2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝2 終於明白點解而家MP料賣小見小...
樓主: timmak0827
go

[討論] 終於明白點解而家MP料賣小見小... [複製鏈接]

跟本就係D人唔捨得比錢,
肯比高過開拓價買料理我地又點會拎去開拓,
我地晒時間晒精神整料理,擺檔,仲要睇住個獵人採料有冇噴血
先賺果幾十G/SET,我拎去開拓又方便又環保,
既然佢地唔捨得比錢練功打任務咪行多幾轉醫院囉,
唔只係廚師有問題,其實全生產同採集系都有產物被貶問題。

被貶之原因是
買料理生產第的戰鬥系
有錢買龍砂 冇錢買料理武器防具藥水
時時話人貴
送比你好唔好
已有 2 人評分Good 收起 理由
屍機 + 3 冇錯,d唔肯去搵錢ge人先會嫌d野貴
omi + 2 講得岩 雖然我都係戰鬥系~

總評分:  Good + 5   查看全部評分

個價真係低到唔會拎去擺擋賣~價低又晒時間
而家都係自用+開拓
仲有幾個空a/c可以賣石~爆左又可以再開個人
真係唔驚d稅收,
做咩要拎去賣受人氣?.?

真係唔知你地講緊係唔係維ser
我昨晚時間最短, 晚晚我都有幾小時係ser1, 我經常見人叫賣
0-2星都要500蚊,不過你同佢講價佢都會平比你,
老實講用過都知,跟本無人買這種飯的.........
0-2星+120/一件. 3件+360.......500買360mp.好似唔係好化算
但有時見價錢貴嘛,一係返城,一係食cheap野囉
但我發現買cheap野無者數, 所以我情願出多一百都要買好小小,我又唔覺得買少見少,我只見到越黎越多,越黎越貴囉

原帖由 路雲之蟲蟲 於 2009-5-14 12:42 PM 發表
我昨晚時間最短, 晚晚我都有幾小時係ser1, 我經常見人叫賣
0-2星+120/一件. 3件+360.... ...

兄弟 低星飯同高星飯回復差很大的
還有
如果你買外帶形mp水仲平過去醫院回 咁不如唔洗做個醫院出來啦

原帖由 gonchung 於 2009-5-14 12:59 PM 發表

兄弟 低星飯同高星飯回復差很大的
還有
如果你買外帶形mp水仲平過去醫院回 咁不如唔洗做個醫院出來啦

自己開隻廚c整飯比自己係平過去e院回.....
10技 整d 高星飯出黎
1set都回到 540 mp↑

1set飯既成本先得
3set米=300
3set水=38x3=144
加mp錢
都係500多dd

低星既就拎去拓
點都抵玩

原帖由 路雲之蟲蟲 於 2009-5-14 12:42 PM 發表
0-2星+120/一件. 3件+360.... ...

呢d料理師搵唔到幾多錢的....

我朋友佢狂做料理~~狂開拓 除左4星以上(比我地升lv)留起~
其他都開拓~升技又快~又搵到錢...佢根本唔賣玩家~~~~~
拓左都570...賣黎做咩???

原帖由 路雲之蟲蟲 於 2009-5-13 01:58 PM 發表

米飯都唔用黎開拓啦,我見d人1星都賣到四百幾蚊,我都買過黎食,計計下都係比去醫補血差小小

唔用黎拓用黎做乜?
拓出黎 475/570/665 幾多星都貴過賣街啦 你咁都計,不如唔好食mp
又想平又想高星,邊有咁著數嫁

老實講,我唔會賣街
開拓d錢都夠搵
我做mp只為升廚c技
除左族員訂我都不會擺檔
講真你開頭果d gr低先低星姐
後期高gr就高星嫁啦
我賣比人果d都係低過開拓價小小~
但d mp 全高星的
你有mp食我有錢搵~
大家互惠互利姐~
你估成日開拓好好玩咩~ 賣過5千蚊又要交稅~
成日將d石過黎過去都好麻煩啦
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-19 01:49 PM , Processed in 0.036805 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存