2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 兌換戰 話黑橘既人諗下啦
樓主: JOkerJOe
go

[其他] 兌換戰 話黑橘既人諗下啦 [複製鏈接]

其實簡單d來講就係
你想要一樣野但唯一只可以抽返來
而沒有其他方法可以得到
但個抽中的機率係極低
當中的分別就是對想得到的東西不同
你買雪條為的是食個枝雪條~而唔係抽獎的獎品
但換寶石的唔係為左換寶石~而係為左套裝
作比較就唔係幾岩

致於話有冇錯~係你情我願的情況
就算有錯~你都要受

原帖由 Fox 於 2009-4-25 09:28 PM 發表

正解!
敢問一下...今次有買點抽獎既人...有幾多個自己本身係一套點裝都冇?!
即使玩家已經著上左黑橙既產品...但仲哂多幾舊水/幾千銀同你玩抽獎..為咩!?
咪就係個個都係為左黑橙套野囉,50蚊抽一次...多數都係國商 ...

-_- 我真係一套點裝都冇...係o岩o岩買完點...入好晒點..先見到e個活動..
唔係一心諗住去抽裝先買點數卡..

置頂丫唔該!!!!

$50唔係抽一次= =
係宜家$50可以比你過下手引抽下獎
就好似坐低比$20食碗雲吞面送碟油菜比你錦
你會唔會話人$20先得一碟油菜宜去比錢買碗面呢?????

原帖由 b_wings 於 2009-4-26 01:46 AM 發表

-_- 我真係一套點裝都冇...係o岩o岩買完點...入好晒點..先見到e個活動..
唔係一心諗住去抽裝先買點數卡..

報數,一人

原帖由 Fox 於 2009-4-26 02:18 AM 發表

報數,一人

回返你之前果個post先,因為我唔想太多同一話題ge post都置哂頂.^^

話佢呃錢,只不過係惡化左既用詞姐,正如你話人p狗一樣...(唔知你有冇話過啦下~)
其實講真我真係唔知p狗係乜,所以我真係冇話過人係p狗.不過成日有人講咩p甲王,p狗就真.@@

如果出於發洩,咁都無妨,不過冷靜返落黎之後就要問下自己佢係咪真係呃左你錢.
如果係,咁我支持你去消委會告佢.
當然我見大家花左咁多錢為左抽套裝,不惜入咁多點去博機會,我都知好難受.
但至少你仲有寶石係手.

不過講到尾在於橘子立場set呢個規則同機率佢真係冇錯.就算佢set到離哂譜都好,你都吹佢唔漲.
因為係佢代理左只game,佢係有權將呢d貨出黎當係一門生意咁推出黎賣又好抽又好送都好.都係佢定.

如果你係橘子,你set呢個規則同機率你會唔會覺得自己冇良心?
況且呢d貨唔係只game入面ge必須品,如果係必須品又另當別論.

我唔係要撐橘子,只係我分別企係玩家同橘子2邊去睇呢件事.
在玩家方面,你要賺唔係唔俾你賺,但點解唔直接d推出黎賣.而要用機率去抽.
可能你會令唔玩點ge人因此而入點玩,又可能玩開點ge再入多d點.
但博機率ge玩意真係會好易會令人喪失理性.

在橘子方面,我用什麼方式去sell我貨品係我的事.
總之我出左通知係所有玩家睇完都明白會有d乜,得到方法同保障各玩家係公平情況下得到就已經夠.

大家要明白"官方只會保障玩家與玩家之間公平,但唔保障官方同玩家之間一定係公平."

希望大家玩呢次活動出於平常心.唔好睇到太重要.^^

原帖由 日下部總司 於 2009-4-26 03:55 AM 發表

回返你之前果個post先,因為我唔想太多同一話題ge post都置哂頂.^^

話佢呃錢,只不過係惡化左既用詞姐,正如你話人p狗一樣...(唔知你有冇話過啦下~)
其實講真我真係唔知p狗係乜,所以我真係冇話過人係p狗.不過成 ...

事實上,就算玩家們屌到幾利害都好,最後都係冇事發生
最多黑橙下次FUNC暗地裡將D獎品唔好整得咁好
你講到話咩消委會投訴,你認為咁多個屌到爆哂粗既玩家,有幾多個會做呢一個動作..

