2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 尋仙Online 今日更新好大鍋~橙想作短抄 賺玩家錢
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 黑胡子
go

[閒聊] 今日更新好大鍋~橙想作短抄 賺玩家錢 [複製鏈接]

月費game一個月大概普遍係80-100蚊左右啦我覺得...
咁你同免費game比較下,其實你一個月用番幾廿蚊黎買點買都唔出奇姐...
佢出咁多野要用商城,其實就唔一定要樣樣都用盡佢既
用仙玉玩小遊戲升lv,係就係升得快,但當中缺少既係過程呀麻
有d人升lv為高lv唔為過程,有d人係調轉既
各取所需既姐

至於裝備耐久既問題我都有dd反感,我玩過劍,羅剎,掌電
3個職既爆裝程度一定係劍/電,羅剎防高小小爆裝問題比較冇咁嚴重
但係我想講我隻劍40lv,做一次打50隻怪果d重覆任
已經可以唔見左1/3甚或1/2耐久,真係有d無奈

原帖由 黑胡子 於 2009-4-9 04:36 AM 發表

抽水係應分? 大家可以叫遊戲公司抽佢水LU
我有話過d野貴?我只係話佢下下講仙玉 對d新手點?
我自己都買開金~ 我只係話佢下下用錢黎買經 有冇一隻online game直用錢買lv? 我一早係上邊講佐 買符買水 ...

極為同意你的說法

笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 98686534 於 2009-4-9 04:00 AM 發表
老實說一點,你看看花費仙玉排行
e隻game我相信橙都搵唔到d咩錢
佢出d野都係為賺錢~正常
你有權唔買,自古有免費online game出現都係
((有錢就勁))
唔比錢玩的你可以做一個平凡玩家
世界正常定律
付出同得著係成 ...

笑話,呢個世界付出同得著永遠都唔會成正比

笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 98686534 於 2009-4-9 04:00 AM 發表
((有錢就勁))
世界正常定律
付出同得著係成 ...

而家免費game系有錢就勁,佢咁做無可厚非,但呢個世界付出同得著永遠都唔會成正比

玩過星曲WEB

捉哂D外掛先收仙玉啦

原帖由 98686534 於 2009-4-9 04:00 發表
((有錢就勁))
世界正常定律
付出同得著係成 ...

你只知其一並不知其二!!
一個平凡玩家總是妒嫉不平凡玩家!!人地比錢高lv佢就話係game ge錯!!因為佢自己唔比錢
人有佢要有!佢冇ge!佢唔希望人有!就是更簡單!呢d思想出問題,社會上冇能力搵到錢!日日冇野做只會打機打機再打機ge人~
同佢地講多晒氣!因此別阻止佢地無謂無聊發洩@_@即係佢地日日係度打機就叫付出!人地辛苦搵到錢花係隻game呢d唔叫付出
所以佢地認為比錢d人係不勞而獲!助代理商收得更狠更貴!因此叫呢班人做傻仔(某某話賣好多人accpost稱呼人傻仔)
某些人玩game 錢又唔多想比,又成日臭罵d比錢ge養佢地玩ge人= =唉 香港人已經冇得救,成班智障當自己係天才!咩騙錢搶錢有腦ge都知咩叫騙同搶啦,一個自由市場比人講到又騙又搶,咁你不如返大陸搵共產黨把啦到時冇人騙你同搶你!香港唔適合你@_@

原帖由 cheung189 於 2009-4-9 12:00 PM 發表

你只知其一並不知其二!!
一個平凡玩家總是妒嫉不平凡玩家!!人地比錢高lv佢就話係game ge錯!!因為佢自己唔比錢
人有佢要有!佢冇ge!佢唔希望人有!就是更簡單!呢d思想出問題,社會上冇能力搵到錢!日日冇野做只會打機 ...

冇錯, 最好就淨係d 有時間一日打足廿四個鐘o既人先升到高lv
你冇時間打就等佢賣account 俾你, d 錢俾佢袋, 唔好俾爛橙, 咁就最公平啦~!!

原帖由 nr2kb 於 2009-4-9 12:05 發表

冇錯, 最好就淨係d 有時間一日打足廿四個鐘o既人先升到高lv
你冇時間打就等佢賣account 俾你, d 錢俾佢袋, 唔好俾爛橙, 咁就最公平啦~!!

= =你個公平都好諷刺...
講到公平我又想講d野!
人地一日打24小時高lv過一日打10小時d人~大家認為呢d叫公平!呢d叫正常!
相反人地花1千蚊係隻game!某某花1蚊係隻game!呢d叫唔公平!!咁比錢玩得啦重叫玩game咩!!= =不知所謂!
咩叫玩game!!玩game定義係咩??= =唉 太on9啦而家d人

我覺得好正常... 因為.............
1) 時間換等級
2) 金錢換等級
睇你選擇邊樣..... 有d人有時間咪唔花錢,自己慢慢升,
d冇咩時間玩咪花小小錢令自己升快d... 同代練冇咩分別

不喜勿xyz

((有錢就勁))
世界正常定律
付出同得著係成 ...

