2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之樂章Ⅱ 《夢之樂章》16/4全新伺服器「狂想曲」開演 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 允諾
go

[分享] 《夢之樂章》16/4全新伺服器「狂想曲」開演 [複製鏈接]

我所講GE定價唔係商城價。。
而係人物交易。。。所指GE係人地賣出黎個價
依家所謂GE公價。。根本就係我地玩家自己定出黎。。
1個賣50。。2個賣50。。3個賣50。。之後開始個個都50咁上下。。
長久咪變左公價LO。。

十週年勳章(賀詞)

原帖由 於 2009-4-15 02:25 PM 發表

岩先我邊吹邊玩先死左次......10%咁就冇左....
睇少5秒就出事= =
都唔知咩怪咁誇= =

哈哈..我日日都3咁死~~A_A勁5勁先~

我琴日隱左身.去一去廁所都係咁死左=.=

佢5係以為我開緊外掛掛緊機AR MA- -

原帖由 允諾 於 2009-4-15 02:40 PM 發表
我所講GE定價唔係商城價。。
而係人物交易。。。所指GE係人地賣出黎個價
依家所謂GE公價。。根本就係我地玩家自己定出黎。。
1個賣50。。2個賣50。。3個賣50。。之後開始個個都50咁上下。。
長 ...

呢D官方好難左右GAME內市價..
亦唔應該左右....
一D玩家有錢就唔理D野幾貴都買(當然有D唔會)
傳石就係咁比人推到高晒..
好難就咁一言兩語就改變到個物價

原帖由 於 2009-4-15 02:43 PM 發表

呢D官方好難左右GAME內市價..
亦唔應該左右....
一D玩家有錢就唔理D野幾貴都買(當然有D唔會)
傳石就係咁比人推到高晒..
好難就咁一言兩語就改變到個物價

我就係講緊呢D問題。。根本3點都唔可行
官方無理由無啦啦調低商城物價
玩家方面。。個個都想搵多D錢嫁啦。。
點會肯平放呢。。。
所以要調低物價可以話係無可能

十週年勳章(賀詞)

係得3個方法。。以我所認為
但係基本上3個都唔可行
第1。官方調低物價。。。   <<<E個方法...我玩過一隻GAME,,,,用任務整,,,但係我覺得佢舍任5好,,,因為D玩家,,,之後都好難玩落去,,
第2。由玩家共同定出公價。。。
   阻止物價浮動。。。             <<<有物價表都可以參考下.
例子:我地好多玩家收1粒傳石1:1啦      <<1:1...E+冇見過....有人放舍D應該係超級雞仔~~~哈哈~
   人地如果放超過1:1以上就唔好買       <<有人貴收.......會提高舍價...有D人急收......出到個價...高到.....
   咁佢地見無人買自然要減返價
第3。由我地做出物價。。同第2點唔同GE係由我地做出黎
   姐係我地做開拓者。。一開始就爆升。。之後放D低LV野係新手接受到GE價
   一直賣落去。。。長久就會變左所謂GE公價。。。咁人地無理由有平野唔買去買貴野
   同埋賣得貴個D人見到我地賣得平。。佢地貴野無人買就自然要減                                     <<E舍跟本就係...價格本身冇人知...睇你覺得值5值.有人賣開個個價..又見有人買囉...D人咪照跟囉.

問題黎啦:第1。我地唔係官方佢地。。。我地只可以比意見。。唔到我地話事      <<對~
     第2。共同定個物價係需要所有玩家幫手。。。呢點太難了     <係= =
     第3。你肯長久玩呢個SER同埋係活動期間有好多人肯幫手爆升之後做個公價嗎?   <<E舍童話好似有專人做...官方請人做~~A_A

基本上3點都唔可行。。。
所以話要整低物價比新玩係無可能
好快狂想個物價應該會跟左協奏曲

十週年勳章(賀詞)

原帖由 允諾 於 2009-4-15 02:50 PM 發表
基本上3點都唔可行。。。
所以話要整低物價比新玩係無可能
好快狂想個物價應該會跟左協奏曲

哈哈/.睇黎係~~~~A_A

等我地,,,公會做主導~~~A_A

整林舍價=.=................................

