2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 戀愛疑難雜症 .求救...鍾意左個女仔但係唔知應唔應該追...一.一" ...
返回列表 發新帖 回覆
go

.求救...鍾意左個女仔但係唔知應唔應該追...一.一" [複製鏈接]

事源係咁既
呢個幾兩個月返緊份新工
同呢個女仔係同期入呢間公司做( 同期既重有另外一男一女 ,另一女生已經走左)
由頭幾日開始已經成日同佢傾計
因為唔係好多野做...成日都好得閒..可以傾閒計一.一
而且可能我係一個比較咩都講得餐既人
所以佢就成日拉我一齊吹水...

有幾次返工果陣撞到一齊行返公司
之後就直頭約埋一齊食早餐
跟住果個月就幾乎日日都係出雙入對(淨係響公司果陣)

我覺得佢既性格幾好 而且又好傾(佢唔場算係靚...我自己都唔係靚仔一.一 )
而且得閒又會傾下電話 雖然佢msn好少on
但係每次online幾乎都會同佢吹水
話題都好似講唔到完咁...
我開始覺得自己鍾意左佢...同埋覺得佢都幾0岩我0_0

但係問題就出現啦...呢個女仔有男朋友的
佢同佢男朋友一齊左已經幾年了
早排佢又同我講佢同佢男朋友成日鬧交
成日鬧分手..但係佢地次次鬧完交..就算幾嚴重都好
第二日又會無事...

個女仔成日都會同我講佢同佢男朋友d野我知
又會問返我以前d情史...
我唔知佢係真係好奇定係點啦...但係我究竟應唔應該搶佢過黎?

可能會有人覺得咩都唔講 做下朋友先會好d
但係我自己又會覺得...咩都唔做就會錯失左一個機會...
而且個男仔對佢都幾差(我覺得)
又唔俾佢同朋友出街..但係自己就成日同d fd出去...又成日鬧佢...有次重見到佢隻手瘀左...=.=
心都痛埋0_0

但係我覺得成功既機會唔高lor....無乜信心=.=""
若果佢唔係有男朋友既我可能已經行動左...
而家就hold住左唔知郁唔郁好...

定係點...? 想搵人求救0_0
thx...>"<

ps.補充一點...份工係合約制...我地最多做到十月左右...要行動就要十月前...所以而家唔知點好>"<

我覺得你既成功率會好高w0w
你都話佢個男朋友對個女仔好差,又鬧佢.....
我覺得你直得一試向她表白
只是我個人意見-v-

原帖由 29302930 於 2009-5-15 04:11 PM 發表
我覺得你既成功率會好高w0w
你都話佢個男朋友對個女仔好差,又鬧佢.....
我覺得你直得一試向她表白
只是我個人意見-v-

多謝你既意見
我開頭都有咁諗過
但係相處得越耐我就越覺得個女仔唔會同佢男朋友分開..
因為無論個男仔做乜 佢都覺得個男仔係為佢好0_0
而且就算佢地嗌交
第二日都會好返一﹏一

唔洗要人地比意見架
你睇你值唔得值得咁樣做
如果你決定要搶佢過黎既話
唔洗理人地點睇你
你自己的幸福自己掌握

keep住做朋友先啦...

其實如果個女仔係唔鍾意個男仔既管束...佢早就同個男仔分左手啦...

- -

原帖由 乂無情乂 於 2009-5-16 12:14 PM 發表
keep住做朋友先啦...

其實如果個女仔係唔鍾意個男仔既管束...佢早就同個男仔分左手啦...

呢位巴打講中左我心入面諗緊果樣野0_0"

不要出手拉...人地有男朋友..你又是同事.......唔好搗蛋~o~

巴打...睇你會唔會為左一株樹而放棄成個森林 & 覺得呢個女仔值唔值得你等啦...

KEEP住做朋友...當佢有一日同你講佢想分手既時候...你既機會咪到囉

就算幾嚴重都好
第二日又會無事

依兩句係重點 答案都係入面

學like 講 "Just Do it"

heeee*`咁似我ge`(女仔`)

我前男友又係對我唔好`..不過`我係舊年原校升唔到中6`
轉左校repeat f.5` 係新學校`..識左一個男仔`
佢叫我去睇佢踢波`(fd黎`果時想溝我的`)之後我去睇nA`
點知就係同時`睇佢踢波`識到另一個男仔`果個男仔都有女友的`但佢女友又係對佢唔係咁好`之後第2日番學`..同個男仔同一班上PE堂`一個say hi`就著左火-[]-`
佢就問我d fd拎我電話+msn`搞左好多笑話出黎`!

講真`..你如果唔想佢再受傷`..就救佢出黎`..
唔係話做第3者唔好`..只係果個男友唔識珍惜個女仔`..依家有機會俾個女仔揀多次`..
佢如果覺得你好`...佢一定會揀你`..

加油啦..
想去就去~~

如果個女仔真係真心中意個男仔
你點搶都搶唔到
,如果你真係搶到
咁個女仔既男朋友要檢討下

在你心中可能已經有答案...
願你能隨心去吧

p.s. 受過傷先知道要堅強=]

原帖由 闇之WIN神 於 2009-5-15 01:17 AM 發表
事源係咁既
呢個幾兩個月返緊份新工
同呢個女仔係同期入呢間公司做( 同期既重有另外一男一女 ,另一女生已經走左)
由頭幾日開始已經成日同佢傾計
因為唔係好多野做...成日都好得閒..可以傾閒計一.一
而且可能我係 ...

我建議唔好追,到你清楚你成功率有幾高先好行動

嘩.. 佢男朋友咁衰架.. 點鬧都好.. 唔可以暴力囉...整到個女仔瘀晒..
第日一定有家庭悲劇啦..
試下表白o下囉..又唔會死o既.. 唔得咪做返朋友...吹下水咁..
e d野 男仔唔怕做o既
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-11 01:16 PM , Processed in 0.037138 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存