明白你既意思.唔係想筆戰.
但係一件衫著住打下副本(你知打龍門果d唔爆都冇可能),出黎修修,耐久唔見幾多?!!
大銀汁+150耐久,又頂到幾耐?!
當然你地有錢可以全身每件都+150上去(衫褲鞋武腰帶頭飾品.....).有錢人喜歡一日俾一張點卡橘子(淨係為左d耐久)

如果唔想入點既話就老老實實著黃鼠狼囉..打得幾日又買套新既囉..
不過d戒子呀腰帶呀...唔用銀汁唔知過唔過到兩日呢??!.....玩兩日又要買一買裝?!唔洗時間搵架?!去交易頻即刻買到?!個倉要擺幾多件後備既裝先夠=_="""....

請各位睇完我既說話之後,.再上去睇番呢位哥哥既論點..>>>你有權唔買,自古有免費online game出現都係
((有錢就勁))

而家唔係唔俾錢要做平凡人既問題..係唔入點淨係個耐久都玩得死你..
就以上呢點黎講.小玩家一定係反對既..就算我唔志在一百蚊買張點卡.但係我唔鐘意佢局我俾囉.
講真 有邊個真係度到一百蚊買張點卡都要嘈呢?!..大部份人都應該係條氣唔順囉..因為照咁落去.你想玩就要買點卡供養橘子.仲要唔係為左變勁..
假如你仲想正常進行遊戲就要入點<--橘子今次改版,內裡既暗示.
咁樣既然失去左玩遊戲既意思.賺錢都唔應該咁賺..真正高招係客人俾錢俾得開心,而公司又賺得多.
橘子咁樣實賺架,不過有幾多玩家會流失,會唔會得不償失?!...唔知呢..
而家既情況,假如繼續玩尋仙,好似俾橘子禁住黎搶.我就真係唔想玩.因為我未計到為左d耐久,我一個月要入幾多點洗幾多錢.

但係..估計橘子唔會肯改呢個..
因為受最大影響既係d幣商果d外掛.
佢地將會係橘子既"大銀汁"最大客戶.

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙

真係離譜左d既-.-

原帖由 cheung189 於 2009-4-9 12:17 PM 發表

= =你個公平都好諷刺...
講到公平我又想講d野!
人地一日打24小時高lv過一日打10小時d人~大家認為呢d叫公平!呢d叫正常!
相反人地花1千蚊係隻game!某某花1蚊係隻game!呢d叫唔公平!!咁比錢玩得啦重叫玩game咩!!= = ...

其實打機呢d 非必須品o既消費, 不嬲都係願者上釣, 你唔願意/俾唔起, 冇人迫你俾的...
出個post 話"你d 野咁x貴, 呃錢o既~!! 我唔玩, 問你怕未~!!"
同o係LV 門口發窮惡冇分別
打機我就求開心嫁姐, 今日有耐性, 味自己花時間打下, 搶下彤橙石, 慢慢升, 他日mood 到, 味洗d 仙玉狂升
呢d 就係我玩game, 唔係game/代理玩我
純粹個人感覺

原帖由 hkughkug 於 2009-4-9 10:24 AM 發表
捉哂D外掛先收仙玉啦

睇過咁都隻game冇一隻係冇外掛既.而每一間遊戲公司對付外掛都只係捉下就算.
假如外掛真係有侵害到遊戲公司既權益,佢地唔一早告上法庭咩?..d外掛公司仲可以收費呀??.
我意思係,有心杜絕外掛既,有太多手段.

個人認為佢地有某種協議.
請看>>
外掛出現>>game入面通漲,物價上升>金兌仙玉比例上升

跟住會有以下情況.
1.買game錢換仙玉(幣商得益)
2.使用外掛,開幾隻打錢自己養自己(外掛商得益)
3.玩家買點卡換仙玉(橘子賺錢)<--呢個係最大可能.

假如冇外掛,物價唔升,金兌仙玉比例唔降低既話,大家都會傾向用金兌仙玉.
所以幣商,外掛,遊戲公司 佢地基本上既關係 係有互相得益既..

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

情願月費game仲好啦

十週年勳章(賀詞)

修裝係咁扣耐久上限  ~_~
比佢吹脹

原帖由 nr2kb 於 2009-4-9 12:31 發表

其實打機呢d 非必須品o既消費, 不嬲都係願者上釣, 你唔願意/俾唔起, 冇人迫你俾的...
出個post 話"你d 野咁x貴, 呃錢o既~!! 我唔玩, 問你怕未~!!"
同o係LV 門口發窮惡冇分別
打機我就求開心嫁姐, 今日有耐性, ...

這並不是!!!!一般的玩game心態!!這說話說得太漂亮了你做到嗎?如果可以那恭喜你你是在享受遊戲!
如果個個心態如你一樣那外掛就不是一個問題了!也不會太多人~
但偏偏現實的玩家心態卻是要比人強!要高等要pk!這才是遊戲!!所以他們反金錢反外掛!!
這才是現實社會上的玩家心態!!孔子遊各國說王道!!最後得個吉!!大家都之係因為佢忽略左現實!人性呢樣野啦
所以對呢班on99理就可以省了粗口爆多幾句就ok

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

唉-,-我想講我玩左成個月都系得30幾金同仲系好低lv囉
死左系唔扣經..但系修裝同醫內傷呢2筆錢都已經好系野
根本窮人就玩唔起呢隻game..我決定退出了-0-'

十週年勳章(賀詞)

我一早放棄左=.=買仙豆大晒..(我都買左一次) 個ac比人搞到玩唔到
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-5 04:42 AM , Processed in 0.038932 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存