官方有官方出FUNC,玩家有玩家買點之後屌爆咀
得出結論就係,乜事都冇發生,屌橙既照舊一樣屌,官方一樣繼續出FUNC
跟本就對成件事冇影響,就唔明點解D""護官正義之士""要係到阻止玩家屌橙
如果玩家唔係有咁既意見發表,其他玩家又點知個機率約數!?
不停係咀邊掛住連小朋友都知既遊戲規則,
根本就係唔知為左乜野而同其他玩家頂撞,
或者真係睇唔過眼,頭上出現"正義"二字就衝出來抗衡了
亦即就係人們說的"護橙黨"!?
其實護唔護橙我唔想知,淨係想話你覺得條友講野得罪左你抵串,冇問題!!
但係呢!!串人可唔可以串得有返小小SENSE,最唔抵得D"正義護橙黨"串人串到不知所謂,
串串下都唔知自己目的為左D咩,離哂罩...

講真呀  吳係呢個活動吳好
只係e+買左點都吳知有咩用  又冇新點裝
買左之後吳通真係放係到吳用咩
吳通為左抽一個成萬機率先中一次嫁裝  去買點咩

原帖由 dilly 於 2009-4-26 01:46 AM 發表
其實簡單d來講就係
你想要一樣野但唯一只可以抽返來
而沒有其他方法可以得到
但個抽中的機率係極低
當中的分別就是對想得到的東西不同
你買雪條為的是食個枝雪條~而唔係抽獎的獎品
但換寶石的唔係為左換寶石~而 ...

其實無錯,亦無分別。   係你個出發點受到獎品吸引力而改變左,將extra既野變成目的。
你應該咁諗    gash換寶石 = 錢買雪條
有需要咪換囉...我想轉職所以買寶石,我想溝女所以買條雪條俾佢瀨
付出=所得
而家就話你知 係個過程到加左個優惠,變成
付出=所得+extra
換寶石送抽獎機會。如果你將個出發點變成要得到邪靈,當心態變成換寶石唔係為左換寶石既時候,
咁唔可以話你錯,而係公司既策略大成功。

相反,用六合彩既例子就錯哂...因為付出唔等於所得...而係賭博。極其量只可以用來解釋機會率既問題。

總結,為左一d extra既野,去罵xx公司,bilibala...只可以講,對遊戲太執著。

十週年勳章(賀詞)

原帖由 Fantaisie 於 2009-4-25 09:28 PM 發表

做功課係義務
一定要做既
買點係你自己個人選擇
咁都分唔明
你都幾低等

唔好派膠啦你@@做功課係義務?一定要做既? 我做學生戈時日日唔做 老師都吹我唔漲 咩叫一定要做既?

原帖由 fiy 於 2009-4-26 19:00 發表

唔好派膠啦你@@做功課係義務?一定要做既? 我做學生戈時日日唔做 老師都吹我唔漲 咩叫一定要做既?

做功課的確係學生既義務wo
你唔做. 係你唔盡責而已
老師吹你唔漲. 唔代表你冇唔盡責囉

就好似殺人係犯法咁
一個人殺左人, 告佢
點知證據唔夠. 告佢唔入..
咁唔通佢就冇犯過法囉wo? -_-
p.s.例子而已-  -

原帖由 韻_* 於 2009-4-26 07:23 PM 發表

做功課的確係學生既義務wo
你唔做. 係你唔盡責而已
老師吹你唔漲. 唔代表你冇唔盡責囉

就好似殺人係犯法咁
一個人殺左人, 告佢
點知證據唔夠. 告佢唔入..
咁唔通佢就冇犯過法囉wo? -_-
p.s.例子而已-  -

呢個時間就要搵柯南出黎=[

原帖由 tst607 於 2009-4-26 19:25 發表

呢個時間就要搵柯南出黎=[

唔係搵周柄咩

原帖由 韻_* 於 2009-4-26 07:28 PM 發表

唔係搵周柄咩

搵周星星消滅罪犯=[

原帖由 tst607 於 2009-4-26 19:30 發表

搵周星星消滅罪犯=[

周星星老啦, 告老歸田了 a_a

其實......橘子佢咁做同D商場買滿幾多錢抽一次獎有咩分別=.=?
咁因為呢件事而罵橘子果D人點解唔去罵商業果D抽獎呢=.=?
仲有.....買完D點可以用得番嫁姐.....又唔係扣你D點黎抽獎
我認為D人買點之前會考慮過囉

題外話:我都見到好多已經抽中啦=.=機會率好低咩

原帖由 韻_* 於 2009-4-26 07:33 PM 發表

周星星老啦, 告老歸田了 a_a

叫周小星頂硬上
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-8 07:34 AM , Processed in 0.045044 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存