2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 尋仙Online 2個字盞搞~報警咪比人笑~xDD"大家自已小心d啦!傻仔們 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: kenny健
go

[疑問] 2個字盞搞~報警咪比人笑~xDD"大家自已小心d啦!傻仔們 [複製鏈接]

其實我想講.....不是報警的!
而是打電話到"防止科技罪案小組"的熱線-25283482
-------------------- ------------聯 絡 防 止 科 技 罪 案 小 組-------------------- -------------

郵 寄 地 址 如 下 :
香 港 灣 仔
軍 器 廠 街 一 號
警 察 總 部 大 樓 二 十 二 樓
香 港 警 務 處 商 業 罪 案 調 查 科
防 止 科 技 罪 案 組
防 止 科 技 罪 案 小 組 可 以 經 由 以 下 電 話 號 碼 聯 絡 :

主 管 : 黃 鴻 虎 偵 緝 高 級 督 察
副 主 管 : 梁 永 昶 警 長
Telephone: (852) 2528 3482
Fax: (852) 2328 7128

你 可 以 透 過 電 郵 cpu-tcd@police.gov.hk 聯 絡 防 止 科 技 罪 案 小 組
加埋條法例比埋你地睇先:
章: 200 標題: 刑事罪行條例 憲報編號:
條: 161 條文標題: 有犯罪或不誠實意圖而取用電腦 版本日期: 30/06/1997
(1) 任何人有下述意圖或目的而取用電腦─

(a) 意圖犯罪(不論是在取用電腦的同時或在日後任何時間);

(b) 不誠實地意圖欺騙(不論是在取用電腦的同時或在日後任何時間);

(c) 目的在於使其本人或他人不誠實地獲益(不論是在取用電腦的同時或在日後任何時間);或

(d) 不誠實地意圖導致他人蒙受損失(不論是在取用電腦的同時或在日後任何時間),

即屬犯罪,一經循公訴程序定罪,可處監禁5年。

(2) 就第(1)款而言,“獲益”(gain) 及“損失”(loss) 的適用範圍須解釋作不單擴及金錢或其

他財產上的獲益或損失,亦擴及屬暫時性或永久性的任何該等獲益或損失;而且─

(a) “獲益”(gain) 包括保有已有之物的獲益,以及取得未有之物的獲益;及

(b) “損失”(loss) 包括沒有取得可得之物的損失,以及失去已有之物的損失

回復 21# lkfai1121 的帖子

雖然尼篇野我都睇左好多次人地貼@@係尋仙討論區好似未有..不如你開個帖喇...

其實想深一層...犯罪者唔一定係香港住"咁萬一他是馬來西亞人"報警有用嗎?

其實係第一時間通知隻game ge 客服人員 跟進- -等佢地可以留你個交易記錄做定備份.
     佢地解決唔到再報警都唔急~台灣OMG代理你有證據 佢會俾返D 野你,封另一個人AC OR停佢幾日.

好悶仲未開ser"  咁如果人地有好多個ac呢"同埋  任你點講都得啦=.="你check交易記綠又點~人地可以話你送比佢~

開左個被厄的求助方法...但冇人理

.....唔可以咁講,如果佢擺擋個陣 打2銀一組水 入邊全部2金........你BUY錯係有記錄 ,可以追得返.

回復 25# kenny健 的帖子

有對話記錄傢@@"...

原帖由 lkfai1121 於 2009-4-9 01:36 AM 發表
開左個被厄的求助方法...但冇人理

你要吹佢....客服辨事真係幾慢...可能太多野要跟...之前4月2維修完我一直勁LAG左3日(玩找不同10秒先LOAD個圈圈指住個點) ,
               SD埋測速圖俾佢第二日再MSN GM叫佢跟下 ,下午返黎就順返.

其實你地報俾GM 係會有人跟嫁.......因為我之前都做過客服......你追多佢幾次就會快D.

十週年勳章(賀詞)

原帖由 奀豬bE 於 2009-4-9 01:43 AM 發表
其實你地報俾GM 係會有人跟嫁.......因為我之前都做過客服......你追多佢幾次就會快D.

咩game 既CS?

原帖由 奀豬bE 於 2009-4-9 01:43 AM 發表

嗯~~me2啦....但係有時真係會見唔到....甘到時就死得人多= ="
最好就係e-mail啦...因為到時到候一定要睇....但問題要睇下個個人會唔會理你啦
我就一定理的....但整到自己做到隻蟹甘

原帖由 無情kk 於 2009-4-9 01:44 AM 發表

咩game 既CS?

電話公司 GE  接線客戶服務.........解處屋企同手提GE問題(不過只做答覆...有另外工作人員跟進,所以唔係我地工作範圍)

原帖由 奀豬bE 於 2009-4-9 01:36 AM 發表
.....唔可以咁講,如果佢擺擋個陣 打2銀一組水 入邊全部2金........你BUY錯係有記錄 ,可以追得返.

我擺檔叫 一組四紅十銀
不過我賣40銀都得嫁
我吸引人過來睇唔得咩?
比人呃果D係雙方互動
擺攤係你自己過來傻仔買唔關我事BO

十週年勳章(賀詞)

原帖由 奀豬bE 於 2009-4-9 01:53 AM 發表

電話公司 GE  接線客戶服務.........解處屋企同手提GE問題(不過只做答覆...有另外工作人員跟進,所以唔係我地工作範圍)

等我聽日入你個族吹水先

台版有人咁SAY~但係你文字有欺炸成份~如果真係有人要告你 ~你都冇得辨駁嫁LA~

原帖由 無情kk 於 2009-4-9 02:00 AM 發表

等我聽日入你個族吹水先

有冇人收埋我....司令....玩天君

十週年勳章(賀詞)

原帖由 lkfai1121 於 2009-4-9 02:03 AM 發表

有冇人收埋我....司令....玩天君

我地係天璣-.-

原帖由 奀豬bE 於 2009-4-9 02:00 AM 發表
台版有人咁SAY~但係你文字有欺炸成份~如果真係有人要告你 ~你都冇得辨駁嫁LA~

係D人唔睇清楚去買JA 買方自己都有問題嫁WO

十週年勳章(賀詞)

原帖由 蕭雲峰 於 2009-4-9 02:08 AM 發表

係D人唔睇清楚去買JA 買方自己都有問題嫁WO

咁佢又講得岩
如果真係有寫到既話係可以cap返圖,之後告返佢-.-
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-21 03:25 PM , Processed in 0.029872 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存