協奏曲<<<<小妹~~~~~~~~~~~~~靠你啦~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

應該冇咁大力去調整到=.=

笑傲無雙

=  =開新ser又係另一種搵銀既好方法...
又可以吸引到一d人轉ser重新黎過...
點解唔考慮下先搞好d防外掛/防盜/聊天頻道呢d最主要既先
咩都跟足台版又唔見佢防盜去跟..咩鎖都冇
強烈建議...防盜最重要

十週年勳章(賀詞)

原帖由 zxcar 於 2009-4-15 03:04 PM 發表
=  =開新ser又係另一種搵銀既好方法...
又可以吸引到一d人轉ser重新黎過...
點解唔考慮下先搞好d防外掛/防盜/聊天頻道呢d最主要既先
咩都跟足台版又唔見佢防盜去跟..咩鎖都冇
強烈建議...防盜最重要  ...

小妹話~新SER到有搞.,,,,

E+個2舍大SER,,一步步整緊-.-

原帖由 藍夢月 於 2009-4-15 03:06 PM 發表

有排調整..

笑傲無雙

原帖由 藍夢月 於 2009-4-15 03:06 PM 發表

慢慢搞都慢佐好耐...最起碼都先加個倉庫鎖
如果有倉庫鎖+埋倉庫可以放到金既咁就大至都ok晒啦..
身上(裝備)/用過既裝已經唔可以交易...最後一定要加del人物要打暗碼
就算爆唔到野比人del人物...化為烏有

十週年勳章(賀詞)

原帖由 zxcar 於 2009-4-15 03:14 PM 發表

慢慢搞都慢佐好耐...最起碼都先加個倉庫鎖
如果有倉庫鎖+埋倉庫可以放到金既咁就大至都ok晒啦..
身上/用過既裝已經唔可以交易...最後一定要加del人物要打暗碼
就算爆唔到野比人del人物...化為烏有

哈哈..E舍問題講左好耐=.=

要搞.....時間..我會比佢地...

不過效率要快~~~~~~5係到時爆左單勁野出黎,,,

有封頂人士比人爆左AC,,仲比人DELETE埋AC....咁你就~哈哈~

岩岩撞鬼。。
係拍賣到見到80粒傳石20金。。。
以為眼花。。呆左幾秒先買。。之後又見到100粒傳石25金。。。
禁買個陣比人買鬼左T。T"

笑傲無雙

原帖由 藍夢月 於 2009-4-15 03:17 PM 發表

哈哈..E舍問題講左好耐=.=

要搞.....時間..我會比佢地...

不過效率要快~~~~~~5係到時爆左單勁野出黎,,,

有封頂人士比人爆左AC,,仲比人DELETE埋AC....咁你就~哈哈~

我覺得你坐小妹個位會對玩家有好大幫助...
雖然依家被爆ac既新聞少佐...佐都要考慮下保障玩先係最賺錢既方法

原帖由 允諾 於 2009-4-15 03:25 PM 發表
岩岩撞鬼。。
係拍賣到見到80粒傳石20金。。。
以為眼花。。呆左幾秒先買。。之後又見到100粒傳石25金。。。
禁買個陣比人買鬼左T。T"

邊個咁睇唔開?=口=

十週年勳章(賀詞)

原帖由 zxcar 於 2009-4-15 03:25 PM 發表

我覺得你坐小妹個位會對玩家有好大幫助...
雖然依家被爆ac既新聞少佐...佐都要考慮下保障玩先係最賺錢既方法

小妹舍位~~~係小妹的~~~~邊個都5搶得~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

哈哈~~我剩係識出口水~~~~~

岩岩又見到有2組。。但係唔洗1秒又比人買左。。睇黎依家好多人CAMP緊拍賣。。

十週年勳章(賀詞)

原帖由 允諾 於 2009-4-15 03:32 PM 發表
岩岩又見到有2組。。但係唔洗1秒又比人買左。。睇黎依家好多人CAMP緊拍賣。。

我e+冇玩..你幫我camp d返黎~@o@

咪住-.-//我地好似5同ser,,,,,,oh no,,

我都GAMP緊。。有多1:1放返比你。。
條水魚又放左白銀64金-。。-開洞
我唔岩用所以無買
又有50粒。。係1:1。。50金。。我依家係協奏曲

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-13 10:07 AM , Processed in 0.041369 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存