偏見,都明白國內外掛程式員ge辛酸同苦衷,我唔玩國產online係對遊戲發行同管理公司ge不滿,果d身為遊戲前開發人員ge外掛程式員寫外掛除左係搵$ 仲係對遊戲發行同管理公司不滿ge另一種行為

十週年勳章(賀詞)

原帖由 面交player 於 2009-4-6 11:19 PM 發表

根本一開始大陸就無決心捉外掛
你講ge AION外掛已經好多已經事實,到中港台都會係咁,但如果韓國捉得好,對中港台AION係會有絕對參考作用,
如果韓國攪唔好到時咩工司代理作用都唔大
網上遊戲當然要做維護做更新, ...

人地呢,整遊戲係以開發組黎計,
人地各人有各人負責既方向,有人負責設計、有人負責繪畫、有人負責程式,
唔會話有人真係厲害到樣樣掂、樣樣勁
何況任何遊戲設計公司,都唔會話造好一個遊戲就會抄人,
佢地繼續做更新、維護,甚至再做另一個遊戲,
做好隻GAME就抄人,比例子,咁CHEAP既公司就真係未見過
如果一間公司你只係可以做短期既,我想問,有咩人係會去做?除左特邀之外另計

唔好用反問我有冇證據唔係佢地寫既外掛啦,只會顯得你弱_、無腦
你比到證據我咪萬事OK囉,而家你無證據又反問我有冇證據,好笑

就我所見最最最真正外掛遊戲公司既,係網蟲既遊戲
佢出既GAME幾乎隻隻都有脫機,而且距離遊戲出左既日子不過一頭半個月
你認為係網蟲每做完一隻就抄晒啲人呀?
所以佢地就寫外掛搵外快呀?
你認為一間全年收入全台TOP ONE既公司,會做完抄人咁百街、人工會少過大陸呢啲人工少「普通工」?

另外,其實就我尋仙所見既外掛,係某啲地方真係好多,但基本上大部分好明顯都係幣商既
多開=多收入

原帖由 面交player 於 2009-4-6 10:37 PM 發表

第一我一直都無講國產game先有外掛,問題係大陸出ge game 外掛最橫行
真係唔該你擴闊下d眼界先講,你講得無錯game只會話好唔好玩,多外掛ge game 會好玩得去邊呀?好game都比外掛整衰啦
有冇外掛係睇間代理商肯唔肯 ...

咁證明你傻仔姐,你咪係OMG d game搵外掛俾我睇lo,佢d game我玩親都唔見有外掛lo
不如你搵俾我啦,"勁"人,記住,係ser入面用到起碼1星期以上先好wo
仲有,隻game本身可以防到幾多外掛呀,大佬,人地開發架咋,最多處理d bug架咋,"聰明人"
你都識講係代理商做唔做野啦,咁又關隻game咩事,而家咪就係證明個代理廢lo
代理捉唔到好多外掛呢d廢話唔該你唔好講啦,傻仔,咁點解魔獸又做得咁好呀

最後同你呢個無聊仔講一句,外掛多唔多係取決於代理商肯唔肯做野
點解wow同OMG唔見d game入面又冇外掛,就係因為佢地肯做野,但爛橙根本理都唔理
唔好咩都賴落開發隻game出黎果d人到,果d人只會處理bug果d問題

唔好以為大大隻字話人無聊就以為自己好有理啦

十週年勳章(賀詞)

原帖由 面交player 於 2009-4-7 12:01 AM 發表

你又唔睇清楚d野先,我係講"13e人假設10萬人有一個咁衰要寫外掛都13000個啦"如果13e人10果有一個就會1.3e 唔係13000
真係唔知邊個好低
"中國十三億人試問有幾多人有機會接觸電腦、有幾多人有機會上網?"咁你又話 ...

唔用腦,就算全中國年年有一萬人計算機工程學業,我想問:
「有幾多人願意放棄高薪厚職去花時間做一個外掛?」
當然,有人將佢地當做業餘興趣既都有,但你認為裡面有幾多人呢?

家電下鄉計劃係呢年幾兩年既事,就我所知,中國農民裡面就算有洗衣機、冰箱既都係少數
你認為一部至少二、三千蚊可以用黎打機既電腦、每個月都要交百幾蚊上網費,係佢地負擔到?
全中國農民裡面,我想問有幾多個有?
一個月既上網費幾乎佔佢地全年收入裡面可以用%黎計
而家而家有能力買電腦上網幾乎全部都係城市人
但農民佔中國人口絕大多數

原帖由 小星塵 於 2009-4-6 08:50 AM 發表

亂真係冇咩外掛-.-

不過e+ 勁少人玩啦(我都放棄左亂

有時想升lv都搵唔到人

亂冇外掛=口=
我2年前玩既時候..個個fd都用緊外掛..
同我講冇外掛== orz

原帖由 面交player 於 2009-4-6 04:10 PM 發表

"尋仙跟本就係一隻外掛" 呢句野我係引用樓主ge 你學人講咩"擴闊下眼界" 你連一張帖都睇唔清楚呀 仲有大陸d人工幾低你知唔知呀 d電腦人材都搵咁少錢,又入唔國際電腦工司做野 3/4千人仔人工一個月逼住寫外掛搵錢你又知咩 外國唔係無外掛 但佢地d電腦人材有好好ge 正職唔駛做d咁ge 野,大陸人工低開發人員做完隻game無野做 秘撈/比人收買 寫外掛(賣幣咁好搵)會好出奇??大陸賭波集團收買香港甲組打假波都係咁啦~

"咩國家產既game都會有外掛的" 呢點我認同,但好似呢隻game 咁多外掛仲要咁唔積極捉ge game,我諗國產game先有,你都識講人地閒閒地都捉15000個,尋仙咁q多外掛,中港台3地幾多人外掛用夾埋都捉唔夠15000一半,放任外掛同有外掛好大分別嫁,尋仙外掛橫行到好似gm咁唔叫外掛game叫咩先???
中國13e人假設10萬人有一個咁衰要寫外掛都13000個啦~一個外掛賣比幾多個幣商同玩家呀?用外掛ge人唔駛估都知多啦
中國唔係唯一一個有外掛地方,但一定係最多人用外掛ge地方
好似你口中講要 "擴闊下眼界" ge "懵仔"係你自己呀 祝你好運 早日進步

呢樣係關代理事..爛橙出名放任外掛

原帖由 ron102428 於 2009-4-6 03:19 AM 發表

外國game如wow同戰鎚真係唔覺有

有咖,,不過佢代理得好,,有出現既刻ban ac再告佢..

原帖由 錯月 於 2009-4-7 12:28 AM 發表

唔用腦,就算全中國年年有一萬人計算機工程學業,我想問:
「有幾多人願意放棄高薪厚職去花時間做一個外掛?」
當然,有人將佢地當做業餘興趣既都有,但你認為裡面有幾多人呢?

家電下鄉計劃係呢年幾兩年既事 ...

中國d電腦好平架咋
唔使2~3k
同埋整外掛唔使放棄原本份工
同埋整個外掛係好易
唔好講到要整好耐先得架

加番句先o.o
仲有你唔好拎香港既物價同中國比較
電腦同寬頻都唔係你所講既價錢

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 12:57 AM , Processed in 0.040815 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存